çikolata kisti

ah cnn bnm yaa hepimiz ayni yollardan gecmisiz baksana bende oyle doktor cikolata dedi dpktorun odasinda gozler doldu bnkde hastaneden cikamadim aglamaktan yatip kalkip agliodum aklima geldikce yalniz kaldikca.diger arkadasa demisin kuzum herjes ezberledi artik gercekten burada doger baslikta yazanlari herkes bi cozum arar olmus bu c.kistlere.ama yok bunun cozumu iste ameliyat olsanda olmasanda yok gecici hepsi.birde bunyeye bakiyo bu kist bnm mesela cokvyatkinmis kiss olusumuna omur boyu d.k kullancan dio doktorum.

cok sagol baldantatlim ;-) ettigin dualar.dualarimiz ve anne olmak isteyen tum arkadaslarimizin dualari kabulbolr.az onceki msja ekleyemedim yaa telden yazmak zor.iyigeceler melwgim sabah gorusurus.

Teşekkürler,

Ama ben umutsuz değil bilinçliyim ve kararlıyım, bilmem neden umutsuzluk ve stres diye algıladınız ve ötekilediniz hemen??... Yumurta rezervinin azaldığı ameliyatlar yumurtalıklara yakın olanlar ve genelde pko'lularda oluyor evet herkeste farklı ama çikolata kisti öyle soğan kürüyle falan gidecek bir kist değil ve hamileliği zorlaştırdığı bir gerçek. Şimdi onun sapı bunun çöpü kürleriyle uğraşırken kist daha da büyüyor ve yaşınız da geçiyor, ben açıkçası bunun için söylüyorum ameliyat olunuyorsa kurtulun diye. Ben kiste rağmen hamile kaldım diyenlerin çoğu yanısıra başka tedaviler de uyguluyorlar doktorları kisti küçültücü ilaç veriyorlar ama onu yazmıyor çoğu kadın, birçoğu da tüp bebek uygulamalarıyla hamile kalıyor.

Çikolata kistini küçümsemeyin diyorum ameliyatı da mümkünse kapalı olun, kadının -6 cm kisti var ameliyatla tüm acılarımdan kurtuldum ardından da hemen hamile kalabildim diyor daha ötesi var mı... Yani siz kendiniz çekiyorum sürünüyorum diyorsunuz hiç bir doktorla görüştünüz mü kist alınabilir mi zarar verir mi vermez mi diye. Uzman oldum diye yazmışsınız da :))) neye dayanarak. Emin olun buradaki tüm bayanlar bilgilidir kendi kistleri ve durumları hakkında bir de stres yapma umutsuz olma demişsin ama lafı da koymuşsun benim ağrılı birlikteliğim yok allahtan yoksa kabus olurdu diye sözümona destek veriyorsun ama alakası yok. Çemkirmekten de geri kalmamışsın :))

Benim söylediğim sadece zaman kaybetmesinler çünkü bebek yapmanın da bir yaşı var, kürler bir yere kadar ve çikolata kistini yok etti diyenlerin çoğu yanısıra doktorun verdiği hapı da kullanıyorlar o yüzden o yazanların çoğuna güvenim yok. 1cm küçülttü 2 cm küçülttü e sonra ne oldu ömür boyu soğan suyu mu içeceksin???? Kisti aldırdıktan sonra hamile kalanların sayısı kiste rağmen hamile kalanlardan daha fazla....

Doğrusu ben kararlılığımı ifade etmiştim ta ki senin yorumuna kadar. Öncelikle senin yorumun negatif... Bir kişiye 50 kez deli dersen deli olur misali asıl sen şimdi umutsuzluğa itici konuşmuşsun....Ben asıl stresi her ay hamileliğimin engeli bu kist mi, aldırsam bu kadar ağrı ve acı çekmezdim derken çekiyorum yoksa senin dediğin gibi değil.Ne yani nasılsa soğan suyu içiyorum oh oh ne güzel kiste rağmen de hamile kalırım valla mı diyeyim bu çok aptalca bence. Bak jinekoloğum normal yolla dene 1 sene dedi ve olmadı, sonrasında bir sürü profesöre üreme merkezine gittim hala hamile kalamadıysam ben bu kisti düşünürüm arkadaş, yani senin düşünmemen tuhaf. Burada söylediğinin aksine acı da yarıştırmıyor kimse.... Sen hastanelik oluyorum diyorsun belki çoğu bayan aynı ağrıyı çekiyordur da hastaneye gitmiyordur bile.

