• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata Kisti

• Konu Sahibi Konu Sahibi nry
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende kasım 2007 de çikolata kistlerimden dolayı ameliyat oldum. sağ tarafda 9cm sol tarafta 4ve5 cm olmak üzere kistlerim alındı ve aralık 2007 dede evlendim. doktorum hemen çocuk yapacaksın dedi ama bu sırada 3 aylık koruma iğneside yaptı.ameliyat sırasında bakmış tüplerim açıkmış. Ve ben korunmaya devam ettim halandaha d.kontrol hapı kullanıyoru çünki 2 ay içerisinde kistim tekrarlamış... ve ne eşim nede ben çocuk düşünmüyoruz. ya olmazsa düşünceside beynimi kemiriyo napacam bilmemiyorum:bbo: .... kutumda son 3 tane kaldı içim bırakacam diyoru ama ben anne lamaya hazır değilim yaaaaaaaaa senağlama:nazar:[/QU

Merhaba, Bende 8 aylık evliyim. Çocuk düşüncesi hiç yoktu. Eşim çok istiyordu beni de ikna etti ama 3-4 aylık denemeler boş çıkınca dr.a gittim ve ç. kisti olduğumu öğrendim. İnsan olmama ihtimalini göz önüne alınca öyle bir istiyor ki. Ben kendimi tanıyamıyorum şu anda. Ya olmazssa diye çok korkuyorum. Ayrıca bu hastalığın en doğal ilacı gebe kalmak. Karışmk gibi olamsın ama ben ce düşün. Hem belki de 1 yılın içinde anca tutacak. Farzetki hemen hamile kaldın. Herkesin istediği ve birçok insanın ulaşamadığı mucizeye ulaşmış olursun. Hem bebeğin olacak hem de hastalığının tekrar etme şansını en aza indireceksin. Ben henüz ameliyat olmadım, tüplerim kapalı olursa diye o kadar çok korkuyorum ki.

merhaba hanımlar aranıza yenı katıldım....tesadufen bilg kist arastırırken karsınma cıktı..ve ben 3 hafta once cıkolata kistinden ameliyat oldum laparoskopi ile yapıldı 10 cm buyuklugundeyı kasıyımda agrı ıle gıttım ve sonucunda tetıklerden sonra alınması kararına vardılar korkulacak bısey yok sadece ameliyat sonrası bıraz agrı cektım sunu soyleyebılırım hala dıkıslerım gobeyimin 4 yerınde duruyor bende cok korktum ama gectı işte dikişlerde duurse daha ıyı olacagım antalya dan sevgıler sorusu olan varsa daha acık cevap verebılrım.

Kizlar bu cikolata kisti sizlerde nasil 1 belirti verdi? Birde dr''un ultrasonla karindan ilk baktigi anda gormesi mumkunmu kolaylikla?

kızlar bende geçen kasım ayında oldum 6,5 cm idi açık amiliyet oldum. amiliyattan sonra 3 ay doğum kontrol hapı kullandım ama bu süre içinde tekre çıktı sonra başka bir dr gittim duphaston verdi onunla geçti ama tekrarlıyan 2 cm di.amiliyat olduğumdan beri çocuk sahibi olamıyorum konuyla ilgili bilginz varsa lütfen bana yazın birde prolaktinim yüksek çıktı onun için tedavi görüyorum

merhaba aynı şey bendede mevcut 2 buçuk yıllık evliyim.doktorum 3,5-4 cm büyüklüğünde çikolata kisti olduğunu söyledi.ben bir doktora daha gidicem hafta sonu hemen ameliyat olmak istemedim.ameliyatın nsl geçti?sonrasında çok ağrın oldumu?benimde bildiğim kadarıyla ameliyattan sonra ilk altı ay içerisinde ilaç tedavisine gerek kalmadan %50-60 oranında hamile kalan çok kişi var içini rahat tut işin büyük kısmını atlatmışşın bence iyi düşün ki iyi olsun.

arkadaşlar bende de 3,5-4 cm büyüklüğünde ç.kisti var bunun hapla tedavisi mümkün değil mi?doktorum ameliyat dede ama bir doktora daha görünücem.çok fazla büyük olmadığ için hapla sanki tedavi edilebilir giib geliyor.bilgisi olan varsa lütfen cevaplarınızı bekliyorum

Kizlar bu cikolata kisti sizlerde nasil 1 belirti verdi? Birde dr''un ultrasonla karindan ilk baktigi anda gormesi mumkunmu kolaylikla?

benim çok şiddetli ağrılarım oldu kasığımda özellikle geceleri.ağrı belime ve sırtıma vuruyordu.ama bu seni yanıltmasın kimisinde de ağrı yapmıyor bünyeye göre değişiyor bu durum.ıltrasonla rahatlıkla farkedilebilir normal kistle arasında farklar var daha yoğun kıvamlı bişey oluyor bu ve bunu her doktor farkeder.

benim çok şiddetli ağrılarım oldu kasığımda özellikle geceleri.ağrı belime ve sırtıma vuruyordu.ama bu seni yanıltmasın kimisinde de ağrı yapmıyor bünyeye göre değişiyor bu durum.ıltrasonla rahatlıkla farkedilebilir normal kistle arasında farklar var daha yoğun kıvamlı bişey oluyor bu ve bunu her doktor farkeder.

canım bende izmirde yaşıyorum. senin kistin hapla geçer büyük ihtimal bende amiliyattan sonra tekrarladı 2 cm di
dr um duhaston hapı verdi adetinin 14.günü başlıyorsun hee ay kullanıyorum.sen hangi dr gittin her dr bilmiyor bu işi acil cvp bekliyorum canım

canım bende izmirde yaşıyorum. senin kistin hapla geçer büyük ihtimal bende amiliyattan sonra tekrarladı 2 cm di
dr um duhaston hapı verdi adetinin 14.günü başlıyorsun hee ay kullanıyorum.sen hangi dr gittin her dr bilmiyor bu işi acil cvp bekliyorum canım

