• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇİKOLATA KİSTİ VE ÇÖZÜMLERİ(MİZ)

Tam olarak neler kullandınız ne sıklıkla
Mesajda kullandiklarim yaziyor, 2ay oldu kullanmaya baslayali .pihti azaldi ,beslenme cok onemliymis YouTube da bunlarla ilgili videolar var,izlemekte fayda var bence bilinclenmek lazim bu konuda

Screenshot_20191124-195732_YouTube.jpg

bu şekilde beslenmek kisti küçültürmü acaba?
Sikayetleriniz azalir ,agriniz vs.
Cikolata kisti endometriosis 'in ilerlemis ve yumurtaliklarda kist olmus haline deniyor .Adet oncesi lekelenme ,agrilar diger sikayetler endometriosis in olusturdugu yaralar ,iltahaplar .olaya sadece kist olarak bakmayin ve endometriosis I arastirin .
Ben de bu hastalikla yeni tanistim cok bilgim yok ,ben de arastirmaya ogrenmeye calisiyorum .

Merhaba. Yaklaşık 2.5 yıl önce 11cm sağ yumurtalığımdan çikolata kisti aldırdım.
Sonrasında doktor kontrolünde, 9 ay kadar doğum kontrol hapıyla kistlerin büyümesi baskılandı.
1.5 yıldır da bebek için uğraşıyoruz fakat olmadı. 2 tane negatif tüp bebek denememiz var.
O kadar çok araştırdım ve doktorlar gezdim ki, sonuç şu:
Aslında çikolata kistinden dolayı değil, çikolata kistinin yumurtalıklara ve tüplere yaptığı negatiflikler yüzünden hamile kalınamıyor.
Mesela, çikolata kistlerim(Şu anda da hali hazırda 3 adet 1-2 cmlik sağ ve sol yumurtalığımda mevcut) doktorların hepsine göre hamileliğime engel değil.
Engel olan, çikolata kistimin ameliyat öncesinden tüplerime verdiği tahribat ve yapışıklık. Dahası, çikolata kistlerimin yumurtalarımın kalitesini düşürmesi. Bu yüzden normal yoldan hamile kalmam mümkün değil. Hatta ve hatta yumurtalarımın tüp bebek tedavisinde sayı olarak az da olsa istenen boyuta gelip, döllenerek embriyo haline gelseler dahi hiçbir genetik kusurları olmamasına rağmen 5. güne gidemeyip gelişimlerinin durması.
Çikolata kisti Allah'ın biz kullarına verdiği en büyük sınavlardan biri.
Ne AMH önemli, ne çikolata kistlerinin varlığı arkadaşlar.
Eğer hidrosalpenksiniz yoksa tüplerinizin açık olup olmadığına bakın. AMH 0.01 olsa dahi yani yumurta rezervinizde 1 yumurtanız kalmış olsa dahi kendiliğinden hamile kalabilirsiniz ya da tüp bebek yaptırdığınızda rahminizde sorun yoksa yumurtanız kaliteli olduğu sürece bebeğiniz tutunur.
Bunları uzun zaman acı çektikten ve bilinçlendikten sonra sizlere faydalı olması açısından yazıyorum.
Bu sektör öyle bir sektör ki, ne doğru düzgün bir anlatanı ne de bileni var.
Ben bildiklerimi sizinle paylaşmak istedim.
Umarım birinize dahi yararlı olabilirim.

bu şekilde beslenmek kisti küçültürmü acaba?
Sikayetleriniz azalir ,agriniz vs.
Cikolata kisti endometriosis 'in ilerlemis ve yumurtaliklarda kist olmus haline deniyor .Adet oncesi lekelenme ,agrilar diger sikayetler endometriosis in olusturdugu yaralar ,iltahaplar .olaya sadece kist olarak bakmayin ve endometriosis I arastirin .
Ben de bu hastalikla yeni tanistim cok bilgim yok ,ben de arastirmaya ogrenmeye calisiyorum .

ben ilk ameliyatımı olmadan önce her adet döneminden bir hafta önce ağrıdan yataktan çıkamıyordum ve he adet bitişinden bir haftada aynı sıkıntıyı çekiyordum. ilk ameliyat sonrasında 1 yıl kadar bi rahatlama oldu ve sonrasında tekrar yaşadım açık ameliyat olmuştum. 5 yıl öyle yada böyle dayandım evli değildim o zamanlar ve gitmediğim doktor kalmadı sonrasında 2018 mart ayında acile kaldırıldım ameliyat yerim morarmıştı tekrarladığı için doktor dedi tekrar yapmak zorundayız ben korkuyorum çünkü her ameliyat yumurta kalitesinin düşmesi demekti. Mecbur oldum ama ameliyat sonrasında 3 ay zoladex diye bi iğne vuruldum geçici menopoz demişlerdi. sonrasında visanne diye bi hap kulladım 6 ay kullandım 2018 aralık ayında 9 ay sonra ilk kez adet oldum ama ağrılıydı. Sonrasında ağrı devam etti geçen pek birşey olmadı hafifledi sadece. 2019 Haziranda evlendim temmuz 12 hamile olduğu öğrendim ve hala bi tarafta 7 cm bi tarafta 3 cm kistim var malesef :KK43: ama bebeğim sağlıklı bende hiç bir sorunumuz yok çok şükür
Merhabalar adet bitiminden sonra ağrı demişsiniz ya o ağrılar adet ağrısı gibi mi oluyordu ve adet kanaması bittikten ne kadar süre sonra oluyordu