Destek kulübü değil mi kardeş burası bu sendeki nasıl bir destek ben anlamadım. İnsanların çoğu yıllarca onun sapı bunun çöpü kürleriyle uğraşırken yok oluyor yumurtaları sonra iş işten geçmiş oluyor, yani ameliyattaki risk daha az sen merak etme. Üstelik yaşam kaliteni bozan bir hastalıkken ne diye çekiyorsun sen de doktorunla konuş ve kurtul bence....Uzmanlığı da doktorlara bırak iyisi mi...:)

cnm bnm bende biri bes biri dortbucuk cm iki tane kistim var toplamda dpkuz bucuk cmlik kiss tasiyorum ama seninkiso kadar olmuyor bnm bunye farki galiba.bnm tvltte gbirde hapsirirken falan agri girio ginlukvyasantimda okadar zorlanmadim ama birkere acillikboldum ve tam ongin o agriyi hissettimbborden is yerinde oldu bicak saplandi sanki ne oturabiliom ne dolasabiliom iki buklumm oldum kanamalarimda oyle cokbolmuyo kanama dediysem regl yani zaten d.k duzene soktugu icinvsanci cok cekmiyorum.ama o hapi kullanmadigim zamnlarda adet sancim felqket oluyo yatarakbatlatio hep ilk gunu.hep bi kost yizunden onceden usuttum dersom bu yuzden sanxim oluyo sanirdim.neyse cnm cok konustumm bukadar hizli karar verebilmen cesater iso dogrusu doktor banada ameliyat dedi ben baska bi yontem ypkmu diyorum.sonra doger uzman dr.ile gorusuyo doktor doktoruma dioki hic cocugu yok amepiyat olmasin diyor.cunku her dokundugimuzda yumurta rezervlerin azalir diypr.bu senin kararin hkkimizda hayirlisi olsun cnm.

Kardeş, bu kistin bulunduğu yere göre değişir diyorum hemen kafadan herkesin her ameliyat olanın yumurtaları azalıyor, üflesen yumurta azalacak modundasınız :)) çok bilinçsiz yorumlar yapıyorsunuz. Aksine yumurtalık kanalında ve yumurtalıkta olmadıkça kistin alınmasında hiçbir sakınca yok, elbette ki yumurta kanalı ve yumurtalıklar incecik küçücük tabii ki zarar verir benim söylediğim buna doktor karar verir ama siz kafadan hemen yumurtalar yok oluyora bağlamışsınız:)) Yumurtalık kanalındaysa doktor tabii ki çekinir ve başka yöntem arar, bendeki şükür yumurtalık kanalında veya yumurtalıkta değil. Şurada bir anlaşalım yani:)) Siz böyle korkutuyorsunuz kadınların çoğu bunu duyup ömür boyu o aşırı ağrıları aşırı kanamaları çekiyorlar yumurtam kaybolur korkusuyla, bu nedenle çocukları bile olmuyor belki o kist orada kaldıkça...Bunun da bilincinde olmak gerek...

Şimdi şu düşünce çok yanlış "ameliyat olsan da olmasan da yok olmuyor bu kistler" düşüncesi çok yanlış.Bu düşünce seni ameliyatla bütün kötü etkilerden kurtulabilecekken ümitsizliğe sürüklüyor sürekli ameliyattan kaçıyorsun ve çocuk sahibi de olamıyorsun belki...Çözümü varken sırf buralarda yazılanlardan korktuğu için ameliyat düşüncesini doktoruna hiç sormayan, hiç hastanenin yanına yaklaşmayanlar var. Bak yukarıda bir bayan duyunca ağladım falan diyor, yani önemli bir kist ve yaşam kalitesini de bozan bir kist sürekli bir inkar halinde insanlarımız. Ameliyat olmazsa ilaçla yok ediyorlar zaten... Ama öyle sadece soğan kürüyle falan olmuyor. Tekrarlama ihtimali var tabi ama tekrarlaması da zaman alıyor o arada çocuğunu da yapmış olursun işte alınınca veya ilaçla yok edilince artık doktorla müdahale şart, ben ameliyata da razıyım sonuçta yumurtalığımda değil. Hiçkimse de korkmasın öyle duyunca ağlamak falan güldürmeyin beni, sanki kanser mi oldunuz. Ne kötü hastalıklar var şifası yok, bir tek ilacı bile yok onları düşünün de halinize bu anlamda şükredin....

