ÇİKOLATA KİSTİ MÜCADELE BUYRUNN..

Canim insallah hamilesindir.. Gittin mi doktora?
Evet canım hamileymişim darısı hepinizin başına İnan'ın okadar çok dua ediyorum ki size sizde bana edin sağlıkla kucağıma alayım Rabbim ol demiş olmuş şunu anladım okadar doktorlar olumsuz konuştu ve 3. Ayımda hamile kaldım hiç tedavisiz ve 10 gün önce kan testi yaptılar Yok diyip ilaç verdiler ama bebek 4 haftalıkmış kızlar şoka girdim inananın :KK200: yanii sadece dua edin gerisi boş Rabbim ol diyince oluyor namaz kılıp dışlar edin derdi verende o dermanı verende o

Çok iyi anlıyorum seni canım yaşadıklarını hepimiz yaşadık ama çaresiz değilmiş onu anladık bir cogumuz. Çünkü oyle ya da böyle bu forumdaki eski çikolata kisti hastalarının bir çoğu hamile kaldı:) mümkün olduğu kadar çikolata kisti topiklerine bakmaya çalışıyorum çünkü ben yıllarca hep umut aradım kendime. Sağolsun bana da çok umut oldu bazı arkadaşlar onların desteğiyle biraz da yanlış kararlar vermekten döndüm. Siz de zamanını bekleyin ve modern tıbba güvenin. Stresten uzak durmak çok zor ben de çok stresli bi insanım ama o ay kafam çok doluydu teog sınavı 23 nisan hazırlıkları derken hamilelik aklıma bile gelmedi. Kafanı meşgul edecek bisey bulmaya çalış. Bir de prolaktin yüksek demissin olabilir çok normal kadınların bir çoğunda mevsimsel olarak bu hormon durduk yere yükselebiliyor bende de yükseliyordu ama adet olunca genelde normale donuyor dönmezse de doktor bi ilaç veriyor o şekilde kontrol altına aliniyor. Eğer tupleri n açıksa ve yumurtalık rezervin varsa allahın izniyle olur canım[/QUBana umut olmuştun meğer ben okadar umutsulen hamileymişim Allah herkese nasip etsin anladım ki çikolata kisti falan boş Rabbim ol derse olur :)

Bana doktor 6cm çikolata kisti var demişti, üç sene önceydi. Ben soğan suyu kürü yapmıştım üç dört ay boyunca yasmin de kullanıyodum. Doktora tekrar gittiğimde doktor kist yokki kaybolmuş demişti. Ama doktor bey üç dört ay önce çikolata kisti demiştiniz dedim. Yok mümkün değil çikolata kisti kolay kolay gitmez yanlış hatırlıyosundur dedi.ben de sevinçten üstelemedim hiç. Bu da benim deneyimim.

Evet canim allahtan isteyince veremeyeceği şey yok. Her zaman söylüyorum hepte söylemeye devam edicem bu kistler hamile kalmaya engel değil belki biraz süreci uzatıyor olabilir. Tek ihtiyacımiz olan sen her sağdan soldan duyduğumuz şeyleri yapmamak doktorlara güvenmek (paragöz olmayan) bir de sabretmek. Varsin iki sene sonra olsun allah vaktini bilir herşeyin

Bana doktor 6cm çikolata kisti var demişti, üç sene önceydi. Ben soğan suyu kürü yapmıştım üç dört ay boyunca yasmin de kullanıyodum. Doktora tekrar gittiğimde doktor kist yokki kaybolmuş demişti. Ama doktor bey üç dört ay önce çikolata kisti demiştiniz dedim. Yok mümkün değil çikolata kisti kolay kolay gitmez yanlış hatırlıyosundur dedi.ben de sevinçten üstelemedim hiç. Bu da benim deneyimim.
Doktorlar neden bunu yapıyor bilmiyorum ama bir kist gördüklerine hemen çikolata kistini yapistiriyorlar. Belki de tedavisi mümkün olmayan tek kist türü olduğu için belki ameliyat yapmak icin. Her neyse ama doktorunun sonraki söylediği şey doğru canım çikolata kisti kendiliğinden kaybolmaz ne soğan kuru ne yasmin onu eritmeyi basaramaz. Kaldı ki visanne diye bana göre dünyanın en ağır ilacı bile bunu başaramıyor sadece küçültüyor. Muhtemelen sende dermoid ya da hemorojik kistti. Onlar da çikolata kistiyle karışabiliyor özellikle hemorojik kist kanamalı olduğundan dolayi. Ama bir de folikül (basit) kisti cikilata kisti ile karistiran doktorlar var ki onlara eyvahlar olsun :))) ben bile ayırabiliyorum usg de ikisinin görüntüsünü artık:)

