Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

Ya anlamıyorum benim kalansolarimin yaprakları hep yumuşuyor toprak kurumadan su vermiyorum batı taraftaki pencerede Duruyor ama yumuşuyor yaprakları delirecegim
Benim de bi acamadi gitti hep tomurcukları kuruyor.terasa koydum bende acaba sıcaktan mı oluyor diye suan tomurcuk yok ama yapraklari eskisine göre daha güzel olmuş parlıyor falan MasaAllah :KK73:

kızlar hatırlayan varsa menekşe köklendirme mücadelesi içerisindeydim :KK70:
saksılara bardaklara ektiğim menekşelerde başarılı olamadım bir türlü.. ama ıslak pamuğa koyduğum çeliklerim köklenmişler :) mini mini uzantıları var.. kavanozun içine pamuk koyup su ekleyip çelikleri yerleştrip kavanozun da kapağını sıkıca kapatmış koymuştum.. yaklaşık bir buçuk ay falan oldu köklenmişler maşallah :)
hemen toprağa ekmeyecem biraz daha uzasın kökler iyice garanti olsun...
bu suya ıslattığım çelikler haricinde dört adet pet bardağa ekip poşetlediğim çeliklerimde var.. onlarda bir ay falan oldu henüz filiz yok ama, halen canlılar ..sanırım kök atmaya çalışıyorlar :) yakında filizleri görürüm inşallah..
birde uzunca bir saksının içine 10 adet falan ekmiş olduğum çeliklerimde var.. poşetlemiştim onları da bir aya yakın zaman oldu onlarda canlı gibiler hala.. bakalım filizlenecekmi :)
çok uğraştım çok deneme yanılma yaptım ama sonunda menekşeler coşacak sanırım.. yani inşallah :)
duydunmu laciiiiiii :KK70: ilk filizimi ibreti alem için senin burnunun dibinde paylaşacam :KK70:

saksılara bardaklara ektiğim menekşelerde başarılı olamadım bir türlü.. ama ıslak pamuğa koyduğum çeliklerim köklenmişler :) mini mini uzantıları var.. kavanozun içine pamuk koyup su ekleyip çelikleri yerleştrip kavanozun da kapağını sıkıca kapatmış koymuştum.. yaklaşık bir buçuk ay falan oldu köklenmişler maşallah :)
bu suya ıslattığım çelikler haricinde dört adet pet bardağa ekip poşetlediğim çeliklerimde var.. onlarda bir ay falan oldu henüz filiz yok ama, halen canlılar ..sanırım kök atmaya çalışıyorlar :) yakında filizleri görürüm inşallah..
birde uzunca bir saksının içine 10 adet falan ekmiş olduğum çeliklerimde var.. poşetlemiştim onları da bir aya yakın zaman oldu onlarda canlı gibiler hala.. bakalım filizlenecekmi :)
çok uğraştım çok deneme yanılma yaptım ama sonunda menekşeler coşacak sanırım.. yani inşallah :)
duydunmu laciiiiiii :KK70: ilk filizimi ibreti alem için senin burnunun dibinde paylaşacam :KK70:
Zamaninda o kadar cok menekse yapmistim ki benden baska komsularda doymustu menekseye:KK24:taşınırken cok ddağıttım son getirdiğim 10 tanesi falanda öldü ışte soğuktan gene bir iki tane yapim diyorum menekşe candir:KK36::KK39:

Merhaba arkadaşlar. Ben de çiçekleri çok seviyorum fakat bakımıyla ilgili çok bilgi sahibi olmadığım için cesaret edemiyorum. Aslında terasım da var yer müsait yani. Evde şu anda bir orkide, bir kılıç ve bir sümbül soğanı var sadece. Bunlar dışında bakımı kolay, çiçekleriyle gözümüzü gönlümüzü açacak çok nazlı olmayan çiçek önerilerinizi bekliyorum.

Evet sarmasik türlerinden de düşünüyorum ama hangisi karar veremedim bir an önce yapmam lazım artık geç kalıyorum.küçük bebişim olduğu için önceki gibi çok ilgileneniyorum yoksa çoktan doldurmustum terası.sizce hangi sarmaşık olmalı?ortancalara pek isinamadim nedense yapıp bi denemem lazım aslında:KK48:çiçeklerim çoktu aslında hepsini yıkamak için balkona çıkarmıştım bebisle ilgilenirken unutmusum soğuktan öldüler:KK61:sil baştan yani hersey.bu hafta bellis papatyasi telgraf çiçeği adini bilmedigim bi çiçek:KK33:şakayık siklement ve açelya aldim.daha öncekilerden kalan da 2 tane mum çiçeğim kamelya ve barış çiçeğim kalanşo guzmanya orkide ve atatürk çiçeğim var he bide limon ağacım :KK56::21:
miray tatlım maşallah birsürü çiçeğin varmış ne güzel. ama aynen dediğin gibi bende balkonda adım atacak yer kalmasın istiyorum deli gibi çiçek olsun heryer :)))
bence sarmaşık yasemin mutlaka koy çok tatlı oluyor bir köşe sırf onun olsun.
yukarlardan biyerden de bu çiçeği sallandırabilirsin, yaza kışa dayanıklı bir bitkidir. ben balkonumdaki duvar saksılarıma ondan koydum, kışında kel kalmasın diye düşündüm. şimdilik içine petunya da diktim renk katsın diye.
bu arada küçük bebeğim var demişsin, kaç aylık? benim kızım 1,5 yaşında :)
Ya anlamıyorum benim kalansolarimin yaprakları hep yumuşuyor toprak kurumadan su vermiyorum batı taraftaki pencerede Duruyor ama yumuşuyor yaprakları delirecegim
nazifem delirticek bu kalanşo seni, tutmadımmı tutmuyor galiba bu çiçek. birde soğuk yere koymayı dene. kapalı balkon filan varsa oraya koy cam önüne.
gazelimmmmmm oyyyy süpersin en sonunda menekşe çeliklerinden bir haber geldi şükürler olsun. bende hala pek sevemiyorum menekşeyi yaa, birkaç hafta daha bekliycem sonra beni etkileyecek bir hareket yapmazsa vericem birilerine.
Merhaba arkadaşlar. Ben de çiçekleri çok seviyorum fakat bakımıyla ilgili çok bilgi sahibi olmadığım için cesaret edemiyorum. Aslında terasım da var yer müsait yani. Evde şu anda bir orkide, bir kılıç ve bir sümbül soğanı var sadece. Bunlar dışında bakımı kolay, çiçekleriyle gözümüzü gönlümüzü açacak çok nazlı olmayan çiçek önerilerinizi bekliyorum.
tatlım merhabalar, hoşgeldin aramıza. birazdan sana resimli olarak öneriler paylaşacağım.

