Çikolata kisti ve Visanne kullanımı hk.

Cikolata kistinden ameliyat olup visanne kullanan var mi ¿

• Evet

OY: 5 71,4%
  • Hayır

OY: 2 28,6%

• Ankete Katılan
    7

Emneatl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2017
10
1
29
Merhaba,
Ben 5 ay önce sol yumurtalığımda bulunan çikolata kisti ameliyatı oldum. Benimki yaklaşık 7,5cm civarında idi ve ilaçla eritilmiceğini ameliyat olmam gerektiğini söyledi doktorum . Çok ağrılarım oluyordu kaşığımda ve karar verdim olmaya,kapalı başladı ameliyatım eğer alınamazsa ameliyat sırasında açığa çevirebileceklerini söylediler ama şükür kapalı olarak bitti ve 22 yasında olduğum için yakma yöntemi ile değilde dikerek yaptılar ileride ki hayatımı etkilememesi için 3 4 günde ayaklandım kontrole gittiğimde doktorum bana visanne ye başlamam gerektiğini söyledi 6 Aylin tekrarlamamasi icin Susan 5.ayimdayim ve 5 aydir Aden gormuyorum Cok fazla kilo Altima psikolojik olarakta kotu bi durum yasatiyor. AMA sanki tekrar olustu gibi hissediyorum ameliyattan onceki sikayetlerimi yasamaya basladim Aden olmuyorum ama Bazen akinti İletişim birlikte geliyor ve Cok akintim da agrimda oluyor bu durumlari yasayan varmi¿

Merhaba, ben 2 yıl boyunca visanne kullandım endometriozis için ve hiçbir yan etkisini görmedim. İlaç hayat kalitemi arttırdı. Çok rahattım. Ancak gebelik düşündüğüm için yılbaşında bıraktım.İlk reglimi tam 28 gün sonra oldum. Sancısız ve çok az. Şuan tahmini yumurtlama dönemlerindeyim ancak yumurtalklarımda inanılmaz şişkinlik var. Hafif ağrı ve sabahları tansiyon düşüklüğü gibi birşeylr oluyor. İlacı bıraktıktan sonra bu etkileri gören var mı? Bir de visanne kullandıp bıraktıktan sonra hemen hamile kalanlar var ama onlar kısa sürli kullanmış. Acaba benim 2 yıl kullanmış olmam olumsuz etkiler mi?
Hepimize geçmiş olsun...

Gecmis olsun, benimde sol over da 4,5 cm ve 1 cm olmak uzere 2 tane var. Tahlillerim iyi cikti ilk doktorum visanne yazmisti gittim eczaneden de aldim hatta ama biraz arastirinca cok yan etkisi oldugunu okudum ayrica kisti tamamen yok etme sansi da yokmus bu yuzden kullanmadim.

Gecmis olsun, benimde sol over da 4,5 cm ve 1 cm olmak uzere 2 tane var. Tahlillerim iyi cikti ilk doktorum visanne yazmisti gittim eczaneden de aldim hatta ama biraz arastirinca cok yan etkisi oldugunu okudum ayrica kisti tamamen yok etme sansi da yokmus bu yuzden kullanmadim.

Çikolata kisti zaten yok olmaz. Ama ilacı kullanmanızı tavsiye ederim. Hiçbir yan etkisi yok ve çok rahatlatıyor. Tabi benim gibi dayanılmaz sancılarınız varsa...

Çikolata kisti zaten yok olmaz. Ama ilacı kullanmanızı tavsiye ederim. Hiçbir yan etkisi yok ve çok rahatlatıyor. Tabi benim gibi dayanılmaz sancılarınız varsa...
Cok sukur henuz sancim yok, birde bebek istiyorum o yuzden kullanmayi dusunmuyorum. Allah sifa versin sizede

Eğer ameliyatla alınırsa temizlenir fakat tekrar vücudun üretme etkisi oluyor o yüzden visaanne kullandırıyorlar tekrarlamaması için ama eğer varsa ilaç sadece büyümesini engelliyor

