• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çikolata kisti hakkında.. Yardimci olur musunuz

Merhaba, şu anda hamileyim ancak tüp bebek tedavisi görerek hamile kaldım. Bu diyet sonrası kistlerimde herhangi bir küçülme olmadı. Ancak çok daha dinç ve iyi hissetmeye başladım. kilo verdim. amh testinde de rezervimin düşük olduğu anlaşılınca yumurta takibi ve aşılama seçeneklerini eleyip direk tüp bebek tedavisi gördüm. ben de doktorum da yumurta kalitemi arttırdığı için önceki beslenme düzenimin ve kullandığım vitaminlerin tedavide etkisi olduğunu düşünüyoruz. özellikle resveretrol, omega-3 ,zeytinyağı ve nar bence mucizevi şeyler.
Ben de direk tüp bebeğe başladım yarın başlıyoruz yani. Ben de resveretrol kullandım 1 ay. 4 ay da omega 3 arı sütü polen propolis kullandım. Çok korkuyorum inşallah ben de sizin gibi hamile kalabilirim. Siz hangi merkezde yaptırdınız

Stres yapmamaya çalışın. bana tüp bebek tedavisinin çok zor olduğunu söylemişlerdi mesela. ben de çok korkuyordum ama hiç tahmin ettiğim gibi olmadı. gayet rahat ve konforlu geçiyor bence tedavi süreci. ben bursada acıbadem hastanesinde gördüm tedavimi. benim rahmim ters,iki tarafta çikolata kistim var ve amh çok düşük. buna rağmen olabiliyor. umarım siz de ilk denemede hamile kalıp sağlıkla kucağınıza alırsınız.

Stres yapmamaya çalışın. bana tüp bebek tedavisinin çok zor olduğunu söylemişlerdi mesela. ben de çok korkuyordum ama hiç tahmin ettiğim gibi olmadı. gayet rahat ve konforlu geçiyor bence tedavi süreci. ben bursada acıbadem hastanesinde gördüm tedavimi. benim rahmim ters,iki tarafta çikolata kistim var ve amh çok düşük. buna rağmen olabiliyor. umarım siz de ilk denemede hamile kalıp sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Çok haklısınız teşekkür ederim gerçekten🙏

Merhaba. hepimize geçmiş olsun. 2,5 yıllık evliyim. 29 yaşındayım. artık çocuk düşünmeye başlayalım dediğimiz dönem jinekoloğa kontrole gittim 3 ay önce. rutin bir kontrol olup kan değerlerim düşükse toparlarım folik asit başlarım gibi düşüncelerdeydim. sanki hersey benim elimdeymiş gibi :) solda 5 cm lik bi çikolata kistiyle karşılaştım. ne agrım sızım ne de adet düzensizliğim vardı. doktor 3 ay gebe kalmayı dene olmazsa gel rahim filmi çekelim dedi. rahim filminde kanallar açık çıkarsa bir 3 ay daha doğal yolla hamile kalmayı deneyeceğiz. gebelik oluşmazsa ve kistte büyüme devam ederse ameliyat öneriyor ancak ben olmak istemiyorum. endometriozisi 2-3 aydır arastırıyorum. yabancı kaynaklarda da sık karşıma çıkan şeyleri toparladım. kendimce bir şeyler yapacagım. propolis,hayıt tohumu çayı,soğan kürü,siyah kuru üzüm gibi şeyleri gün boyuna yayarak kullanıyorum. et-tavuk-tatlı-un ve unlu gıdalar-süt ve süt ürünleri gibi yiyecekleri mümkün oldugu kadar az tüketiyorum. ıspanak-baklagil-salata-kuruyemiş-kuru meyve genelde yediklerim. çay kahve içmiyorum onun yerine hayıt tohumu çayı veya yeşil çay içiyorum. stresi engellemek kendimi rahatlatmak için her gün yarım saat yürüyorum. kafamı rahatlatsın sürekli çocuk ve kist düşünmemi engellesin diye bazı kitaplar aldım okumaya başladım. dediğim gibi kendimce bir şeyler yapıyorum. tüm bunları döngü boyunca yapıp sonrasında kontrole gideceğim. çikolata kisti olup doğal yollarla hamile kalan bir kaç tanıdığım var. bence de begonyas'ın dediği gibi en önemli şey stres yapmamak ve olumlu düşünmek. Allah nasip ettikten sonra o çocuk dünyaya gelecek elbet. belki biraz daha zahmetli bir yolculuk olacak bizimki :)
Hamile kalıp dogum yapmussınız ne guzel siz en cok neyin faydasını gordunuz

Aynı sorunlar bende de var nasıl bir yol.izlediniz bana yardımcı olabilir misiniz💕

Back