Çikolata kisti 2 farklı doktor lütfen yardım

isim_misim_yok

Rabbim sana sükürler olsun...
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
1.172
253
43
Arkadaşlar 4 yada 5 cm olan bi çikoata kistim varmış hsg çektirdim temiz çıktı Bir doktor 6 ay boyunca visanne die bi ialaçla küçültelim sonra gebelik olayına bakalım hamilelik bile riskli olur kist patlayabilir zaten bu durumda hamile kalmanda düşük ihtimal derken diğer doktor kistin yanında yumurta çatlama sorunun var çatlatma iğnesi yapalım dedi.2 doktor 2 ayrı tedavi öneriyo kafayı yiyecem ne olur bu durumlarla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olsun bana bu arada 1,5 yıldır bebek istiyorum olmadı.Henüz hiç bi tedavide uygulanmadı.

merhaba arkadaşım benim de iki adet çikolata kistim vardı. Sol tarafta. gitmediğim dr kalmamıştı her biri farklı birşey söylüyordu kafam karma karışık olmuştu ve karar vermiştim en basit tedaviyi önerenden başlamaya doğum kontrol hapından tut ta soğan suyuna kadar kullandım. kisilerim küçülmedi daha da büyüdü iki buçuk yılın sonunda ameliyat olmaya karar verdim en garanti olanı açık olduğu için açık ameliyat oldum üzerinden dört yıl geçti çok şükür tekrarlamadı ama sana tavsiyem ilk önce ilacı bir dene altı ay içinde küçülme olmazsa hiç bekleme yakışıklık artıyormuş çünkü durdukça çok konuştum kusura bakma allah yardımcın olsun. Soru sormak istersen sorabilirsin anlatırım.

Canım sağol bilgi verdiğin için iki dr a daha gittim biri bursada bi profösöre git die yönlendirdi.Tüp bebek gerekebilir dedi.Başka bi taneside adetin 5. günü gel yumurtalığı uayarıcı ilaç verip çatlatma yapalım dedi.Bu tür yumurtlamayı artırıcı ilaçların bi zararı var mı acaba?Bunu bir yada iki kez deneyip profösöre gideyim diorum olmazsa .Kafam çok karışık.

Canım senin le aynı durumdayım.benim de 5 cm lik bi kistim var ve visanne kullanıyorum bir haftadır.bu ilacı çok araştırdım.çok fazla bişey bekleme bu boyuttaki kistler için.bi arkadaş bi buçuk senedir kullanıyor 2 cm e yakın küçülme olmuş ama o dozunu olması gerekenden fazla kullanıyordu.he çocuk düşünmezsen senelerde önemlindeğil yeterki kist küçülsün dersen kullan.çünkü bazı dr ların mantığı bu..ben de bu ilacı bir iki ay kullanıp bırakıcam.sonra eşime sperm testi kendime de hsg çektircem.ve ardından bismillah diyip klomene başlayacağım.gerisi allah kerim.ameliyat olayını da en son ihtimal düşün bence canım. Çünkü o da yumurta rezervini düşürüyormuş dr um istemedi.

Canım diger başlıktada seninle yazışmıştık değil mi?Ben çocuk istiyorum o yüzden visanne kullanmayacam.İlaç ve çatlatma iğnesine karar verdim.Olmazsa profösöre gidecem.Bana tüp bebek olabilir dedi bi dr.Merak ettiğim çikolata kisti olup ilaç ve çatlatma iğnesiyle hamile kalan var mı yoksa kist yüzünden bu tedaviler bi işe yaramaz mı

Ewet canım konuşmuştuk.hayır çikolata kisti olan bi çok bayan bu şekilde hamile kalmış lütfen böyle umutsuz olma. İnşallah bebişlerimiz olacak inan bana.hemde bu tedaviden sonra ikiz üçüz annesi olanlar bile var.sayılarıda azımsanacak gibi değil.bismillah diyip başlayalım bir an önce yeter ki

canım benim yaa ne güzel şeyler yazmışsın.Ben çok kafama takıyorum ya.Ağlıyorum sürekli.Birde bi kaç ay önce temiz demişlerdi bi anda 5 cm çikolata kisti die duyunca dünyam başıma yıkıldı.Hangi ara olduda bu kadar büyüdü die.Hele birde tüp bebek falan diyen olunca beklemediğim bi anda çok umutsuzluğa kapıldım.