Merhabalar, ben de Visanne öncesi bu tip forumlarda yorumları görüp korkup kullanmıycam demiştim ama sonra aklımı başıma toplayıp kullandım tabii. Özellikle yazmak istedim çünkü yazılan hiç bir olumsuz yan etki bende olmadı, belki bünyeden bünyeye değişiklik gösteriyor ama korkulacak bir yanı yokmuş. Ne agresiflik, ne ağlama krizleri ne kilo alma. Biraz iştahım açık ama ondan mıdır bilmiyorum, kilo almadım ama herşeyin fazlasıyla tadına vararak yiyorum sanki ☺️Kistlerimden de biri yok olmuş diğeri 1 cm küçülmüş Geçmiş olsun, abartacak bir şey yok derim

Ha bu arada ben 6 yıl önce açık çikolata kisti ameliyatı da oldum, 6 yıldır hep doktor kontrolü altındaydım, ilaç da kullanmak istemiyordum. Hani yine oluşursa açık ameliyata gerek kalmadan halledelim diye sık sık kontrole gitmeyi tercih ettim. Bu sene yeni bir doktora gittim hadi visanne dedi, %90 çözüm getirir dedi ve getirdi Aslında diyeceğim şu ki, ameliyat fikri çok korkunç geliyor insana ama zaten hiiiç bir şey duymuyorsunuz ne öncesi ne sonrası, ameliyat da gerekse stres olmayın, geçmiş olsun. Fakat visanne varken de, denemeye değer

Daha önce yazmıştım. O zaman bebek istyordum ama doktorum 1 yıl deneyeceğiz demişti. Visanneyi kullanmayı bıraktıktan sonra hiç regli olmadan hamile kaldım. ☺️ Evet biraz verimli olabilirim ama ilacın ya da regli olmamamın bebeğe bir etkisi olmadı. Bu şekilde korkusu olanlar için yazmak istedim. Bebeğim doğdu ve 4 ayı bitti bile

Merhaba herkese bende de sol yumurtalıkta 6 cm e yakın çikolata kisti vardı. Sağ yumurtalıgim 10 yıl önce alındı kist patlaması sebebi ile. Çikolata kisti olduğunu ekim ayinda öğrendim 3 ay boyunca visanne kullandım . Doktorum hiçbir şekilde ameliyat önermedi. İlaçlarıM dün bitti kontrole gittim kistim gitmiş. Çok ağrılı bir durum Allah herkese şifa versin.

Daha önce yazmıştım. O zaman bebek istyordum ama doktorum 1 yıl deneyeceğiz demişti. Visanneyi kullanmayı bıraktıktan sonra hiç regli olmadan hamile kaldım. ☺️ Evet biraz verimli olabilirim ama ilacın ya da regli olmamamın bebeğe bir etkisi olmadı. Bu şekilde korkusu olanlar için yazmak istedim. Bebeğim doğdu ve 4 ayı bitti bile
merhaba sizdeki
kist cikolata kisti miydi?
.

Ben herhangi bir yan etki yaşamadim 3 ay kullandım sanırım bünyeden bünyeye değişiyor . Bir iki kere kahverengi lekelenmem oldu kullanirken. Hayat kalitemi artırdı agrilarim gecti. 3 ay sonunda 6 cm olan çikolata kistim gitti. 3 Dr da bana çikolata kisti olduğunu söylemişti. Direk ameliyat dedi 2 doktor. 3 visanne yi önerince kullanmaya karar verdim.iyi ki de kullanmisim. Kilo almadım ben kilo verdim psikolojim de bir değişme olmadı. Adette görmedim. Ancak 25 gün oldu bırakalı hala adet görmedim bıraktıktan 3 gün sonra lekelenmem oldu biraz. Ne zaman adet gördünüz bıraktıktan sonra fikri olan var mı kızlar ?

