• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata Kisti

subuti

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
85
58
613
Eskişehir
Herkese selam,

Geçen yaz kadın doğum uzmanına kontrole gittiğimde iki yumurtalığımda da (biri 4.5 biri 5 cm olmak üzere) kist olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Daha sonra farklı doktorlara gittim kimi hemen hamile kal dedi, kimi senin çocuğun olmaz dedi, kimi tüp bebekle olur sadece dedi, kimi ameliyat dedi kimi de ilaç verdi. (Bu arada amh değerim 1,26 ve çocuk yapmayı denemedim.)

Ben son doktorun dediğini yapıp visanne kullanmaya başladım, eylülden beri kullanıyorum. Kullandığımdan beri regl olmadım. Sonra farklı bir profesöre gittim, çocuk düşünene kadar ilacı kullanmaya devam et, sonra 6 ay çocuk yapmayı dene olmazsa tüp bebek tedavisine başlarız dedi. Şimdi sorun şu, ben bu ilacı kullanıyorum ama önümüzdeki 1-2 sene daha çocuk yapmak istemiyorum. (Eşimle bazı problemlerimiz var aşmadan çocuk düşünmüyorum.) Ama bir yandan da geciktiktirdikçe ya çocuğum olmazsa diye korkuyorum.

Sorum şu, bu durumu yaşayan var mı ya da benzer bir şeyi? Burada clife macun diye bir şey gördüm nedir bunun olayı? Bilen, duyan, gören yazarsa çok makbule geçer.
Ve de en önemlisi sizce çocuk konusunu ne yapmalıyım kafamı çok kurcalıyor.

merhaba kimse yazmamis ben yazayim dedim😄 ayni anlattigin sekilde benimde durumum. ama benim tek yumurtalikta. 5 cm cikolata kisti. doktorun biri ameliyat dedi digeri kendiliginden gider ugrasma dedi digeri ilac verdi 4 ay kullandim gitmedi ameliyat dedi. en son gittigim doktor korunmayi birak cocuk yapmaya calis 4 ay icinde olmazsa gel dedi ve tabiki olmadi 5. ayima girecem😄 sogan kürü yapiyorum herkes onun kisti erittigini soyluyo bakalm ise yaricakmi bilmiyorum. esinle sorunun varsa simdi cocuk yapma kistini eritmeye calis once onu yok et vucudundan temizle o zamana kadarda esinlede sorunlarini halledersin umarim

Mr cekmeden mi cikolata kisti dediler?
Cunku sadece mr le anlasiliyor. Butun doktorlar mi cikolata kisti dediler?
Ben bekarken her ay 1 cm buyuyen bir cikolata kistim vardi. 6 ayin sonunda acilara dayanamayip ameliyat oldum aldirdim. Dort sene oluyor. Simdi evliyim ve korunmayi biraktim. En son cektirdigim mr de yumurtaliklarim cok kucuk du (normalin yarisi boyunda). Doktorum senelerdir ictigim dogum kontrol hapina bagli dedi. Iki ay sonra cocugun olmazsa gel dedi. Buyuk ihtimal olmaz diye dusunuyorum.
Cocuk dusunmuyorsan ve agrin yoksa ameliyat olma, o kistlerin boyu buyuluyorsa birde tabi. Ictigin dogum kontrol hapi kistlerini kucultebilir.
O donem sogan kurunu denemistim, hic bir ise yaramamisti. Gerci benim kistim ilaca ve hatta menopoz ignesine bile banamasin demeden hizla buyen cinstendi.
Regl doneminde agrin cok oluyorsa, civan percemini arastir derim.

Çikolata kistiyle benim de başım dertte . Doktorum sürekli çocuk doğur diyor .sorun şu ki evli değilim😀

Bana da dediler yok cocuk dogur yok ameliyat yok ilaç. 2 yıl kullandım tarlusal, hormonlarımı alt üst ettiği gibi zerre faydası olmadı. En son Soğan kürü + çörek otu yağı miss.. Bi tane bile kist yok su an. Eşle problem çözmeden cocuk yapmanız cocugun psikolojisini ve geleceğini riske atar. Umarım yapmazsınız emin olmadan.

