çikolata kisti

ay ay ay yesınler kendınıde kanıtlamaya calısırmıs...sen kendını bısey zannedıyosun galıba..bız durduk yere sana satasmadık sen bunun farkın damısın önce..sen kendın bıze satastın gerıye donde bır oku ıstersen ununtkanlıkta var sende durum vahım.sen bosuna okuma ınsanlara faydandan cok zararın olur senın.senın dusuncelerın adamı ıpe göturur.insanlar bosanır bee..benım derdım çok demıssın senın piskolojı sıfır seni kafa ameliyatı bile kurtarmaz.art niyetli insan senın gıbılere derler.biz kendı araamızda yazısırken geldın onunla benı alıntılayarak laf sokmaya..sen daha bızı anlamadan ön yargıyla yaklasamazsın bıkere.ön yargı art nıyet fesatlık kendını beyenmıslık kendını bısey sanma oldugu surece senın beynındekı özür hiç düzelmez :):):):):)ha birde ben temiz insanım merak etme.AMA SEN İNSAN OLMAYI ÖĞREN ÖNCE.

offffffffff kızlar bende bıktım bu çikolata kistinden.sağ yumurtalığımda 6.5 cm çikolata kistim var.bunda 6 ay önce bir dış gebelik geçirdim.doktorum şimdide açık ameliyat yapalım diyor.aynı zamanda tüplerime bakacak ameliyat sırasında.kafam çok karıştı bebeğim olmayacak diye çok korkuyorum.ameliyat olayımmı yoksa rahim filmi çektirip hamile kalmayımı deneyeyim .tekrardan aynı şeyleri(dış gebelik ) yaşamaktan çok korkuyorum.

Merhaba arkadaşlar, bana 2 gün önce laparoskopi ameliyatı yapıldı, çok şükür geçti bitti, 2 saat sürdü ameliyatım bi gece kaldım hastanede. Ağrılarım var bayağı ama idare ediyorum. İnşallah tez zamanda toparlarım. Çikolata kmıştım varmış, sol yumoş yapışıkmış, birkaç yerde de lejyonlar varmış onlar temizlendi işte. İnşallah tekrarlamaz. Bu forum da ne okusam başıma geliyo, şok üstüne şok yaşıyorum kaç aydır pko endometrioma fln...korkuyorum hemen hamile kalamam diye, her halde bu gidişle bir sene daha beklerim, bilemiyorum kafam çok karışık, çok yorgunum, umutsuzum...

selam arkadaşlar, ben 25 yaşında bekar biri iken şans eseri yumurtalığımda tam 12 cm bir çikolata kisti olduğu fark edildi. ilk duyduğumda başımdan aşağı kaynar sular döküldü hangi doktora gitsem hepsi ameliyat dedi patlar dedi, ben ise ameliyattan kaçtım hep, sonra bi doktor neden bilmiyorum bana lucrin depot vurulmamı söyledi, prof'dur dedim bi bildiği vardır dedim ve vuruldum tam 3 ay, ama bu üç ay ömrümden ömür aldı resmen. adetim kesildi 6-7 ay adet olamadım ilk vurulduğumda hastahanede yattım patlama riski yükseldi ve karnımda enfeksiyon bile oluştu. ama şanslıydım ki Yüce Allah önüme Çapa Tıp fakültesinde kadın doğum polikliniğinde bir doktor çıkardı. diğerlerinin aksine O'nun insanın içini rahatlatan tavırları verdiği bir ilaç sayesinde kistimin küçülmesinde epey bi yol aldığımı düşünüyorum. kistim 12 cm den 4 cm ye kadar düştü, Rabbim dualarımı kabul eyledi ve bana şifa nasip etti. bu saatten sonra ise kullandığım hapıma devam edip herkes gibi bende soğan kürü uygulamayı planlıyorum. he birde dip not : ablamda da 6 cm çikolata kisti vardı o özel bi tedavi uygulamadı sadece doğum kontrol hapı aldı , yaşadığı iki düşüğünden sonra Rabbim kistinin tamamen yok olmasını ve sağlıklı bir hamilelik nasip etti.şimdi oğlumuzun geleceği günü bekliyoruz. Allah darda olanların yardımcısı olsun inşallah ^_^

