Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba arkadaşlar. benim oğlum 14 aylık. gece uyurken biberonda süt veriyorum. içinede cici bebe koyuyorum. çevremden duyduğum kadarıyla kansızlığa yol açar dediler. bu konu hakkında bilgisi olan varmı. yardımcı olurmusunuz.
-mrb benim 34 aylık ve 6.5 aylık iki oğlum var benim evime cicibebe bikaç defa girdi ilk oğlum sevmedi ben evde kendim yağ ve şekeri azaltılmış kek,kurabiye yapıyorum evime nadiren hazır gıda girer ilk oğlum deli gibi süt içer günde 500 ml ki ben fazla versem içer ama yanında siz kuru üzüm,kuru hurma,pekmez gibi kan yapıcı yiyecekler verirseniz kansızlık yapmaz cicibebde ben bunu prof.dan dinledim bebeklere uygun besinler değil yani sadece bildiğimiz raf ömrünü artırmak için haliyle içerisne bişeyler katıyorlart
benim büyük oğlum 2 yaşına kadar süt içmedi.yoğurt,muhallebi yerdi ama öyle lıkır lıkır süt içiremezdim çok sorun etmezdim, sütlü diğer ürünleri yiyor diye ama; içsin de isterdim.sonra süte cicibebe kattım 2-3 tane ve oğlum sütte balıklar var gel içerek yakala onları dedim, oyun yaparak içmeye alıştı.şimdi 4 yaşında nerdeyse her sabah süt içiyor.sütün kansızlık yapma durumu var ama eğer çocuk çok aşırı süt içiyorsa. her gün 3-4 bardak süt içerse kansızlık olabilir tabii.günde bir bardaktan birşey olmaz bence.ayrıca ben mesela oğlumun süt içmediği dönemlerde ona ayran içirirdm severek içerdi. süt içmeyenler ya da çok fazla içmek isteyenlere bu da bir alternatif
Merhaba arkadaşlar. benim oğlum 14 aylık. gece uyurken biberonda süt veriyorum. içinede cici bebe koyuyorum. çevremden duyduğum kadarıyla kansızlığa yol açar dediler. bu konu hakkında bilgisi olan varmı. yardımcı olurmusunuz.
Drumuzun söylediği ve programlardan duyduğum kadarı ile bisküvilerin hemen hepsi kan değerlerini düşürüyormuş hergün vermek yerine arada verirseniz daha iyi olur fikrimce.
merhaba.. sütün kansızlık yaptığını ilk defa burda duydum küçük kardeşimden hatırlıyorum süt delisiydi onun kadar süt içen bir çocuk görmedim kanı da 14 15 lerde normalinde üzerinde. devam mamalarını veriyorsunuzda cicibebe ye de anlam veremedim evde yaptıklarınız kurabiyeler için kullandıklarınız organik ürünlermi? yetişkin insanların yediği içtiği şeyleri o kadar araştırıyorlar yasaklıyorlar bebeklerinkine hiç izin verirlermi?bence bebeklerinize sütü esirgemeyin ayrıca da kısıtlamayın cicibebe o bu diye...bebekler sütle büyüyecek başka ne içecek