şu anda progestan kullanıyor musun? dikkat o adet geciktirir...
inşallah hamilesindir hadi bakalım haberlerini bekliyorum :))
hamile olduğum ay adet belirtilerimi çok net hatırlamıyorum ama hamilelik belirtileri de yaşamadım. döllenme olsa göremez canım o sonraki haftalarda inşallah :) idrar tahlili yaptırınca anlaşılır en erken olarak...
bana bişey demedi ya ne kisti bu dedim. içi sıvı dolu dedi. çikolata kisti dediklerimi dedim. ameliyat olmadan bilemem dedi. ameliyat olmak istemiyorum morallerim sıfır
Sağol canım :) olmadım hala, ama olacakmışım gibi geliyo. hayal kırıklığından korktuğum için öyle düşünmek istiyorum ya da. yazarım durumu. bu ay hiç bişey kullanmıyorum. Progestan ne ki?
bazı dr.lar takip sırasında şayet döllenme olursa bebek tutunsun diye bu hapı veriyorlar. ama ben hamile kaldığım ay olan takipte kullanmamıştım, kese göründükten sonra başlatmıştı. onun için sordum :)
Biz bekarlar ne yapalım.. ); üstten ultrasonda hiçbir kist tam boyut vermiyor diye biliyorum.. Aramızda bekar olup çikolata kisti olan arkadaş var mı?? Varsa ne tür bir tedavi uyguluyor merak ediyorum..
Biz bekarlar ne yapalım.. ); üstten ultrasonda hiçbir kist tam boyut vermiyor diye biliyorum.. Aramızda bekar olup çikolata kisti olan arkadaş var mı?? Varsa ne tür bir tedavi uyguluyor merak ediyorum..
İnternetteki ovulasyon hesaplamaya göre 17 elimde adet olmalıymışım. Göğsler şiş ara ara kasık ağrısı var ama adet yok! Test almaya da korkuyorum artık bıktım hüsrandan( siZce hamile miyimdir?...
bence tabii ki faydalı, 15 gün yaptım ben de evet. ama bana sorarsan şu anda takipte ve denemede olduğun için yapma derim, soğanın söktürücü özelliği var, bebek varsa Allah korusun sıkıntı olabilir...
selam kızlar. bende yeni üye oldum çikolata kisti ve tüp bebek konularından dolayı bilgilenmek istedim. bende de sol yumurtalığımda 6 ve 4cm büyüklüğünde birbirine yapışık çikaolata kisti var. eşimde de sperm azlığı. bu yüzden direk tüp bebek önerdiler. tüp bebek merkezine geçen ay gittiğimde 5 cm di . dr laparoskobi yapayalım bebek düşündüğün için dedi. yumurtalığz zarar verdiğinden gebeliğin daha da zorlaşabileceğinden bahsetti. dün bi daha gittim tüp bebek aşamaları başlayacaktı ama dr bu defa büyük olduğunu operasyon gerektiğini söyledi. hatta sağda da 0,75 cm oluşmaya başlamış. ben de yumurtalığa zarar verdiğini sölemiştiniz o yüzden istemiyorum operasyon başka bir çözüm yok mu dedim. doğum kontrol hapı denemeya başlayalım dedi. 2 ay hiç aralıksız kullanıcam bu arada yalancı menopoz gibi olacakmış adet görmeyeceğim yani. eğer baskılandıysa ya da küçüldüyse tüp bebeğe başlayağız, büyüdüyse de operasyon olacak. dr a soğan kürünü de sordum. ugulamanda bir sakınca yok dedi. nasıl uygulanıyor, bir bilgisi olan var mı????
benimde vardı sol yumurtalığımda 8mm,fakat sonra kendiliğinden geçti.birçok defa patladı.ama artık hiç kalmadı
Ben 29 yaşındayım. Oldum olası adetlerim hep çok sancılı geçmiştir. 1,5 yıldır evliyim. Evliliğim süresince eşimle cinsel ilişkilerimiz genel de hep sancılı olmuşturEvlenmeden önce Kadın Doğum uzmanına gitmiştim. O zaman kist yoktu. Sadece rahim ağzında polip vardı. 5 ay önce aynı doktora tekrar gittiğimde 2 tane kist olduğunu bazı tahliller sonucunda da bunun ikolata kisti olduğunu söyledi. Ort. büyüklükleri 4 cm.kadar. 3 ay gibi düzenli d.kontrol hapı kullandım. 10 gün önce tekrar gittim doktora. Kistlerimde küçülme var. Ancak doktor çok beklemeden çocuk yapmamış söyledi. Birazda garip konuştu. Muhtemelen yumurtalıklarında yapışıklıklar var, bunlar için seni tüp bebek merkezine gönderebilirim, ilerleyen dönemlerde başka tahlillerinde yapılması gerekebilir vs. vs. Ben çocuk düşünmediğimi söyledim. O da başka bişey söylemeden, aynı doğum kontrol hapını kullanabilirsin dedi.
