Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçeklerim

Ama ama çok şekermişşşş herkesin beğenmemesine şaşmamak lazım kv de canlanmış olmasın :)))) çelikten üretilir miydi acaba ?
Hiç görmediğim bi tür ama araştırıp bakayım

2 görevim oldu biri bu çiçek diğeri de mune nin sümbülünün soğanı :))

Munenın sumbulu sezonu kapattım ben dıyo :KK70: acmaycam artık yeter elleme benı dıyo :KK70: benım cıcegınde latıncesını yaznca cıkmıyo turkcesı cıngene şalvarı ne arastrcan sor syleyeyım sana :KK66: dıs mekan cıcegı ıcerı aldıgında kosulları ıstegıne gre ayarlayamazsan bıtlenır bı kere bıt gelınce ıflah da olmaz yaprakalarına nem ıster celıkten tutmaz suda koklendırmek ıcın dogru zamanı ayarlamalısın ıste oyle

Munenın sumbulu sezonu kapattım ben dıyo :KK70: acmaycam artık yeter elleme benı dıyo :KK70: benım cıcegınde latıncesını yaznca cıkmıyo turkcesı cıngene şalvarı ne arastrcan sor syleyeyım sana :KK66: dıs mekan cıcegı ıcerı aldıgında kosulları ıstegıne gre ayarlayamazsan bıtlenır bı kere bıt gelınce ıflah da olmaz yaprakalarına nem ıster celıkten tutmaz suda koklendırmek ıcın dogru zamanı ayarlamalısın ıste oyle
Çingene şalvarı :)) ondan güzel işte demek ki :)) keyifli insanlar romanlar renkliler :)) ben sen unuttun diye şey ettimdi :)) bitki bitinden nefret ediyorum
Günün nasıl geçiyo?

Hosbuldum. :))

Tek tük cicegimsilerim var. Ama ben daha çok istiyorum. Şimdi çocuklar küçük gerçi. Biraz daha vaktim var tam olarak ilgilenebilmem için.
Yüz artı birden siyah lale aldım geçen. Açmak üzere bakalım nasil olacak. Çiçeği açınca fotoğraf koyayım ben de. :KK66:
Aa ne güzel ben hala gideceğim gidemedim bugün kapanmadan giderim umarım markete çiçekler için :)

Ne güzel bebekleri olan bi annesiniz sizin de çiçekleriniz şu an onlar zaten :)

Çiçekli olmadıkça bitkilerin çoğunun bakımı kolay aslında ama tabi sizin ev düzeniniz ,sizin hayatınız nasıl uygun görürseniz öyle olsun :)
Bebeklerinizi gözlerinden öpüyorum,
Sevgiler

Çok üzüldüm:KK43: orkideler soğuğu hiç seve maalesef ve hiç dayanıklı değiller soğuğa

Öncelikle şunu soyliyim orkidelere kesinlikle çok su vermeyin nemi sever ama suyu sevmez, saksıdaki karışım kurumadan vermeyin, ben kışın ayda bir iyice suluyorum bırakıyorum, yazın da en erken iki haftada bir... Ama turkiyede bu süreyi yarıya indirebilirsiniz aşırı sıcaklardan dolayı.. . Direk güneş ışığından mutlaka koruyun, ışık alsın ama güneş ışığına maruz kalmasın.. orkideler için en mükemmel ortam mutfak, extra bisey yapmadan nemini sağlamış oluyorsunuz benim mutfak direk güneş almaz ama aşırı aydınlıktır cicilerimin neredeyse hepsi de mutfak caminin önünde:) en genci bir bucuk yasinda:) diğerleri üç dört senelik bi tanesi de bebekti yeni büyüyor:)
Iki tanesini kvnin elinden kurtardım ölmüşlerdi şimdi yine hayata tutunuyorlar:KK70:
Ben şeffaf saksı üzerine porselen saksı kullanıyorum, toprağın üstünde kalan bikac kök yeterli, yaprak diplerine şu degdirmeyin çürüme yapıyor, orkidelerin en mükemmel sulama saati öğlen, öğlen sulayın, akşam sulamak orkideyi mahveder... bu arada oturma odamda da iki orkidem var extra nem sağlamakla ugrasmadigim hâlde çiçekleniyorlar:)
Yalnız bazı seneler orkide çiçek vermeyebilir dinlenme süreleri oluyor aklınızda bulunsun:)

