- 29 Nisan 2015
- 31.348
- 105.508
Sağol canım bende başarılar diliyorumEllerinize sağlık, yarışmada başarılar diliyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Sağol canım bende başarılar diliyorumEllerinize sağlık, yarışmada başarılar diliyorum
Vallahi öyle oldu bende dayanamadımBu yarışmada herkeste bir kırmızı var bı kaç kişi dışında illaki nam alacak yine
Sagol canım bende basarılar dilerim Evet canım kırdım şeytanın bacağını dıyorumEllerine sağlık canım, başarılar dilerim
İlk katılımınmış, devamı da gelir:) Bir katılan bir daha bırakamıyor
Teşekkür ederim canım benim, hak eden birinci olsun inşallahEllerine emeğine sağlık canım başarılar diliyorum
Teşekkür ederim canım benimEllerinize sağlık başarılar
Bende bayılırım bamyaÇok severim bamya çorbasını eline sağlık kısmetin bol olsun :)
AynenHep bende istiyorum keşke her gören tada bilse
Teşekkür ederim canım bende başarılar dilerim :)Eline sağlık Canım başarılar dilerim
Teşekkür ederim canım bende başarılar dilerim :)
Teşekkür ederim ToprağımmmBir konyalı olarak ba yı lı rımmmm
Ellerine sağlık mükemmel görünüyor
Beğenmene sevindim canım teşekkür ederim.Mükemmel tek kelimeyle
Teşekkür ederim canım keşke ikramda edebilseydimEfsane olmuş, çok canım çekti. Elinize sağlık.
Ellerine sağlık ,hiç yemediğim halde görünüşü iştah çekici olmuş, canım istedi,başarılar dilerim.Merhaba Hamaratlı Hanımlar Sizlere
İç Anadolu Bölgesinden Konyamızın Yöresel,Geleneksel,Düğün ve Davetlerimizin Olmazsa Olmazı Çiçek Bamya Çorbamızı Yaptım.Umarım Beğenirsiniz
:MALZEMELER:
Eki Görüntüle 2233613
- 50gr.Çiçek Bamya
- 200gr.Kuzu Kuşbaşı(minik dogranmalı)
- 2 Adet Kuru Soğan
- 2Adet Domates(yazdan Yaptığım Konservemi kullandım)
- 2.5Yemek Kaşığı Salça(domates,Biber)
- Sıvıyağ,1 Yemek Kaşığı Tereyağı)
- Tuz,Pulbiber
- Limontuzu yada limon
:YAPILIŞI:
•Bamyalarımızı bir bez arasında ovalayarak tüylerinin dökülmesini sağlayalım,ve yıkayalım.Yarım limon yada limontuzlu suda 10 dk haşlayalım.
Eki Görüntüle 2233614 Eki Görüntüle 2233615
•Etimizi ve yağımızı tencereye alıp rengi dönene kadar kavuralım.1su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatıp orta ateşte etlerimiz yumuşayıp suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
Eki Görüntüle 2233616
•Haşlanan bamyalarımızı soğuk suya alıp
İpinden çıkartalım.
•Pişen etimize ince kıyılmış soğanları ilave edip kavuralım.
Eki Görüntüle 2233631
Eki Görüntüle 2233617
•Rondoda çekilmiş yada rendelenmiş domatesi,salçayı,tuzu,pulbiberini ekleyip biraz kavuruyoruz.
Eki Görüntüle 2233618
•Gelelim çorbamızın Starı Çiçek Bamyamızıda ilave edip karıştıralım, üzerine yeterli miktarda suyu ilave edip tekrar limonsuyu ve tuzunu zevkimize göre ayarlayalım.
Eki Görüntüle 2233619 Eki Görüntüle 2233620 Eki Görüntüle 2233621 Eki Görüntüle 2233622
Eki Görüntüle 2233623 Eki Görüntüle 2233624
Tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte ortalama 1.5saat pişirelim.
Eki Görüntüle 2233625
Afiyet Olsun, Sofralarınız Bereketle Dolsun.
SeVgiLeR...
Eki Görüntüle 2233626 Eki Görüntüle 2233627 Eki Görüntüle 2233628 Eki Görüntüle 2233629 Eki Görüntüle 2233630