merhaba arkadaşlar benim adetlerim sürekli ağrılı ve düzensiz geçiyordu ve üstelik 2-3 ayda bir oluyordum 3 hafta öncesi doktora gittim 4.5 cm lik kist var dedi adetinin 2. veya 3. günü gel hormon testi yapalım dedi ayrıca adet olmam için turlusal verdi turlusal ile adet göremeyince ctclo progynova ile gördüm daha sonra adetimin 2. günü doktora gittim kist 6.5 cm olmuş hormon testlerimde çikolata kisti çıktı. 3 aylık yasmin verdi ancak yasmin geçirir mi yoksa büyümesini mi engelliyor. 6.5 cm olduğu için biraz korktum ameliyat gerekebilir mi sizce?
Ayni sorunu bende yasiyorum sancilarim gunluk hayatimi cok etkiliyor benimki 5,5 cm. Bikac doktor ameliyat dedi bikacida ameliyattan once hamile kalmaya calis bunun ilaci hamilelikmis ama sonrasindada tekrarlayabilirmis. Kisacasi bunla yasamayi ogrenmek lazimmis menapoza kadar.ben yedi aydir haberdarim kendisinden.felegim sasti sancidan stresten.bence ameliyat olma hemen.iyi bit doktor bul.mumkunse prof olsun
ben bekar olduğum için hamilelik söz konusu değil doktorum iyi bir doktor bu yüzden çapı büyük olmasına rağmen hemen ameliyat demedi doğum kontrol verdi ancak ağrı ve sancı sizin dediğiniz gibi oluyor ben de okuduklarım kadarıyla doğum kontrolün iyi gelmediğini etki etmediğini gördüm. ameliyat da çok büyük bir ameliyat değilmiş ancak düzelicekse ilaçla düzelsin düzelmiyorsa da ameliyat olsun bir şekilde gitsin çünkü gerçekten günlük yaşamı ve düzeni etkiliyor adet olmana engel de oluyor onun stresi de cok ağır. eğer geçmeyeceke 3 ay doğum kontrol hapıyla vakit de geçirmek istemiyorum ancak doktor dediiği için uygulayacağım
merhaba arkadaşlar benim adetlerim sürekli ağrılı ve düzensiz geçiyordu ve üstelik 2-3 ayda bir oluyordum 3 hafta öncesi doktora gittim 4.5 cm lik kist var dedi adetinin 2. veya 3. günü gel hormon testi yapalım dedi ayrıca adet olmam için turlusal verdi turlusal ile adet göremeyince ctclo progynova ile gördüm daha sonra adetimin 2. günü doktora gittim kist 6.5 cm olmuş hormon testlerimde çikolata kisti çıktı. 3 aylık yasmin verdi ancak yasmin geçirir mi yoksa büyümesini mi engelliyor. 6.5 cm olduğu için biraz korktum ameliyat gerekebilir mi sizce?
Ameliyat yumurta rezervini azaltir buda ilerde hamile kalmayi zorlastirabilir ama tabi bu kisiye gore degisir fakat genel gorus ameliyatin saglikli yumurtalik dokusuna zarar verdigi. Dogum kontrol hapini adet duzeni ve sancilatin icin vermistir.ah ah yedi ayda neler yasadim allah beterinden korusun ama seni iyi anliyorum sancisi hc bsye benzemez beline bacaklarina yayilir bulanti yapar.dedigim gibi canim ameliyat cozum degil hapla buyumesini durdursan o bile kardir.
Bende de vardı 4.5 cmlik bir çikolata kisti. Adet düzensizliğim yoktu ama korkunç sancım vardı. Aynı şekilde 3 ay yasmin verdi doktorum. 3 ay sonra küçülme olmazsa ameliyat dedi. O üç ay sonrası benim düğün dönemime denk geldi. Kontrole gittiğimde küçülmemişti ama ameliyatı bir süre erteledik. Bu arada ben yasmin kullanmaya devam ettim korunma amaçlı. Sonra yine bu sitede soğan kürünü gördüm. Bir denemekten zarar gelmez dedim. 3 ay uyguladım. Hatta ilk ay yanlış uygulamışım sonraki şki ay düzelttim. Doktora gittim ve sürpriz kistten eser yok. Düzenli kontrole gidiyorum 1.5 yıldır hala haber yok kendilerinden. Dene bakalım sen de belki faydasını görebilirsin.
