Çikolata kisti için karbonat

benim de çikolata kistlerim var sağda ve solda 4 ve 4.5 cm . hsg çektiler tek tüp kapali çıktı sağ taraf. :KK43: soğan suyu denedim ise yaramadı testere dişli aslan pençesi içtim iki ay oda ise yaramadı. karbonat kullanıp sonuç alan var mı?
Arkadaşım tüpleri açarmı bilmiyorum karbonat. Ama içen arkadaşların kistleri küçüldü

Hepinize geçmiş olsun arkadaslar buraya yazmıştım bende. Kistim var ama ne kisti bilmiyorum diye. Bugün doktora gittim kistim basit kistmis ve gecmis:) 4.35 cm idi kistim. Çikolata değil basit kist diye mi bu kadar kısa sürede etki etti bilmiyorum. Karbonata baslayamadan geçti. Bu arada ben doğum kontrol hapı kullanamadim tüm yan etkilerini hissettiğim için. Kistim kritikti boyutu biraz büyüse ameliyat diyeblirler diye cekindim. Benim yaptıklarım 4 haftadır unlu ve rafine hiç bir şey yememek
Şekerli bir şey yememek
Her gün kahve içerdim haftada bire indirim ve kahveyi sade içtim çikolatasız
Her gün sebze yemeği ve çorba içtim
Ceviz fındık fıstık yedim ekmek yerine
Her gün bir dış sarimsak. Sarımsak yiyemediysem soğan
Ve omega 3 hapi. (Araştırıcı sonradan aldım en fazla beş kez filan kullanmisimdir)
Haftada iki kez balık yedim
Çevremde herkes bana güldü ne ilgisi var dedi:) tabi doktor demedi netten okuyup arastirdim ya kimse inanmadı en önemlisi de bu sanırım ben inandım kimse inanmasada.
Omega 3 hakkında bir şey demek istiyorum bu arada gelişigüzel bir marka almayın lütfen . Ifos beş yıldızlı ürün kullandım ben. İfos balık yağlarını ağır metaller yönünden ve içindeki EPA DHA oranı yönünden denetliyor. Bildiğim kadarıyla beş yıldızlı iki marka var ocean ve efa. Ben ocean aldım. Jelatini sığır değil balık Jelatini. Bunlarda önemli ve içindeki EPA DHA oranı önemli. Pahalı biraz fiyati ancak icicekseniz hakkini verin derim. Aldiklarini zi bir kontrol edin içinde ne kadarı EPA DHA yazar ve de başka yabancı madde var mı diye bakın. Ayrıca içinde e vitamini olması lazım balık yağı antioksidansiz kolay oksit olurmuş vücutta.
Açıkçasi ben baya derin araştırıp aldım kullandım. Çikolata kisti olmadığı için belki çok inatci olmadı ama ben inanıyorum beslenme duzeninin katkısı olduğuna.
Hepinize geçmiş olsun

