Saatlerdir bunu düşünmedim merak etme, senin mesajın saatler sonra geldi, AYRICA SENDEN BAŞKA İŞLERİM DE VAR TEZ YAZIYORUM, HUKUK DOKTORASI OK :))) Düşünce ve yazma hızım çok çok hızlıdır :)) NE DİYORSUUUUN SEN DAHA DOĞRU DÜZGÜN YAZAMIYORSUN BİLE... HANGİ BAŞKA SİTELER, ASPİRASYONLA OLMUYORMUŞ DİYORUM KİSTEKTOMİYLE TAMAMEN GİDİYORMUŞ ANLADIN MIII?:))) ALOOOOOO....:))) Yarım yamalak algılaman işte, hem algıda hem yazmada, hem okumada bozukluk....:))) Senin derdin çok ameliyatla da düzelmez:))) Çelişkili bir konuşma asla yapmadığım gibi senin gibi art niyetli anlama özürlüye burada tekrar tekrar anlatacak vaktim yok... Hadi hadi bulaşmadan geç git işine....Bir de temiz insan olmayı öğren...
offffffffff kızlar bende bıktım bu çikolata kistinden.sağ yumurtalığımda 6.5 cm çikolata kistim var.bunda 6 ay önce bir dış gebelik geçirdim.doktorum şimdide açık ameliyat yapalım diyor.aynı zamanda tüplerime bakacak ameliyat sırasında.kafam çok karıştı bebeğim olmayacak diye çok korkuyorum.ameliyat olayımmı yoksa rahim filmi çektirip hamile kalmayımı deneyeyim .tekrardan aynı şeyleri(dış gebelik ) yaşamaktan çok korkuyorum.
Bende de vardı 4.5 cmlik bir çikolata kisti. Adet düzensizliğim yoktu ama korkunç sancım vardı. Aynı şekilde 3 ay yasmin verdi doktorum. 3 ay sonra küçülme olmazsa ameliyat dedi. O üç ay sonrası benim düğün dönemime denk geldi. Kontrole gittiğimde küçülmemişti ama ameliyatı bir süre erteledik. Bu arada ben yasmin kullanmaya devam ettim korunma amaçlı. Sonra yine bu sitede soğan kürünü gördüm. Bir denemekten zarar gelmez dedim. 3 ay uyguladım. Hatta ilk ay yanlış uygulamışım sonraki şki ay düzelttim. Doktora gittim ve sürpriz kistten eser yok. Düzenli kontrole gidiyorum 1.5 yıldır hala haber yok kendilerinden. Dene bakalım sen de belki faydasını görebilirsin.
Kardeş, bu kistin bulunduğu yere göre değişir diyorum hemen kafadan herkesin her ameliyat olanın yumurtaları azalıyor, üflesen yumurta azalacak modundasınız :)) çok bilinçsiz yorumlar yapıyorsunuz. Aksine yumurtalık kanalında ve yumurtalıkta olmadıkça kistin alınmasında hiçbir sakınca yok, elbette ki yumurta kanalı ve yumurtalıklar incecik küçücük tabii ki zarar verir benim söylediğim buna doktor karar verir ama siz kafadan hemen yumurtalar yok oluyora bağlamışsınız:)) Yumurtalık kanalındaysa doktor tabii ki çekinir ve başka yöntem arar, bendeki şükür yumurtalık kanalında veya yumurtalıkta değil. Şurada bir anlaşalım yani:)) Siz böyle korkutuyorsunuz kadınların çoğu bunu duyup ömür boyu o aşırı ağrıları aşırı kanamaları çekiyorlar yumurtam kaybolur korkusuyla, bu nedenle çocukları bile olmuyor belki o kist orada kaldıkça...Bunun da bilincinde olmak gerek...
Şimdi şu düşünce çok yanlış "ameliyat olsan da olmasan da yok olmuyor bu kistler" düşüncesi çok yanlış.Bu düşünce seni ameliyatla bütün kötü etkilerden kurtulabilecekken ümitsizliğe sürüklüyor sürekli ameliyattan kaçıyorsun ve çocuk sahibi de olamıyorsun belki...Çözümü varken sırf buralarda yazılanlardan korktuğu için ameliyat düşüncesini doktoruna hiç sormayan, hiç hastanenin yanına yaklaşmayanlar var. Bak yukarıda bir bayan duyunca ağladım falan diyor, yani önemli bir kist ve yaşam kalitesini de bozan bir kist sürekli bir inkar halinde insanlarımız. Ameliyat olmazsa ilaçla yok ediyorlar zaten... Ama öyle sadece soğan kürüyle falan olmuyor. Tekrarlama ihtimali var tabi ama tekrarlaması da zaman alıyor o arada çocuğunu da yapmış olursun işte alınınca veya ilaçla yok edilince artık doktorla müdahale şart, ben ameliyata da razıyım sonuçta yumurtalığımda değil. Hiçkimse de korkmasın öyle duyunca ağlamak falan güldürmeyin beni, sanki kanser mi oldunuz. Ne kötü hastalıklar var şifası yok, bir tek ilacı bile yok onları düşünün de halinize bu anlamda şükredin....
Alınabiliyorsa da aldırın kardeşim uğraşmayın kısacası...yoksa gidin yumurtalıklarınızı mahvedin diye birşey yazmadık... hey Allahım yarabbim....
Tüplerin dış kısmında da bir kistim var ama soğan kürü ona etki etmedi. Doktor da önemli değil, doğumda alırız dursun şimdilik dedi.Ayyy süpermiş ççok sevindim sizin adınıza benim 7cm diğeride 4cm, yumurtalığıma zararı yokmuş sol alt karın bölgemde benim. Ameliyat dedi büyüklüğünden dolayı ama tabi ben kendimi riske atmk istemiyorum , soğan kürü nasıl oluyor yazabilir misiniz?
Teşekkür ederim , senin boyutu nasıl ? bende 3tane var 7/4 bi tanede küçük o kaç cm bilmiyorum , gece ve sabah özellikle daha çok ağrım oluyor, sol kasık ve bel ağrısı yapıyor bende.Tüplerin dış kısmında da bir kistim var ama soğan kürü ona etki etmedi. Doktor da önemli değil, doğumda alırız dursun şimdilik dedi.
İki bardak suya bir soğanı dörde bölerek at. Dış kabuğunu soy ama kabuk kalsın yine de üstünde. At suya, 5 dakika kaynat. Süzüp ılıyınca iç. Adet bittikten 7 gün sonra başlanacak 15 gün yapılacak. Bitince tekrar adet oluyorsun zaten. Sabah akşam içilecek bir de.
Sonuç nedir canım?Benim de üç tane çikolata kistim var canım en büyüğü 5 cm. dr um adetin ilk günü visanne die bi ilaca başlattı beni.kisti küçültmeye yarayan bi ilaçmış.inşallah şifa olur. Etkisini görürsem yazarım.
İnşallah canım haberlerini bekliyorum , bende 20sinde mr sonucumu göstericem doktora ve ilaç tedavisi istiyorum diycm bakalım ne diycekHaftaya salı inşallah doktora gideceğim canım.2 kutu visanne bitmiş olacak sonuçlarını inşallah o zaman yazarım.umarım güzel haberler alırım.
Kaç cm sizin kist ? yan etkisi var mı o ilacın ?bende 14-15aydır visanne kullanıyorum.2cm küçüldü kist.iki hafta sonra kontrolüm var merakla bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?