Alınabiliyorsa da aldırın kardeşim uğraşmayın kısacası...yoksa gidin yumurtalıklarınızı mahvedin diye birşey yazmadık... hey Allahım yarabbim....

Vay vay vayy ne doluymussunuz ya.burda kimseden sinirinizi cikartmaya calisamassiniz insanlar sizden farkli dusunebilir.soganin falan ise yaramadigini zaten soyledim ben sogani otu copu savunmadim ki savunadabilirdim sizi alakadar etmez.uzman bir doktorla konusun falan demissiniz emin olun sizin gittginizden daha uzman benim gorustugum doktorlar.biz burda zaten bir yil beklemeyelim zaman kaybi eylul ekim gibi gidip tedavimize baslayalim diye konusuyoruz kimse otla cople yillarca saf saf evinde hamile kalmayi beklemiyo merak etmeyin.iliskiyle alakalida ben orda kendim yasasam cok zorlanirdim kolay olmasa gerek diye dusunerek yazdimda o yazdigimi nasi farkli algilamissiniz oda sizin art niyetiniz.cemkirmek kelimesi size daha cok yakistigi icin size iade ediyorum.evet uzman degilim lafin gelisi insanlar bazi kelimeler kullanir bu size bana ge burdaki arkadaslarima cemkirme hakkini vermez.

Hadi hadi, öyle lafları benim aleyhime çevirip durma... Çünkü hepsi kendi sözlerin... Mağduru oynama, art niyet değil benimkisi dürüstlük. Mahalle ağzı yapma... Soğanın işe yaramadığını nerede yadın bana yazmadın da, soğan kürüyle hamile kalanlar var demedin mi?? Nerden biliyorsun benim gittiğim doktoru ayrıca neyini yarıştırıyorsun Ben GATA'da Prof. Dr.'larla görüşüyorum daha üstü yok bunun, hani doktorunu bile yarıştırıyorsun ya çok komiksin. Farklı algılamak değil laf sokuşturuyorsun sürekli tıpkı bu mesajında yaptığın gibi. Ben gelemem bu mahalle arası konuşmalara. Arkadaşlarına çemkirmedim merak etme Ama sen bayaaa bayaaaa çemkiriyorsun Uzman değilim diyorsun ama uzman gibi oldum da diyorsun nasıl olacak bu iş :)))

Mahalle arasi konusma.bunu siz baya iyi yapiyosunuz.stres atmaya yer ararcasina her lafin altinda sacmasapan seyler turetiyosunuz.kimin cemkirdigi ortada dahada komik olmayin bence.sizi kendi art niyetlerinizle bas basa birakiyorum...

Arkadaşlar şu linkteki bilgilere bakın ve nasıl ne şekilde ameliyat olacağınıza olmayacağınıza kendiniz karar verin. Yani bazıları gibi tüm doktorlar ameliyat olmanın tehlikeli olduğunu söylüyor safsatasına inanmayın. Aksine doğru düzgün ameliyat olmazsanız ne kadar zarar görüp bebeğe ulaşamayacağınızı görün. Bu arkadaş hem kürleri dene diyor hem ameliyat zararlı diyor ardından da ben uzman oldum diyor üzerine de bana laf yetiştiriyor. Bir de kendisini fasulye gibi nimetten sayarak vay vaaay vay ne dolmuşuz diyor yahu Sen kimsin ki ben sana dolu olayım tanımıyorum bile Ahahaha...çok komik yahu....sen bana saydırıyorsun sayfanın şerife hanımı gibi önce....

http://www...................../endometriozis-ve-cikolata-kistleri LÜTFEN OKUYUN VE AMELİYAT OLMA ŞANSINIZI DA ÇOCUK ŞANSINIZI DA GECİKTİRMEYİN bakın bunun gibi onlarca profesyonel yazı var. Doktorlar direkt yumurtalığınızı sarmadıkça ameliyatı öneriyorlar, en kesin ve tekrarlamayan yöntem de kistin tamamen alınması öyle yakarak veya aspirasyonla yaptırmayın..... Kesilip dağlanırsa tekrarlamıyor büyük ihtimal...