Doktorlar neden bunu yapıyor bilmiyorum ama bir kist gördüklerine hemen çikolata kistini yapistiriyorlar. Belki de tedavisi mümkün olmayan tek kist türü olduğu için belki ameliyat yapmak icin. Her neyse ama doktorunun sonraki söylediği şey doğru canım çikolata kisti kendiliğinden kaybolmaz ne soğan kuru ne yasmin onu eritmeyi basaramaz. Kaldı ki visanne diye bana göre dünyanın en ağır ilacı bile bunu başaramıyor sadece küçültüyor. Muhtemelen sende dermoid ya da hemorojik kistti. Onlar da çikolata kistiyle karışabiliyor özellikle hemorojik kist kanamalı olduğundan dolayi. Ama bir de folikül (basit) kisti cikilata kisti ile karistiran doktorlar var ki onlara eyvahlar olsun :))) ben bile ayırabiliyorum usg de ikisinin görüntüsünü artık:)
Yeminle hastalar uzman oluyo artık hastalıklar yüzünden . Annem de kalp hastası. Doktorlarla öyle diyaloglara giriyoki adamların ağzı açık kalıyo anneme sen bütün bunları nerden biliyosun diyolar :)

Evet canım hamileymişim darısı hepinizin başına İnan'ın okadar çok dua ediyorum ki size sizde bana edin sağlıkla kucağıma alayım Rabbim ol demiş olmuş şunu anladım okadar doktorlar olumsuz konuştu ve 3. Ayımda hamile kaldım hiç tedavisiz ve 10 gün önce kan testi yaptılar Yok diyip ilaç verdiler ama bebek 4 haftalıkmış kızlar şoka girdim inananın :KK200: yanii sadece dua edin gerisi boş Rabbim ol diyince oluyor namaz kılıp dışlar edin derdi verende o dermanı verende o
Cooooook sevindim :) Allah yardimcin olsun hsyirlisyla dogur insallah. Hamişsin dualarin kabul olur bizleri unutma canim.. Demekki kisiye gore degisiyor Rabbim ol derse oluyor. Bizim icin de umut oldu senin bebisin:anne::dua:

Cooooook sevindim :) Allah yardimcin olsun hsyirlisyla dogur insallah. Hamişsin dualarin kabul olur bizleri unutma canim.. Demekki kisiye gore degisiyor Rabbim ol derse oluyor. Bizim icin de umut oldu senin bebisin:anne::dua:
Tabikide Rabbim ol derse olur gerisi boşmuş ve ilaç kullanıyordum bu ay korundum kuzum hergün dua ediyorum sizlere be inanıyorum ki sende buraya güzel haberlerini yazacaksın doktorlara güvenmemek lazım ben hamileymişim o bana ilaç vermiş :anne::110:

Canım birde Ayetel kürsiyi 313 keremiydi neydi okumuştum nette yazıyor onu yap yer gök dua üzerine kurulu

Sağlıkla kucağına al yavrunu inşallah. Rabbim tez zamanda bizede nasip etsin o kadar çok dua ediyorum ki bu özlem bitsin gel artık diye ama kısmet

kızlar merhabalar.. soğan kürünü denedim ama 1 hafta. 1 hafta sonra gece bir ağrı ile uyandım ama anlatılmazz şekilde. meğer benim böbek taşım varmış ve düşmek üzereymiş..neyse efendim 4 gün hastane ev arası mekik dokudum şiddetli ağrılarla.sonunda düşürdüm taşımı :dua: soğan kürü bana taş yönünden yaradı şimdi ayın 23 ünde dr a gidicem.bu arada kistlerimde ufalma yok:KK17: dr dan sonra tekrar devam edicem soğan kürüne. neye niyet neye kısmet oldu benımkisi birazcık:KK42:

kızlar merhabalar.. soğan kürünü denedim ama 1 hafta. 1 hafta sonra gece bir ağrı ile uyandım ama anlatılmazz şekilde. meğer benim böbek taşım varmış ve düşmek üzereymiş..neyse efendim 4 gün hastane ev arası mekik dokudum şiddetli ağrılarla.sonunda düşürdüm taşımı :dua: soğan kürü bana taş yönünden yaradı şimdi ayın 23 ünde dr a gidicem.bu arada kistlerimde ufalma yok:KK17: dr dan sonra tekrar devam edicem soğan kürüne. neye niyet neye kısmet oldu benımkisi birazcık:KK42:
Çikolata kisti sogsn kuruyle kuculmez canim. Ama semptomlarini azaltmada ise yarayabilir. Yani endometriomanin neden olsugu enfeksiyonu temizlemede ise yarar diue dusunuyorum. Eger kist cok yeni olusumluysa karbonatli su ile kuculen arkadaslar oldu ama eski kistlere o da faysa etmedi. Sadece yeni ameliyat olmus ama bir aydir tekrar kist cikmis arkadasrda iae yaradi. Ama istersen onu da dene. Sogan kuruyle birlikte yapilabiliyor. Ben uzun sure birlikte yaptim
Dedigim gibi kuculur diye umut etme hayal kirikligina ugrama. Ama cok ise yaradığını kustin etkilerinin azalfigini goreceksin. Bu kistlerle savastikca bunlar azitiyor. Onlardan gucluyuz kafana takmazsan hatta varligini unutursan onlar da zararsiz olmaya basliyor ;)) stres besliyor onlari. Hanile kalmak istiyor musun evli misin bilmiyorum ama hamile kalmak istediginde en cok duyacagin sey bu kistlerle hamile kalman imkansiz olacak. Bunlara kulak asma bu kistler hanile kalmaya engel degil biraz daha sireci uzatiyor. Her yolu dene sabret en son tu bebek ya da ameliyata karar ver. Eger stres yapmazsan hamile kalmana engel olamazlar dedim ya onlar o kadar guclu degil ;))

Sağlıkla kucağına al yavrunu inşallah. Rabbim tez zamanda bizede nasip etsin o kadar çok dua ediyorum ki bu özlem bitsin gel artık diye ama kısmet
Canım vallaha bende çok dua ediyorum sizlere ama hiç kafana takma yani en son ay ben diyordum ki Allah bana çocuk nasip ettiyse eğer hiç yumurtalığım olmasa bile olur cansız yumurtaya can veren Rabbim ol derse olur sadece dua ett hem bak benim iki çikolata kistim varmış hamile kaldım hiç bir problemi olmayanlar bile zor kalıyor herşeyin zamanı var inanıyorum ki olacak namaz kıl dua ett hep yumurtlama gününü takip et ❤️

Çikolata kisti sogsn kuruyle kuculmez canim. Ama semptomlarini azaltmada ise yarayabilir. Yani endometriomanin neden olsugu enfeksiyonu temizlemede ise yarar diue dusunuyorum. Eger kist cok yeni olusumluysa karbonatli su ile kuculen arkadaslar oldu ama eski kistlere o da faysa etmedi. Sadece yeni ameliyat olmus ama bir aydir tekrar kist cikmis arkadasrda iae yaradi. Ama istersen onu da dene. Sogan kuruyle birlikte yapilabiliyor. Ben uzun sure birlikte yaptim
Dedigim gibi kuculur diye umut etme hayal kirikligina ugrama. Ama cok ise yaradığını kustin etkilerinin azalfigini goreceksin. Bu kistlerle savastikca bunlar azitiyor. Onlardan gucluyuz kafana takmazsan hatta varligini unutursan onlar da zararsiz olmaya basliyor :KK66:) stres besliyor onlari. Hanile kalmak istiyor musun evli misin bilmiyorum ama hamile kalmak istediginde en cok duyacagin sey bu kistlerle hamile kalman imkansiz olacak. Bunlara kulak asma bu kistler hanile kalmaya engel degil biraz daha sireci uzatiyor. Her yolu dene sabret en son tu bebek ya da ameliyata karar ver. Eger stres yapmazsan hamile kalmana engel olamazlar dedim ya onlar o kadar guclu degil :KK66:)
Katılıyorum hamile kalmaya engel falan değil canım Rabbim ol derse olur yanii zaten hamilelikte neredeyse Yok oluyor kist hiç bir şey Duadan daha güçlü değil

Bu ay beslenmeme dikkat edicem çünkü beslenme şeklim çok yanlış üstüne birde sigara kullanıyorum onuda birakicam birde yumurtlama testi alıcam. .zor bir süreç beni bekliyor dualarınızı eksik etmeyin

Bu ay beslenmeme dikkat edicem çünkü beslenme şeklim çok yanlış üstüne birde sigara kullanıyorum onuda birakicam birde yumurtlama testi alıcam. .zor bir süreç beni bekliyor dualarınızı eksik etmeyin
Hepinizden burdan hayırlı haberler bekliyorum dualarım sizinle unutma Allah istedikten sonra olmayacak hiç birşey Yok

Back
X