Hepinize geçmiş olsun arkadaslar buraya yazmıştım bende. Kistim var ama ne kisti bilmiyorum diye. Bugün doktora gittim kistim basit kistmis ve gecmis:) 4.35 cm idi kistim. Çikolata değil basit kist diye mi bu kadar kısa sürede etki etti bilmiyorum. Karbonata baslayamadan geçti. Bu arada ben doğum kontrol hapı kullanamadim tüm yan etkilerini hissettiğim için. Kistim kritikti boyutu biraz büyüse ameliyat diyeblirler diye cekindim. Benim yaptıklarım 4 haftadır unlu ve rafine hiç bir şey yememek
Şekerli bir şey yememek
Ve omega 3 hapi. (Araştırıcı sonradan aldım en fazla beş kez filan kullanmisimdir)
Çevremde herkes bana güldü ne ilgisi var dedi:) tabi doktor demedi netten okuyup arastirdim ya kimse inanmadı en önemlisi de bu sanırım ben inandım kimse inanmasada.
Omega 3 hakkında bir şey demek istiyorum bu arada gelişigüzel bir marka almayın lütfen . Ifos beş yıldızlı ürün kullandım ben. İfos balık yağlarını ağır metaller yönünden ve içindeki EPA DHA oranı yönünden denetliyor. Bildiğim kadarıyla beş yıldızlı iki marka var ocean ve efa. Ben ocean aldım. Jelatini sığır değil balık Jelatini. Bunlarda önemli ve içindeki EPA DHA oranı önemli. Pahalı biraz fiyati ancak icicekseniz hakkini verin derim. Aldiklarini zi bir kontrol edin içinde ne kadarı EPA DHA yazar ve de başka yabancı madde var mı diye bakın. Ayrıca içinde e vitamini olması lazım balık yağı antioksidansiz kolay oksit olurmuş vücutta.
Açıkçasi ben baya derin araştırıp aldım kullandım. Çikolata kisti olmadığı için belki çok inatci olmadı ama ben inanıyorum beslenme duzeninin katkısı olduğuna.
Hepinize geçmiş olsun
Gözün aydın arkadaşım. Darısı bütün arkadaşların başına inşallah. Rabbim tez vakitte evlat sahibi olmayı nasip etsin hepimize. Âmiiiiiiinnnnn

Gözün aydın arkadaşım. Darısı bütün arkadaşların başına inşallah. Rabbim tez vakitte evlat sahibi olmayı nasip etsin hepimize. Âmiiiiiiinnnnn
Sizin için amin arkadas:)ben bekarim henüz inş çikolata kistleri de aynı şekilde kolay gider ben dört haftadır bu şekilde beslendim smdi omega 3 e devam edicem :) teşekkür ederim Rabbim sizleri de bir an önce kurtarsin. İnanmak başarmanin yarısidir inanin ve deneyin lütfen rafine bir şey yemeyin. O katkı maddeleri hasta ediyor bizleri

Geçmiş yorumları okursan daha detaylı bilgi edinirsin kardeşim. Geçmiş olsun.
okudum,
Arkadaşım tüpleri açarmı bilmiyorum karbonat. Ama içen arkadaşların kistleri küçüldü
bende sonuçlarımı burda paylaşırım. inşallah hepimiz bu illet hastalıktan kurtuluruz da bebek bakiminı konuşuruz tez zamanda Allah nasip ederse :)

okudum,

bende sonuçlarımı burda paylaşırım. inşallah hepimiz bu illet hastalıktan kurtuluruz da bebek bakiminı konuşuruz tez zamanda Allah nasip ederse :)
En azından büyümesini durdurabilsek çok iyi olacak. Dkh ile duruyor büyümesi ama çocuk isteyenler kullanamıyor

Şekerli bir şey yememek
Hepinize geçmiş olsun
Basit kist OLMASINA sevindim arkadaşım. Basit kist bildiğim kadarıyla yumurtan çatlamadığında Oluşan ve adet olunca adet kanıyla dışarı atılabilen bir kist. Çikolata kisti ise malesef inatçı. Sen yine yediğine ve içtiğine dikkat ederek iyi yapmışsın .

kızlar selamlar..yaklasık 1 hafta önce tüp bebek denemem hüsranla sonuclandı cunku çikolata kistimden dolayı yumurtalar gelişmedi..adetime 1 hafta var ve suan kistim agrı yapıyor hafif hafif..bir kere laparoskopi oldum ve fayda etmedi malesef..yarın eczaneden şifa ingiliz karbonatını almayı dusunuyorum herhangi bir baslama günü yok degilmi ve vitamin olarak ne önerirsiniz..şimdiden tesekkürlerr :KK200:
canım sen tüp bebek tedavisi gördüğün için iyi değerlendir.yumurtaların ilaçlarla uyarılmış çünkü.herhangi bir başlama zamanı yok.sabah akşam düzenli iç.internetten ph ölçer al.idrarını 8 ve üzeri tutmaya çalış.beta glukan ve balık yağı kullanabilirsin.geri sayfalarda tyazdım.soğan kürünü de dene.sodyumla aynı zamanda yapabilirsin zararı olmaz.

