Kızlar öğretmen olduğum için sömestr tatilindeyim yarın İzmire gidiyorum annemin yanına. Anneme eşimin ailesinin sürekli laf çıkarttığını çok yorulduğunu söylemek durumda kaldım çünkü psikolojim çok bozuldu durduk yere ağlar oldum. Televizyonda ne görsem acıklı şarkı, haber ağlıyorum.
Eşimin durumuda çok iyi değil gözünün feri gitmiş. İzmire gidince ailemle konuşacağımı söyledim. Beni 29 yıldır tanıyorlar neye katlanıp neye katlanamayacağımı bilirler dedim. Çok ağrına gitti
-benden başka herkesin bu evlilikte sözü var. dedi
Bende 7 aydır sürekli ailen içimizde dedim. Bu zaman kadar ailem hiç karışmadı zoruna gitmesin dedim. Bu seferde onlar konuşsun dedim.
O da ağrına gitti. Eşimi de çok seviyorum. Ayrılınca onu bidaha hiç göremeyeceğimi biliyorum. Ellerine bakıp ağlıyorum bi daha tutamayacağım diye çoğu zaman görmüyor ağladığımı. Severek ayrılacağım :/
Bu arada kayınbabam ben hasta olunca beni aramıştı ben de o hasta olunca aradım arada 1 ay filan var beni aradıktan sonra hal hatır için aramadım onları bu nedenle ben arayınca kaynanam açtı telefonu baban yatıyor dedi. Baban hasta bizim burda kimsemiz yok ne yapalım dedi . (halbuki tüm sülale orda) Bi saat sonra baktım adam facete paylaşımlarda bulunmuş. Eşime sordum neden baban böyle bi şey yaptı ..
-ben onları o arada hal hatır için aramamışım çok zorlarına gitmiş. dedi.
Bu kadar kolay mı benim gönlümü almak. sırf bi aradılar diye çok şey yaptılar.
Ayrıca konunun başında hani kaynanam göya eltim benim için ' kurban bayramı benim annemin hakkıdır gitmeyeceğim' demişim ya eltimde ağlamıştı. Onunda aslını öğrendim. Bunu sofrada kaynım benim ağzımdan değil benim eşimin ağzından şaka yollu demiş gülmüş. Kaynanaya bak sofrada bu şaka yapılırken eltim yok. Kendi oğlunu koruyup kızın adını eşime veriyor diyor ki o demiş ki böyle böyle böyle. Eşimde safmıdır nedir diyor ki yanlış anlaşılma olmuş.
Şimdi sofrada eltimde olsaydı diyeceğim hadi neyse . Konuşma yapılırken kız yok ortada kadın kendi oğullarını koruyacam derken hem eşimle benim aramız bozmaya çalışıyor hem eltilerin arasını.
Yorumda size ait.
Böyle yanlış anlaşılmamı olur.
Sabah İzmire gidiyorum inşallah moralimi ve kafamı toplayıp geri geleceğim kızlar.
İnşallah güzel günlerimiz olur hepimizin.
Canım yolun açık olsun.. Annene acil şifalar diliyorum. Şimdi senin için üzülüyordur ana yüreği işte
Eşinde keşke ailesine karşı dik dursa kapınızı kapadığınızda yalnız olacağınızı anlasa.. Sensizlik belki aklını başına getirir. yani umarım..
Bence eşinize söyleyin boşanmadan önce mutlaka; o sadece sizinle değil kimle evlenirse evlensin mutsuz olacak bu aile ile. Ayakta dururken sallanıyormuş. Zaten hep onun ayakta duramaması sallanması yüzünden çekmediniz mi siz? Baştan bilseydi dimdik durmayı böyle olur muydu? Allah kolaylık versin size.
Severek ayrılırsan pişman olursun gibime geliyor..
Ama sevgi tek başına da yetmiyor.
Eşin ailesi konusunda keşke akıllansa da yazık etmese size.
Bunu öğrenmesi için zamana ihtiyacı var ama.
Benim eşim 1 buçuk yılda bana baskı yapmamayı öğrendi mesela..
Şimdi çok daha iyiyiz bu durumda.
Acele etmemeni öneririm..
bi kuzenim var şimdi evli olduğu adamla sevgiliyken adamın annesi kanserdi, anneme onu anlatırken "amaan o zaten kanser, ölür yakında" demişti. hiçbir şeyi olmayan teyzem bir anda kanser oldu 6 ay yaşadı öldü.ne düğünlerini gördü ne torununu.kadın 5 sene yaşadı.geçenlerde rahmetli oldu.demem o ki ecelin ne zamaman tecelli edeceğini ancak Yaradan bilir, o cahilin sözüne üzülmeyin. insanın annesi bir tane, boş verin gerisini..
Allah razi olsun canim. Tum olmuslerimize rabbim merhamet etsin nurlar icinde yatirsin hepsini. Ben cok cektim canim cok acidi canim guclu bi kadindim basimi egmedim kimseye bu sekilde kabul ettirdim kendimi. Taviz vermedim. Cok rahat ayrilabilirdim imkanlarim vardi ailem arkamdaydi. Esim yanimda durdu annemin kan ihtiyaci olunca hep o once buldu getirdi. O yanimda durunca devam etti. Esler birbirinin yaninda durmali yoksa evlilik cok zorAllah anneciğinize rahmet eylesin. Sizin de evliliğinizi daim etsin. Sabır güzel şey sonunda böyle mutluluk varsa. Ben sizin durumunuzda olsam evlilik akşamı keser atardım kavgadan sonra ama siz fevri davranmayıp meyvesini almışsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?