Çikolata kisti sogsn kuruyle kuculmez canim. Ama semptomlarini azaltmada ise yarayabilir. Yani endometriomanin neden olsugu enfeksiyonu temizlemede ise yarar diue dusunuyorum. Eger kist cok yeni olusumluysa karbonatli su ile kuculen arkadaslar oldu ama eski kistlere o da faysa etmedi. Sadece yeni ameliyat olmus ama bir aydir tekrar kist cikmis arkadasrda iae yaradi. Ama istersen onu da dene. Sogan kuruyle birlikte yapilabiliyor. Ben uzun sure birlikte yaptim
Dedigim gibi kuculur diye umut etme hayal kirikligina ugrama. Ama cok ise yaradığını kustin etkilerinin azalfigini goreceksin. Bu kistlerle savastikca bunlar azitiyor. Onlardan gucluyuz kafana takmazsan hatta varligini unutursan onlar da zararsiz olmaya basliyor

) stres besliyor onlari. Hanile kalmak istiyor musun evli misin bilmiyorum ama hamile kalmak istediginde en cok duyacagin sey bu kistlerle hamile kalman imkansiz olacak. Bunlara kulak asma bu kistler hanile kalmaya engel degil biraz daha sireci uzatiyor. Her yolu dene sabret en son tu bebek ya da ameliyata karar ver. Eger stres yapmazsan hamile kalmana engel olamazlar dedim ya onlar o kadar guclu degil

)