canım sen tüp bebek tedavisi gördüğün için iyi değerlendir.yumurtaların ilaçlarla uyarılmış çünkü.herhangi bir başlama zamanı yok.sabah akşam düzenli iç.internetten ph ölçer al.idrarını 8 ve üzeri tutmaya çalış.beta glukan ve balık yağı kullanabilirsin.geri sayfalarda tyazdım.soğan kürünü de dene.sodyumla aynı zamanda yapabilirsin zararı olmaz.
daniel daniel nerelerdesin ya unuttun bizi :-) bebiş nasıl her şey yolunda mı?

yanlış hatırlıyorsunuz kullanmaya başladım demiştim. lakin çok ilginç ki bugün bat günüm geçeli 3 gün oldu acaba hamilemiyim bilmiyorum.

dedim ya canım 2 ay denedim gebelik testi yapıp negatif çıkınca bide üstüne kırmızıları görünce çok üzülmüştüm tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum:KK43: yoksa meraktan çatlıyorum.

kızlar bende krıll oıl aldım calendula aktardan omega 3 e göre daha etkiliymiş sizinle paylaşmak istedim fiyatı 100 tl ama olsun iyi gelsinde faydalarını okudum paylaşıyım
Karidese benzeyen, krill adlı küçük bir deniz canlısından elde edilen krill yağı, son yıllarda omega 3 kaynağı olarak popülerlik kazanmış durumda. Bu ilginin başlıca nedeni de, krill yağının en faydalı omega 3 yağ asidi diyebileceğimiz “DHA” bakımından zengin olmasıdır. Ayrıca genellikle çiftlik balıklarından elde edilen omega 3’e göre krill yağı daha sağlıklı bir alternatif olarak gösterilmektedir. -
Beyin Fonksiyonları: Omega 3 eksikliği beyin fonksiyonlarının yavaşlamasına ve hafızanın zayıflamasına yol açabilir. Krill yağı yüksek DHA içeriği ile beyni yaşlanmanın olumsuz etkilerine karşı koruyabilir.

Adet Öncesi Sendromu: Yapılan ilk çalışmalar krill yağının adet öncesi sendromu belirtilerini azalttığını ortaya koymaktadır ancak bu konuda henüz yeterince bilimsel araştırma yapılmamıştır.

Artrit (Eklem İltihabı): Sonuçları Journal of the American College of Nutrition’da yayınlanan bir çalışmaya göre, krill yağı eklem iltihabı belirtilerini ve iltihabın kendisini azaltmak için kullanılabilir.

Cilt Kanseri: Krill yağı cildin görünümünü iyileştirip kırışıklıkların azalmasına yardımcı olurken aynı zamanda cilt kanserine karşı koruma sağlayabilir. Krill yağının bu etkisi henüz insanlar üzerinde denenmiş değil ancak Journal of Agricultural and Food Chemistry’de yayınlanan bir makaleye göre hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar elde edilmiş.

Yaşlanma: Yapılan testler sonucunda, krill yağında bulunan antioksidanların diğer antioksidanlara göre hücreleri daha etkili bir biçimde yenilediği belirlenmiş. Bu etkisiyle krill yağı ilerleyen yaşlarda hücrelerin yaşlanmasına bağlı olarak görülen sorunları önlemek, en azından bu sorunları yavaşlatmak için sağlıklı ve etkili bir besin desteği olarak kullanılabilir. Özellikle ilerleyen yaşla birlikte ortaya çıkan kırışıklık gibi cilt sorunları için, krill yağı kullanabilirsiniz.

Depresyon: Krill yağının depresyon üzerine etkisi henüz araştırma aşamasında olmasına karşın, omega 3 yağ asitlerinin beyin fonksiyonlarını geliştirerek kişinin moralini düzelttiği ve bu özelliği ile “antidepresan benzeri” bir etki yarattığı bilinmektedir. Antidepresanlara göre krill yağının avantajı ise, ilacın dozuna bağlı olarak yaşanabilen “halsizlik, aşırı yorgunluk” gibi yan etkilerinin bulunmamasıdır. Tabi “krill yağı depresyonu tedavi eder” demek pek doğru değil ancak orta dereceli depresyon tedavisinde, alternatif bir destek olarak doktor kontrolünde denenebilir.

