How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Premature Bebekler ciğer geliştirici iğne erken doğum riski

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ya kızlar bu iğnelerin aynısından olup da bebegin hareketlerini hisetmeyen varsa yazsın ne olur olmadı yrn gitcem sağlık ocagına kalp atışlarını dinlemeye:(

Canım doktoruna ulaşamadın mı?? Acil durumda ulaşabileceğin bir numarası yok mu bu doktorun???

ya kızlar bu iğnelerin aynısından olup da bebegin hareketlerini hisetmeyen varsa yazsın ne olur olmadı yrn gitcem sağlık ocagına kalp atışlarını dinlemeye:(

canım bende 30. haftada bu iğneleri olmuştum. Tesadüfmüdür, iğnedenmidir bilmiyorum ama iğneleri yaptırdığım gün kıpır kıpır oynayan bebeklerimin ikiside hiç hareket etmemişti. saatlerce uğraştım, tatlılar yedim, karnıma ritmik küçük vuruşlar yaptım ama fayda etmedi. çok korktum bebeklerime bişey oldu diye. tam eşime söyledim hastaneye gidiyordukki küçük bir tekme savurdu kızlarımdan biri, diğeride hareket edince çok rahatlamıştım. iğnedenmi bilmiyorum doktoruma sormadım canım sen yinede bir danış istersen.

İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. Sevgilera.s.

bende iğneyi yaptırdığım gün keşke yaptırmasaydım diye çok düşünmüştüm. çünkü sabah 8 de yaptırdım iğneyi gece yarısına kadar hareket etmemişlerdi bebekler.
ama öyle kötü bir etkisi olsa doktor niye versin dimi iğneyi? erken doğum riski olan herkese yapıyorlar. bende iyiki yaptırmışım bebeklerim 37. haftada doğdular ve küvöze girmedile

Son düzenleyen: Moderatör:
bende iğneyi yaptırdığım gün keşke yaptırmasaydım diye çok düşünmüştüm. çünkü sabah 8 de yaptırdım iğneyi gece yarısına kadar hareket etmemişlerdi bebekler.
ama öyle kötü bir etkisi olsa doktor niye versin dimi iğneyi? erken doğum riski olan herkese yapıyorlar. bende iyiki yaptırmışım bebeklerim 37. haftada doğdular ve küvöze girmediler:nazar:

Bebişinin ben burdayım demesine çok sevindim. Bir daha korkutmasın hınzır seni.. Ciddi anlamda bunu doktorunla konuş ne demek acil durumda seni çözümsüz bırakmak. Kaldı ki özel hasta olmanı bırak hasta hakları diye birşey var. Doğumuna o girecek değil mi?? herhanbir hastaneye bağlı çalışıyorsa açık açık konuş acil bir durum olursa gece , h.sonu vs siz girermisiniz?? bunu mutlaka netleştir.

arkadaslar geceyi bekledim yoksa acile gidiyorduk bizde ama tekmeyi yiyince rahatladım:))doktoruma acil tel derken bi nosu var zaten verdigi sanırım iş hattı cevap vermiyo salak kaç kez aradım aptalı çok kızgınım gittiğimde söyliycem zaten 26 sında kontrolum var ya 7 haftam kaldı doğuma birde erken doğum diyo ya sanclandım arıyorum mesela ama açmıyo işde bende başka doktora sordum bazen bebeklerde olurmuş böyle günde 1 yada 2 kez hareket ederlermiş yada biz öyle hisedermişiz ama 3 gün üstüstte hiç hareket hisedilmezse doktora gidip nst ye gir dedi sağolsun ama iğne agır geldi sanırım çünkü bana bile çok agır geldi yan etkisi çok fazla oldu

canım riskli bir hamileliğin var, doktorunu iyi seç derim. böyle acil durumlarda ulaşabileceğin bir doktorun olmalı :(( hangi yakadasın? doktorun kim? doğumu nerde düşünüyorsun?

ben doğum öncesi hastanede yattım 15 gün erken doğum riskine karşılık iğne yapmışlardı bana bebeğin ciğerleri gelişsin diye 2 iğne yattınktan 2 gün sonra 2 iğnede suyum gelmeye başladı o zaman yapmışlardı ve bebeğim 28 haftalık doğdu ve motora bağlanmadan kendi nefes alıyodu çok işe yarıyo yani
:lepi::ecrin_bebek::nazar:

Son düzenleme:
30 aylıkken bende hastaneye yattım ve ciğer geliştirici iğneden oldum kilo felanda almadım 1 ay yattım rahim dikili olduğu halde 2 cm açılmıştı.prepar nidilat kullandım.ama yinede ağrılar olduğu için dikişlerim alındı.36 haftalıkken çıktım 38 haftalıkken kontrole geldiğimde doğmak üzereymiş 4cm açıklık vardı.akşama doğdu.

arkadaslar ben 30 haftalık hamileyim bgn doktora gittim bebek yamuk duruyormuş sol tarafımda poposu ayakları yukarda başı sağ tarafımda duruyor bu nedenle rahim çok gerilmiş boyuna değil enine doğru bu da erken doğum nedeniymiş birde sağımda 8 cm. myom var oda bebegin yerini daraltıyor bebek büzülmüş suratını falan göremedik ultrasonda malesef şimdi doktor bana ciger geliştirici 4 tane iğne yazdı 2 tane vurulcam 12 saat sonra tekrar 2 tane vurulcam bitcek kortizon içeriyormuş bu iğneler nasıl bişey aranızda olan varmı acıyormu çok??birde rahim fazla gerilmesin diye bi ilaç yazdı hap ama o hapda çok çarpıntı yapıyormuş o nedenle çarpıntıyı alsın diyede başka bi ilaç yazdı benim gibi olan varmı doktor 34. haftaya gelirsen çok iyi dedi:((:CüvCüv:senağlama

canım kalçadan yapılıyor çok aımıyor önemli olan bebeğin sağlığı zaten iğne acısı nedir ki?

keşke ilk bebeğimde bu iğneyı yapsalardı ama olmadı erken doğdu ve kaybettik :(

ikinci gebeliğimde 30 haftada olmaya başladım her hafta 1 adet oldum 4 adet toplam 34 haftada bitti çok şükür erken doğum olmadı bende herhangi bir yan etkisi de olmadı.. ama bebekte bir etkisi oldu mu bilemem kızım sık hasta oluyor çünkü..

yanlız siiznkiler çok sık vuruluyor neden öyle ki? sanki her an doğum yapacakmışsın gbi ilaç yazmış doktor..inşallah öle bişey olmaz..

badem avatarın :( bebeklerini kaybetmişsin .. ben de oğlumu.. ne kadar yaşadılar?

bu iğne sanırım 28 lerde filan başlanır bilemiyorum doktorlar doğumun yaklaşma tehlikesine göre istiyor olabilir..

bizde mesela,

ilk gebeliğimde 31 haftada doğum olmuştu doktor ikinci gebelikte 30 haftada verdi iğneyi..zaten 34 haftadan sonra ciğerler kendi gelişecek..

ama öyle kötü bir etkisi olsa doktor niye versin dimi iğneyi? erken doğum riski olan herkese yapıyorlar. bende iyiki yaptırmışım bebeklerim 37. haftada doğdular ve küvöze girmedile

badem avatarın :( bebeklerini kaybetmişsin .. ben de oğlumu.. ne kadar yaşadılar?

bu iğne sanırım 28 lerde filan başlanır bilemiyorum doktorlar doğumun yaklaşma tehlikesine göre istiyor olabilir..

bizde mesela,

ilk gebeliğimde 31 haftada doğum olmuştu doktor ikinci gebelikte 30 haftada verdi iğneyi..zaten 34 haftadan sonra ciğerler kendi gelişecek..

1 ay önce..İkiz bebeklerimi kaybettim..4 buçuk aylıkken...Evde doğum........:(

ben medipol de doğum yapcam doktorum seval pata anadolu yakasındayım

ne tesadüf,
benimde doktorum Seval Pata idi, medipolde doğum yaptım.çokda memnun kaldım

Seval hanım'da çok iyi bir doktordur, çok sevdim ben, aslında 30. haftaya kadar aynı hastanede başka doktora gidiyordum, o doktor başka hastaneye gidince Seval Hanım'da devam ettim, çok ilgilendi sağolsun, keşke başından beri ona devam etseydim.

neyse
çok şükür yavrularım sağlıkla dünyaya geldiler, inşallah sende bebişini sağlıkla kucağına alırsın canım.

Back