bende yaklaşık 1,5 yıl önce çikolata kisti çıktı 3,5 cm di myralon diye bir hapı 1 yıl nerdeyse kullandım sonuc olarak 8 kg aldım. ağustos 2014 de doktorum dedi ki kist 7 cm olmuş yumurtalık zaten 7 cm miş. Hamile kalırsan hayati riskin oluşur dedi. Hsg çektiler tüpler açık cıktı. Sonrasında laproskop yapıp kisti alalım dendi ve şimdi laproskopi oldum 3-4 gun oldu laproskopi olalı. Doktorumun şimdi izleyeceği yol kist tekrarlamadan tüp bebek yapacakmışız 2 ay sonra tedavisine başlayacagız.
çikolata kisti yasminle ya da dogum kontrol hapıyla gitmiyo bosuna hormonla şişiriyorlar sizi

kist problemi yüzünden 1,5 sene sürekli doğum kontrol hapları kullnadım değişik değişik ... ilaçları içince kist gidiyor , bırakınca tekrar oluşuyordu . boyutları çok büyük olduğundan artık yumurtalığın şekli bozulmaya başlamıştı . dr bana her seferidne normal yollarla hamile kalamayacağımı söyledi . inanılmaz kilo aldım vs vs. uzun süreli ilaç kullandığım için son aylarda kisti yok etmemeye başladı ve 6 ay önce bir gün ölümcül bir sancı ile doktora gittiğimde kistin patlayıp kendi etrafında dönerek yumurtalığı tahrip ettiğini söyledi . acil şekilde ameliyata alındım ve sezeryan yerim açılarak kistektomi operasyonu geçirdim . yumurtalığım çok zarar görseydi o da alınabilirdi . Allah a binlerce şükür alınamdı . dr sürekli evlen ve çocuk sahibi olmaya çalış dedi . 1.5 ay önce evlendim ve hep bir umut ilk seferde hamile kalırım diye düşündüm . erken gebelik belirtilerim de vardı . ama sancılı bir adet sonrası dr a gittiğimde 6 aydır olmayan kistin 5 cm olarak tekrar oluştuğunu söyledi . çok büyük hayalkırıklığı ve çaresizlik yaşadım . tekrar ameliyat olamazsın dedi , uzun süre ilaç kullandığım için ilaçta vermem dedi . büyük ihtimalle normal yollarla çocouk olmayacaka ma yien de 4 ay deneyin olmazsa gelin tedaviye başlayalım dedi . ben bu akdar canım acıyacağını düşünmemeiştim . Allah herkese yardım etsin .

bundan 2 hafta önce çok şiddetli ağrıyla hastaneye kaldırıldım.ben kistimin patlamış olduğumu düşündüm.acil olarak kadın doğum doktoru gördü.Korkulacak bir şey olmadığını söyledi.tabi ertesi gün hemen bundan 4 ay önce gittiğim ve verdiği bir ilaçla dış gebelik sonrası 4 ay süren kanamamı kesen doktora gittim.bana rahmimde 2 cm polip, sağ tarafta çikolata kistimin 6 cm ölçtüğünü, rahmiminde kalp şeklinde ve perde olduğunu söyledi. Bütün bunlardan sonra beynim durdu. Hamile kalsam dahi düşük riskimin olacağını ,Ameliyattan tek kurtuluşun hamile kalmak belki düşük olmaz diye söyledi.4 ay içerisinde doğal yolla hamile kalamazsam ameliyat edeceğini söyledi. Tekrardan aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Mayıs ayında geçirdiğim dış gebelik beni çok etkiledi. Âmâ ameliyat olursamda 4 operasyon birden olacağım. Rahim filmi çektireyim dedim.Dr bey bana eğer hamile kalamazsan ameliyat sırasında tüplerimi kontrol edeceğini söyledi. Şimdi korunmuyoruz bekliyorum. Ben Allah'ın büyüklüğüne güveniyorum. Rabbim bana nasip ettiyse olur elbet.Allah ım hepimizin kucaklarına küçük meleklerimizi almayı nasip etsin.