Merhabalar.Bende çok uzun zamandır çikolata kisti var.Malesef çikolata kistinin neden oldugu bilinmiyor.Ben uzun seneler doğum kontrol hapı kullandım bu kistler için.Doğum kontrol ilaçları kisti küçültmüyor daha doğrusu çikolata kistini küçültmüyor.sadece büyümesini engelliyor.Doğum kontrol ilacını bekarken kullandım.Sonuçta kimyasal ilaç.Normalde çok fazla ilaç kullanmayı sevmiyorum ve bıraktım.çünkü faydası olmuyordu.benim kistim o aralar 5 cm di.bıraktıktan sonra kistim büyüdü 10 cm oldu.ve tabiki ağrılar çoğaldı.en korktuğum ise ileride doğurganlığımı etkilemesiydi.çok doktora gittim.kimi ameliyat dedi,kimi doğum kontrol kullan dedi,kimi geçici menopoza sokup ilaçlarla o şekilde tedaviyi önerdi.bende kistim 10 cm oldugu için ameliyatı daha uygun gördüm.hemde birden kurtulurum dedim. Laporoskopi amaeliyat oldum.22 yaşındaydım.ama malesef ameliyattan 1 ay sonra tekrarladı kistim.hiçbirşeye yaramadı.tabiki doktor çok önemli burada.ameliyat şekli,hastane...doktorumun çok iyi oldugu söylenemezdi malesef.su an 28 yasındayım ve evliyim.kistim en son kontrole gittiğimde 4,5 cm di.kurtulamadım bu kistten.çok araştırdım bu kisti yenmenin yollarını.Doğal ve bitkisel çözümle,Lokman hekimin hazırladığı bir karışım var.içinde yok yok.Tamamen doğal.Yüce Allahımın verdiği doğal otlar.bu benim çözümüm oldu.1 ay kullandım kistim 3,5 cm oldu.Bana yaradı.şimdi tekrar kullanmaya başladım bu karısımı.sonuç alacağıma inanıyorum.3 ay kullanacağım ve sonra doktor kontrolüne gideceğim.belki başka kimsenin vücuduna etki yapmaz ama bende olumlu sonuç verdi.bir daha asla ameliyat olmam.çünkü ameliyat yumurtalığın kalitesini düşürüyor.bu hastalığı olan herkesin bir an önce kurtulmasını istiyorum.Rabbim herkesin şifasını versin.
Ayni sorunu bende yasiyorum sancilarim gunluk hayatimi cok etkiliyor benimki 5,5 cm. Bikac doktor ameliyat dedi bikacida ameliyattan once hamile kalmaya calis bunun ilaci hamilelikmis ama sonrasindada tekrarlayabilirmis. Kisacasi bunla yasamayi ogrenmek lazimmis menapoza kadar.ben yedi aydir haberdarim kendisinden.felegim sasti sancidan stresten.bence ameliyat olma hemen.iyi bit doktor bul.mumkunse prof olsun
ben bekar olduğum için hamilelik söz konusu değil doktorum iyi bir doktor bu yüzden çapı büyük olmasına rağmen hemen ameliyat demedi doğum kontrol verdi ancak ağrı ve sancı sizin dediğiniz gibi oluyor ben de okuduklarım kadarıyla doğum kontrolün iyi gelmediğini etki etmediğini gördüm. ameliyat da çok büyük bir ameliyat değilmiş ancak düzelicekse ilaçla düzelsin düzelmiyorsa da ameliyat olsun bir şekilde gitsin çünkü gerçekten günlük yaşamı ve düzeni etkiliyor adet olmana engel de oluyor onun stresi de cok ağır. eğer geçmeyeceke 3 ay doğum kontrol hapıyla vakit de geçirmek istemiyorum ancak doktor dediiği için uygulayacağım
Ameliyat yumurta rezervini azaltir buda ilerde hamile kalmayi zorlastirabilir ama tabi bu kisiye gore degisir fakat genel gorus ameliyatin saglikli yumurtalik dokusuna zarar verdigi. Dogum kontrol hapini adet duzeni ve sancilatin icin vermistir.ah ah yedi ayda neler yasadim allah beterinden korusun ama seni iyi anliyorum sancisi hc bsye benzemez beline bacaklarina yayilir bulanti yapar.dedigim gibi canim ameliyat cozum degil hapla buyumesini durdursan o bile kardir.
