Premature Bebekler ciğer geliştirici iğne erken doğum riski

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
E

EU1

Ziyaretçi
arkadaslar ben 30 haftalık hamileyim bgn doktora gittim bebek yamuk duruyormuş sol tarafımda poposu ayakları yukarda başı sağ tarafımda duruyor bu nedenle rahim çok gerilmiş boyuna değil enine doğru bu da erken doğum nedeniymiş birde sağımda 8 cm. myom var oda bebegin yerini daraltıyor bebek büzülmüş suratını falan göremedik ultrasonda malesef şimdi doktor bana ciger geliştirici 4 tane iğne yazdı 2 tane vurulcam 12 saat sonra tekrar 2 tane vurulcam bitcek kortizon içeriyormuş bu iğneler nasıl bişey aranızda olan varmı acıyormu çok??birde rahim fazla gerilmesin diye bi ilaç yazdı hap ama o hapda çok çarpıntı yapıyormuş o nedenle çarpıntıyı alsın diyede başka bi ilaç yazdı benim gibi olan varmı doktor 34. haftaya gelirsen çok iyi dediCüvCüv:senağlama

iğne canını acıtmıyor canım merak etme
ismi celestone olmalı
bende kullandım
26.haftadan doğumuma kadar olan sürede
kortizol içerdği için kilo alımı yapıyor
ama onun dışında vücutta hissedebileceğin kadar bir etkisi yok
normal olduğun bir iğne kadar canın acıyor

Celeston'u bende oldum.Acı vermiyor.Ayda bir kez 2 sabah 2 akşam olmuştum. 3 ay oldum. Ağrısızı sızısı yok. Prepar vermiştir muhtemelen rahim genişlemesin diye. İlk bir kaç gün inanılmaz çarpıntı ve el titremesi yapıyor. Ben ağızdan nidilatta aldım. Preparı hastanede tuvalete bile kalkmadan yattığım için 100 gün sürekli damardan serumla aldım. Hatta son dönemde kasılmalarım iyice arttığı için magnezyumda karıştırmışlardı seruma.İlaçlar kilo aldırmıyor. Çınar'da 20. haftada doğmaya kalkmıştı. Rahimim 2cm açılmış ve nerdeese doğum başlamıştı. Rahime dikiş atılmıştı. Preparla tuttular ve 34+o da doğdu. Bu halde ben dayandıysam sen hayda hayda dayanırsın. Küveze bile girmedi. Arkadaşlarım şimdi çakma prematüre diye ısırıyorlar oğlumu. Sakın ıkınma ve kabız olma. Karınını çok sevip okşama. Eğer kabızlık sorunun varsa mürdüm eriğini tavsiye ederim. Sabah aç karınına ye. Neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. Bu günler geçici derdi hemşireler inanmazdım. İnan hepsi unutuluyor. Bol bol uyu çünkü sonradan zombi gibi olacaksın.Birde en önemlisini söylemeyi unuttum. Biz bir servis böyle sorunlu hamilelik geçiren hatunduk. İş beyinde bitiriyor. Doğurmayacağım zamanından önce diyeceksin. Biz bir tarih belirledik işaretledik bugün doğuaracağız diye. Hatta ben önce 1 martı işaretledim. Sonra vazgeçip daha ileriki bir tarihi işaretlerim 1 martta yaklaşırken. O güne kadar sürekli 1 mart diyordum. varsın 32. kafta olsun 1 mart diyordum kendi kendime. Yemin ederim 1 mart'ta bebeğin kalp atışında sorun oldu. Az daha doğuruyordum. İnat ettim ve 34. haftada doğurudm. Şimdi sende beynini şartla. İnan işe yarıyor. Sağlıla bebeğine kavuşacaksın. Güle güle büyüt. Aklına birşey takılırsa özelimden sorabilirisin. Sevgiler...

Canım izmirde bir hastanede yattın sanırım..Ne kadar yattın..? 100 gün diyorsun..yaklaşık 3 ay kadar hastanede mi yattın?

