Col guzel yazmissiniz evet dogru nasip olunca her sekilde olur ben cogu zaman kendimi boyle telkin etsemde bazen ister istemezde strese giriyorum bende gecen ay aslan pencesi civan percemi coban cantasi caylarini içiyorum karisim olarak ve gecen ay yogun adet gordm faydasi olabilir bu ayda ictim ve bisey farkettim onu ictikce huc agri yapmayan kist arada hafif agri yapmaya basladi ve sanirim ona baski yapiyo onu eritmeye ugrasiyo ve o yuzden arada bir hafif agri yapiyordu yumurtlama zamanim gelince biraktim ve biraktigimdan beri agri kesildi ben faydasi oldugunu dusundum. Adet olunca yine kontrole gdicem az da olsa fayda ederse burdan yazarim. Doktorlar kuculmesi zor.diyor ama cok kisiden duydum ben eridigini sogan kuru sayesinde. Bu ay onuda yapacagim. Benimde adetim vs hersey normal agrimda olmaz hic sadece bu cayi icince oldu ve bence iyi bisey diye dusundum insallah dusundugum gbi cikarMerhaba. hepimize geçmiş olsun. 2,5 yıllık evliyim. 29 yaşındayım. artık çocuk düşünmeye başlayalım dediğimiz dönem jinekoloğa kontrole gittim 3 ay önce. rutin bir kontrol olup kan değerlerim düşükse toparlarım folik asit başlarım gibi düşüncelerdeydim. sanki hersey benim elimdeymiş gibi :) solda 5 cm lik bi çikolata kistiyle karşılaştım. ne agrım sızım ne de adet düzensizliğim vardı. doktor 3 ay gebe kalmayı dene olmazsa gel rahim filmi çekelim dedi. rahim filminde kanallar açık çıkarsa bir 3 ay daha doğal yolla hamile kalmayı deneyeceğiz. gebelik oluşmazsa ve kistte büyüme devam ederse ameliyat öneriyor ancak ben olmak istemiyorum. endometriozisi 2-3 aydır arastırıyorum. yabancı kaynaklarda da sık karşıma çıkan şeyleri toparladım. kendimce bir şeyler yapacagım. propolis,hayıt tohumu çayı,soğan kürü,siyah kuru üzüm gibi şeyleri gün boyuna yayarak kullanıyorum. et-tavuk-tatlı-un ve unlu gıdalar-süt ve süt ürünleri gibi yiyecekleri mümkün oldugu kadar az tüketiyorum. ıspanak-baklagil-salata-kuruyemiş-kuru meyve genelde yediklerim. çay kahve içmiyorum onun yerine hayıt tohumu çayı veya yeşil çay içiyorum. stresi engellemek kendimi rahatlatmak için her gün yarım saat yürüyorum. kafamı rahatlatsın sürekli çocuk ve kist düşünmemi engellesin diye bazı kitaplar aldım okumaya başladım. dediğim gibi kendimce bir şeyler yapıyorum. tüm bunları döngü boyunca yapıp sonrasında kontrole gideceğim. çikolata kisti olup doğal yollarla hamile kalan bir kaç tanıdığım var. bence de begonyas'ın dediği gibi en önemli şey stres yapmamak ve olumlu düşünmek. Allah nasip ettikten sonra o çocuk dünyaya gelecek elbet. belki biraz daha zahmetli bir yolculuk olacak bizimki :)
İcimi ferah tutmaya calisiyorum canim cogu zaman basarsamda 1 yil olmadigi icin bazen aniden icim ciz ediyo o anlar cok uzuluyorum.sonra yine dusunuyorum Allah nasi0 ederse her sekilde eder diye cunku burda cok hikayeler okuyorum ve icime umut yeniden geliyo hepimiz adina insallah daha fazla beklemeden hayirli zaman geldiginde sevinirizMerhaba gecmis olsun, ayni dertten muzdaribim.. Sol overda 4 cm ve 1 cm olmak uzere iki tane cikolata kistim var olmaz olaydi tabi... 8 aylik evliyim hic korunmadik ama gebelik olusmadi.. Gittigim doktorlar bu kiste hamilelik olabilirde olmayabilirde dediler. Eger olursa kist kendiliginden kaybolacak. Uzgunum bu kistin belirli bir tedavisi yok ilaclar sadece baskilayici oluyormus kaybetmiyor yani. Cok yan etkisi var diye kullanmadim.. Ameliyat bana hicbir doktor onermedi yumurtaliklara zarar veriyormus.
İcini ferah tut, ben cok kafama taktim bir bucuk ay once cok kanamam oldu doktora gittim rahimde kalinlik olmus. Gecen cuma kürtaj olmak zorunda kaldim.. Stres daha beter yapiyor.. Allah sifa versin hepimize..
