ÇIKMIŞ ALES SORULARI

hamsireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2014
914
2.405
Merhaba herkese. Malumunuz alesin artik butun sorulari yayinlanmiyo netten vs bulmak da pek kolay olmuyo ya linkler silinmis oluyo ya da kimse elindekini paylasmak istemiyo. Acaba elinde son yillarin ful cikmis sorulari olan varsa bana ozelden atabilir mi

Merhaba herkese. Malumunuz alesin artik butun sorulari yayinlanmiyo netten vs bulmak da pek kolay olmuyo ya linkler silinmis oluyo ya da kimse elindekini paylasmak istemiyo. Acaba elinde son yillarin ful cikmis sorulari olan varsa bana ozelden atabilir mi

Bulduysan banada gönderebilirmisin? Birde kaynak olarak hangi kitaptan çalışıyorsun?

Bulduysan banada gönderebilirmisin? Birde kaynak olarak hangi kitaptan çalışıyorsun?
Ben daha baslayamadim acikcasi yds ye cok yogun calismistim onu atamadim bi turlu kitap goresim yok. Ihtiyacin denemesini aldim bi de sozel mantik olarak isa gulecin kitabini. Ama anlatimlari videoluymus acikcasi video ders olayini hic sevmiyorum bilsem almazdim

Ben daha baslayamadim acikcasi yds ye cok yogun calismistim onu atamadim bi turlu kitap goresim yok. Ihtiyacin denemesini aldim bi de sozel mantik olarak isa gulecin kitabini. Ama anlatimlari videoluymus acikcasi video ders olayini hic sevmiyorum bilsem almazdim

Bende aksine çok severim şimdi baktımda youtube da videosu var çok beğendim
henüz bende çalışmaya başlamadım şuan çalıştığım başka bir sınav var onu atlatınca başlıycam inş.
o zaman hangimiz sorulara ulaşırsak birbirimizlle paylaşalım

Merhaba, ben de alese hazırlanıyorum. Kitapçıdan ales için kitap istediğimizde yargı yayınevinin son 4 yılın çıkmış ales soruları kitabını aldık. Yalnız ben anlamadım tüm sorular mu alesten acaba yoksa aralarındaki bazıları geçmiş ales sınavlarından bazıları normal sorular mı? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhaba, ben de alese hazırlanıyorum. Kitapçıdan ales için kitap istediğimizde yargı yayınevinin son 4 yılın çıkmış ales soruları kitabını aldık. Yalnız ben anlamadım tüm sorular mu alesten acaba yoksa aralarındaki bazıları geçmiş ales sınavlarından bazıları normal sorular mı? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Çıkmış sorular diye satılanların çoğu sadece çıkmış sorulardan oluşuyor canım.

kitapta kaç soru var

Kaç tane soru olduğu kitabın içinde veya dışında yazmıyor ama şöyle söyleyeyim; 2012 alesten başlıyor, 2016 ilkbahar dönemi ales sınavına kadar olan son 4 yıl çıkan soruları kapsıyor. Ama ne kadar güvenilir bilmiyorum tabii. sizin bir fikriniz var mı?

benimde bilgim yok
hafta sonu ales kaynağı alıcam senin aldığınıda sorarım

bu arada beyondparadise, aleste türkçe olarak sadece paragrafta anlam soruları çıkıyor değil mi? dilbilgisi veya edebiyat yok sanırım?

bu dönem sanırım ikimiz gireceğiz :KK70:

Sayısal ve Sözel olmak üzere iki farklı bölümden oluşan ALES sınavında bu bölümler de kendi içinde Sözel 1, Sözel 2 ve Sayısal 1, Sayısal 2 olmak üzere bölümlere ayrılmaktadır. Bu bölümlerin her birinden sınava giren öğrenciler, her bir sınav türünden 40’ar olmak üzere toplamda 160 sorudan sınava girmektedir. Bu soruların belirlenmesinde ALES konu dağılımı esas alınmaktadır. bu dağılım sayesinde öğrencilere hangi konulardan kaç adet soru sorulacağı belirlenmektedir. Bu dağılıma genel olarak baktığımız zaman Matematik, Geometri, Sayısal Mantık, Türkçe ve Mantıksal Akıl Yürütme ile ilgili soruların sorulduğu görülmektedir.

