• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıbanla sivilce farkı

CatlakB

ALLAH'ım Hakkım(ız)da Hayırlısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2013
8.601
5.099
248
Sorunum bu.
Saç derimde sivilce diye nitelendirdiğim bişeyler çıkıyor.
Ama çıbanda denilebilir.
Saçımı taramak ölüm gibi zor.
Yıkarken bile gelen su ağrıtıyor sızlıyor resmen çığlık atıyorum.
Su ya yani başka bişeyde değil.
Tarif etsem nasıl edicem mide diye bişey var ama :110:
Bunu en alta not düşerim isteyen okur şimdi arayı bulandırmıyayım..
Yüzümde vücudumun diğer yerlerinde bişey yok sadece saç derimde ve 1 taneyle sınırlı değiller.
Çıban mı yoksa sivilce mi nasıl anlayabilirim..
Şaçımın belli başlı kısımlarında sürekli çıkıyor aynı noktadan yani cm şaşmıyor.
Çoğu zaman bit ayıklarmış gibi patlattırıyorum çünkü durdukça rahatsız edip daha çok ağrı yapıyor.
Patlatınca da siliyorum ve duşa girip yıkıyorum.
Mikrop yayılmasın diye.
Zaman zaman kolonya gibi şeylerde döküyorum rahatlatıyor.
Patlatmadan o alkolü sanırım bi rahatık sağlıyo

Şuan notu yazıcam.
Kafamdakileri tarif edicem.
Midesi kaldırıcaklar okusun sonra midem almadı falan demeyin lütfen.. :KK76:

3. sayfada foto attım

Not: Başlarda normal yağ bezesi gibi kimisi ağrısı çok diyemeyiz ama rahatsızlık veriyor.
Sonra büyüyor.
Ciddi anlamda iltihap çıkıyormuş.
Kimisinde de süzüle süzüle yağ bezeleri :110:
Onlar gidiyor 2. gün kafamı duvara vursam daha az diyebiliceğim boyutta ağrılar çekiyorum.
Sıktırıyorum demiştim ya normal yağ bezesi de olsa içi iltihapla doluda olsa gözümün iç kısımlarında çıkarken inanılmaz bir acı hissediyorum.
Sanki biri oraya şırınga koymuş ve tüm kafamdaki damarlardan kan çekiyor ve ben o çekişi her damarımda hissediyorum.
Çoğu sıkmada da tepiniyorum..
Biri öyle büyükmüş ki kız kardeşime dedim bu küçük sanki elime küçük bi his geliyor ama çok acıyor bak dedim.
-Yuhh abla bu kocaman tek küçük yeri ucu dedi :KK57:
-Sıkma saçlarımı hareket ettir yapışmış canımı yakıyor dedim.
Saçlarımı hareket ettirmesiyle içindeki iltihabın süzülmesi bir olmuş :KK57:
bununn gibi daha çok var.
Kimisinden yalnızca kan çıkıyormuş koyu koyuu :110:
Kimisinden sıvı
Kimisinden yağ bezesi
Kimisi iltihap.

Doktora gidicem ama bu sivilce mi çıban mı nasıl anlayabilirim :110:

Konuyu taşımayın lütfenEn Büyük TÜRKİYE

Son düzenleme:
Canım saç gözeneklerin tıkanmış belli ki , böyle bişeyin olması saçını azaltır,dermatologa görün,saç bakımı filan yapıyor musun onlar da neden olabilir. Temizliğine dikkat et kremsiz sampuan kullan,saç diplerin hava alsın.Önceden böyle bişi var mıydı peki.

Son düzenleme:
AA bak gözenek deyince aklıma geldi Çatlak karbonatla peeling yapabilirsin saç derine.
O aldığını şampuan etki etmedi mi ?

Benim bi arkadaşımda da olmuştu :( zamanla ilerledi kız kel kaldı Bildiğin kel :( sonra özel bi doktorda ayda bir falan kafa derisinden iğne yaptırarak saçlarına geri kavuştu Koş doktora koş çabuk :(

doktor büyük ihtimalle antibiyotikli ilaçlar verir.
çok geçmiş olsun çatlak.

Off lise doneminde dedigin bendede vardi ve olan yerlerdeki saclarim dokuldu malesef oralar kel oldu. Doktorlar ayni solusyonu ve sampuani veriyor sana tavsiyem defne yaprakli sabul al gunde 3kez saclarini yika hic yaglanmasina izin verme ama tabi cozum degil antibiyotik tedavisiyle gecebilecek bisey. Doktor bana antibiyotk vermedi ama ben icmistm yastik bile kan ve irin icinde kaliyordu

Canım saç gözeneklerin tıkanmış belli ki , böyle bişeyin olması saçını azaltır,dermatologa görün,saç bakımı filan yapıyor musun onlar da neden olabilir. Temizliğine dikkat et kremsiz sampuan kullan,saç diplerin hava alsın.Önceden böyle bişi var mıydı peki.

