E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
-
arkadaslar ben 30 haftalık hamileyim bgn doktora gittim bebek yamuk duruyormuş sol tarafımda poposu ayakları yukarda başı sağ tarafımda duruyor bu nedenle rahim çok gerilmiş boyuna değil enine doğru bu da erken doğum nedeniymiş birde sağımda 8 cm. myom var oda bebegin yerini daraltıyor bebek büzülmüş suratını falan göremedik ultrasonda malesef şimdi doktor bana ciger geliştirici 4 tane iğne yazdı 2 tane vurulcam 12 saat sonra tekrar 2 tane vurulcam bitcek kortizon içeriyormuş bu iğneler nasıl bişey aranızda olan varmı acıyormu çok??birde rahim fazla gerilmesin diye bi ilaç yazdı hap ama o hapda çok çarpıntı yapıyormuş o nedenle çarpıntıyı alsın diyede başka bi ilaç yazdı benim gibi olan varmı doktor 34. haftaya gelirsen çok iyi dediCüvCüv:senağlama
Celeston'u bende oldum.Acı vermiyor.Ayda bir kez 2 sabah 2 akşam olmuştum. 3 ay oldum. Ağrısızı sızısı yok. Prepar vermiştir muhtemelen rahim genişlemesin diye. İlk bir kaç gün inanılmaz çarpıntı ve el titremesi yapıyor. Ben ağızdan nidilatta aldım. Preparı hastanede tuvalete bile kalkmadan yattığım için 100 gün sürekli damardan serumla aldım. Hatta son dönemde kasılmalarım iyice arttığı için magnezyumda karıştırmışlardı seruma.İlaçlar kilo aldırmıyor. Çınar'da 20. haftada doğmaya kalkmıştı. Rahimim 2cm açılmış ve nerdeese doğum başlamıştı. Rahime dikiş atılmıştı. Preparla tuttular ve 34+o da doğdu. Bu halde ben dayandıysam sen hayda hayda dayanırsın. Küveze bile girmedi. Arkadaşlarım şimdi çakma prematüre diye ısırıyorlar oğlumu. Sakın ıkınma ve kabız olma. Karınını çok sevip okşama. Eğer kabızlık sorunun varsa mürdüm eriğini tavsiye ederim. Sabah aç karınına ye. Neler hissettiğini çok iyi anlıyorum. Bu günler geçici derdi hemşireler inanmazdım. İnan hepsi unutuluyor. Bol bol uyu çünkü sonradan zombi gibi olacaksın.Birde en önemlisini söylemeyi unuttum. Biz bir servis böyle sorunlu hamilelik geçiren hatunduk. İş beyinde bitiriyor. Doğurmayacağım zamanından önce diyeceksin. Biz bir tarih belirledik işaretledik bugün doğuaracağız diye. Hatta ben önce 1 martı işaretledim. Sonra vazgeçip daha ileriki bir tarihi işaretlerim 1 martta yaklaşırken. O güne kadar sürekli 1 mart diyordum. varsın 32. kafta olsun 1 mart diyordum kendi kendime. Yemin ederim 1 mart'ta bebeğin kalp atışında sorun oldu. Az daha doğuruyordum. İnat ettim ve 34. haftada doğurudm. Şimdi sende beynini şartla. İnan işe yarıyor. Sağlıla bebeğine kavuşacaksın. Güle güle büyüt. Aklına birşey takılırsa özelimden sorabilirisin. Sevgiler...
Canım izmirde bir hastanede yattın sanırım..Ne kadar yattın..? 100 gün diyorsun..yaklaşık 3 ay kadar hastanede mi yattın?
Evet yaklaşık 3.5 ay yattım. Hiç kalkmadan kolumda serum, yıkanmadan, tuvalete kalkmadan, tek kişilik özel odada..
Allah bebeğinin ömrüne ömür katsın inşallah canım..Nazar değmesin ,maşallah...
Allah herkesin bebeğini bağışlasın. İsteyenede en kısa zamanda nasip etsin. sevgiler
cnm bilgiler için çok sağol neler çekmişsin sen öyle ya allh sabrını vermiş olmalı valla annelik işde ya buna derler benim şuan için kasılma vb. hiç bi sorunum yokken doktor bunu verdi ilaçdada doğumu başlatır yazınca korktum bende ama bu sabah oldum akşam gene olcam bitcek o haptanda iççiyorum birde doktorum çarpıntıyı alsın diye bi hap verdi eger olursa iç dedi şuan hiç olmadı inş da olmaz birde çarpıntı hapını tok karna ikiye böl öyle günde 3 kez iç dedi siz nasıl kullandınız bu şekildemi? birde doğum sezeryanmı oldunuz bebek erken doğmuş ya 34. haftada küveze alınmadıgına göre kilosu kaçdı yani pramatüre değilde normal doğumlu bebek görünümündemi oluyorlar ben merak ediyorum tüm bunları?
Hareket azalmasını randevunu beklemeksizin doktorunla paylaş. Bu haftalarda günde 10 hareket diye hatırlıyorum yanlış olabailir hissetmen gerekli. Senin özel durumunda var muhtemelen daha az hissedeceksin ama yine de sor doktoruna. Bu arada hala çalışıyormusun??? rapor neden vermiyor ki???
dr un kimdi canım malesef ben iyi takip edilememek neticesinde ikizlerimin birini kaybettim ve diğeride oksijendsiz kalmaktan ötürü nörolojik rahatsızlığı var. 34+2 de doğum yaptım.
doktorumu aradım ulaşadım bi arkadas burdan o iğnelerden olmuş onunda bebeginin hareketleri yavaşlamış 1-2 gün hisetmemiş demek bendede öyle tabii bu uzun sürerse mutlaka giderim doktora bi bekliyim bakayım
walla bende rahim ağzı yetmezlıgınden yatanlardandım
6 cm e kadar açıldı
doğuma gittiğimde 6 cm açıktı
37.haftaya kadar dayandım
prepar,nidilat,celeston
26.haftada suyum gelmeye basladı
26.haftadan 37.haftaya kadar yattım
bebekler ıcın her seye degıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?