Şimdi benim anlamadığım, doktor bana bu kistin doğum ile geçeceğini söylemedi, ameliyatda olmalısın demedi. Çocuk yapmalısın dedi, ama doğum kontrol hapınıda bırak demedi (herhalde düşünmüyorum dediğim için) Şİmdi ben hamile kalamazsammı bu tahlilleri yaptırıcam yoksa hamile kalmaya karar verdiğim zamannı yaptırıcam anlamadımÇünkü sırf kist yüzünden plansız bir hamilelik istemiyorum. Böyle net konuşmayan doktorlara sinir oluyorum.
Slm geçen yıl çikolata kistini öğrendiğimde adeta yıkılmıştım.biraz araştırdığımda binlerce kişinin benimle aynı kaderi paylaştığını gördüm.4cm lik bi kistim vardı.hsg istedi doktorum.fındıkzade radyatomda çektirdim hiç bir ağrı sancı yok.şükürler olsun tüplerim açıktı.şuan 3 aylık hamileyim.sadece 6 ay doğum kontrol hapı kullanmıştım.doğal yollardan hamile kalabildim.günlerce ağlamam bu sitelerde saatlerce vakit geçirip üzülmem boşunaymış:) çikolata kistiylede hamile kalınabilio örnek ben:)[/QUO
kaç cm di kistin peki???
Slm geçen yıl çikolata kistini öğrendiğimde adeta yıkılmıştım.biraz araştırdığımda binlerce kişinin benimle aynı kaderi paylaştığını gördüm.4cm lik bi kistim vardı.hsg istedi doktorum.fındıkzade radyatomda çektirdim hiç bir ağrı sancı yok.şükürler olsun tüplerim açıktı.şuan 3 aylık hamileyim.sadece 6 ay doğum kontrol hapı kullanmıştım.doğal yollardan hamile kalabildim.günlerce ağlamam bu sitelerde saatlerce vakit geçirip üzülmem boşunaymış:) çikolata kistiylede hamile kalınabilio örnek ben:)[/QUO
kaç cm di kistin peki???
hamileliğini bugün mü öğrendin yukarıdaki yorumlarda saat farkıyla hastalığın sıkıntılarından ve ameliyata karar vermemekten bahsetmişsin doğum kontrol hapını bıraktıktan kaç ay sonra hamile kalabildin
hamileliğini bugün mü öğrendin yukarıdaki yorumlarda saat farkıyla hastalığın sıkıntılarından ve ameliyata karar vermemekten bahsetmişsin doğum kontrol hapını bıraktıktan kaç ay sonra hamile kalabildin
psikoyamnan başkasından alıntı yapmış canım bi karışıklık olmuş orda hamile olan green arkadaş sanırım..
bu arada kızlar bende daha önce detaylı yazmıştım ama sanırım artık gerilerde kaldı bana da doktorlar bi sürü şey söyledi hamile kalamazsın bu kistle mümkün değil ameliyat olman lazım dediler..ama tabi ameliyatın bi sürü yan etkilerini ve zararlarını anlattılar.ben ameliyat olmaya da karar vermiştim ama doktorum rahim filmi istedi önce rahim filminde tıkalı tüpler açılıyo ve eğer az da olsa yumurtlama varsa ilaçla onu arttırıyolar normal hamile kalınabiliyo haberiniz olsun en büyük örnek benim.yani ameliyattan önce mutlaka rahim filmi çekilin.bana bi doktor nasılsa ameliyatta çekiyoruz gerek yok demişti iyi ki onu dinlemememişim yoksa boşu boşuna ameliyat olucaktım.ben rahim filminden sonra ilk ay hamile kaldım sadece bikere klomen kullandım ve poizitifi gördüm...
şimdi oğlumu kucağıma almak içn gün sayıyorm Allah'ın izniyle..Sakın canınızı sıkmayın moralinizi bozmayın sizi çok iyi anlıyorum Rabbim inşallah şu mübarek kandil akşamında herkesin dualarını kabul etsin,evlat isteyen kimsenin kucağını boş bırakmasın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?