Canım izmirde bir hastanede yattın sanırım..Ne kadar yattın..? 100 gün diyorsun..yaklaşık 3 ay kadar hastanede mi yattın?

Evet yaklaşık 3.5 ay yattım. Hiç kalkmadan kolumda serum, yıkanmadan, tuvalete kalkmadan, tek kişilik özel odada..

Evet yaklaşık 3.5 ay yattım. Hiç kalkmadan kolumda serum, yıkanmadan, tuvalete kalkmadan, tek kişilik özel odada..

Allah bebeğinin ömrüne ömür katsın inşallah canım..Nazar değmesin ,maşallah...

cnm bilgiler için çok sağol neler çekmişsin sen öyle ya allh sabrını vermiş olmalı valla annelik işde ya buna derler benim şuan için kasılma vb. hiç bi sorunum yokken doktor bunu verdi ilaçdada doğumu başlatır yazınca korktum bende ama bu sabah oldum akşam gene olcam bitcek o haptanda iççiyorum birde doktorum çarpıntıyı alsın diye bi hap verdi eger olursa iç dedi şuan hiç olmadı inş da olmaz birde çarpıntı hapını tok karna ikiye böl öyle günde 3 kez iç dedi siz nasıl kullandınız bu şekildemi? birde doğum sezeryanmı oldunuz bebek erken doğmuş ya 34. haftada küveze alınmadıgına göre kilosu kaçdı yani pramatüre değilde normal doğumlu bebek görünümündemi oluyorlar ben merak ediyorum tüm bunları?

Doğumum sezeryan oldu. 33+6 da usg çekildi ve suyumun azaldığı görüldü. 33+7 de doppler çekildi ve doğuma müsait olduğu raporlandırıldı. Doktorum o gün gelip seni doğurtalım mı diye sordu çünkü ben artık çok ağlamaya başlamıştım. Tek kişilik özel odada yatıyordum ve artık duvar kağıdının üzerindeki kabartma kareleri sayıyordum. psikolojim alt üsttü. Ağlayarak evet dedim. Vizitteki tüm doktorların benimle birlikte gözleri dolmuştu. O anı anlatamam. 2 kg doğdu oğlum. Küveze ihtiyacı olamdığı için doktorum aldı. Suyum azalmasa yine de almazdı çünkü sürekli ha gayret 36 haftaı bitir diyordu. Suyum bitince gece birşey olur ne olur alın diye ağlamaya başladım çünkü beni Erol Hoca'mın dışında biri doğurtsaydı korkudan ölebilirdim. Epidural sezeryan oldum. Doktorumla konuşa konuşa şakalaşa şakalaşa.. Tam planlandığı gibi oldu. Sadece özel hastanede doğuramadım, doğum fotoğrafçım üniversite hastanesi olduğu için giremedi o kadar. Ama özel hastane konforunda doğurdum. Bir gece yoğun bakımda kaldım. Şansıma o gece hocamın asistanı nöbetçi idi. Zaten tüm doktor ve asistanlarla 3.5 ay boyunca akraba olmuştum. Sürekli başımdalardı. O nedenle doğumum çok kolaydı. Sonrasında ağrım sızım olmadı. Şimdi ne izim var ne de karnım :) Doktorum mükemmeldir çünkü.. Gelelim çarpıntı ilacına. Dozunu bilmiyorum çünkü seruma karıştırmışlardı rahimi diktikten sonra. İşte böyle benim doğum maceram. Herşey geçiyor unutluyor. Kazık kadar oldu oğlum.. Allah sabrını veriyor. Ayaklarını uzat ve dinlen. Hiç iş yapma. Sıcak suyla yıkanma. Çok çabuk ve ayakta yıkan. Ayrıca kasılmaların mutlak olacak ama ritmik olması önemli. Mutlaka doktorunla paylaş. Görünümlerine gelince normal bebek gibiler ama sadece ufaklar. Hoş benim oğlum vaktinde doğsa 4 kilo olurdu dedi doktorum ama nasıl minikti. Bana hep şunu derdi küçük bebeği doğurmakta zor, büyütmekte. Sık dişini. Gerçekten ufak bebek çok zor. İlk zamanlar üstünü değiştiremiyordum, annemde değiştiremiyordu babam sağolsun imdadıma yetişiyordu. Hala daha dedecidir oğlum. Sende sık dişini. 34'ü bulacaksın.