Kremsiz kullanırım şampuanımı kremim ayrıdır.
Zaten saçlarım yağlı dahada yağlanmasın diye kıllardır kremsiz şampuan kullanıyorum
Bakım yapıyorum ama sık değil ve tıkıcak kadar değil.

çok ilginç çok geçmiş olsun canım
kullandığın bir kremin falanmı yan etkisi acaba

Saç derime krem kullanmıyorum.

AA bak gözenek deyince aklıma geldi Çatlak karbonatla peeling yapabilirsin saç derine.
O aldığını şampuan etki etmedi mi ?

Aklımda yapıcam bunu..
Tuzda olur mu ki acaba ?
Kremi dün 2 kere kullandım yoksa saçlarımı çekip yolucaktım su falan sakinleştirir dedim çığlık attırdı su bile :D

Benim bi arkadaşımda da olmuştu :KK43: zamanla ilerledi kız kel kaldı Bildiğin kel :KK43: sonra özel bi doktorda ayda bir falan kafa derisinden iğne yaptırarak saçlarına geri kavuştu Koş doktora koş çabuk :KK43:

Yaaa demee öyleee:KK61:
Gidicem direkt :KK55:

acilen bir dermatologa gitmelisin bence

Gidicem ama ne acaba bunlar..

doktor büyük ihtimalle antibiyotikli ilaçlar verir.
çok geçmiş olsun çatlak.

İlaç aldım antibiyotikli şampuan bazında kenazol olması gerek ismi.

Sağol canım

Dermatit olabilir mi acaba birde kasinti oluyor mu sac deriniz de? Ona gore cevaplandirayim.

Off lise doneminde dedigin bendede vardi ve olan yerlerdeki saclarim dokuldu malesef oralar kel oldu. Doktorlar ayni solusyonu ve sampuani veriyor sana tavsiyem defne yaprakli sabul al gunde 3kez saclarini yika hic yaglanmasina izin verme ama tabi cozum degil antibiyotik tedavisiyle gecebilecek bisey. Doktor bana antibiyotk vermedi ama ben icmistm yastik bile kan ve irin icinde kaliyordu

Ovvv :(
Şuan oralarda saç var mı peki :KK42:
Kış aylarında olsak sarımsak sürücem yemin ediyorum ama yazdayız yapamıyorum :KK42:
Ben şampuan aldım ama bakalım artık.
Sonunda saçımı kazıcam o olucak :( :mad:

Dermatit olabilir mi acaba birde kasinti oluyor mu sac deriniz de? Ona gore cevaplandirayim.

Kaşıntı hiç olmuyor diyebilirim.
Kimi zaman 3 4 gün yıkamadığım oldu saçlarımı yağla beslensin diye o zamanlarda dahii kaşıntı yoktu.
Benim tek derdim acı ve ağrı kaşıntı yok

Canm stresli oldugm bi dönem bnmde kafamda bsyler cikmisti doktora git ciban yada sivilce fark etmez doktor ne yapman gerektigini söyler zatn gecms olsn

Kremsiz kullanırım şampuanımı kremim ayrıdır.
Zaten saçlarım yağlı dahada yağlanmasın diye kıllardır kremsiz şampuan kullanıyorum
Bakım yapıyorum ama sık değil ve tıkıcak kadar değil.

Saç derime krem kullanmıyorum.

Aklımda yapıcam bunu..
Tuzda olur mu ki acaba ?
Kremi dün 2 kere kullandım yoksa saçlarımı çekip yolucaktım su falan sakinleştirir dedim çığlık attırdı su bile :KK70:

Yaaa demee öyleee:KK61:
Gidicem direkt :KK55:

Gidicem ama ne acaba bunlar..

İlaç aldım antibiyotikli şampuan bazında kenazol olması gerek ismi.

Sağol canım
Canım vücudun kendi de yapıyor olabilir,kardeşim tıpcı o anlatıyor kendide de var bu boyutta değil ama yine de rahatsız ediyor kıl kökü iltihabı folikulit olarak geçiyor,kıl köklerin çok hassastır,bir an önce doktora görün canım hiç vakit kaybetme güzelim saçlarından olma.