Endometriosis hastaları hangi şikayetlerle doktora başvurmaktadır :
En sık başvuru nedeni şiddetli ağrı ve infertilite (gebe kalamama) olmaktadır. Hastanın ağru şikayeti periodik veya sürekli olabilir. şiddetli kasık ve/veya bel ağrısı (kronik pelvik ağrı), adetlerin aşırı sancılı olması (dismenore), cinsel ilişkinin ağrılı olması (disparoni) veya makata vuran ağrı gibi tipik şikayetleri olabileceği gibi hasta ağrısını atipik şikayetlerle de dile getirebilir. Düzensiz adet kanaması, kabızlık, barsak tıkanıklıkları gibi şikayetler de yapabilmektedir. Ayrıca, hastanın hiç bir şikayeti olmadan rutin jinekolojik ve ultrason muayenesi sırasında çikolata kisti tespit edilebilir.

Endometriosis ve infertilite ilişkisi
İnfertilite (gebe kalamama) endometriosis hastalarını etkileyen önemli bir sorundur. Bu hastaların tedavisiz hamile kalmaları mümkün olmakla birlikte, özellikle hastalığın ileri evrelerinde genellikle cerrahi veya infertilite tedavileri ile yardımcı olunmaktadır. Infertilite tedavisi amacıyla ovülasyon indüksiyonu ve aşılama ilk aşamada uygulanmalıdır. Bu tedaviyle sonuç alınamayan hastalara sonraki aşamada tüp bebek uygulanmaktadır. Çikolata kisti veya endometriosis nedeniyle laparoskopi veya ameliyat yapılan hastalara cerrahi sonrası 1 yıl doğal yollarla gebe kalmaları önerilmektedir. Bu süre içinde doğal yollarla gebe kalamayan, veya operasyon sırasında hamile kalmalarını engelleyecek ileri problemler saptanan hastalara tüp bebek yöntemi uygulanmaktadır.

Endometriosis hastalığının infertiliteye yol açmasının başlıca nedenleri şunlardır:
Organlar arasında yapışıklıklar oluşması (özellikle, rahim, tüpler, yumurtalıklar ve barsaklar arasında)
Tüplerde tıkanıklılara neden olabilir
Çikolata kistleri olduğunda yumurtalıklarda sağlam dokuyu azaltmakta veya yumurtalıkların rezervini etkilemektedir.
Yumurtlalıklarda folikül gelişimi bozulmakta, hormonal düzensizlikler neden olmaktadır (luteal faz yetmezliği)
Embriyonun, sağlıklı gelişimini ve tutunmasını bozmaktadır. Bağışıklık sisteminde değişikliklere yol açmaktadır.

Endometriozis Tedavisi
Endometriosis tedavisi genellikle 3 nedenle yapılmaktadır :
Ağrı
Infertilite
Çikolata kisti
Hastaların önemli bir kısmında birkaç neden birlikte bulunmaktadır.Kadının bekar veya evli oluşu, çocuklarının olup olmadığı veya ilerde çocuk isteyip istemediği, yaşı ve şikayetlerin şiddeti, tedavi seçimi ve izlenecek yol açısından önemlidir. Ayrıca, çocuk isteği varsa eşinin sperm analizi de değerlendirilmelidir.

Tedavi şekilleri nelerdir ?
Kişiden kişiye değişebilen tedavi seçenekleri vardır:
Medikal tedavi
Cerrahi tedavi
Medikal + Cerrahi tedavi
Tüp bebek uygulamaları
1. Medikal (ilaçla) tedavi:

Özellikle ağrı şikayetinin giderilmesi için kullanılmaktadır. Doğum kontrol hapları, GnRH analogları, danazol, progestinler gibi hormonal etkili ilaçlar kullanılmaktadır. Bu ilaçlar endometriosis odaklarının baskılanması ve ağrının giderilmesi amaçlanmaktadır. Ancak ilaçlarla endometriosis odaklarının tamamen ortadan kaldırılması mümkün olmadığı gibi hastalar ilaç tedavisinden sınırlı derecede yarar görmektedirler.

