Merhaba kızlar. 25 yaşındayım 1,5 yıllık evliyim. 15 yaşımdan beri çikolata kisti ile uğraşıyorum. Defalarca doğum kontrol ilaçları kullandım geçti tekrarladı geçti tekrarladı. Çocuğun olmaz sözlerini duydum, olur diyeni duydum. Açıkçası çok yoruldum. Adetlerim düzenli her ay oluyorum. Ama bir yıldır hamile kalamadım. 4,5 cm kistim var sağ overde. İlk çocuk düşündüğümüzde sorunumu bildiğim için doktora gittim. Doktorum bu büyüklükte olan bir kistin tüpleri tıkayacağını düşünmediğini kesinlikle laparoskopi olmamam gerektiğini söyledi. Yaşımın çok genç olduğunu hemde sağ overle kalamasam bile sol overle bir yıl içinde normal yolla gebe kalacağımı düşündüğünü söyleyip içime umut serpti. Bir yıl bekle eğer olmazsa tekrar gelin eşine de sana da tekrar bakalım rahim filmi, yumurtlama çatlatıcı vs deneyeceğiz dedi. Bir yıl sürem doldu ama henüz gidemedim. Bu ay 4. Gün gecikmem oldu idrar testi pozitif kan testi negatif geldi. Ümitler yine yıkıldı hala regl olmadım, bekliyorum. Çikolata kisti olupta hamile kalanlar yada tedavi ile kaldırsa hangi tedavi ile kaldıklarını yazar ve bana umut olurlarsa çok sevinirim