çift anadal /yandal / yusek lısans/ erasmus

hangisi daha mantıklı

• çift anadal

OY: 3 75,0%
  • yandal

OY: 0 0,0%
  • erasmus

OY: 1 25,0%
  • dert ortalaması kas

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    4

caglasaban

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2015
190
42
31
ÖZETLE . koyu yazdıklarım özet.
Psikolojı okuyorum yüksek lisans yapıcağım bu kafamda net, erasmus mu çap mıı daha faydalı olur.Yandalda sertifika verdikleri için düşünmüyorum.

hangısı daha mantıklı ,çok kararsızım ...

çap yaparsam alakalı bölüm mü ? aslında farklı bir bölüm okumak istiyorum.

2 sınıfa geçtım bu yıl. ıngılızcem var.tabı bıraz ilerletmem de gerek.
Çıft anadal yandal yapabiliyorum.
Yandalda sertifika verdikleri için düşünmüyorum ama daha kolay olur.
Çift anadal daha mantıklı geldi.
Bu arada açık öğretim ve uzaktan eğitimi de araştırdım belkı aranızda söylıcek arkadaslar olucak o daha basıt olur ama katkı saglar mı emın olamıyorum. o yuzden bu fıkrı düşünmüyorum.
Psikolojı öğrencisiyim. PDR , reklamcılık,işletme,sosyolojı,hukuk,mimarlık vb .gibi bölümlerde çift anadal yapabilirim.
Aslında mımar olmak istemiştim.Psikolojı daha agır basmıştı.
Yada psıkolojıyle alakalı bir bölüm ortak ders olduğu için zorlanmam da,
Tabi dersler çakışabilir,ikisi ağır bir bölüm,sınavlar çakışabilir okulum uzayabilir.
Uzamasına o kadar takmıyorum.
Yada Erasmusla yurt dısına gidebilirim . Bu belkı daha mantıklı.

ÇAP yaparsam 1 2 sene kaybedebilirim.buda geç iş hayatı demek olabılır. yuksek lısansm da ertelencek.
çapa bulaşmayıp bu erasmus yapıp yuksek lısans yapmak mı ?

ersmus dısında gerçi yurt dışına kendimde gidebilirim. ikizim ingiletere de, seneye amerıka da yasıcak. (ben gıtmedım ama ılerleyen surecte gıdebılırım) mesela yurt dısında yuksek lısans yapabılırım

çok soru sordum ama :) yanıtlayan arkadaslara teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Okulu yan dalla bitir, yurt dışına yüksek lisansa git. Birini seçmek zorunda değilsin. Güzellik yarışmasından vaz mı geçtin?

2 sınıfa geçtım bu yıl. ıngılızcem var.tabı bıraz ilerletmem de gerek.
Çıft anadal yandal yapabiliyorum.
Yandalda sertifika verdikler iiçin düşünmüyorum.
Çift anadal daha mantıklı geldi.
Bu arada açık çğretim ve uzaktan eğitimi de araştırdım belkı aranızda söylıcek arkadaslar olucak o daha basıt olur ama katkı saglar mı emın olamıyorum. o yuzden bu fıkrı düşünmüyorum.
Psikolojı öğrencisiyim. PDR , reklamcılık,işletme,sosyolojı,hukuk,mimarlık vb .gibi bölümlerde çift anadal yapanilirim.
Aslında mımar olmak istemiştim.Psikolojı daha agır basmıştı.
Yada psıkolojıyle alakalı bir bölüm ortak ders olduğu için zorlanmam da,
Tabi dersler çakışabilir,ikisi ağır bir bölüm,sınavlar çakışabilir okulum uzayabilir.
Uzamasına o kadar takmıyorum.
Yada Erasmusla yurt dısına gidebilirim . Bu belkı daha mantıklı.
Yuksek lısans yapıcağım..Onada ders ortalamam tutuyor.
ÇAP yapıp 1 2 sene kaybedersem yuksek lısansm da ertelencek. Lisanstan mezun olup erasmus yapıp, yuksek lısans yapmak mı ?
Yurt dışına kendimde gidebilirim. ikizim ingiletere de, seneye amerıka da yasıcak. (ben gıtmedım ama ılerleyen surecte gıdebılırım)
yada çap yapmak mı ?
yuksek lısansı yurt dısındada yapabilirim lbu arada ,yurt dısında 1 sene genellikle, turkıye de 2.

hangısı daha mantıklı ,çok kararsızım ...

Esas soru sen bütün bunları okuyup ne iş yapmak istiyorsun? Pek çok bölüm mezunu olup sonunda ne olmak istiyorsun? Hangi bölümü istiyorsan ona yoğunlaşmanı tavsiye ederim. Lisansı bitir YL sonra düşünürsün..

başlığı görünce lanet olsun eğitim sistemi!!! diye çığlık attım :KK70: kalp çarpıntısı girdi hemen. work and travel yapın. ikizinizin yanına gitmeyin bence yabancı dilinize etkisi olmayack. work and travel da sürekli yabancılarla muhattap olacağınız için sosyal, günlük ingilizce öğrenmeniz daha kolay

Esas soru sen bütün bunları okuyup ne iş yapmak istiyorsun? Pek çok bölüm mezunu olup sonunda ne olmak istiyorsun? Hangi bölümü istiyorsan ona yoğunlaşmanı tavsiye ederim. Lisansı bitir YL sonra düşünürsün..
yuksek lısans yapmakta kararlıyım umarım olur. aslında bılmıyorum. ozel sırkette olur,kendı ısımı kurmakta olur. basarılı olmak ıstıyorum sadece bu

Her alanda nasıl çap yapabiliyorsun? Örneğin mimarlık alanında ben inşaat mühendisi olduğum halde yapamıyorum, sen psikoloji okurken nasıl yapacaksın alan bile tutmuyor?