Bana da dediler yok cocuk dogur yok ameliyat yok ilaç. 2 yıl kullandım tarlusal, hormonlarımı alt üst ettiği gibi zerre faydası olmadı. En son Soğan kürü + çörek otu yağı miss.. Bi tane bile kist yok su an. Eşle problem çözmeden cocuk yapmanız cocugun psikolojisini ve geleceğini riske atar. Umarım yapmazsınız emin olmadan.
Nasıl kullanıyorsunuz kürü ve yağı? Bilgi verebilir misiniz

Nasıl kullanıyorsunuz kürü ve yağı? Bilgi verebilir misiniz
Kürü yıllar önce kullandım soğanı dörde bölüp kaynatıp 1 bardak suyunu içtim 15 gün regl sonrası. Birkaç ay sürdü. Çörekotu yağı ise her sabah aç karnına kahvaltıdan yarım saat önce bir tatlı kasıgı iciyorum hala. Alıskanlıgım oldu. 3 hafta her sabah 1 hafta dinlenceksiniz.

Kürü yıllar önce kullandım soğanı dörde bölüp kaynatıp 1 bardak suyunu içtim 15 gün regl sonrası. Birkaç ay sürdü. Çörekotu yağı ise her sabah aç karnına kahvaltıdan yarım saat önce bir tatlı kasıgı iciyorum hala. Alıskanlıgım oldu. 3 hafta her sabah 1 hafta dinlenceksiniz.
Teşekkürler 😊

Doğum kontrol hapı değil visanne kullanıyorum. eylülden beri kullanıyorum küçülme yoktu en son şubatta baktırmıştım. Soğan kürünü duydum ama denemedim bana biraz saçma gelmişti açıkçası ve kullandım işe yaramadı diyen çok fazla. ama denesem mi diye düşünmüyor değilim şimdi.

Bir de şu clife macunu deneyen yok mu hiç?

Merhaba aynı dertten muzdarip olduğum için çok iyi anlıyorum. Benimki sürekli tekrarlayan bir kist gitsede gelir yine yani. Aynı şekilde her doktor farklı birşey söyledi. Henüz çocuk düşünmüyordum bende ama doktor olan kuzenim çok ısrar etti korunma bi bebiş olsun diye. Daha yeni denemeye başladık. Yaşın kaç evlilik hakkında zamana ihtiyacın varsa yaşın uygunsa yine beklenebilir diye düşünüyorum. Çünkü 22 yaşında yine kist olduğunda doktor hemen evlen hamile kal demişti. Şu anda 30 yaşındayım.

Konuyu dağıtmak istemiyorum ama hanımlar çikolata kistinin kesin belirtileri neler acaba, bi yardımcı olur musunuz?
Bu arada geçmiş olsun konu sahibi

Merhaba aynı dertten muzdarip olduğum için çok iyi anlıyorum. Benimki sürekli tekrarlayan bir kist gitsede gelir yine yani. Aynı şekilde her doktor farklı birşey söyledi. Henüz çocuk düşünmüyordum bende ama doktor olan kuzenim çok ısrar etti korunma bi bebiş olsun diye. Daha yeni denemeye başladık. Yaşın kaç evlilik hakkında zamana ihtiyacın varsa yaşın uygunsa yine beklenebilir diye düşünüyorum. Çünkü 22 yaşında yine kist olduğunda doktor hemen evlen hamile kal demişti. Şu anda 30 yaşındayım.

28 yaşındayım

şu an visanne kullanıyorum kist için doktorum verdi. ilacı kullanmaya başladığımdan beri adet olmadım bazen içmeyi unutunca lekelenme gibi oluyodu sadece. ilaca başlamadan önce düzenli adet oluyordum.

Çörek otu yağını nasıl kullandınız

Back