Bunların arasında en etkili olan ilaç türü GnRH analoğu adı verilen iğnelerdir. GnRH analoglarının etkisiyle hipofiz bezi ve dolayısıyla yumurtalıklar baskılanmakta ve “yalancı menopoz” durumu oluşturulmaktadır. Endometriosis odakları hormonal etki altında geliştiğinden, yumurtalık hormonlarının baskılanması sonucu bu odaklar gerilemekte ve ağrı azalmaktadır. Bu ilaçlar genellikle ameliyattan önce veya sonra 3-6 aylık dönemlerde kullanılmaktadır. Aylık veya 3 ayda bir yapılan iğneler şeklindedir. Yan etkileri nedeniyle, bu ilaçların 6 aydan daha uzun kullanılması önerilmemektedir. Doğum kontrol hapları veya progestinler daha uzun sürelerle kullanılabilir. Genellikle, ilaçlar kesildikten sonra şikayetler tekrar başlamaktadır.

Günümüzde ilaç tedavisinin infertilite açısından yararlı olmadığı belirlenmiştir. Bu ilaçlar kadının gebe kalmasına herhangi bir etki yapmadığı gibi zaman kaybına yol açmaktadır.

2. Cerrahi tedavi :

Endometriosisin yol açtığı ağrı, çikolata kisti ve infertilite varlığında öncellikli tedavi yöntemi cerrahi yaklaşımdır. Cerrahi tedaviye karar verildiğinde mümkün olan her hastada, laparoskopik cerrahi tercih olmalıdır. Laparoskopi imkanı yoksa veya cerrahın deneyimi yeterli değilse açık ameliyat ile endometriosis tedavisi yapılabilmektedir.

Endometriosis hastalığının cerrahi tedavisinde amaç endometriosis odaklarının mümkün olduğunca yakılması veya tahrip edilmesi, oluşmuş yapışıklıkların giderilmesi, yumurtalıklarda çikolata kisti (endometrioma) varsa çıkartılması ve bozulan anatominin tekrar normale getirilmesidir. Endometriosis odaklarını tahrip edilmek için elektrik enerjisi veya lazer kullanılmaktadır. Özellikle yaygın endometriosis varlığında lazerin diğer yöntemlere göre belirgin bir üstünlüğü vardır. Karın içi ve genital organlar arasında oluşmuş yapışıklıkların giderilmesi ve bu yapışıklıkların tekrardan oluşmasını engellemek için gerekli önlemler alınmalıdır.
Laparoskopik cerrahide çikolata kisti tedavisi için çeşitli cerrahi teknikler uygulanmaktadır. Ancak kistektomi tekniği (kistin tamamen çıkartılması) en etkili tedavi yöntemidir. Laparoskopide kistin sadece aspire edilmesi (içindeki sıvının boşaltılması), kist duvarını çıkartmadan sadece duvarının yakılması şeklindeki uygulamalar, veya kistin eksik çıkartılması gibi durumlarda 6 ay-1 yıl içinde kistin tekrar oluşma riski belirgin olarak artmaktadır.