ALES konu dağılımı

1- Matematik

Temel Kavramlar

Çözümleme

Bölme ve Bölünebilme

Asal Çarpanlar, OBEB-OKEK

Rasyonel Sayılar

Sıralama, Basit Eşitsizlikler, Mutlak Değer

Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma

Üslü Sayılar

Köklü Sayılar

Denklemler

Oran- Orantı

Sayı ve Kesir Problemleri

Hareket Problemleri

Havuz ve İşçi Problemleri

Yaş Problemleri

Yüzde, Kar- Zarar ve Faiz Problemleri

Karışım Problemleri

Kümeler

İşlem

Saymanın Temel İlkesi ve Olasılık

2- Geometri

Doğruda Açılar

Üçgende Açılar

Üçgende Uzunluk ve Alan

Üçgende Açıortay, Kenarortay ve Benzerlik

Dörtgenler

Daire ve Çember

Analitik Geometri

Katı Cisimler

3- Sayısal Mantık

Grafik Yorumlama ve Tablo Okuma

Şekil Yetenek ve Sayı Dizileri

Mantıksal Muhakeme Problemleri

4- Türkçe

Sözcükte Anlam

Cümlede Anlam

Anlatım Biçimleri

Paragraf

Anlatım Bozuklukları

5- Mantıksal Akıl Yürütme

Şifreleme, Şifre Çözümleme

Sözel Akıl Yürütme ve Sözel Zekaya Dayalı Problem Çözme

160 soru olmak üzere bu konulardan girilen sınavın süresi 150 dakika olmakla beraber ALES sınavına giren öğrencilerin sınavda bu soruları cevapladıktan sonra üç farklı puan türünden değerlendirmesi gerçekleştirilmektedir. Sayısal Ağrılıklı Puan, Sözel Ağırlıklı Puan ve Eşit Ağırlıklı Puan olmak üzere alınan bu puanlarda çözülen soruların ağırlıkları da değişmektedir. Bölümlerin puanlarına göre adayın ağırlıklı puanına etki edecek olan sorular ve yüzdelerini ise şu şekilde açıklayabiliriz:

Sayısal-1 SP Sayısal-2 SP Sözel-1 SP Sözel-2 SP
Sayısal AP %35 %35 %30 –
Sözel AP %20 – %40 %40
Eşit AP %40 %20 %40 –

Tablodan da anlaşılacağı üzere Eşit Ağırlık Puanı ile tercih yapacak olan kişiler için Sözel 2, Sözel puanı ile tercih yapacaklar için Sayısal 2 ve Sayısal puanı ile tercih yapacaklar için Sözel 2 sorularının puanlarına herhangi bir etkileri bulunmamaktadır.

Bu alıntıyı adaletciler.net den yaptım onuda belirteyim ayıp olmasın :)

bu dönem sanırım ikimiz gireceğiz :KK70:

Sayısal ve Sözel olmak üzere iki farklı bölümden oluşan ALES sınavında bu bölümler de kendi içinde Sözel 1, Sözel 2 ve Sayısal 1, Sayısal 2 olmak üzere bölümlere ayrılmaktadır. Bu bölümlerin her birinden sınava giren öğrenciler, her bir sınav türünden 40’ar olmak üzere toplamda 160 sorudan sınava girmektedir. Bu soruların belirlenmesinde ALES konu dağılımı esas alınmaktadır. bu dağılım sayesinde öğrencilere hangi konulardan kaç adet soru sorulacağı belirlenmektedir. Bu dağılıma genel olarak baktığımız zaman Matematik, Geometri, Sayısal Mantık, Türkçe ve Mantıksal Akıl Yürütme ile ilgili soruların sorulduğu görülmektedir.

ALES konu dağılımı

1- Matematik

Temel Kavramlar

Çözümleme

Bölme ve Bölünebilme

Asal Çarpanlar, OBEB-OKEK

Rasyonel Sayılar

Sıralama, Basit Eşitsizlikler, Mutlak Değer

Özdeşlikler ve Çarpanlara Ayırma

Üslü Sayılar

Köklü Sayılar

Denklemler

Oran- Orantı

Sayı ve Kesir Problemleri

Hareket Problemleri

Havuz ve İşçi Problemleri

Yaş Problemleri

Yüzde, Kar- Zarar ve Faiz Problemleri

Karışım Problemleri

Kümeler

İşlem

Saymanın Temel İlkesi ve Olasılık

2- Geometri

Doğruda Açılar

Üçgende Açılar

Üçgende Uzunluk ve Alan

Üçgende Açıortay, Kenarortay ve Benzerlik

Dörtgenler

Daire ve Çember

Analitik Geometri

Katı Cisimler

3- Sayısal Mantık

Grafik Yorumlama ve Tablo Okuma

Şekil Yetenek ve Sayı Dizileri

Mantıksal Muhakeme Problemleri

4- Türkçe

Sözcükte Anlam

Cümlede Anlam

Anlatım Biçimleri

Paragraf

Anlatım Bozuklukları

5- Mantıksal Akıl Yürütme

Şifreleme, Şifre Çözümleme

Sözel Akıl Yürütme ve Sözel Zekaya Dayalı Problem Çözme

160 soru olmak üzere bu konulardan girilen sınavın süresi 150 dakika olmakla beraber ALES sınavına giren öğrencilerin sınavda bu soruları cevapladıktan sonra üç farklı puan türünden değerlendirmesi gerçekleştirilmektedir. Sayısal Ağrılıklı Puan, Sözel Ağırlıklı Puan ve Eşit Ağırlıklı Puan olmak üzere alınan bu puanlarda çözülen soruların ağırlıkları da değişmektedir. Bölümlerin puanlarına göre adayın ağırlıklı puanına etki edecek olan sorular ve yüzdelerini ise şu şekilde açıklayabiliriz:

Sayısal-1 SP Sayısal-2 SP Sözel-1 SP Sözel-2 SP
Sayısal AP %35 %35 %30 –
Sözel AP %20 – %40 %40
Eşit AP %40 %20 %40 –

Tablodan da anlaşılacağı üzere Eşit Ağırlık Puanı ile tercih yapacak olan kişiler için Sözel 2, Sözel puanı ile tercih yapacaklar için Sayısal 2 ve Sayısal puanı ile tercih yapacaklar için Sözel 2 sorularının puanlarına herhangi bir etkileri bulunmamaktadır.

Bu alıntıyı adaletciler.net den yaptım onuda belirteyim ayıp olmasın :)

çok teşekkür ediyorum paradise. bu gönderdiklerinin epey yardımı dokunacak bana.

Geçmiş olsun nasıl geçti sınavın ?

X