Hanımlar merhaba 5 sene önce üroloji uzmanı tomografi de yumurtalıklarımda kist gördü önemli olmadığını söylese de içim rahat etmedi kadın doğuma gittim doktorum 4 cm folikür kist olduğunu doğum kontrol hapı kullanmam gerektiğini söyledi 1 ay sonra tekrar gittiğimde kist 3.2 cm gerilemişti çocuk istiyorum diye hapı bıraktım kendimce doktor aynı zamanda kistimin içine kanama yaptığını ama çikolata kisti olmadığını söyledi pandemi de ara kanamadan özel hastaneye gittim ikiside kistin çikolata kisti olabileceğini söyledi biri ameliyat diğeri de tüp bebek dedi. Hatta bir tanesi hormanlarında şimdi kötüdür senin dedi kan değerlerim normal çıkmıştı sadece östrojen hormonunda yükseklik bulunuyordu. Daha sonra devlet hastanesinde gittiğimde geçen sene doktor kisti göremedi 3 yumurtan var dedi geçen hafta tesadüfen ultrasonda sağ yumurtalıkta kist gördüler 8 cm büyüklüğünde doktor ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Maalesef çocuk sahibi değilim bu ameliyatı olanlar var mı çocuğa engel bir durum oluyor mu? Ya da ameliyattan başka farklı yöntemler uygulayan oldu mu?