Herkese merhaba,
Haziran'da öğrendiğime göre sol yumurtalığımda bir çikolata kistine sahibim. Sağda da iki adet sıvı dolu kistim var. Birine kissing over deniyormuş. 1 kez MR, birkaç kez de ultrason çekildim. Ancak her durumda ve her doktor ultrasonunda nedense farklı ölçülerde çıkıyor. Hatta aynı gün içinde birkaç saat arayla çikolata kistime 74x85 mm derken bir diğeri de 9 cm kadar dedi. Tam ölçü veremediler; ama en yüksek 9 cm'yi kabul ediyorum mecburen. ca-125'im Mayıs'ta 40 iken Ağustos'ta 59'du.
İlk öğrendiğimden beri çare arıyorum. Hem özel doktora, hem devlet hastanesine hem de araştırma hastanesine gittim. Birine kalsa beni ertesi gün ameliyat edecekti. Biri asla ameliyat olmamalısın, dedi. Biri de amh testi yaptır öyle gel, dedi. Birinin de ağzını bıçak açmadı. 7 Ekim'deki ultrasondan sonra ağzını açmasını bekliyorum. Şimdi ameliyat dışında bana en mantıklı gelen (mecburen) tedaviyi, doğum kontrol hapını kullanıyorum. 2 ay Desolett kulladım, sonra varislerimde artış oluyor gibi geldi, doktora söyledim bu ay Yasmin kullanmaya başladım. Daha hafif olduğunu söyledi; ama bilemiyorum.
Ağustos'ta soğan kürünü 15 gün uyguladım. Dün kürün 2. ayına başladım. Faydası oluyor mu, bilemiyorum. Bu başlığı da benim gibi bu sorunla baş etmeye çalışan çok insan olduğunu gördüğüm için ve kendim de hala kesin bir tedavi bulamadığım için açtım. Başlıkta gördüğünüz karışımı da geçen hafta öğrendim. "Kedi hindi, mezeki sakızı ve nöbet şekeri". Forumlarda baktım, mezeki sakızı yerine fındık diyen hanımlar olmuş. Doğru karışım hangisi bilmiyorum. Ayrıca kedi hindi nedir hiç bilmiyorum ve henüz sorduğum aktarlarda da bilene rastlamadım.
Size sorularım bu karışımla ilgili bilgisi olan var mı? Kullananlar sabah-akşam 15 gün boyunca bu karışımla kistlerinden kurtulduklarını, söylüyor. Bu karışımı denemek istiyorum; ama soğan kürünü yaparken sorun olur, diye çekiniyorum.
Soğan kürü yaparken doğum kontrol hapı kullanmamın bir sakıncası olur mu?