çift rahim nedir çok korkuyorum bebegimi nasıl korurum

umay86

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
214
47
323
Arkadaşlar bugün cift rahim olduğumu ogrendim. Ama baska dr bundan bahsetmedi. Düşük riskin yuksek olur hastanede kal bu gece istersen duserse de duser sen bi sey yapamazsin diyor. Bebegimin kalp atışları başlamış cok korkuyotum ilk defa duydum nedir bu durum kızlar bi yol gösterin cok fenayim cok Üzgünüm kaybedemem bebegimi

Nasil
Nasil yani ? Kac haftalik hamilesin, ne kadar sure hastanede kal diyor ?

Dusuk tehliken var ama 20 hafta sinrasi, o zaman cok dikkat edip yatman lazim.

Kanaman , kahverengi akıntın filan var mı ?
İnan çift rahimle ilgili bilgim yok...ama kanaman yoksa öyle bir tehliken de yoktur herhalde

Annem, kardeşim, ailenin kadınlarının çoğu çift rahimli aslında çift değil, ortadan bir zarla bölünük, iyi bir doktora gidin, kardeşimin hamileliğinde bebeği alacaklardı az daha. Sonra benim doktoruma gittik, doğuma kadar o takip etti, doğum sırasında da küçük bir operasyonla perdeyi aldılar. Hamileliğin sonlarına doğru bebek büyüdükçe biraz zorlnabilirsin ama korkma annem dört tane doğurdu bölünük rahimi ile ama iyi bir doktor şart. Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin

Ablam dogum oncesi bunu ogrenip perdeyi aldirmisti. Esimin akrabasi ise hamileligi boyunca devamli yatmisti simdi 16 aylik cocugu.

canım.. tek dr yetinme bana da çift rahim dediler sonra septum olduğu yani rakim bir et parçası ile 2.ye bölünüyor çift gibi görünüyor. ayrıca çift rahim de olan bir ama septum başka bişi. bebek septum yüzünden sıkışa biliyor ya ölüyor yada düşüyor. ki ben sağlıklı doğum yapanlarıda gördüm septum olduğu halde. tek dr yetinme dedem bu septum sa ne kadar büyük ne kadar risk var bunları öğren. ben hiç hamile kalmadan ilşki sırasında ağrı yaşadığım için dr gittiğimde öğrendim.vajinaya kadar uzanan bir septunmuş. ayrıca bekarken çok sancılı adet oluyordum sebebide buymuş. dr. hamile kaalmadan yapmayı uygun gördü çünkü benimki çok kalın ve uzun olduğu için sağlıksız ve riskli gebelik içine girdiğinden. şimdi ise allaha çok şükür amelyattan sonra ne cinsel acı ağrı nede adet sancısı yaşadım. kolay bir ameliyat..

Yorumlarda bunu asan uyeler oldugunu gorunce cok sevindim. Umudunuzu kaybetmeyin ve madem biseyler yapilabiliyormus, birsey yapamam diyen doktorunuzu acil degistirin.

aslında iyi bir perinatolog görse sizi iyi olur.. bebek içeride büyüdükçe problem yaratabilir..

Benim de bir arkadaşım sizin gibi çift rahimli.ben tabi ne nedir bilemem ama onun durumunu anlatabilirim. Arkadaşın 3. Aydan sonra falan devamlı kanaması oldu, o yüzden çalışamadı. Yatarak geçirdi hamileliğini. Bebeği erken doğdu, Henüz 6. Ay bile dolmamıştı sanırım. Biraz sıkıntılı zamanlar geçirdi ama şimdi maaşallah bebeğin haftaya 1.yaş gününü kutlayacağız:)

Daha iyi hissettiğinizde farklı bir doktordan da fikir almanızı öneririm.
Endişe etmeyin, umarım bebeğinize birşey olmaz ve hayırlısıyla kucağınıza sağlıklı bir şekilde alırsınız... :)

Teyzem de yaşamıştı, bir operasyonla aradaki perdeyi aldırdı ve ilk hamileliği boyunca sürekli yattı merak etmeyin ama iyi bir doktor şart hatta istanbuldaysanız teyzemin doktorunu önerebilirim çünkü ondan önceki tüm doktorlar çocugun olmaz demişti veya ilaçla o perdeyi eritmeye çalıştılar şimdi 4 tane kocaman çocukları var..

Esinle iliskiye girme o zaman hamileligin boyunca, dusuk riski varmis madem, diger rahimde de dollenme riski yuksek olur hem. Dogumda da sikinti olur aralarinda bikac ay fark olur o sirayla dogurmak zorunda kalirsin isin zor

[QUOTEottile, post: 37577745, member: 452672"]Daha iyi hissettiğinizde farklı bir doktordan da fikir almanızı öneririm.
Endişe etmeyin, umarım bebeğinize birşey olmaz ve hayırlısıyla kucağınıza sağlıklı bir şekilde alırsınız... :)[/QUOTE]
Aminn insaallah gerçekten çok Üzgünüm su an başım deli gibi agriyo durmadan dua ediyorum

Esinle iliskiye girme o zaman hamileligin boyunca, dusuk riski varmis madem, diger rahimde de dollenme riski yuksek olur hem. Dogumda da sikinti olur aralarinda bikac ay fark olur o sirayla dogurmak zorunda kalirsin isin zor
Yo yo asla öyle bi sey aklimda yok cesaret edemem zaten en önemli şey bebegim benim icin

Nasıl yani, bunu biraz anlatır mısın.

dellit: 37581782 .!.:
Nasıl yani, bunu biraz anlatır mısın.
Ben de tv de görmüştüm boyle seyler oluyormuş ikinci bi bebek gebelik sırasında dollenebiliyor. Ilk bebek büyüyor ve dogumu geliyor ama ikinci küçük olduğu için sezaryen dogumda diger bebeği icerde tutmaya calismislardi. Herhalde benimki gibi rahmi olan kisilerde yaşanıyor bu durumlar

[QUOyza, post: 37577953, member: 235334"]Teyzem de yaşamıştı, bir operasyonla aradaki perdeyi aldırdı ve ilk hamileliği boyunca sürekli yattı merak etmeyin ama iyi bir doktor şart hatta istanbuldaysanız teyzemin doktorunu önerebilirim çünkü ondan önceki tüm doktorlar çocugun olmaz demişti veya ilaçla o perdeyi eritmeye çalıştılar şimdi 4 tane kocaman çocukları var..[/QUOTE]
Ben aydindayim evlenmeden önce de defalarca kadın doguma farklı yerlerde gittim Konyada istanbulda izmirde okudugum çalıştığım yerlerde ama kimsebana bunu soylememidsti. Ya daha sali gunu gittik baska dra düşük riski yok dedi. Calisiyorum rapor mu alayim gerekirse hep yatarım

[QUOTEottile, post: 37577745, member: 452672"]Daha iyi hissettiğinizde farklı bir doktordan da fikir almanızı öneririm.
Endişe etmeyin, umarım bebeğinize birşey olmaz ve hayırlısıyla kucağınıza sağlıklı bir şekilde alırsınız... :)[/QUOTE]
Aminn cok sagolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…