Çıkmazda hissediyorum

Aslinda sorunun temeli aileler, evet bazi aileler hakikaten cok fedakâr erkek kadin tarafi ayırmaksızın. Ama genelde kadin tarafi daha duyarli ki bu değişirde. Sizin sorununuz muhtemelen senin ailen yapmadı benim ailem yapti tartışmaları. Sizinkiler senin icin yapiyor bunu unutma! Ve torunları icin. Bunun tartışması olmaz. Muhtemelen bu konu hep gündeminizdeydi. Hic kimse ne kadin ne erkek sizinkiler bizimkiler tartismalarindan hazetmez. Ki erkekler hic etmez çünkü onlar duygusal bakmaz olaya. Benim eşim gercekten muhteşem biri ailesi icin yaşar kuruşuna kasar ki evimize giren para sizinki kadar bile degil ve iki bebegimiz var 5 e giden oğlumuz. Para sorunu yok bir sekilde geciniyoruz son bebegimde annemelr yardimci oluyor ve bazen kendimi asip olumsuz anlamda siz bize giriyorum ve sonra kiziyorum ne yapıyorsun yakışıyor mu sana! Ailen ve senin icin yapiyor onun için degil,ki eşimin tepkiside boyle olmustu. Ve asla o muhabbetlere girmiyoruz girmemeye dikkat ediyoruz cunku evlilikleri geriye götüren aşağı düşüren aile mevzuları. Turkiye toplumu olarak bu feodal iliskileri aşmalıyız. Aksi halde hep.mutsuz evlilikler. Ve sizinde anneniz olmamali. Ekonominiz iyi gayet bir egitmen tutabilirsiniz. Ben hergün annemlede dipdibe olmak istemem . Niye evlendim o vakit? Yeni bir yasam kuruyorsunuz ailenizden bağımsız. Tabiiki geldiğiniz asama tuketmislil ama isterseniz tekrar kurtarabilirsiniz. Ki muhtemelen iddaa ya yatırıyor eger baska seyler yoksa. Toparlayabilir. Ama illada bitirmek istersen senin kararin, cocuklar alışıyor ki avrupailestik o anlamda. Ama once kurtarmaya calisin. Emek var. Devam ederse sonuc ayrılık

Bu mesaj içeriğiniz baştan aşağı yanlış.
Belki incinebilirsiniz ama bakış açınızı genişletmek için yazacağım, şimdiden affola.

Annem bakıcı istemedi ne demek?
Sizin eşinizle ortak evladınızı kimin yetiştireceğine bilmem kaç km ötede ve sadece sizin anneniz olan biri mi karar veriyor?
Ne hakla?
Sizin fikriniz, eşinizin isteği, çocuğunuz için iyi olan yok mu da dış kapıdaki anne ‘ben bakarım’ diyor ve siz kabul ediyorsunuz?
Bu durum bana dayatılsa eşim tarafından veyahut ‘annem böyle istemedi’ gibi bir cümle duysam feci kavga çıkarırım, bu ilk mesele.

İkincisi, eşiniz sadece kira ve okul taksiti öderken, o evde ne pişeceğine karar veren ve çocuğuna bakan bir kayınvalide varken, aile olarak hissetmemesi çok normal.
Siz adamı direkt dışlamışsınız, işinize gelmiş ya da şartlar böyle diyelim ama aşırı aşırı yanlış.
Adam el bebek gül bebek kafasına göre yaşıyor, işleri, sorumlulukları başkaları tarafından hallediliyor, oh ne güzel dünya!

Sonuncu olarak, maaşını vs eve harcayan yine sizsiniz.
Para nereye gitti belli değil diyorsunuz, annemin bakması meselemiz değil diyorsunuz ama o iş öyle değil.
Adam sizinle evlilik bağı altında çocuk dahil hiçbir sorumluluk taşımıyor.
Ve bunları yapmadığı için veyahut yapmasına izin bile vermeden siz ve aileniz devreye girdiği için de bu böyle olabilir.
Kalkıp bir de annenize laf ediyor, hasta babanız yalnız, anneniz gündelikçi gibi evinizde çalışıyor, kocanız bir halta yaramıyor vs.

Gerçekler bu kadar net, siz bu işin neresindesiniz?
Bana herkese uymaya çalışan, tatsızlık çıkmasın diye ses etmeyip sürekli tolere eden ve eksiği fazlaca eforla kapatmaya çalışan kişi gibi geldiniz.
Yanlış mıyım?

Hani demiş ya bi katkın mı var eve diye?
2 ay boyunca eve ya da herhangi birşey için 1 kuruş vermeden deneyin bakalım katkınız varmıymış yokmuymuş!!!!
Totosu yerse ıvırzıvır her detayı ödesin bakalım şikayet etmeden..

çok yüz vermişsiniz astarını istiyor.tek çare sağlam bir rest çekmek evet gerekirse de boşanmak.çocuk 5 yaşına gelmiş artık bir zahmet annelerin yakasından da düşün.kaldı ki eşiniz nankör iğrenç bir insan bence kanser hastası eşini bırakıp gelen,o kadar zaman hergün yemeğini yediği kadına laf etmiş.

evet yanlışsınız öncelikle onu söyleyebilirim.2,5 sene kızıma işi bırakıp kendim baktım ve işe başladığımda çocuğumda oluşan travmaları sadece anneanne gibi yakın birisi ile atlatabileceğimizi düşündük.Çünkü kızım gayet kendini bildiği bir yaştaydı ve ayrılması çok zor oldu benden.Bu süreçte de zaten doğduğundan beri bana destek olan anneme alışkın olduğundan oturup böylre bir karar verdik.Kayınvalide ile dönüşümlü bakalım dediler fakat kayınvalide yan çizmeye başladı.Sonuçta da annemin gönlü bakıcıya emanet etmeye razı olmadı.Annemin maddi durumu çok şükür yerinde ve gündelikçi sözünü Kabul etmiyorum. Haftanın 3 yarım günü eve yardımcı geliyordu zaten.Asla ses etmeyen değil hatta sesimi fazlasıyla çıkaran bir insanım fakat karşımda bir odun var bu nedenle nasıl davranacağımı şaşırdım

Bosanin ,gitsin anacigiyla yasasin adam ,adam degil ne gerek var maddi olarakda ihtiyaciniz yok madem bu kadar cile cekmeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…