Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

Aşkın gözyaşı çiçeğine benziyor canım..yapraklarının kenarından oluşan filizlerinden çoğalıyor..tabi bu çiçek o çiçekse...

Aylardır herkese soruyorum kimse bilmiyor . Siz yazınca baktım netten aynısı yaprakların altında kahverengi çizgiler var . Ne kadar teşekkür etsem az . Gerçekten çok sevindim .Çok teşekkür ederim :) Sağolun . Hoppa

Aylardır herkese soruyorum kimse bilmiyor . Siz yazınca baktım netten aynısı yaprakların altında kahverengi çizgiler var . Ne kadar teşekkür etsem az . Gerçekten çok sevindim .Çok teşekkür ederim :) Sağolun . Hoppa
C__Data_Users_DefApps_AppData_INTERNETEXPLORER_Temp_Saved Images_15092012749.jpg

Kzlar bileniniz varmı orkidelerim çiçeklerini döktü yaprakları yeşil sağlıklı görünüyo çok.güneş ışığı aldığı dönemde döküldü yeniden çiçek açarmı? Böyle kel gibi görünüyolar :110:
orkideyle benimde başım dertte :) eveim çok kuru hava nemlendirici kullandığım halde hem çok sıcak hem kuru. merkezi sistem. eşim hediye etmişti ilkini ama dayanamdı zavallım kurud. şimdi yine almış bitane ama oda pek iyi değil. çiçekleri açık hergün su püskürtüyorum ama ynede tomurcukalrı kötü durumda.

orkideyle benimde başım dertte :) eveim çok kuru hava nemlendirici kullandığım halde hem çok sıcak hem kuru. merkezi sistem. eşim hediye etmişti ilkini ama dayanamdı zavallım kurud. şimdi yine almış bitane ama oda pek iyi değil. çiçekleri açık hergün su püskürtüyorum ama ynede tomurcukalrı kötü durumda.
Evet yaa benimde eşim doğum yaptığım zaman almıştı.o yüzden kıyamıyorum ama böylede iki.tane çubuk görünüyo anten gibi napcam bilemedim :KK66:

Evet yaa benimde eşim doğum yaptığım zaman almıştı.o yüzden kıyamıyorum ama böylede iki.tane çubuk görünüyo anten gibi napcam bilemedim :KK66:
umarım yakında tamemen kurumaz canım. benimkide öyle başlamıştı :) şimdi internetten okuduğum kadarıyla şunları yapmalısın.
  • budama
  • hergün su püskürtme
  • evin kuruysa bi şekilde nemlendirme
  • çiçeği çakıllı, su ile dolu tepsiye koyma (nem için)

Bu sizin sanırım çok güzel :) Bizdeki sanırım bir değişiği tomurcuklarını döktü biraz . Böyleydi oda acaba saksını mı değiştirsem diyordum .Bir şey sorucaktım bizim ki balkonda duruyor . Havalar biraz soğuk ne kadar sürede sulamam lazım yazın her gün suluyordum .
Benim değil tatlım filizli halini göstermek için netten yolladım..bildiğim kadarıyla fazla su gerekmiyor..sen yinede netten bir araştır canım..

...............

Eklentiler

• 2016-02-09 16.03.32.jpg
    2016-02-09 16.03.32.jpg
    44,7 KB · Görüntüleme: 132
  • 2016-02-09 16.03.54.jpg
    2016-02-09 16.03.54.jpg
    52,8 KB · Görüntüleme: 124
  • 2016-02-09 16.03.40.jpg
    2016-02-09 16.03.40.jpg
    50,5 KB · Görüntüleme: 118
merhabalar, çiçekleri çok severim gerçekten özellikle apartman dairesinde yaşıyor ve çalışan bir bayansanız ve sadece evi otel niteliğinde kullanıyorsanız. çiçekler evimizdeki en değerli stres giderme kaynağı diye düşünüyorum. benim de sardunyalarım ve kaktüslerim var ancak bu yelpazeyi genişletmeyi düşünüyorum:)

merhabalar, çiçekleri çok severim gerçekten özellikle apartman dairesinde yaşıyor ve çalışan bir bayansanız ve sadece evi otel niteliğinde kullanıyorsanız. çiçekler evimizdeki en değerli stres giderme kaynağı diye düşünüyorum. benim de sardunyalarım ve kaktüslerim var ancak bu yelpazeyi genişletmeyi düşünüyorum:)
Merhaba hosgeldin
Bence menekse bakmalisin

kizlar bende de kalanşo var çok guzeldi ancak bu aralar boyu aşırı uzadı ve ayrik ayrik duruyorlar birbirlerinden. neden boyle oldu, ne yapabilirim boyunun uzamasina :confused:

Merhaba arkadaşlar
bende çiçekleri çok seviyorum. Evin içinde çiçek yetiştiremiyorum kedim sağolsun köküne kadar ne ot bulsa yiyor. Tabi ki çiçeklerimi de sağlam bırakmıyor.
Ama ufak bir bahçem balkonum da var.
Roka ve maydanoz ektim.
Sardunyalar diktim komşulardan dal isteyip.
Hanımeli diktim.
Zambağım var.
Çilek var saksıda.
Yeşil soğanlarım var.
Nanem var.
Taze taze koparıp salatama ekliyorum.
Papatya tohumu ve limon çekirdeği de deniyorum şimdi.
İnşallah mayısta da domates,biber, patlıcan, salatalık ta bir kaç dal dikmek istiyorum.

Selammm Kızlar bende çiçeklerimi paylaşayım....
20160403_153759.jpg

Annemden geldi oba da rahmetli anneannem den kalan..:KK200::KK200:

20160403_153934.jpg

Ogrencimden hediye inşallah tekrar açacak..:KK200::KK200:

20160403_153810.jpg

Ölmek üzereyken okuldan getirdim yaz kış çiçeğimiz hiç eksik olmuyor maşallah..:nazar::nazar:

20160403_153827.jpg

Difenbehya çok seviyorum bu çiçeği hatta kendim cogaltiyorumm daha üç tane daha varrr.:KK49::KK49::KK49:
20160403_154010.jpg

Annemin hediyesi ev çamı ama galiba kuruyor gibii inşallah kurtarabilirimmm. Çok üzülürüm kurursa:KK61::KK61:

Sizdee atın kizlarrrrr :KK73::KK73::KK73:.
Topikte yesillensin Şenlensinn.

X