bakımı kolay birkaç çiçek resmi paylaşıyorum;
sırasıyla; benjamin, yukka, yaprak güzeli, limon çamı, sukulent cinsi kaktüsün akrabası olan çok çeşit bitki.
1benjamin.jpg
2yukka.jpg
3yaprakgüzeli.jpg
4limonçami.jpg
5sukulent.jpg

Teşekkür ederim, kaktüs cinsi dediklerinizi çok beğendim.
rica ederim canım, onlar sukulnet familyasıdır, nette yazarsan sukulent diye birsürü modeli çıkar, hem çokk uzun ömürlüler hemde dayanıklı tiplerdir. o son resimdeki sol en alttakinden bende var, onu alıp yiyesim geliyor bazen çok seviyorum :)

Ben evde papatya yetiştirmek istiyorum ama bakımı nasıl oluyor bilmiyorum:KK37:
Eşim bana hediye olarak saksıda almıştı ama solup gitti:mad:

Ben evde papatya yetiştirmek istiyorum ama bakımı nasıl oluyor bilmiyorum:KK37:
Eşim bana hediye olarak saksıda almıştı ama solup gitti:mad:
merhaba canım hoşgeldin. ben 2 hafta kadar önce a101 den aldığım papatya tohumlarını ekmiştim, 1 hafta içinde filizlendiler, biraz büyüdüklerinde balkona alacağım. ev içinde olmaz gibime geliyor, papatyalar hep açık alanlarda bol güneşli yerlerde oluyor ya, ordan yola çıkarak ev içini pek seveceklerini sanmıyorum.

merhaba canım hoşgeldin. ben 2 hafta kadar önce a101 den aldığım papatya tohumlarını ekmiştim, 1 hafta içinde filizlendiler, biraz büyüdüklerinde balkona alacağım. ev içinde olmaz gibime geliyor, papatyalar hep açık alanlarda bol güneşli yerlerde oluyor ya, ordan yola çıkarak ev içini pek seveceklerini sanmıyorum.
Hoşbulduk :KK52:neyse o zaman bahçeye tohumunu eksek olur herhalde :KK51:

Gerçekten delirtecek kalansolar beni. Okuldaki iki kalansom da tuttu ve super çiçek açıyorlar. Evdekilerin ayarını tutturamadim. Küstüm ciceklerkme balkona koydum. :KK43:
nazifem, okuldakiler tabi akşamları filan serin ortam oluyordur heralde o yüzden canlılardır belki. gerçi benim kalanşomda evin içinde sıcak yerde ama şimdilik iyi görünüyor. hay ALlah ya, seni küstürmüşler yahuuu, kalanşoların ve sukulentlerin kraliçesi "flores"tır. nerelerde o görünmüyor. gelince mutlaka güzel bir yorum yapar sana bu konuda.

kızlar fesleğenleriniz ne alemde???? onlardan hiç bahsetmez olduk.. benimkiler parmak boyunu geçti.. ama sadece 5 tane tohum filizlendi... onca tohumdan sadece 5 tane filizilenmesi normal mi sizce?
sizinkiler kaçar adet çıktılar..
ha birde şunu soracaktım, ne zaman ayrı saksılara alacağız onları, iyice uzasınlar mı, yoksa bi iki haftaya kadar değiştirelimmi???

miray tatlım maşallah birsürü çiçeğin varmış ne güzel. ama aynen dediğin gibi bende balkonda adım atacak yer kalmasın istiyorum deli gibi çiçek olsun heryer :)))
bence sarmaşık yasemin mutlaka koy çok tatlı oluyor bir köşe sırf onun olsun.
yukarlardan biyerden de bu çiçeği sallandırabilirsin, yaza kışa dayanıklı bir bitkidir. ben balkonumdaki duvar saksılarıma ondan koydum, kışında kel kalmasın diye düşündüm. şimdilik içine petunya da diktim renk katsın diye.
bu arada küçük bebeğim var demişsin, kaç aylık? benim kızım 1,5 yaşında :)
Himm yasemin hiç aklıma gelmemisti olabilir :KK5:6 aylık bebis daha seninki gibi olsa çiçek falan sulatirim ben ona :KK6::KK71:bugün eczacimzda bengovil yap terasa dedi olur mu acabaa? Yapan var miydi buralarda

Son düzenleme:
X