Evet keşke beklemeseymişsiniz, dedğim gibi işte her reglde malesef kist de büyüme yapıyor milim milim de olsa. Bu endometriozis öyle bir hastalık ki, teşhisi hastalık ilerlediğinde koyuyor doktorlar, baştan ciddiye almadan. Ben 24 yaşımdan beri regl ağrılarımdan beri doktor doktor geziyorum. Yalvarırdım doktorlara çok ağrım var bu normal değil kesin brişey var derdim. Genetik, bünye zayfılığı, normal regl ağrısı diyip doğum kontrol hapını verip gönderiyolardı. İşte kist de olmadığı için bende, karın içini göremedikleri için teşhis koyamadılar. Aslında direk Endometriozis deseler şimdi bu durumda olmayacaktım çok vakit kaybettim. Bebek için ilk rahim filmi çekilmekle başladım sonra Klomen bir aşılama 1 tüp. Başarısız olunca bunlar, Ameliyat oldum sonra 2 tüp yapıldı ve yine başarısızlıkla sonuçlandı. Burda yüzde 80 doktorlar hatalı malesef. 1 benim dediklerimi dikkate almadılar. 2 tüpte uygulanan protokoller yanlıştı. Ameliyattan sonra 3 ay geçici menopoz uygulanıp hastalığım bastırılacaktı rahim hazır hale getirilecekti sonra yumurta toplama işlemi yapılcaktı. Ama doktor naptı ameliyattan sonra ilk ay lönk diye tedaviye başladı. Ne yumurtalar kaliteliydi ne rahim duvarım hazırdı. Allahım ya düşündükçe çıldırıyorum. O kadar yorucu bir süreç ki tüp bebek tedavisi . Hem maddi hem manevi..Sizinde durumunuz benden çok farklı değil. Yanlış ve eksik tedavi uygulamaları ve pandemiden dolayı randevuların gecikmesi.Lütfen doktorunuzu çok çok iyi seçin ve moralinizi hep yüksek tutun.