Hayırlı olsun paylaşmanız bize ümit oldu. Ben de gebelik düşünmeye başladığımız için kontrole gittiğimde 6 cm'den büyük hem kistim hem de miyomum olduğunu öğrendim. Bazı doktorlar hemen ameliyat daha sonra gebelik önerirken, bazı doktorlar ise rahmin zarar görme ihtimali sebebiyle ameliyat etmek istemiyor.Daha önce buraya yazmıştım kistim var diye. son kontrolümde 6 cm olmuştu ama buna ragmen bu ay hamile oldugumu öğrendim.Size de umut olsun diye yazmak istedim. Kist gebeliğe engel değilmiş yaşayarak öğrendim. umarın en hayırlı zamanda sizlere de nasip olsun
Selam arkadaslar hepimize gecmis olsun bende iki bucuk yıllık evliyim denememize rağmen çocuk olmadı hep doktor kontrolündeydim bir proplem görmediler buğüne kadar 10 gün önce sol tarafta 2.4 cm çikolata kisti oluştu bende sizler gibi sürekli araştırıyorum hepimiz hayırlısıyla kurtuluruz inşMerhaba. hepimize geçmiş olsun. 2,5 yıllık evliyim. 29 yaşındayım. artık çocuk düşünmeye başlayalım dediğimiz dönem jinekoloğa kontrole gittim 3 ay önce. rutin bir kontrol olup kan değerlerim düşükse toparlarım folik asit başlarım gibi düşüncelerdeydim. sanki hersey benim elimdeymiş gibi :) solda 5 cm lik bi çikolata kistiyle karşılaştım. ne agrım sızım ne de adet düzensizliğim vardı. doktor 3 ay gebe kalmayı dene olmazsa gel rahim filmi çekelim dedi. rahim filminde kanallar açık çıkarsa bir 3 ay daha doğal yolla hamile kalmayı deneyeceğiz. gebelik oluşmazsa ve kistte büyüme devam ederse ameliyat öneriyor ancak ben olmak istemiyorum. endometriozisi 2-3 aydır arastırıyorum. yabancı kaynaklarda da sık karşıma çıkan şeyleri toparladım. kendimce bir şeyler yapacagım. propolis,hayıt tohumu çayı,soğan kürü,siyah kuru üzüm gibi şeyleri gün boyuna yayarak kullanıyorum. et-tavuk-tatlı-un ve unlu gıdalar-süt ve süt ürünleri gibi yiyecekleri mümkün oldugu kadar az tüketiyorum. ıspanak-baklagil-salata-kuruyemiş-kuru meyve genelde yediklerim. çay kahve içmiyorum onun yerine hayıt tohumu çayı veya yeşil çay içiyorum. stresi engellemek kendimi rahatlatmak için her gün yarım saat yürüyorum. kafamı rahatlatsın sürekli çocuk ve kist düşünmemi engellesin diye bazı kitaplar aldım okumaya başladım. dediğim gibi kendimce bir şeyler yapıyorum. tüm bunları döngü boyunca yapıp sonrasında kontrole gideceğim. çikolata kisti olup doğal yollarla hamile kalan bir kaç tanıdığım var. bence de begonyas'ın dediği gibi en önemli şey stres yapmamak ve olumlu düşünmek. Allah nasip ettikten sonra o çocuk dünyaya gelecek elbet. belki biraz daha zahmetli bir yolculuk olacak bizimki :)
Daha önce buraya yazmıştım kistim var diye. son kontrolümde 6 cm olmuştu ama buna ragmen bu ay hamile oldugumu öğrendim.Size de umut olsun diye yazmak istedim. Kist gebeliğe engel değilmiş yaşayarak öğrendim. umarın en hayırlı zamanda sizlere de nasip olsun
Merhaba, daha önce sizin beslenmeyle ilgili mesajınızı görmüştüm ve şimdi sonuç almanıza çok sevindim! :) Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi.
Benim size sorum beslenmeyle ilgili biraz daha detay verebilir misiniz? Benim durumum sizinle aynı, suanda 6 cm kistim mevcut. Soğan kürü uyguluyorum. Gluteni, süt ürünlerini ve kırmızı eti çok çok azalttım ve krill yağı içiyorum. Siz neler yaptığınızı detaylı anlatabilirseniz çok sevinirim, hepimize bir yol çizmiş olursunuz. :)
sevgilerimle ^^
Clife bitkisel macun kullandim ben canim 1 cm den fazla kuculdu kistim tamamen dogal oda. 3 ay ara vermistm tekrar baslayacagim bu ayMerhaba arkadaşlar. Bende de 3cm çikolata kisti var. 1 yıldır bebeğimiz olmadı. 1 tane Aşılama yaptırdık o da tutmadı. Aşılamayla kistim büyüdü ve yeni kistler oluştu. Neyseki adetle eski haline geldi vücudum ve kistim. Kistim yine 3cme indi. Daha domtora gidip vücuduma hormon yükletmek istemiyorum. Bitkileri kullanıcam ben de artık. Aslan pençesi ve civan perçemi çayı karışımı ve soğan kürü uyhulayacağım. Bal propolis ve polen karışımını da uygulayacağım ama arı sütü bu mevsimlerde olmuyormuş doğalı. Hepsini bu ay deneyeceğim. İnşallah olur. Olmazsa ocak ayı gibi tüp bebek tedavisibe başlayacağım. 26 yaşındayım doktorum hemen tüp bebek dedi. Diğer doktor da aşılama dedi. Ama ben artık yoruldum ne yapacağimi bilemedim artık. Doğal yola baş vurdum . Bu yöntemlerle gebe kalan var mı
