- 25 Mart 2024
- 117
- 42
- 13
- Konu Sahibi rakkanimele
-
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Siyatik ağrısı gibiyken çok felaketti ki fıtığım patladı sandım ama geçti çok şükür. Şimdiki ağrılar da sosyal hayatımı etkiledi. Bekar olduğum için ameliyatı da istemiyorum yumurta sayım düşmesin diye ama bu şekilde ne kadar dayanabilirim bilmiyorum.Merhaba, benim de cikolata kistim var. Bir sene once kistin olusmasiyla ogrendim ileri derece endometriozis oldugumu. Sag yumurtaligimda oldugu icin bir senedir kronik sag kasik agrisiyla yasiyorum. Iki kez torsiyon yaptigindan supheleniyoruz cok ciddi ataklar yasadim ogrendikten sonra. Sukur buyumedi 4 cm basindan beri. Fakat hayat kalitesini inanilmaz dusuruyor. Belim sizin gibi surekli agriyor. Fiziksel tum semptomlari yasadigim icin hayat kalitem cok dusuk. Cabuk yoruluyorum ayakta uzun sure kalamiyorum adetlerim cok siddetli sancili geciyor. Yetmedigi gibi cocuk istemim oldugu donemde kistim cikti. Amh degerimde hizli bir dusus yaratti. Yumurtaliklarim rahmime yapismis, rahmim ters pozisyonda. Ne ararsaniz var. Sukur adenomiozis yok. Tup bebek tedavisi goruyorum kasim ayindan beri. Doktorum asla ameliyat taraftari degil 4 cm icin, zaten yumurta rezervimi hizli dusurmeye basladigi ve 2.5 senedir korunmasiz iliskiye ragmen gebe kalamadigim icin bu kistle hamile kalmaya calisiyorum yani.
Sizin muhtemelen yeni yapisikliklar yapti vucudunuzda endolu dokular. Gectigimiz ay belinizde yasadiginiz seyi sag kalca kemigime dogru yasadim. Siyatik endometriozisinden suphelendik ama ultrasonda gozukmedi. Kendiliginden kayboldu agri fakat 20 gun yasadigim aciyi ben biliyorum. En son lavaboya oturamiyordum acidan.
Bence alaninda yetkin bir endometriozis de uzmanlasmis hekime gozukmeniz sizin icin iyi olacaktir. Malesef her jinekologun endo konusunda cok bilgi ve tecrubesi olmayabiliyor. Kist deyip geciyorlar.
Gecmesine cok sevindim. Cok tatsiz agrilara sebep oluyor endo ve kistler. Yapisikliklarim hep ultrasonlarda farkedildi. Rahim endodan kaynakli kasilarak kendini vucut icinde belime dogru cekmis resmen. Bel agrilarimin sebebi bu olarak aciklandi. Zaman zaman agrili diskilama,cinsel iliskide pozisyona bagli agri da yapiyor bende. Bir de cok sacma belki ama inanilmaz gaz problemi cekiyorum yaz gunu dahil usutme soguk almadan bagimsiz.Çok teşekkür ederim cevabınız için. Siyatik ağrısı gibiyken çok felaketti ki fıtığım patladı sandım ama geçti çok şükür. Şimdiki ağrılar da sosyal hayatımı etkiledi. Bekar olduğum için ameliyatı da istemiyorum yumurta sayım düşmesin diye ama bu şekilde ne kadar dayanabilirim bilmiyorum.
Yapışıklıklarınızı ultrasyonda mı tespit ettiler yoksa mr da falan mı?
Bana yapışıklıkla ilgili ultrasonda gözüküyor yada gözükmüyor demedi doktorlar ama ben kisti tespit etmeden önceki idrara çıkma sıkıntıları ve ağrılı dışkılamalar yüzünden yapışıklık olduğunu tahmin ediyorum.
Evet bana da evlilik önerdiler birkaç seneye evlen küçük değilsin dedi açık açık doktorum. Sevgilim vardı ondan da ayrıldım bundan koca olur mu gözüyle baktığım içinGecmesine cok sevindim. Cok tatsiz agrilara sebep oluyor endo ve kistler. Yapisikliklarim hep ultrasonlarda farkedildi. Rahim endodan kaynakli kasilarak kendini vucut icinde belime dogru cekmis resmen. Bel agrilarimin sebebi bu olarak aciklandi. Zaman zaman agrili diskilama,cinsel iliskide pozisyona bagli agri da yapiyor bende. Bir de cok sacma belki ama inanilmaz gaz problemi cekiyorum yaz gunu dahil usutme soguk almadan bagimsiz.