Herkese geçmiş olsun öncelikle. Ben yaklasık 25 gun once cikolata kistlerimden ameliyat oldum. Biri 5cm biri 7cmdi. Doktor doktor gezdim hic biri ameliyat onermedi en son bigun dayanilmaz agrim olunca kist patladigi icin 1 saat icinde ameliyata alindim sonrasında tekrarlamasin diye visanne verdi doktor. Nerdeyse 1 kutu bitmek uzere. Simdilik kilo alma bas agrisi gibi etkileri olmadi ama asiri mutsuzum. Kalp carpintim, depresif hallerim, aklima surekli kotu seylerin gelmesi.. Kabus yasiyorum resmen icinden cikamiyorum bu durumun. Bir de 8 gundur devam eden cok koyu renkli bi kanamam var. Kanama olabilir demisti doktor. Bir de su ruhsal durumum duzelse cok mutlu olcam. Sizlerde de benzer etki yasayan ve cozumunu bulan oldu mi acaba?

Bendede 5 cm. Cikolat kisti vardi. 3 ay kullandim ve bir milim bile kuculme olmadi. Bir yerde okumustum yan etkilerinin azalmasi icin doktor ilaci gece yatmadan once ic demis ve bende oyle yaptim. Cogu yan etki ortadan kalkti bir tek çarpıntim oldu oda beni kotu etkiledi.

peki ağrılar adet ve yumurtalam dönemi dışında da oluyormuydu.. Kistin olduğu yerde hep bir kıpraşım ve sızı :)

peki ağrılar adet ve yumurtalam dönemi dışında da oluyormuydu.. Kistin olduğu yerde hep bir kıpraşım ve sızı :)
Merhabalar. Sizde çikolata kisti mi var? Benim adetlerim hep çok şiddetli ağrılı geçiyor. İki yılı aşkındır da yumurtlama döneminde çok şiddetli ağrılar çekiyorum dayanılmaz. Doktor sorun yok dedi ama neden iki yıldır bir de yumurtlama dönemi ağrıları var ve hep sol kasık artık dayanılmaz durumda :KK43: sizin ağrılarınız şiddetli mi biraz bahseder misiniz

Merhabalar. Sizde çikolata kisti mi var? Benim adetlerim hep çok şiddetli ağrılı geçiyor. İki yılı aşkındır da yumurtlama döneminde çok şiddetli ağrılar çekiyorum dayanılmaz. Doktor sorun yok dedi ama neden iki yıldır bir de yumurtlama dönemi ağrıları var ve hep sol kasık artık dayanılmaz durumda :KK43: sizin ağrılarınız şiddetli mi biraz bahseder misiniz
adetlerim liseden beri çok çok sancılıydı, yumurtlama dönemlerimde öyle çünkü kistin yanında yumurta çıkmaya çalıştığı için ağrı yapıyor. üşütünce de çok ağrım oluyor bazen, hatta çoğu zaman orda ince bir sızı halinde hep varlığını hissediyorum.

Merhabalar herkese çok geçmiş olsun ve rabbim şifa versin.1 ay önce kasik agrisi yüzünden açıklık oldum. Çekilen tomografide 4.5 cm lik birkist tespit edildi. Tekrar muayene oldu. Ca-125: 90 cıktı. Değer yüksekmiş. Çikolata kisti olabilir dedi iki doktorda. Şuan visanne kullanıyorum. Her hangi bir yan etsi görmedim şimdilik yarim kutu bitti. Doktor adetin 2.günü gel dedi.ilaci kullanırken adet olunuyormu?

Merhabalar herkese çok geçmiş olsun ve rabbim şifa versin.1 ay önce kasik agrisi yüzünden açıklık oldum. Çekilen tomografide 4.5 cm lik birkist tespit edildi. Tekrar muayene oldu. Ca-125: 90 cıktı. Değer yüksekmiş. Çikolata kisti olabilir dedi iki doktorda. Şuan visanne kullanıyorum. Her hangi bir yan etsi görmedim şimdilik yarim kutu bitti. Doktor adetin 2.günü gel dedi.ilaci kullanırken adet olunuyormu?
Canim ben kullanırken adet görmedim. Lekelenme olmustu ama doktorum da adet olmayacaksın geçici ( yalanci ) menapoz da olacaksın lekelenme bir sure sonra geçer demisti.

Normalde hiçbir şikayetiniz yok muydu kistten ötürü

X