Merve hanım bana umut oldunuz. Tedavi görmeden gebe kaldınız dimi?
Merhaba, ileri evre çikolata kisti hastasıyım. yaş 37.şu an 13 haftalık hamileyim çok şükür.
2018 ekim'de öğrendim çikolata kisti rahatsızlığım olduğunu.ve doktor doğrudan aşılama vs ile zaman kaybetmeden tüp bebeğe başlamamızı tavsiye etti.öncesinde çok doktora gittim aslında..hep polikistik over sendromuna bağlayıp ona uygun tedaviler önerdiler. ancak sentetik ilaçlara karşı biri olarak bu tedavilerden hep uzak durdum.bitkisel kürler denedim.sancılarımda rahatlama olunca kürleri bıraktım..
2018'teki teşhisten sonra eşimle kendimize 1 yıl verdik.(öncesinde de 1 yıl korunmamıştık.) kendimize verdiğimiz sürenin sonuna yaklaşırken tüp bebek merkezi araştırmaya başladım. tamamlayıcı/alternatif tıp tedavilerinden vazgeçmedim. çünkü bu tedavilerin kendi kendime hamile kalamasam da tüp bebek başarı ihtimalini yükselteceğini biliyordum.
3-4 ay clife isimli bir macun kullandım. Karışımı hazırlayan hanımdan Allah razı olsun. Allahın izniyle mucize gibi bir şey oldu benim için. her regli dönemi yatak yorgan yatan,acillere taşınan ben artık reglimi ayakta sancısız geçirmeye başladım. Macunu bıraktıktan sonraki 2.ay yine zor bi regli dönemi geçirince macunu kullandığım süre faydalı sanırım diye düşündüm. Biraz moralim bozuldu ama günde 2 kaşık macun yemek de ne vardı devam ederim kullanmaya dedim. (Macunu kullananların genel tecrübesi macunu kullanmayı bıraktıktan sonraki 1-2 ay içinde hamile kaldıkları.)
Bir arkadaşım teyzesinin rahim sülüğü yaptırdıktan sonra hamile kaldığını söyledi. zaten ara ara hacamat yaptıran yıllar önce sülüğü de deneyen biriydim. rahim sülüğünü araştırmaya başladım. kimler yaptırmış? ehil birini nasıl bulurum?...kadınlarkulubu forumunda rahim sülüğü yaptırdıktan sonra hamile kaldığını söyleyen arkadaşlarla irtibata geçtim. ve niyet ettim rahim sülüğüne..:) istanbul'da 4 yer tesbit ettim.görüşmelerim neticesinde ümraniyede hem tedavi yapan hem bu işin eğitimini veren hemşire bi hanıma gitmeye karar verdim. tedaviyi uzun bi sürece yaymak istemediğimi tüp bebeğe başlamayı düşündüğümü belirttim. kan değerlerime vs bağlı olarak bu sürenin değişebileceğini ve en az 2-3 ay süreceğini,doğrudan sülük yapmadıklarını önce hacamatla başladıklarını söylediler. ilk seansa gitmeden önce genel kan tahlillerimi yaptırdım. kan değerimi vs görmek istediler. kan değerlerim iyiydi.ilk tarama hacamatımı oldum.1 tane kafaya,sırta,kuyruk sokumu ve bacaklara..toplam 14 tane. ki normalde en fazla 4-5 kupa yapılmasına müsade eden biriydim. hacamattan sonra enerjim arttı.hatta seans sonrası dahi kendimi çok dinç hissettim. 2.seansta bacaklara hem hacamat hem sülük çalışılacak eğer uygun görürlerse rahme de sülük bırakacaklardı. 2.seans için sözleştik.. ama 2.seansa gidemedim. regli olmayı bekledim..bekledim..herhalde hacamatın etkisiyle gecikme oldu diye düşündüm.seansı erteleyip durdum.zira artık kendi kendime hamile kalabileceğime hiç ihtimal vermediğimden aklıma gebelik gelmiyordu. derken hamile olduğumu öğrendim.
Uzun uzun yazdım. Hem size umut olsun hem de hangi yollardan geçtiğimi bilin istedim.
Rabbim şifanızı versin. Macun,hacamat vs bunlar hep vesileler. Rabbim 'ol' der ve oluverir. Umudunuzu kaybetmeyin.