Ben akabinde tup bebek tedavisi gordugum icin doktorumu secmeden once istanbula hatri sayilir hekim ve merkez gezdim, ozellikle de endometriozis kaynakli infertilitede uzmanlasmis insanlardi. Odak biraz kistim etrafinda sekillenince cogu detayi ogrendim. Bu arada histereskopi olmuslugum ve iki rahim filmi cektirmisligim de var. Yani goruntuleme yontemlerinin hepsiyle defayen muayene edildim diyebilirim :)
Eger ciddi idrar cikisi ve diskilamada agri oluyorsa bagirsaklarda endometrioyal odaklar veya noduller olabiliyormus. Oyle ki cogu zaman ameliyatla bagirsak rezeksiyonuna kadar varabiliyormus. Umuyorum oyle degildir sizinki ama baktirmanizda tabii ki fayda var.
Ameliyat kesin cozum olsaydi inanin rezervimin dusmesini bile goze alir once ameliyat olurdum. Ayilip bayilmali regller hep bize normal gibi gosterildi fakat degil. Doktorum israrla adet olmanin aci vermemesi sosyal yasantiyi etkilememesi gereken bir sey oldugunu, bunlar varsa da o kiside kist miyom polip veya baska rahatsizliklar oldugunu soyler hep.
Bu arada cok trajikomik belki fakat bekar olan hastalara aday varsa tez vakitte evlilik ve hamilelik oneriliyor endo icin
Kesinlikle dediginiz gibi ilerliyor surec. 13 yasindan beri regl olmak en buyuk sikinti hayatimdaki. Anneannem annem teyzem hepsi boyleler. Yillarca fazla naif ve agri esigi dusuk olmakla itham edildim inaninEvet bana da evlilik önerdiler birkaç seneye evlen küçük değilsin dedi açık açık doktorum. Sevgilim vardı ondan da ayrıldım bundan koca olur mu gözüyle baktığım için
Akışına bırakmayı tercih ettim şuan için ama evlenirsem korunmayı düşünmüyorum eskiden olsa birkaç sene çocuk yapmam diyordum.
Ben kaç kere bayıldım acile sonrasında kadın doğuma gittim kist yok temiz adet sancısındandır dediler de bir tanesi endometriyozis diye bir hastalık var demedi. Anneme sorsan gençken bende öyleydim evlenince geçer dedi. Halbuki kendisi de çikolata kistinden ameliyat oldu. Ama kist yoksa sorun yok diye düşünüyordu halbuki çikolata kisti oluşmadan önce de endometriyozis hastası olabileceğini bilmiyorduk. Hem doktorlar hem annem (gençliğinde kendi de aynı ağrıları çektiği için normal zannedip) benim sorunumu anlamamış oldu ve bende çekeceğim varmış diyerek kabullendim ve son 1.5 yıl doktora gitmedim. Kistim 12 cm oldu o sürede.
Şimdi tüm arkadaşlarıma anlatıyorum fazla ağrı normal değil diye. Kızkardeşlerimi (17 yaşıdnalar) de doktora götürdüm baksınlar kist mist varsa fazla büyümeden tespit edilsin diye.
Siz infertite için hangi doktorlara gittiniz istanbulda ? Bende istanbuldayım belki ilerde lazım olur
Teşekkür ederimmKesinlikle dediginiz gibi ilerliyor surec. 13 yasindan beri regl olmak en buyuk sikinti hayatimdaki. Anneannem annem teyzem hepsi boyleler. Yillarca fazla naif ve agri esigi dusuk olmakla itham edildim inaninhatta gittigim bir doktor bile bu imada bulunmustu. Fakat kist olmadan endo tanisi koyabilmek sanirim cok buyuk bir tecrube gerektiriyor gunumuz doktorlarinda. En buyuk pismanligim evliligimin ilk zamanlari hamile kalma korkusuyla deli gibi korunmus olmak. Hos bizde erkek faktoru de var yani aslinda benim endom kadar esimin de sperm sorunu cikti. Yoksa kiste sahip olup dogal gebelik yasayan bir cok kadin var cevremde. Bu nedenle endiselenmeyin fakat cocuk istemi herkesin iki uc kez deneyip elde edebildigi basitlik ve sanslilikta olmayabiliyor. Benim sanssizligim gec tespiti oldu 1.5 sene oyle kaybettim. Herkese de anlatiyorum sizin gibi lutfen gidip duzenli muayene olun diye :)
Benim doktorum prof.dr.ercan baştu nesta klinik. Aklinizda bulunsun, inceleyebilirsiniz cvsini ve yaptigi isleri. Henuz gebelik elde etmememe ragmen cok memnunum kendisinin medikal yaklasimindan endo konusunda. Umarim hic ihtiyaciniz kalmaz ama
Cok tesekkur ederim guzel dileginiz icin, dilerim hepimiz sagligimiza kavusuruzTeşekkür ederimm
Ercan baştu adını burda başka kişilerden de okudum. Umarım sizin de derdinize şifa olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?