Başarılı cerrahi tedaviden sonra çikolata kistinin tekrarlama ihtimali çok düşüktür. Eğer hastanın bir şikayeti yoksa, 3cm altındaki çıkolata kistlerinin takip edilmesi, büyümesi durumunda cerrahi olarak çıkartılması önerilmektedir. Çikolata kistlerinin ilaçla tedavisi başarısız olmaktadır. Sadece, ameliyat öncesi kistin küçülmesi ve ameliyatın daha kolay yapılması veya ameliyat sonrası dönemde ağrı şikayetinin giderilmesi için ilaçlar kullanılmaktadır.
Çikolata kisti çıkartılırken sağlam yumurtalık dokusunun korunması ve zarar verilmemesi son derece önemlidir. Özellikle genç veya ilerde çocuk sahibi olamak isteyen kadınlarda gereksiz ve yanlış olarak kist beraberinde sağlam yumurtalık dokusunun çıkartılması veya kist bulunan yumurtalığın tamamen alınmasından kaçınılmalıdır. Bu durumlarda kadının yumurtalık reservi ve doğurganlık potansiyeli azaldığı gibi erken menopoz da meydana gelebilir. Günümüzde bazı seçilmiş hastalarda cerrahi tedaviye ek olarak, ilaç tedavisi ameliyatttan önce çikolata kistlerinin küçültülmesi veya ameliyat sonrası 3-6 aylık sürelerle kullanılmaktadır.
Kronik pelvik ağrı tanımı ile 6 aydan daha uzun süre devam eden ağrılar anlaşılmaktadır. Şiddetli kasık ve bel ağrısı, şiddetli adet sancısı veya ağrılı ilişki şikayeti olan kadınlarda laparoskopi sırasında ağrısını gidermeye yönelik ek işlemler de yapılmaktadır. Laparoskopik LUNA (laparoscopic uterine nerve ablation) veya presakral sinir ablasyonu ile ağrı duyumu taşıyan sinir uçları tahrip edilmektedir. Bu işlemler sonrası kadının ağrısında belirgin bir iyileşme olmaktadır.
İnfertilite hastalarında ameliyat sonrası gebe kalma şansının en yüksek olduğu dönem ilk 1 yıldır. Ameliyat sonrası 1 yıl içersinde gebe kalamayan hastalara diğer tedavi opsiyonları sunulmalıdır. Laparoskopi sırasında infertiliteye yol açan tüm nedenler ortadan kaldırılmalıdır. Lazer kullanılarak endometriosis odaklarının tahrip edilmesi, varsa yapışıklıkların giderilmesi ve tüplerin geçirgen hale getirilmesi, yumurtalıklarda çikolata kisti (endometrioma) varsa çıkartılması ve bozulan anatominin tekrar normale getirilmesi gerekmektedir. Gebe kalmak isteyen kadınlarda, ameliyat sonrası 1 içinde sonuç alınamadığı durumlarda diğer infertilite tedavilerine geçilmelidir. Eğer kadının eşinde sperm problemi varsa o zaman tedavinin seçimi farklı olabilmektedir.
Tedavi sonrası başarıyı etkileyen faktörler:
Endometriosis evresi
Operasyonun başarılı geçmesi (operasyon öncesi ve sonrası durum)
Kadının yaşı
Kadında ek başka sorunların bulunması (rahimde myom v.s.)

kusura bakmada burada sınırlencek bısey göremıyorum ben ..amacım kımseyı korkutmak dııl..çunku bu korkuları zaten hepımız yasıyoruz...her kafadan ses cıkıyor demıssınn..yazdıklarımı okursan kendı dusuncelerımı diğil.doktorun bana soylemıs olduklarını dile getirdim...yanlıs yada dogru herkes dusuncelerını yazıcak bırada arkadasım burası kadınlar klubu herkes derdını sıkıntısını anlatıcak.ne kadar rahat soyleyebılıyosun dıymı benım yumurtalıklarımda dııl sukur dıye merak etme senın bıldıklerın kadar buradakı arkadaslarımda bılıyor bunları..sendekı rahatlıgada hayret ettım dogrusu..ya çok yenisinn uzun zamndır beklemıyosun bebeği.ya da bebek düşünmek için vaktin var.anne olmak ısteyen boyle seyler dıyemez bence.yok ağlıyomusuz neden ağlıyomusuz çikolata kisti önemsiz bir hastalık değil arkadasımmmmm::26:

yukarıdaki arkadaşıma demişşin mahalle arası konusma yapma bana dıye ...merak edıyorumda mahalle karısı gıbı mahalle arası konusmayı baslatan sensın .nasıl boyle ınsanları böyle üzerıne saldırtabılıyosun..çemkiirende sensinn k.bakma arkadasım.yukardakı arkadsıma dıyosun dıyosunda sen neden aynı seyı yapıyosun haa...yukarıdakı arkadasım dusuncesını dıle getırmıs ilişki sırasında şukur ben agrı yasamıyorum demıs.ya senn millete amelıyat olun dıye çemkırırken şükür bnmde yumurtalık kanalımda yada yumurtalıklarımda diğil neden diyosun.kendını sokusturuyosun araya.senın yaptıgın yardımcı olmak mı sımdı.insanları sınırlendıroyosun ancak..senın bu yaptıgın yardımcı olmak diğil senın bu yaptıgın tum ofkenı burdakı ınsanlardan almak ..o yuzden sen gıt dusuncelerını sen ve senın gıbı olanlarla paylas.eminim amelıyata ıkna edecek bır arkadas bulursun kendıne..sakın yanlıs anlasılmayalım bızler amelıyata karsı dıgılız ama bunu son care olarak göruyoruz.herkesın doktoru kendıne emın ol herkes kendısını ıyı hıssettıren en ıyı doktorlarla görusuyodur.reklam yapmanın alemı yok.kımse kımseen ustun diğil.hadi şimdi sağdan sağdan yol al..