Cift Anadal yap eger baktin ki yapamiyorsun okul uzayacak o zaman capi birakma hakkin her zaman var.
Ablamdan ornek vereyim.
Cap yapti 1 yili kaldi ama dersleri kotuydu captan, yuksek lisansina devam ederken capi da bitireyim dedi bitiremedi ve capi birakti, yuksek lisansi bitirdi ve yakinda yurt disina egitime gidiyor.
Yani cap sana engel degil ki..

yuksek lısans yapmakta kararlıyım umarım olur. aslında bılmıyorum. ozel sırkette olur,kendı ısımı kurmakta olur. basarılı olmak ıstıyorum sadece bu

Yüksek lisansı ben de çok istemiştim. Ama o zamanki fikrime göre olsaydı okuduğum bölümle alakalı YL yapardım. Şimdi ise ilgi alanım farklıaştı okudğum bölümü sevmiyorum farklı alanda YL yapıyorum..

Cift Anadal yap eger baktin ki yapamiyorsun okul uzayacak o zaman capi birakma hakkin her zaman var.
Ablamdan ornek vereyim.
Cap yapti 1 yili kaldi ama dersleri kotuydu captan, yuksek lisansina devam ederken capi da bitireyim dedi bitiremedi ve capi birakti, yuksek lisansi bitirdi ve yakinda yurt disina egitime gidiyor.
Yani cap sana engel degil ki..
engel olmadığını biliyorum ama başlarsam okul uzasa da bitiririm.
Emeklerime yazık olur.bırakılcagını bılıyorum, bırakmam.
Ama yararı olur mu ?
Yuksek lısansta yapmakta aslında kararlıyım inş yapabılırım.

okula gore degısıyor özel unıversıtelerde bu ımkan daha fazla
Hımm, yüksek lisansı şuan düşünme bile bence o zaman. Daha 3 yılın var. Önce erasmusa git kesinlikle. Daha sonra da work and travel falan yapıp dilini geliştirirsin.
Ders falan kasmana hiiiç gerek yok. Çap yapacağına da bence farklı yabancı dil öğrenebilirsin. Daha yararlı olur.
Ben şahsen keşke okul zamanıma dönsem de yabancı dil öğrensem diyorum..

Ama yararı olur mu ?
Yüksek lisans basit iş, onu şimdi düşünmen gereksiz. Ben bile okuldan mezun olunca karar verdim ve kazandım..

Ama yararı olur mu ?

Tabiki yararindan cok vakit kaybi olur bitiremeyeceginuz bir bolume başlamak. O yuzden yapabileceğiniz bölümü secin. Gayet de guzel.olur derim..

Bence lisansina odaklan şimdilik. Cad yapabilirsin Erasmus yapabilirsin. Ikisini de yap okulun uzayacak tabiki. Yüksek lisans yurtdışı vs mezun olunca karar verirsin.

Pardon yaa çift anadal demek istedim. Kafam karıştı kusura bakma. Bence en mantıklısı o
Tesekk
Hımm, yüksek lisansı şuan düşünme bile bence o zaman. Daha 3 yılın var. Önce erasmusa git kesinlikle. Daha sonra da work and travel yapıp dilini geliştirirsin.
Ders falan kasmana hiiiç gerek yok. Çap yapacağına da bence farklı yabancı dil öğrenebilirsin. Daha yararlı olur.
Ben şahsen keşke okul zamanıma dönsem de yabancı dil öğrensem diyorum..
dil çok önemli acaba ona kendı ımkanlarımla gitsem dıyorum, erasmus yerıne çap mı yapsam . bu arada sız çap yaptınız mı ? benım merak ettığım bır sey daha var . dıploma da çap yazıyormuş . Şimdi hukukta çap yapan biri avukat mı oluyor ??

gerçi iki mesleği birlikte yapılcağını sanmıyorum

Bence çift anadal yapıp yüksek lisans eğitiminizi yurt dışında yapın.
Ne olursa olsun bir şekilde hayallerinizde yurt dışına çıkmak,iyi bir ülkede eğitiminize katkı sağlayacak bir program olsun.

Bence çift anadal yapıp yüksek lisans eğitiminizi yurt dışında yapın.
Ne olursa olsun bir şekilde hayallerinizde yurt dışına çıkmak,iyi bir ülkede eğitiminize katkı sağlayacak bir program olsun.
peki alakalı bir bölüm okumak mı ? mesela pdr ile yaparsam hem daha kolay olur,ortak dersim var hemde uzmanlaşmak açısından katkı sağlar.

ama bir yanım alakasız bir şey oku diyor.. farklı şeyler katabilir. hem reklamcılık ya da mıımarlık hem psıkolojı mezunu olmak gibi. zorlar ama dönemimin uzaması önemli değil

X