Hüsnü miral doktorum.ben şimdiye dek hep kendisine gittim memnunum yani ama bu ameliyat ciddi bi durum o yüzden hemen kesinleşmeden olmak istemiyorum.bu hafta irenbe tüp bebek merkezine gidicem ordan da aynı yanıtı alırsam biranönce olucam artık.umarım hapla erir ç.kisti d.kontrol hapı etki etmiyor yanlızca büyümesini engelliyor diyorlar ama bilmiyorum ne yapmalıyım
ilgilendiğin için çok teşekkürler

hüsnü miral doktorum.ben şimdiye dek hep kendisine gittim memnunum yani ama bu ameliyat ciddi bi durum o yüzden hemen kesinleşmeden olmak istemiyorum.bu hafta irenbe tüp bebek merkezine gidicem ordan da aynı yanıtı alırsam biranönce olucam artık.umarım hapla erir ç.kisti d.kontrol hapı etki etmiyor yanlızca büyümesini engelliyor diyorlar ama bilmiyorum ne yapmalıyım
ilgilendiğin için çok teşekkürler

canim dr hangi hastanede görev yapimar özel mjlarima atarmisn bu dr.nasil ulaşabilirim.....yardim edersen sevinirm canim

canim dr hangi hastanede görev yapimar özel mjlarima atarmisn bu dr.nasil ulaşabilirim.....yardim edersen sevinirm canim

sürekli gittiğim dr kizilkanat sitesinde internetten ismindende bulabilirsin numarasini.ayrica tepecik kadin doğumda çalişiyor.

kızlar konumda toplanmışsınız haberdar edin beni gelişmelerden benim 1 aya kadar bebek için tedavim başlıyo

arkaadaşlar bende c.tesi dr a gidicem ameliyat tarihini belirlemek için.dr açık ameliyat öneriyor bana kistim 5 cm büyüklüğünde .açık ameliyat yapışıklık yapıyormuş diye bişey duydum bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun.çok bunalmış durumdayım ne yapıcağımı bilmiyorum

arkaadaşlar bende c.tesi dr a gidicem ameliyat tarihini belirlemek için.dr açık ameliyat öneriyor bana kistim 5 cm büyüklüğünde .açık ameliyat yapışıklık yapıyormuş diye bişey duydum bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olun.çok bunalmış durumdayım ne yapıcağımı bilmiyorum

canım benim kistim 7 cm idi ama laparoskopi oldum dr um önnce laparoskopi denicez eğer yapışmışsa alamazsak açığa geçicez demişti çok şükür yapışmamış başarılı bi laparoskopi operasyonla aldılar bende açık amelkiyatın yapışıklık yaptığını duydum iyi düşün gerekirse bi dra dahga git bıçak altına yatmak kolay deil benide haberder et forumumuzdan tamammı canım

canım benim kistim 7 cm idi ama laparoskopi oldum dr um önnce laparoskopi denicez eğer yapışmışsa alamazsak açığa geçicez demişti çok şükür yapışmamış başarılı bi laparoskopi operasyonla aldılar bende açık amelkiyatın yapışıklık yaptığını duydum iyi düşün gerekirse bi dra dahga git bıçak altına yatmak kolay deil benide haberder et forumumuzdan tamammı canım

çok sağol canım ya c.tesi doktorumla görüşücem bu mevzuyu bana ise doktorumun söylediği açık ameliyat yapalım içini iyice temizleyelim daha sağlıklı bişey olsun dedi.her doktor farklı bişey söylüyor.sonra da ilk üç ay korunma hapı ve sonrasında da çoçuk istiyoruz allah nasip ederse.:1no2:

bende de var 7 cm ıdi kistim dr gittim felaket tellaliği yapti bana yok çocuğun olmaz bunu hemen aldir kötü huylu tümöre döner falan filan ıçimi kararti hayallerimi yikti psikolojim bozuldu sonra ben başka dr gittim oda kistini aldirmadan gebe kalmalisin dedi.amelliyatta yapişiklik olma riski çok yüksek dedi.buda gebe kalmani zorlaştirir dedi.sonra biz başladik çalişmalara 7 ay sonra hamile kaldim.kontroller ıçin dr gidiyordum şaşirip kaliyorlardi çok düşük bir ıhtimal senin gebe kalman çok şanslisin dedi.sonra doğum yaptim sezeryenle ama kisti almadi dr tehlikeli olur dedi doğumdan sonra aldir dedi.sonra doğumdan sonra kontrole gittim kist ıçin 4 cm olmuş dr 2.çocuğu hemen düşün dedi sonra aldir dedi şimdilik düzenli kontrol edeceğiz dedi.şimdi oğlum 1,5 yaşinda 2. Kasimda düşünüyorum allahin ızniyle.

slm doktorunu söyleyebilirmisin acaba?

acaba nerde ameliyat oldun tavsiye edermisin doktorun adresini verebilirmisin?

canım senin kistinin derecesi neydi yapışıklık fln varmıydı benim laporoskopi sırasında bakılmış tüpler açık yapışıklıkta yokmuş çok şükür...şimdi önümde 6 ay varnormal yolla kalamazsam tüp bebek yapılıcak dedi doktor...çok korkuyorum yaaaaa...senağlama

Merhaba bende de solda 8 cm sağda 4 cm varmış doktor ameliyat olmalısın dedi. Ben korktum açık ameliyat nasıl olur diye laparoskopide 4 saat sürermiş sizce ne yapayım ?

Back