Çiğ patlıcan konservesi

Leame

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2018
1.898
1.822
63
Kadınlar kulübü merhaba , kayinvalidemin şöyle bir tarifi var patlıcanları tuzlu suda bekletip kavanoza basıyor ağzını sıkıca kapatıyor ve yarım saat kavanozları kaynatiyor ters çeviriyor. Bu tarif sizce doğru mu çiğ patlicandan konserve ömrümde duymadım yapacağım ama tutmazsa ziyan olur diye korkuyorum.

Ben böyle birsey uygulamadim ama patlıcanları fırında kozleyip,sonra soyup buzdolabi poşetlerine baglayip dondurucufa bekletip,istediğim zaman kullanıyorum
Mezesini de yaptim,börekte yaptım enfes oldu.
Cokta zor olmuyor uğraşması aslında

Ben böyle birsey uygulamadim ama patlıcanları fırında kozleyip,sonra soyup buzdolabi poşetlerine baglayip dondurucufa bekletip,istediğim zaman kullanıyorum
Mezesini de yaptim,börekte yaptım enfes oldu.
Cokta zor olmuyor uğraşması aslında
Közlenmiş yaptım zaten. Bunu musakka , kızartma ve karnı yarık için yapmayı düşünüyorum ama bende hayatımda ilkkez duyduğum için garip geldi

Kadınlar kulübü merhaba , kayinvalidemin şöyle bir tarifi var patlıcanları tuzlu suda bekletip kavanoza basıyor ağzını sıkıca kapatıyor ve yarım saat kavanozları kaynatiyor ters çeviriyor. Bu tarif sizce doğru mu çiğ patlicandan konserve ömrümde duymadım yapacağım ama tutmazsa ziyan olur diye korkuyorum.
Herhangi Bi ısı işlemi uyguluyor mu peki?

Ben karnıyarık için kızartıp atıyorum. Yemeklik içinde küp küp doğrayıp çok az yağla solduruyorum. Gayette güzel oluyor

Herhangi Bi ısı işlemi uyguluyor mu peki?
Yaptım bizzat oldu vallahi karniyariklik bile koydum , patlıcanı hazırlıyoruz cigken iki üç saat tuzlu suda acisi çıksın diye bekletiyoruz sonra tuzundan arındırıp çamaşır gibi sıkıp kavanozlara dolduruyoruz kapağını sıkıca kalıyoruz hala çığ bu arada sonra düdüklüde imkânınız varsa bahçede kazanda kavanozları yirmi 30 dakika kaynatıyoruz çıkarıp bir gün ters bekletip soğumasını bekliyoruz sonra işte bu kadar kışa hazır

Yaptım bizzat oldu vallahi karniyariklik bile koydum , patlıcanı hazırlıyoruz cigken iki üç saat tuzlu suda acisi çıksın diye bekletiyoruz sonra tuzundan arındırıp çamaşır gibi sıkıp kavanozlara dolduruyoruz kapağını sıkıca kalıyoruz hala çığ bu arada sonra düdüklüde imkânınız varsa bahçede kazanda kavanozları yirmi 30 dakika kaynatıyoruz çıkarıp bir gün ters bekletip soğumasını bekliyoruz sonra işte bu kadar kışa hazır
Düzeltme patlıcanları kavanoza koyduktan sonra kaynamış soğutulmuş su ile dolduruyoruz onu yazmayı unutmusum

Ben sandım ki hiç ısı vermiyorsun bu sekilde olur zaten. Konserve mantığına uygun. Afiyet seker olsun =)

Bızde oyle yaptık canım gayette lezzetlı oldu. Kv dedıgın senelerın kadını herhalde neyı nasıl yapacagını bılıyordur

Back
X