Geçmiş olsun canım . Benim çikolata kistim 12cm çapında yumurtalığa ve bağırsağıma yapışmıştı. Adet düzensizliğim hiç olmadı , düzenli şekilde adet ağrısı çekmeden gelirdi hep hiç şikayetim yoktu. Bi günWC de iken ağrılarım başladı kabızlık ile birlikte ... En az yarım saat çıkamazdım ve o ağrılar beni mahvederdi çığlık atmamak için inanın kendimi tutuodum , o ağrılar beni otobüsten bile indirip duraklarda kıvranmama sebep oluodu. Kime gittiysem ameliyat dediler ve araştırma yaptım ameliyat mı daha tehlikeli gebe kalma açısından yoksa olmamak mı die... Ve sonucum şudur ki , çikolata kistinin küçülme , yok olma söz konusu değildir , kullanılan kadın doğumlar sadece büyümesini baskılar ve çare değildir aksine yumurta rezervini azaltır. Gittiğim her doktor gebelik önerdi , bebek ile daha güzel temizlenebileceğini ve tedavisi bu yönde olduklarını söylediler. Tabi ben bekarım öyle bir şansım yok , böyle bir durum söz konusu olmadığı için doktorum risklerini belirtti , çikolata kisti patlar ise tüm iç organlarıma yayılıp oluşum yapıp , hatta iki yumurtalığımıda tıkayıp çocuğumun olmayacağını söyledi, (kapalı ameliyat olmayınız , üreme riski zaten var kapalıda genelde tekrar ediyor) açık ameliyat olup yumurtalığımı kurtarıp bağırsaklarımdaki yapışıklığı temizleyip oluşmaması için 6ay boyunca kullanacağım iğneden bahsetti. Doktruma inandım , güvendim ve araştırmalarıma göre de ameliyat şarttı. Ameliyat olunca yumuta rezervi evet azalıyor fakat düzelme şansıda var , tek yumurta bile kalsa gebe kalabiliyorsunuz, doğum yapamıyorsanız ameliyattan kaçmayın , çikolata kistinin patlaması 2yumrtalığınızıda kaybetmenize sebep olabilir , hatta daha büyük operasyon geçirebilirsiniz organlara yapışıklık durumundan.
3aylık ameliyatlıyım , lucrin iğnesine başlayalı 3ay oldu ve şuan ara veme kararı aldı doktorum . Yumurtalığım normale döndü , herşey güzel gidiyor, tabi kontrolü elden bırakmıyoruz.
Çikolata kisti ile doğum yapma söz konusu ise sakın korkmayın teyzemde 8cm kist ile doğum yaptı 18yıl öncesi ve şuan tıp daha da ileri düzeyde. Teyzeme her doktor çocuğun özürlü olur , çocuğu alıp amliyt demişler , izmiri doktor doktor gezmişler... Teyzem bi doktora ilk çocuğum vazgeçmek istemiyorum ne olursa olsun doğurcam demiş, her ay kontrol altında tutsanız demiş, doktorda kabul etmiş. Teyzemin şuan 18yaşında sapasağlam sağlıklı bir oğlu var, doğumda tek yumurtalığını kalmış, kistli olanı aldırmış . Teyzem tek yumurtalığı ile de bir kızı var. Karamsar olmayın sakın her doktorada güvenmeyin. Doktor doktor gez canım , doktorlar risk almak istemediği için kısa yoldan ameliyat diyorlar . Aklında soru kalırsa cevaplarım her zman.
NOT: ( AMELİYAT OLDUĞU HASTANEDE ÇİKOLATA KİSTİ PATLAYAN KİŞİLER GELDİ , AMELİYATA ALAMIYORLAR HEMEN ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ GÖRDÜLER DAHA SONRASINDA AMELİYAT AMA ÇOK GEÇ KALDIKLARINI ÇOCUKLARININ OLMAYABİLECEĞİNİ , TÜP BEBEK YÖNTEMİ İLE ANNE OLMA ŞANSLARININ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞLER... ÇOK ÜZGÜNLERDİ , AMELİYAT OLMAN GEREK PATLAYABİLİR DEMİŞTİ AMA BEN OLMADIM KAÇTIM DİYE AĞLIYORDU KADIN, LÜTFEN BU HATAYA DÜŞMEYİN , DOĞAL YÖNTEMLERLE YOK ETME ÇABASINA GİRİP BOŞLAMAYIN ÇÜNKÜ TEDAVİSİ YOKTUR, HER GEÇEN GÜN SİZİN ALEYHİNİZE İŞLİYOR.)