Asil sen kimsin be.gelmis burda millete sardirip sacmasapan konusuyosun.kurdugun cumlelere bi bak kimmis mahalle agziyla konusan.gelmis burda ders veriyo aklinca.he ayricada kimsenin doktoru oturun yillarca ameliyat olmadan hic bisey yapmdan cocuk sahibi olmaya calisin demiyo kendin yazip kendin oynuyosun.daha yazcak cok sey varda ceza yemek istemem.

Canim sana dogum kontrol hapi verdimi dogum kkntrol hapiyla gecme sansi yok mi bunun ben ilaca kullanmadan iki haftada iki bucuk santim buyumus alti bucuk santimdi kistim ilaca basladim simdi ne durumda bilmiyorum ama zaten adetlerim
Duzensiz ama daha sonadetimden on bes gun gecti ve bende adet sancisi gibi sanci oluyor ilactan mi kistten mi anlamadim ama bu dogum kontroller bir seye yaramiyorsa bu sancilari bosuna uc ay cekmiyim diyorum

Doğum kontrol hapı ve birkaç iğne türü var kistleri küçültücü onların hepsi geçici çözümlermiş doktorum söyledi, yani bıraktığında tekrar büyüyorlar. Bunları doktorlar sadece adetlerin düzene girsin daha az ağrı çekesin diye veriyorlar. Ama benim gibi bebek düşünenlerin doktorun uygun gördüğü biçimde aldırması kistektomiyle kazıtıp yaktırması şartmış. Kistin içindeki sıvının alınması veya diğer yöntemler de etkili değillermiş. Tabi kistiniz yumurtalıkta veya yumurtalık kanalındaysa oradaki risk yumurta rezervini azaltabilmesi. Ancak ben şunu düşünüyorum rezerv azalabilir zaten çoğu doktor ilaçla yumurtlatıp çatlatıyor. Asıl engel kist . Tabii ki ilaçlar rahatlatıyor ama bebek için çözüm değil, zaten doğum kontrol hapı engelliyor biliyorsunuz...

Böyle işte ben aldıracağım neredeyse 5 cm oldu bendeki...Sizin durum farklı olabilir ben çocuk için böyle bir karar verdim doktorumla. Randevulaştık laparoskopi veya rahim ağzından girmek suretiyle alınacak.

eşinde muayene olsun biran önce

kızlar burda birbirimizi germeye gerek yok herkes ameliyat olup olmama kararını kendi verecek durumda ve herkesin bir doktoru var
genelde doktor önerisine göre gitmek daha doğru
çünkü illa her kistte ameliyat olmalısın diye bir şey yok bunun değeri var ıvırı zıvırı var
elbette yumurta rezervi ooo düşer die bişey yok olsa ameliyat olanların çocuğu olmaz
ama kimine ameliyat olunmaması gerektiğini drler söylüyor
bu arada ameliyat olmalısın diyen her dr a inanmayın parada koparmaya çalışıyorlar bu kist işini birazda ticaret dökmüşler haberiniz ola
herşeye ağlayıp üzmeyin kendinizi Rabbim yazdıysa ölede olur böylede olurr

Eminim biliyormuşsunuzdur. :)) Kist var diye ağlayanı da ilk duydum bu tamamen cehaletten, sanki kanserli ur :)) Çikolata kisti kurtulabilinen bir kist türü daha kötü kistler miyomlar var insanlar rahimlerini aldırmak zorunda kalıyorlar yine de şükür diyorlar, altı üstü 3-5 cm çikolata kistin var denildi diye yerlere yığılmalar çok fazla cehaletten başka birşey değil.