Hayır inşalla en kısa zamanda anne olacağız.moralini yüksek tut.rabbimizin ol demesi yetmez mi? En azından sebebini biliyoruz çok şükür ki çözüm yollarımız da var.herkesin imtahanı farklı.bizimkide bu. Sabrımızı göstermeliyiz.bebeğinin olduğunu düşün bundan bir yıl sonra.demezmisin bugünlerin için boşuna kendimi yıpratmışım die.önce sen inan.kimse inanmasa da sen inan bebeğine..Bi gün gelecek meleklerimiz

inşallah canım Allahın izniyle.

Kafanın karışık olması çok normal cnm her doktor başka birşey önerince öyle oluyor ama yinede ilaçla tedaviyi dene belki bebek tutar tutarsa tedaviye gerek kalmaz kendiliğinden erir kisilerin ki bu şanstır bakmışsın tutuverir inş ama şunu da söylemek isterim çikolata kisti olup hamile kalan arkadaşlarımız oldu bu sitede ama biraz riskli tabi kistin yerine ve boyutuna göre düşük ihtimali oluyormuş sanırım doktoruna bunu sor bence önemli birşey ben ameliyat olduğumda bekardım çocuk şansım yoktu ama evlenince tüm testlerimi yaptırdım yumurta reservinde sorun çıkmadı doktor zaten ozaman da tam zamanında gelmişsin yapışıklık yapmadan tüplere yumurtaya aldık demişti ikinci evreymiş benimki bir yıllık evliyim bu arada yumurta takibi yaptırıyorum yumurtalarım güzelmiş eşimde varicosel var bizde bebek için uğraşıyoruz cnm allah hepimize tez zamanda versin inş

Son düzenleme:
Selamuj aleykum canlar 3.5 ve 1.5 cmlik kistlerimle anne olmaya calistim bir yil olmadi o bi yilida zatn stresle burnumdan getrdim oldu mu olmadimi diye. Bi prof gittim ameliyt dedi obur dr ck kucuk sakin olma rezerwe ck zarar werio dedi. Ameliyt Olmadim annede olamadim.tup bebege basladik. Ilk tup bebek denememizin sonucunu aldik gecen persembe negatf elbette yilkilDik esimle ck zor Rabbim ins ikinciye tutunmasini nasip eder. Tup bebekte ilk tedawide genelde tutuyo kixlar ck arastrdim bn. Bnm tutmadi nasip iste. Ins ikinci denemem son olur kawusurum yawruma. Yas genc iken bnce ck oyalanmayin isin ozeti. Cnku bu uyuz kistlerimiz rezerwimizede zarar weriomus Allahim hepimizi meleklerimize kawustrsun

Canım rahimde bazen tutunmayı engelleyen bişey olabiliyormuş acaba histeroskopimi yaptırsan ıkıncıyı denemeden önce. Bende tedaviye başladım klomenle yarın ilk hapımı yutucam:) umut dünyasi işte bakalım bide bunu deneyelim olmazsa birkaç aya tüp bebek yolları...

Rabbim emeklerimiz boşa çıkarmasın.tüp bebek oldukça tuzlu bi işlem.allah yardımcınız olsun.ben de rahim filmi çektirip sonra da klomen kullanmak istiyorum bakalım. İnİnşallah kucaklarımız dolar en kısa zamanda..

1 yıl boyunca kistlerle hamile kalmaya çalıştım olmadı demişsin cnm.1 yıl hangi tedaviler yapıldıda olmadı.

Kızlar bu arada kafam çok karışık şimdi benim çikolata kistim var ve bunun yanında çatlama sorunum olduğu sölendi.Şimdi bu evde ovulasyon testleri var ya idrarla yapılan ben onları yapıorum bazen evde.14,16,17. günlerde poızitif veriodu genelde.(Gerçi o günlerdede hamile kalamadım o ayrıda)Bugün 25. günüm ve yumurta akı gibi akıntı geldi ovulasyon testi yaptım pozitif sonuç verdi adetin 25 günü bu neyin nesi anlamış değilim Ben 25. günde mi yumurtladım yardımcı olabilecek olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…