Merhaba canım ben de senin gibi endometriozis ameliyatı oldum öncelikle çok geçmiş olsun zor bir durum. Ameliyat olmadan önce hangi ilaçları kullandın öncelikle ameliyat son seçeneğin olsun ve çok iyi bir doktora ol olman gerekiyosa da yumurtaların korunması çok önemli çünkü ben jinekolog onkoloğa olmuştum onlar çok daha iyiler endometriozis ameliyatında. Ameliyat sırasında benim bağırsaklarımdan mesanemden falan da çıkarıldı odaklar. Kapalı ameliyat oldum ilk 3 4 gün ağrılıydı ama sonra yavaş yavaş topladım kendimi. Ameliyat sırasında sonda taktılar ama aynı gün akşam taburcu olurken çıkardılar idrarımı zor ve az da olsa yapsam yapabildim. Ben iyi ki ameliyat olmuşum diyenlerdenim ameliyat sonrası tekrar kistim oluştu ama ilaçla küçüldü 2 3 kez. Ameliyat öncesi yaşadığım ağrı sızı ameliyattan sonra gerçekten çok azaldı. Ameliyattan sonra 6.ay amh bakılacak dediler sonuç çok kötü çıktı o beni baya üzdü ama sonra vitamin falan içtim toparlandı su an da doğal yoldan hamileyim. Çok zor bir süreç farkındayım ameliyat olduğumda ben de bekardım istersen yumurta toplama yaptır ben yaptırmamıştım doktor olarak da istanbuldaysan İlker Kahramanoğlu gerçekten öneririm en azından görüş almak için bile gidebilirsin