Merhaba. Yaklaşık 2.5 yıl önce 11cm sağ yumurtalığımdan çikolata kisti aldırdım.
Sonrasında doktor kontrolünde, 9 ay kadar doğum kontrol hapıyla kistlerin büyümesi baskılandı.
1.5 yıldır da bebek için uğraşıyoruz fakat olmadı. 2 tane negatif
tüp bebek denememiz var.
O kadar çok araştırdım ve doktorlar gezdim ki, sonuç şu:
Aslında çikolata kistinden dolayı değil, çikolata kistinin yumurtalıklara ve tüplere yaptığı negatiflikler yüzünden hamile kalınamıyor.
Mesela, çikolata kistlerim(Şu anda da hali hazırda 3 adet 1-2 cmlik sağ ve sol yumurtalığımda mevcut) doktorların hepsine göre hamileliğime engel değil.
Engel olan, çikolata kistimin ameliyat öncesinden tüplerime verdiği tahribat ve yapışıklık. Dahası, çikolata kistlerimin yumurtalarımın kalitesini düşürmesi. Bu yüzden normal yoldan hamile kalmam mümkün değil. Hatta ve hatta yumurtalarımın tüp bebek tedavisinde sayı olarak az da olsa istenen boyuta gelip, döllenerek embriyo haline gelseler dahi hiçbir genetik kusurları olmamasına rağmen 5. güne gidemeyip gelişimlerinin durması.
Çikolata kisti Allah'ın biz kullarına verdiği en büyük sınavlardan biri.
Ne AMH önemli, ne çikolata kistlerinin varlığı arkadaşlar.
Eğer hidrosalpenksiniz yoksa tüplerinizin açık olup olmadığına bakın. AMH 0.01 olsa dahi yani yumurta rezervinizde 1 yumurtanız kalmış olsa dahi kendiliğinden hamile kalabilirsiniz ya da tüp bebek yaptırdığınızda rahminizde sorun yoksa yumurtanız kaliteli olduğu sürece bebeğiniz tutunur.
Bunları uzun zaman acı çektikten ve bilinçlendikten sonra sizlere faydalı olması açısından yazıyorum.
Bu sektör öyle bir sektör ki, ne doğru düzgün bir anlatanı ne de bileni var.
Ben bildiklerimi sizinle paylaşmak istedim.
Umarım birinize dahi yararlı olabilirim.