Kaşıntı hiç olmuyor diyebilirim.
Kimi zaman 3 4 gün yıkamadığım oldu saçlarımı yağla beslensin diye o zamanlarda dahii kaşıntı yoktu.
Benim tek derdim acı ve ağrı kaşıntı yok
Bende de yillar evvel minik sivilce gibi seyler olusmustu. Cok fazla kasiniyordu, kasidikca duz ve yogun olan saclarim yagli gibi gorundugunden sabah aksam yikiyordum. Yikadikca dibi kuruyor iyice kasiniyordu. Minik sivilce gorunumundeki yaralar alnima kadar inmisti. Kasiyip, kanatinca rahatliyordum.

Dermatologa gittim, ducray vichy bir de bioderma node un sampuanlarini donusumlu kullan dedi. Bunlar hic kopurmuyor ve bilindik sampuanlar gibi degil, kozmetik vari seyler yok koku vs. Oldukca iyi geldi bunlar bana. Hala bu tarz sampuanlar kullaniyorum. Devlet konazol ve turevlerini bunlar icin karsiliyor olabilir. Doktor yazarsa alabilirsiniz. Benimki strese bagliymis arada gerildikce tekrar ediyor, bende dermovate isimli losyon kullanip sac diplerimdeki yaralari rahatlatiyorum.

Yine de bir dr a gorunun saglikli gunler, pariltili saclar dilerim.

Canm stresli oldugm bi dönem bnmde kafamda bsyler cikmisti doktora git ciban yada sivilce fark etmez doktor ne yapman gerektigini söyler zatn gecms olsn

Sağolun..
Gidicem zaten

Canım vücudun kendi de yapıyor olabilir,kardeşim tıpcı o anlatıyor kendide de var bu boyutta değil ama yine de rahatsız ediyor kıl kökü iltihabı folikulit olarak geçiyor,kıl köklerin çok hassastır,bir an önce doktora görün canım hiç vakit kaybetme güzelim saçlarından olma.

Bende öyle düşünüyorum ama vücudun tek kıllı noktası saç değil sonuçta insanın kolunda dahii olabilir oralarda da çıkabilir ama bilmiyorum ya :(

Bİ TANESİNİN FOTOSUNU ÇEKTİM ATAYIM MI SİZCE ?

Sacimi kisa kestrmistim dojulmesin diye evet dokulenler cikti ama bir yildan fazla surdu. Acayip kasiniyordu bide o irinler akinca yapis yapis oluyodu sampuanda yakiyodu yikarken aglardim

Bende de yillar evvel minik sivilce gibi seyler olusmustu. Cok fazla kasiniyordu, kasidikca duz ve yogun olan saclarim yagli gibi gorundugunden sabah aksam yikiyordum. Yikadikca dibi kuruyor iyice kasiniyordu. Minik sivilce gorunumundeki yaralar alnima kadar inmisti. Kasiyip, kanatinca rahatliyordum.

Dermatologa gittim, ducray vichy bir de bioderma node un sampuanlarini donusumlu kullan dedi. Bunlar hic kopurmuyor ve bilindik sampuanlar gibi degil, kozmetik vari seyler yok koku vs. Oldukca iyi geldi bunlar bana. Hala bu tarz sampuanlar kullaniyorum. Devlet konazol ve turevlerini bunlar icin karsiliyor olabilir. Doktor yazarsa alabilirsiniz. Benimki strese bagliymis arada gerildikce tekrar ediyor, bende dermovate isimli losyon kullanip sac diplerimdeki yaralari rahatlatiyorum.

Yine de bir dr a gorunun saglikli gunler, pariltili saclar dilerim.

Çok sağolun valla bu bilgiler için.
Çünkü artık çıldırma noktasındayım.
Korkuyorumda.
Ya şuan işin maddi kısmında gerçekten değilim hayırlısıyla geçsin dye düşünüyorum.
Şuan psikolojik kaşıntı yaşıyorum ya :D
Gidicem doktora zaten ama çıban mı olup olmadığını anlamak istiyorum.
Bi kaç yıl önce bu ilacı kullandığımda iyi gelişti şuan 3. günü dün 2 kere yıkadım ondan önceki gün 1 kez ama etkisi yok sanki dahada büyüdü ve sanki tüm iltihaplar gün yüzüne çıktı gibi hissediyorum :(

Sacimi kisa kestrmistim dojulmesin diye evet dokulenler cikti ama bir yildan fazla surdu. Acayip kasiniyordu bide o irinler akinca yapis yapis oluyodu sampuanda yakiyodu yikarken aglardim

Aynen irinler akınca saçlarımı yapıştırdı baya.
Sabah kardeşime dedim şu saçlarımı yapışık yerlerden ayır ben yapamıyorum canım tatlıda biraz :D
Kardeşim saçımı hareket ettirmesiyle akması bir olmuş :(

Back