Maşallah ne güzel sonuçlara varmışsın, sen kimsin de benim anne olma isteğimi yargılayıp bir de sonuca varırsın densiz....!!!! Bilseydiniz hala soğan kürüyle gidiyor demezdiniz, insanlara gereksiz ve faydasız umutlar aşılamazdınız, bazı gerçekleri de görün. Sen önce şurada bir dur sen asla benim annelik duygularımı ne yargılayabilirsin ne de yerebilirsin ORADA DURACAKSIN!!!! HADDİNİ BİLLL!!! Allah bile senin gibi yargılamaz senin yaptığın kötülemelere girmez sen ne cüretle kimsin sen.....Annelik içgüdülerimi, duygularımı, isteklerimi o şom ağzınla çiğneyemezsin sen....Cehalet en büyük korkumdur doğrusu ya başıma geldi, mahalle arası tarzı işte :))) Sen şöylesin sen böylşesinden başka birşey yok bir de arkana birilerini alıp birinin üzerine gitme çalışmaları aynen prototip mahalle arası tarzı bu senin yaptıkların, söylediklerin....Hadi hadi başka kapıya canım.....sen kiiiiiim beni yargılamak kiiiiiim. Nasıl da önyargılar sonuçlar yapmış ah canıııım....bebeği uzun zamandır beklememekten , sitede yeni olmaya kadar, sen arkadaşım dediklerine de böyle sokuşturuyorsundur değil mi tarz belli :)))

Rahatlık sende..... bu arada ben aylardır Profesör doktorlarla muhatabım. Bunu doktorlar söylüyor ben değil... Rahat olsam günlerce randevu almaya, kuyruklarda beklemeye, sancılı hallerimde sabahın körlerinde hava karanlıkken kan vermeye gitmeye, her ay aşırı sancılar çekmeye, onun filmi, bunun testi diye koşturmaya çalışmazdım herhalde. Ama sen kesin yargıya varmışsın ya ne rahatsın diye. Orada dur da GIYBETİNİ BAŞKALARINA YAP. Bilgi paylaşan benim gibi insanları da rahatlıkla itham etmeden önce en büyük günahı Kul Hakkını çiğnediğini unutma, soğan kürü yap geçer derken de belki birçok insanın hamile kalma şlansını yok ettiğini de unutma. Bunların günahları senin boynuna daha ötesi yok.... Ben kendimden eminim ya sen... emin olsan başkalarına çamurla saldırmazdın, üstelik benim gibi bilgi paylaşan bir kişiye.... Annelik duygularını teraziye alacak kişi sen değilsin ORADA DURACAKSINNN!!!!!! HAKARETLERİNİ KENDİNE SAKLA.... KENDİNE GEL VE BANA DA CEVAP YAZIP SAYFAYI OYALAMA...!!!!Sana daha fazla da yazmayacağım çünkü dengim değilsin ne ruhen ne vicdanen ne de fikir, bilgi, genel kültür olarak. Cahillerden korkarım akılları sadece fesata işlediği için, benden uzak olasın....

saatlerdir bunu mu dusundun yazmak icin cok dusunmus olmalisin hemen cvp yazamadina gore.dogru ne dengimsin ne yasitimsin dogru oldugunu bildigin seydi bu kadar yil beklemiyeydin.asil sen kimsin bana cahil dicek.asil cahil sensin bugunvokudum baska sitelerde yazdiklarini bize gelince aspire etmeymis yakmaymis ugrasmayin kpktenvaldirin bidaha olmaz diye biliyorum diyosun baska basliklarda ben laparoskopivolmaya karar versim diosun bu nasil bi celiskili konusmadir.asil bn senin gibi ne soylesigini bilmezlerle ugrasamam asil sen bidaha cvp yazma bana . hasi sana ugurlar ola

Saatlerdir bunu düşünmedim merak etme, senin mesajın saatler sonra geldi, AYRICA SENDEN BAŞKA İŞLERİM DE VAR TEZ YAZIYORUM, HUKUK DOKTORASI OK :))) Düşünce ve yazma hızım çok çok hızlıdır :)) NE DİYORSUUUUN SEN DAHA DOĞRU DÜZGÜN YAZAMIYORSUN BİLE... HANGİ BAŞKA SİTELER, ASPİRASYONLA OLMUYORMUŞ DİYORUM KİSTEKTOMİYLE TAMAMEN GİDİYORMUŞ ANLADIN MIII?:))) ALOOOOOO....:))) Yarım yamalak algılaman işte, hem algıda hem yazmada, hem okumada bozukluk....:))) Senin derdin çok ameliyatla da düzelmez:))) Çelişkili bir konuşma asla yapmadığım gibi senin gibi art niyetli anlama özürlüye burada tekrar tekrar anlatacak vaktim yok... Hadi hadi bulaşmadan geç git işine....Bir de temiz insan olmayı öğren...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…