merhabalar, size cevap yazmak ve umut olmak icin uye oldum. ben de evlendigim hafta sikayetlerimden dolayi oldugum muayenede cikolata kistimin oldugunu ogrendim. 3.5 cm buyuklugunde. bir ay icinde yurtdisina cikmam gerektigi icin tedavi suresince doktor muayenesine gidemeyecektim. doktor bana 4 aylik visanne denen ilactan kullanmami onerdi. ilk iki kutusunu bitirdikten sonra adet de olamamamin vermis oldugu stres sknti, ve su an icinde bulundugun hayatin bana kattigi zorluk ve problemlerden oturu ilaci daha fazla kullanmak istemedim.
ilaci ilk biraktigim zamanlar hic bir sekilde kistimin oldugunu dusunmedim, onu yoksaydim. doktorum kesinlikle muayene olmalisin, kistin buyuyebilir, tehlikeli olabilir demesine ragmen muayene olmadim. sadece psikolojik olarak kist yokmus gibi kendi kendime telkinlerde bulundum. ama 3 4 ay kadar denedigimiz halde bebek mujdesini alamadikca, forumlari, internette yazilan yorumlari, bloglari okumaya basladim. okudukca moralimi bozdum, ama hep dua ettim. cok degil, yorumlari okumayi birakip ne gelirse Allah'tan ve ondan gelen herseye amenna demeyi yurekten hissettikten 15 gun sonra hamile oldugumu ogrendim. hep kendi kendime icimden geciriyordum, eger olur da bir gun o mutlu haberi alirsam ayni gun forumlara, insanlara umut olmak icin yazacagim diye. o gun bugunmus, sakin ola umutsuzluga kapilmayin. biliyoruz ki butun hastaliklarimizi hastalik haline getiren beynimiz ve kuruntularimiz. doktorlarin. forumlarin, vekisilerin soyledileri olumsuzluklari kulak ardi edin ve sadece dua edin. Rabbim bana sag salim kucagina alacagim gunu gormeyi nasip etsin, sizin de mujdeli haberlerinizi gormeyi bekliyorum. sakin ola moralinizi bozmayin. cikolata kisti denen sey moral bozan arkadas gibi. siz hayatinizdan cikarirsaniz kusup gider:)