- 30 Nisan 2023
- 1.893
- 1.985
- 53
- 31
- Konu Sahibi Zeytin_zey
hanımlar merhaba bayadır aklıma takılan bir şeyi sizinle paylaşmak istiyorum. ben bundan 1 buçuk yıl öncesine kadar parfüm kullanabilen bir insandım. ama sonra antalyada evimin önünden arabaların cok gectigi bir yere tasındık. biliyosunuz antalya zaten 2 senedir aşırı kalabalık oldu ve hava kirliliği de dikkatimi çok çekiyordu üstüne her sabah uyanırken , ki bu bahsettiğim 7 8 ay öncesi , uyanınca bogazlarım agrıyordu. odanın tozlandıgını fark ediyordum. sonra sonra sadece tozdan degıl deodorant parfum gibi seylerde birden nefesim daraldıgını hissetmeye basladım , ya basımı agrıtıyordu ya ciğerlerimi tıkıyordu. hatta eşime defalarca kızdıgım oldu nolur sıkma diye. cunku cidden böyle bi bas agrısı tutuyodu aksama kadar. neyse sonra biz hiç parfum sıkmadık. inanın parfum ve asırı toz yoksa asla nefessiz kalmam. hatta hızlı yuruyus ve tempolu kosularda bile ciğerlerim beni gayet iyi idare eder. neyse bir de sey de fark ettim antalyada otobüse bindiğim zamanlar oldu böyle kalabalıktada aynı ciğerimde sıkışma ve asırı gergin rahatsız olma hali oldu. ocaktan beri bir sahil kasabasındayım. dogası harika ve asla ciğerimde sorun olmadı. hatta yanımda parfum sıkan oldu yine aynı hissiyat geldi ama yine de onceki kadar berbat degıldım sanırım. sizce bunların nedeni ne olabilir biliyorum doktor degılsınız ama ben alerji gibi hissediyorum. doktora gitmem var aklımda ama size de sorayım dedim siz de yasadınız mı benzer seyler ? bir de parfum kullanmayı bazen cok özlüyorum biliyor musunuz. ama belki de iyi ki böyle oldu zararlı da zaten diyorum. fikirlerinizi merakla bekliyorum