Doğru söylemiş:)
Kati arap sabununu suyla karıştırıp sıkacaksın.. Direk sıvı olan arap sabunu olmuyo ama...
Ben evin içi çok sıcak ve kaloriferden kuruyo diye günaşırı toprağa suyu fıslıyorum aman kurumasın diye
Biraz da ara vermeyi deneyeceğim,
Teşekkürler :))

Oooo orası neresi ben de oraya taşınayım da orkidelerim mutlu olsun :))))
Çok mutlular seninkiler ne güzel :))
Ben biraz sudan baydım benimkileri kökleri büzüşüyo evin kuru havasından ondan korktuğum için :)
Altındaki biriken suyu döküyomusun ?
Yoksa dökmediğin için onunla da mı bi süre idare ediyolar?

Çingene şalvarı :)) ondan güzel işte demek ki :)) keyifli insanlar romanlar renkliler :)) ben sen unuttun diye şey ettimdi :)) bitki bitinden nefret ediyorum
Günün nasıl geçiyo?

Mesaım bıtsede eve gtsem dıye bakıyrum ben :) senın gunun nasıl gecıyor

Mesaım bıtsede eve gtsem dıye bakıyrum ben :) senın gunun nasıl gecıyor
Çalışan arkadaşlarımın mesaisi bitse de evlerine dönseler diye iç çekerek :)))
6da yattım 9.30 ta uyandırıldım telefonla ben de bi daha yatmadım gece uykum gelsin diye sonra eve el attım biraz rahat mâbad olduğum için :))
Çiçeklerin de hepsinin yerini değiştirdim yemek masasından aldım artık güneş çok geliyor diye,
Ben böyle böyle hayat hikayemi yazarmışım hhaha :))
Şimdi çay içiyorum yeni oturdum :))

Oooo orası neresi ben de oraya taşınayım da orkidelerim mutlu olsun :))))
Çok mutlular seninkiler ne güzel :))
Ben biraz sudan baydım benimkileri kökleri büzüşüyo evin kuru havasından ondan korktuğum için :)
Altındaki biriken suyu döküyomusun ?
Yoksa dökmediğin için onunla da mı bi süre idare ediyolar?
Altındaki suyu çok az bırakıyorum köklere değmeyecek şekilde... ordaki şu buharlaşıp nem sağlıyor

Teşekkür ederim :)
En sevdiğim bitki sarmaşıktır , ama hiç nasib olmadı yetiştirmek .
İnşallah bir gün ben de yetiştiricem :)
:)) Neden bekliyorsunuz ki ??

Ben de çok seviyorum hatta sırtıma kuyruksokumundan boyuna komple dövmesini yaptırmak istemiştim..

2 aya kadar sonra inşallah evimin bir bölümünü sadece çiçeklere ayırıcam ve o zaman buraya resimlerini atarım inşallah :)
:)) Neden bekliyorsunuz ki ??

Ben de çok seviyorum hatta sırtıma kuyruksokumundan boyuna komple dövmesini yaptırmak istemiştim..

Bu tür bitkileri daha çok seviyorum .
indir (3).jpg

Saksıyı mı yükselttin ?Kökleri suya değmesin diye ?
Zaten bunların şeffaf saksılarının altı yuksek, aldigim porselen saksilar da orkide icin özel, basamaklı bi görüntüsü var.. saksı içinde bi cm kadar yüksekte duruyo altta kalan boşluğa su koyuyorsun... ilk fırsatta onun da fotosunu atarim:)