Merhaba. Yaklaşık 2.5 yıl önce 11cm sağ yumurtalığımdan çikolata kisti aldırdım.
Sonrasında doktor kontrolünde, 9 ay kadar doğum kontrol hapıyla kistlerin büyümesi baskılandı.
1.5 yıldır da bebek için uğraşıyoruz fakat olmadı. 2 tane negatif tüp bebek denememiz var.
O kadar çok araştırdım ve doktorlar gezdim ki, sonuç şu:
Aslında çikolata kistinden dolayı değil, çikolata kistinin yumurtalıklara ve tüplere yaptığı negatiflikler yüzünden hamile kalınamıyor.
Mesela, çikolata kistlerim(Şu anda da hali hazırda 3 adet 1-2 cmlik sağ ve sol yumurtalığımda mevcut) doktorların hepsine göre hamileliğime engel değil.
Engel olan, çikolata kistimin ameliyat öncesinden tüplerime verdiği tahribat ve yapışıklık. Dahası, çikolata kistlerimin yumurtalarımın kalitesini düşürmesi. Bu yüzden normal yoldan hamile kalmam mümkün değil. Hatta ve hatta yumurtalarımın tüp bebek tedavisinde sayı olarak az da olsa istenen boyuta gelip, döllenerek embriyo haline gelseler dahi hiçbir genetik kusurları olmamasına rağmen 5. güne gidemeyip gelişimlerinin durması.
Çikolata kisti Allah'ın biz kullarına verdiği en büyük sınavlardan biri.
Ne AMH önemli, ne çikolata kistlerinin varlığı arkadaşlar.
Eğer hidrosalpenksiniz yoksa tüplerinizin açık olup olmadığına bakın. AMH 0.01 olsa dahi yani yumurta rezervinizde 1 yumurtanız kalmış olsa dahi kendiliğinden hamile kalabilirsiniz ya da tüp bebek yaptırdığınızda rahminizde sorun yoksa yumurtanız kaliteli olduğu sürece bebeğiniz tutunur.
Bunları uzun zaman acı çektikten ve bilinçlendikten sonra sizlere faydalı olması açısından yazıyorum.
Bu sektör öyle bir sektör ki, ne doğru düzgün bir anlatanı ne de bileni var.
Ben bildiklerimi sizinle paylaşmak istedim.
Umarım birinize dahi yararlı olabilirim.
Âşilama tutmazmi

Merhaba kızlar yeni sayfa yeni keşfettim hayırlı olsun 👍
Bende 2 yıllık evliyim , 4.ayimda öğrendim Endo olduğunu ve hsg mr ultrason ca125 yapıldı 6 ay deneyin olmazsa tüp Bebek denildi ve olmadı, Ankara'ya Hulusi zeynelogluna gitmeye başladım bir tüp Bebek yapıldı ama negatifle sonuçlandı, ikinci tüp bebek öncesi iki histeroskopi bir hsg oldum polip çıktı tedavi oldum tüpler açık çıktı ikinci tüp bebeğe başladık yumurta kalitesini düşürdüğü için bir sürü kür ek takviyelerle 4 Embriyo donduruldu ilkinde bir Embriyo kalmıştı ... Doktorum havuz yöntemi istedi ve ikinci toplama ile uğraşıyorum şu aralar... SONRA yumurta kıstı çıktığı için Kist aspirasyonu olucam ve üç ay geçici menopoz ... Benim hikayem uzun anlayacağınız ve kistlerim 2 cm küçük olmasına rağmen büyük sorunlu bir kist... Allah yardımcımız olsun 🙏

Merhaba kızlar yeni sayfa yeni keşfettim hayırlı olsun 👍
Bende 2 yıllık evliyim , 4.ayimda öğrendim Endo olduğunu ve hsg mr ultrason ca125 yapıldı 6 ay deneyin olmazsa tüp Bebek denildi ve olmadı, Ankara'ya Hulusi zeynelogluna gitmeye başladım bir tüp Bebek yapıldı ama negatifle sonuçlandı, ikinci tüp bebek öncesi iki histeroskopi bir hsg oldum polip çıktı tedavi oldum tüpler açık çıktı ikinci tüp bebeğe başladık yumurta kalitesini düşürdüğü için bir sürü kür ek takviyelerle 4 Embriyo donduruldu ilkinde bir Embriyo kalmıştı ... Doktorum havuz yöntemi istedi ve ikinci toplama ile uğraşıyorum şu aralar... SONRA yumurta kıstı çıktığı için Kist aspirasyonu olucam ve üç ay geçici menopoz ... Benim hikayem uzun anlayacağınız ve kistlerim 2 cm küçük olmasına rağmen büyük sorunlu bir kist... Allah yardımcımız olsun 🙏
Amh degerin kac. Kalite icin ne kullanıyorsun cnm

Back