- 25 Şubat 2017
- 5.630
- 14.517
- 198
Merhabalar, yine bir yarışmayla buradayız. Katılan arkadaşların emeğine sağlık, başarılar herkese.
Malzemeler:
Çikolata kasesi için;
100 gram beyaz çikolata
200 gram bitter çikolata
Kreması için;
1 bardak süt
1 poşet krem şanti
2 kaşık labne
Yapılışı: Öncelikle çikolatalarımızı ayrı ayrı benmari usulü eritiyoruz. Kase yapmak için ben karton bardak ve kağıt kek kalıpları kullandım. Karton bardak pek sağlıklı olmuyor, en güzeli kağıt kek kalıbı ya da su balonuyla yapmak. Kek kağıtlarının içine şeritler halinde gelişigüzel beyaz çikolatadan bir miktar gezdiriyoruz ve bunları buzluğa gönderiyoruz. Donduktan sonra çıkartıp her yerini bitter çikolatayla kaplıyoruz tekrar buzluğa gönderiyoruz. Bu arada kremamızı yapmaya geçiyoruz; sütle şantiyi iyice çırptıktan sonra labneyi ekleyip çırpıyoruz. Kremayı dolapta bir süre bekletiyoruz ki biraz daha katı bir hal alsın. Her şey hazır olunca kaseleri buzluktan çıkartıp sıkma torbasına doldurduğumuz kremamızı içine güzelce sıkıyoruz. Bu işlemi yaparken soğuk ortamda olmanız iyi olur çünkü çikolatalar eriyebiliyor. Hepsini kremayla doldurduktan sonra üzerine süslüyoruz. Ben çikolatala parçaları yapıp onlarla süslemeyi tercih ettim, siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Hemen yenmeyecekse dolapta muhafaza edin ve çıkarınca çok bekletmeden tüketin. Vee e servis edip afiyetle bu lezzetin tadını çıkartıyoruz.
Malzemeler:
Çikolata kasesi için;
100 gram beyaz çikolata
200 gram bitter çikolata
Kreması için;
1 bardak süt
1 poşet krem şanti
2 kaşık labne
Yapılışı: Öncelikle çikolatalarımızı ayrı ayrı benmari usulü eritiyoruz. Kase yapmak için ben karton bardak ve kağıt kek kalıpları kullandım. Karton bardak pek sağlıklı olmuyor, en güzeli kağıt kek kalıbı ya da su balonuyla yapmak. Kek kağıtlarının içine şeritler halinde gelişigüzel beyaz çikolatadan bir miktar gezdiriyoruz ve bunları buzluğa gönderiyoruz. Donduktan sonra çıkartıp her yerini bitter çikolatayla kaplıyoruz tekrar buzluğa gönderiyoruz. Bu arada kremamızı yapmaya geçiyoruz; sütle şantiyi iyice çırptıktan sonra labneyi ekleyip çırpıyoruz. Kremayı dolapta bir süre bekletiyoruz ki biraz daha katı bir hal alsın. Her şey hazır olunca kaseleri buzluktan çıkartıp sıkma torbasına doldurduğumuz kremamızı içine güzelce sıkıyoruz. Bu işlemi yaparken soğuk ortamda olmanız iyi olur çünkü çikolatalar eriyebiliyor. Hepsini kremayla doldurduktan sonra üzerine süslüyoruz. Ben çikolatala parçaları yapıp onlarla süslemeyi tercih ettim, siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Hemen yenmeyecekse dolapta muhafaza edin ve çıkarınca çok bekletmeden tüketin. Vee