Bende de vardı 4.5 cmlik bir çikolata kisti. Adet düzensizliğim yoktu ama korkunç sancım vardı. Aynı şekilde 3 ay yasmin verdi doktorum. 3 ay sonra küçülme olmazsa ameliyat dedi. O üç ay sonrası benim düğün dönemime denk geldi. Kontrole gittiğimde küçülmemişti ama ameliyatı bir süre erteledik. Bu arada ben yasmin kullanmaya devam ettim korunma amaçlı. Sonra yine bu sitede soğan kürünü gördüm. Bir denemekten zarar gelmez dedim. 3 ay uyguladım. Hatta ilk ay yanlış uygulamışım sonraki şki ay düzelttim. Doktora gittim ve sürpriz kistten eser yok. Düzenli kontrole gidiyorum 1.5 yıldır hala haber yok kendilerinden. Dene bakalım sen de belki faydasını görebilirsin.
ameliyatla bir daha çıkma riski yüksekmiş. ileriyi düşünerek ameliyatı ilk tercih yapmamak gerekiyor öyleyse. umarım doğum kontrol haplarının bi etkisi olur
eğer bir faydası olacaksa denemekten zarar gelmez. nasıl uygulandığına bakacağım teşekkür ederim :)
cnm bendede var bu çikolata kıstı..evlendıgımde ögrendım bende ve 2 yıldır bebegımız olmuyor bu yuzden...lokman hekım demıssın..bende mı aktara gıtsem yaptırsam bole bı karısım işe yarsrmı kıı?çok yıprattı benı bu hastaneler yaa 26 yasındayım 2 yıldır hastaneye tasınıyorum resmen.bendede sağ 5 cm sol 4 cm 2 aydır yıne kullanıyorum d.k..bugunde sogan kurune baslıycamm...bnmde sancım çok oluyor.gecen sene 3,5 cmdi onlardan ozamn d.k lekurtulmustum o zamn sancım hıc olmazdı.ama bu sene tekrarlayınca bırde buyuk olunca çok berbat ağrılar çekıyorum kasılıp kalıyorum resmen..inş.şu hastalıgı yenerız...en çokta hamıle kalabılmek ıcın ugrasıyorumm bu kadar..
cnm bendede var bu çikolata kıstı..evlendıgımde ögrendım bende ve 2 yıldır bebegımız olmuyor bu yuzden...lokman hekım demıssın..bende mı aktara gıtsem yaptırsam bole bı karısım işe yarsrmı kıı?çok yıprattı benı bu hastaneler yaa 26 yasındayım 2 yıldır hastaneye tasınıyorum resmen.bendede sağ 5 cm sol 4 cm 2 aydır yıne kullanıyorum d.k..bugunde sogan kurune baslıycamm...bnmde sancım çok oluyor.gecen sene 3,5 cmdi onlardan ozamn d.k lekurtulmustum o zamn sancım hıc olmazdı.ama bu sene tekrarlayınca bırde buyuk olunca çok berbat ağrılar çekıyorum kasılıp kalıyorum resmen..inş.şu hastalıgı yenerız...en çokta hamıle kalabılmek ıcın ugrasıyorumm bu kadar..