merhaba arkadaşlar.benim de prolemim çikolata kisti malesef 2 yıldır evliyim.1 kere kimyasal gebelik yaşadım ve daha sonra korunmadık ama hamile kalamadım.kürtajdan sonra dr a muayanesine gittiğimde çikolata kistm olduğunu ve 5 cnm büyüklüğünde olduğunu söyledi.6 ay süre verdi zayıflamam ve normal yoldan hamile kalabilmem için ama yaklaşık 1 yıl geçti yine hamile kalamadım.geçen hafta tekrar kontrole gittiğimde kistim 7 cm olmuş büyümüş yani ve bana amlyt olmam gerektiğini söyledi daha sonra 6 aylık sürede hamile kalmam beklenicekmiş eğer olmazsa aşılama aşılama da olmazsa tüp bebek tedavisine başlıcaz dedi.hormon testlerim normal.laparoskopi amlytıyla tüplerime de bakılacakmış.bu ameliyatı yaptıran ve daha sonrası gebe kalan arkdaşlarımız varsa lütfen cevap yazabilr mi

Ayyy süpermiş ççok sevindim sizin adınıza benim 7cm diğeride 4cm, yumurtalığıma zararı yokmuş sol alt karın bölgemde benim. Ameliyat dedi büyüklüğünden dolayı ama tabi ben kendimi riske atmk istemiyorum , soğan kürü nasıl oluyor yazabilir misiniz?

Benimde yumurtalığımda değil , sen naptın oldun mu ameliyat?

Tüplerin dış kısmında da bir kistim var ama soğan kürü ona etki etmedi. Doktor da önemli değil, doğumda alırız dursun şimdilik dedi.
İki bardak suya bir soğanı dörde bölerek at. Dış kabuğunu soy ama kabuk kalsın yine de üstünde. At suya, 5 dakika kaynat. Süzüp ılıyınca iç. Adet bittikten 7 gün sonra başlanacak 15 gün yapılacak. Bitince tekrar adet oluyorsun zaten. Sabah akşam içilecek bir de.

Teşekkür ederim , senin boyutu nasıl ? bende 3tane var 7/4 bi tanede küçük o kaç cm bilmiyorum , gece ve sabah özellikle daha çok ağrım oluyor, sol kasık ve bel ağrısı yapıyor bende.

Yumurtalıktakı 4.5 cm diğerini çok hatırlamıyorum ama ufak. Adet dönemi dışında ağrım olmazdı benim. Doğum kontrol hapı kullandın mı?

Benim de üç tane çikolata kistim var canım en büyüğü 5 cm. dr um adetin ilk günü visanne die bi ilaca başlattı beni.kisti küçültmeye yarayan bi ilaçmış.inşallah şifa olur. Etkisini görürsem yazarım.

Sonuç nedir canım?

Haftaya salı inşallah doktora gideceğim canım.2 kutu visanne bitmiş olacak sonuçlarını inşallah o zaman yazarım.umarım güzel haberler alırım.

bende 14-15aydır visanne kullanıyorum.2cm küçüldü kist.iki hafta sonra kontrolüm var merakla bekliyorum

Haftaya salı inşallah doktora gideceğim canım.2 kutu visanne bitmiş olacak sonuçlarını inşallah o zaman yazarım.umarım güzel haberler alırım.
İnşallah canım haberlerini bekliyorum , bende 20sinde mr sonucumu göstericem doktora ve ilaç tedavisi istiyorum diycm bakalım ne diycek

Bal böceği dr benden de alt batın mr istedi ve sonra ilaç verdi.çok şiddetli ağrıların yoksa ameliyat olma dedi. Visanne etkili bi ilaçmış ama bakalım bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…