Ben de araştırayım olmadı kullanırım. Sağolun gerçektenClife bitkisel macun kullandim ben canim 1 cm den fazla kuculdu kistim tamamen dogal oda. 3 ay ara vermistm tekrar baslayacagim bu ay
Neguzel ilgilenmis dr unuz tebrik ederim. Kac cm kistleriniz tek tarafli miKızlar geçmiş olsun hepimize. Ben de tedavime devam ediyorum. Hsg ve eşimin testleri de normal çıktı. Yumurta takibi yapmadan önce doktorum 2 ay ağır bir diyet verdi bana. Yarın başlayacağım. Buraya detaylı yazmak istedim. Öncelikle diyetin adı ketojenik diyet. Ben buna benzer bir beslenme düzeni izliyordum zaten ama bu biraz daha farklı. Gluten-un-şeker-meyve-hazır gıdalar-soslar- ayçiçek yağı yasak. Glutensiz beslenmek biraz yorucu olacak tahminimce Yemeklerde Zeytinyağı tereyağı kullanılmalıymış. Avokado brokoli ananas ıspanak pazı kişniş maydonoz marul semiz otu taze nane zerdeçal zencefil yeşil çay yararlı ve bol tüketilebilir. Tavuk ve yumurta organik veya köyden olmalı. Pet şişe su yasak onun yerine cam şişe kullanmalıymışım. Deodorant allık far saç boyatmak deterjan solumak da yasak. Suyuma da ingiliz karbonatı karıştırıp alkali hale getireceğim. Omega 3,magnezyum,b12,d vitamini,folik asit,progestan,dim capsul,calsium d glucamat, solgar üzüm ekstresi kullanacakmışım hergün. Bunları doktor verdi ayrıca çikolata kistinin toksik bir oluşum olduğunu,toksik etkiyi ortadan kaldırırsak gebeliğin mümkün olacağını söyledi. Ben de ona güvenip 2 ay bu programda ilerleyeceğim. Bir sonuca ulaşırsam sizinle paylaşacağım
Tek taraflı ve şu anda 4.5 cm. Bi ara 6 cmi gördüm ama martta geçirdiğim dış gebelikten sonra biraz geriledi.
ben de bu tatz diyet yaptım ama sadece 1 ay yapabildim. Eşim yedikçe ben de dayanamayıp yiyorum hepTek taraflı ve şu anda 4.5 cm. Bi ara 6 cmi gördüm ama martta geçirdiğim dış gebelikten sonra biraz geriledi.
Bir ilerleme kaydettiniz miKızlar geçmiş olsun hepimize. Ben de tedavime devam ediyorum. Hsg ve eşimin testleri de normal çıktı. Yumurta takibi yapmadan önce doktorum 2 ay ağır bir diyet verdi bana. Yarın başlayacağım. Buraya detaylı yazmak istedim. Öncelikle diyetin adı ketojenik diyet. Ben buna benzer bir beslenme düzeni izliyordum zaten ama bu biraz daha farklı. Gluten-un-şeker-meyve-hazır gıdalar-soslar- ayçiçek yağı yasak. Glutensiz beslenmek biraz yorucu olacak tahminimce Yemeklerde Zeytinyağı tereyağı kullanılmalıymış. Avokado brokoli ananas ıspanak pazı kişniş maydonoz marul semiz otu taze nane zerdeçal zencefil yeşil çay yararlı ve bol tüketilebilir. Tavuk ve yumurta organik veya köyden olmalı. Pet şişe su yasak onun yerine cam şişe kullanmalıymışım. Deodorant allık far saç boyatmak deterjan solumak da yasak. Suyuma da ingiliz karbonatı karıştırıp alkali hale getireceğim. Omega 3,magnezyum,b12,d vitamini,folik asit,progestan,dim capsul,calsium d glucamat, solgar üzüm ekstresi kullanacakmışım hergün. Bunları doktor verdi ayrıca çikolata kistinin toksik bir oluşum olduğunu,toksik etkiyi ortadan kaldırırsak gebeliğin mümkün olacağını söyledi. Ben de ona güvenip 2 ay bu programda ilerleyeceğim. Bir sonuca ulaşırsam sizinle paylaşacağım
Merhaba, şu anda hamileyim ancak tüp bebek tedavisi görerek hamile kaldım. Bu diyet sonrası kistlerimde herhangi bir küçülme olmadı. Ancak çok daha dinç ve iyi hissetmeye başladım. kilo verdim. amh testinde de rezervimin düşük olduğu anlaşılınca yumurta takibi ve aşılama seçeneklerini eleyip direk tüp bebek tedavisi gördüm. ben de doktorum da yumurta kalitemi arttırdığı için önceki beslenme düzenimin ve kullandığım vitaminlerin tedavide etkisi olduğunu düşünüyoruz. özellikle resveretrol, omega-3 ,zeytinyağı ve nar bence mucizevi şeyler.Bir ilerleme kaydettiniz mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?