inş cnm gerçekden yaşadıkların çok ama çok zormuş ya aferin sana sabırlı ve dirençli biri olmalısın inş bende 38 i doldururum dün gece gittim 2 tane kalan celestonelerimi oldum yalnız psikolojikmidir bilmem bebegim hiç hareket etmemeye başladı ya korkuyorum prepar diye rahim açılmasın gebelik uzun sürsün diye ilaçda içiyorum işde yarım kırarak günde 3 tane o çarpıntı yapar dedi ama inş yapmaz bana 26 sında gene kadın doğumcuma gitcem o zaman sorarım bu hareket azalmasını birde bebek myomdan dolayı büzülmüş yatıyodu en son karnımda hatta suratını falan da görememişdik belkide yer olmadıgından az hareket ediyodur bende sert hareketler olmadıgından hisetmiyorumdur olabilrmi sence ??oğluna allh gani gani sağlık sıhat versin cnm tüm meleklere walla çok değerliler bu sıpalar:))

Hareket azalmasını randevunu beklemeksizin doktorunla paylaş. Bu haftalarda günde 10 hareket diye hatırlıyorum yanlış olabailir hissetmen gerekli. Senin özel durumunda var muhtemelen daha az hissedeceksin ama yine de sor doktoruna. Bu arada hala çalışıyormusun??? rapor neden vermiyor ki???

dr un kimdi canım malesef ben iyi takip edilememek neticesinde ikizlerimin birini kaybettim ve diğeride oksijendsiz kalmaktan ötürü nörolojik rahatsızlığı var. 34+2 de doğum yaptım.

dr un kimdi canım malesef ben iyi takip edilememek neticesinde ikizlerimin birini kaybettim ve diğeride oksijendsiz kalmaktan ötürü nörolojik rahatsızlığı var. 34+2 de doğum yaptım.

Çok üzüldüm. Allah bebeğine sağlık versin. Benim kadın doğum doktorum Prof. Dr. Erol TAVMERGEN. Ona ne kadar minnettarım bilemezsin. O olmasa ne ben ne de oğlum olurdu. İzmir'de üzerine tanımam.

doktorumu aradım ulaşadım bi arkadas burdan o iğnelerden olmuş onunda bebeginin hareketleri yavaşlamış 1-2 gün hisetmemiş demek bendede öyle tabii bu uzun sürerse mutlaka giderim doktora bi bekliyim bakayım

doktorumu aradım ulaşadım bi arkadas burdan o iğnelerden olmuş onunda bebeginin hareketleri yavaşlamış 1-2 gün hisetmemiş demek bendede öyle tabii bu uzun sürerse mutlaka giderim doktora bi bekliyim bakayım

Ne yap yap bugün doktorunla bunu paylaş. Herkesin aynı olamayabilir. Tedbiri elden bırakmamak en doğrusu bu durumda. Korkulu rüya görmektense, uyanık kalmak daha iyi. Bu haftaya kadar geldin riske atma

walla bende rahim ağzı yetmezlıgınden yatanlardandım
6 cm e kadar açıldı
doğuma gittiğimde 6 cm açıktı
37.haftaya kadar dayandım
prepar,nidilat,celeston
26.haftada suyum gelmeye basladı
26.haftadan 37.haftaya kadar yattım
bebekler ıcın her seye degıyor

Bendensin :) bebeğin ne kadar oldu şimdi

peki o iğneden veya hapdan sonra bebeginizin hareketlerinde azlama olmuşmuydu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…