Krill Yağının Diğer Faydaları
Diğer omega 3 kaynakları gibi krill yağı da genel sağlığın iyileştirilmesine ve korunmasına katkıda bulunur. Bilimsel çalışmalar krill yağının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, böbreklerin fonksiyonunu geliştirdiğini, vücudun hormon dengesini sağladığını, kan şekerini dengelediğini, ruh halini olumlu etkilediğini, göz sağlığını koruduğunu ve enerji seviyesini arttırdığını ortaya koymaktadır.

Krill Yağı mı, Balık Yağı mı?
Krill yağında bulunan omega 3 yağ asitleri, balık yağına ve bitkisel omega 3 kaynaklarına oranla daha kolay sindirilebilmektedir. Ayrıca krill yağında bulunan güçlü antioksidan “astaksantin”, hücreleri serbest radikallere karşı korur. Krill yağının, balık yağına göre bir diğer avantajı ise vücut tarafından daha kolay emildiği için, DHA yağ asidinin beyne daha fazla miktarda ulaşmasıdır. Dr. Mehmet Öz’ün altını çizdiği bir diğer nokta ise, genellikle çiftlik balıklarından elde edilen balık yağı belirli oranlarda metal ve bazı toksin maddeler içermesi ancak krill yağında bu maddelerin bulunmamasıdır.

Sonuç olarak krill yağı ve balık yağı genel sağlık için kritik öneme sahip omega 3 yağ asitleri (DHA, EPA) için çok iyi kaynaklardır, ancak krill yağının kolay sindirilmesi ve balık yağına oranla daha güçlü antioksidanlar içermesi bu yağı omega 3 kaynağı olarak bir adım öne taşımaktadır.

Krill yağının dezavantajı ise, balık yağına kıyasla, hakkında çok daha az sayıda bilimsel araştırma yapılmış olmasıdır. Ayrıca balık yağına göre daha pahalıdır.

Krill Yağının Yan Etkileri
Krill yağı genel olarak yetişkinlerin kullanması açısından güvenli kabul edilen bir beslenme desteğidir ancak uzmanlar kullanım süresinin 3 ayla sınırlandırılmasını önermektedir. Bu yağ hakkında yapılan bilimsel araştırma sayısı henüz yetersiz olduğundan yan etkileri hakkında kesin bilgiler bulunmamaktadır. Olası yan etkileri arasında ise ağız kokusu, mide yanması, mide bulantısı ve ishal sayılabilir. Gebelik ve emzirme döneminde krill yağı kullanımının yan etkileri konusunda net bir bilgi olmadığı için vücudun hassas olduğu bu dönemlerde kullanılması önerilmemektedir.

Deniz ürünlerine alerjisi bulunanlar krill yağına da alerjik reaksiyon gösterebilir. Krill yağı kanın pıhtılaşmasını yavaşlattığı için herhangi bir cerrahi operasyondan en az 2 hafta önce bırakılmalıdır. Ameliyat sonrası müdahale edilen bölgede bulunan yaralar iyileşene kadar krill yağı kullanılmamalıdır.

üksek Kolesterol: Krill yağının yüksek kolesterolü düşürmedeki etkisi üzerine yapılan araştırmalarda bu yağın LDL (kötü kolesterol olarak bilinir) seviyesini önemli oranda azalttığı ve HDL (iyi kolesterol) seviyesini %40’a varan oranlarda yükselttiği sonucu elde edilmiştir. Krill aynı zamanda trigliserid seviyesinin düşürülmesinde balık yağına göre de daha etkilidir.

Kalp Sağlığı: Kolesterolü düşüren etkisi krill yağını kalp ve damar hastalıklarından korunmak için tüketilmesi önerilen, doğal besin destekleri listesinin ilk sıralarına taşır.

X