Iki yildir hamile kalmaya ugrasiyorum deyince icim burkuldu ya bende bikac aylik evliyken ogrendim sanci icinde doktora gittigimde.hatta kanser bile olabilir diye soylendi neler yasadim agladim sizladim doktor doktor gezdim.ameliyat olmamak icin direniyorum ama yedi aydir hamile kalamadim sogan denedim iki ay hc fayda gormedim.dogum kontrol hapi kullanamiyorum istemiyorumda.siz asilama falan denemedinizmi pekikızlar nerdesınızzzzzzzzzzzzzzzz?bugun yoksunuz
Soğan kürünü doğru ve düzenli uyguladım ben kurtuldum. Hamile kalmamda bir problem olmadığını söyledi doktor. Sen de bi dene bakalım belki işe yarar. Kafana çok takma çikolata kisti olup da hamile kalan bir sürü insan var. Hatta kistten kurtulmak için hamile kalmayı öneriyor doktorlar.
ah bi kalabilsemm cnm dimi kisi falan dusunmucemm alıstım zaten 2 yıldırda onun olmaması lazımm hamıle kalmam için tek problemım o cunkııı
Iki yildir hamile kalmaya ugrasiyorum deyince icim burkuldu ya bende bikac aylik evliyken ogrendim sanci icinde doktora gittigimde.hatta kanser bile olabilir diye soylendi neler yasadim agladim sizladim doktor doktor gezdim.ameliyat olmamak icin direniyorum ama yedi aydir hamile kalamadim sogan denedim iki ay hc fayda gormedim.dogum kontrol hapi kullanamiyorum istemiyorumda.siz asilama falan denemedinizmi peki
Pko'lu olanlar bile hamile kalıyor güzelim, çikolata kisti neymiş. Zamanı gelince allah verir bir bebiş sıkma sen canını. Adetin bitsin başla soğan kürüne. Bi bakmışsın 3 ay sonra bişey yok.
cnm ben tam aşılama yaptırmak için gün almaya gittiğimde kistimin tekrarladıgını ve bu sefer buyuk olduklarını öğrendimm..işte 3 aylık d.k verdi.2 ay olmak uzere bu ay sonu kontrole gıdıcemm.eger bıras kuculme olsa bıle ilaçla baskılayıp aşılama yapıcaklar ve ilk aşılama olcakk..evlendiğimden beri önce normal yolla olmayı dene dedıler.olmadı.bu sefer çatlatma iğnesi denıcez dedıler..o da olmadı...zaten çatlatma ıgnelerımı 2 ay yaptırdım kiss çıkmıstı gecen yıl yıne 3 ay bı tedavı .ozamn kurtulmustum uzunca bır sure kisim olusmamıstı dr.yıne normal dene dedı..normal olmadı yına bu sefer asılama dedı.tam yatıracagım ay yıne cıktı gerı donusumu muhtesem oldu 5 cmmm..amelıyat dedı dr.sonra dıger dr.larla ortaklasa konustular amelıyattan vazgecıldı..hiç bebegım olmadıgı ıcın erıtme yöntemine gidildi...şte bole cnm kısaca hayat hıkayem
3 aymıı o kadar kullancam mı bu kuru ben :) cnm adetbıtımı 15 gun sonra 7 gun ara sonra bı 15 gun daha kullanmıycakmıyım ben bole bılıom sonra ıncıre geceyım dıyorum
Anladim canim allah mubarek ramazan ayinin hurmetine hayirlisiyla saglikli evlatlar nasip etsin hepimize.bazen uzuluyorum kotu ornekleri gordugumde ve ben sancilarla yasamaya raziyim yeterki bebegim olsun diyorum.benimki 5,5 cm yedi aydir cok sukurki buyumedi ona bile seviniyorum cnku bu kistin buyumesi yapisikliklarin artmasi tuplerin tikanmasi yumurtlamanin bozulmasi ve de sancilarin artmasi demek ama beni en cok uzen bebek sahibi olmayi zorlastirmasi.kimisi hic ugrasmadan hamile kaliyo kimi aylarca kimi yillarca deniyo.ama allahin izniyle bi sekilde oluyo zaman,para,sabir isteyen bisey bu malesef.cevremde 6 cm kistle hamile kalan var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?