• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıban

eda_84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2013
19
1
86
34
Konya
Merhaba Arkadaşlar,6 yaşındaki kızımın yüzünde sivilce olduğunu zannettiğim bir şey çıktı,deri altında nohut büyüklüğünde sertlik olduğu bölgede kızarmış bir halde.On beş tatilde cildiye doktoruna gittik,önemli olmadığını kendiliğinden geçeceğini söyledi benim ısrarım üzerine fucidin adında antibiyotikli krem verdi,sabah akşam sürüyoruz fakat geçmedi,ben çıban olduğunu düşünüyorum,aile hekimimiz kreme devam etmemi ve encef adında cilt enfeksiyonlarında kullanılan bir antibiyotiğe başlamamızı önerdi.Böyle bir problem yaşayan var mı bir aydır geçmemiş hatta uç bile vermemiş olması normal mi,antibiyotikle de geçmezse doktora gideceğiz tekrar,ilçede yaşıyoruz o yüzden hemen gidemiyorum,çocuğunda böyle bir problem yaşayan varsa ne kadar sürede iyileştiğini söyleyebilir mi?

olabilir
cilt altı nodülüdür o
çıban dediğiniz öyle olmaz büyük bir enfeksiyondur.
hiç uğraşma bence kendi kendine geçer
eşimde de oluyor hem de sık ama kendi kendine kaybolur gider.

olabilir
cilt altı nodülüdür o
çıban dediğiniz öyle olmaz büyük bir enfeksiyondur.
hiç uğraşma bence kendi kendine geçer
eşimde de oluyor hem de sık ama kendi kendine kaybolur gider.
cevabınız için teşekkür ederim,ama ben deri altı nodülü olduğunu zannetmiyorum,görsellerden incelediğim kadarıyla bu çıbana benziyor hatta bazı tanıdıklar göz çıbanı diyorlar yani nazar ile olan bir durum gibi.Yine de sağolun yorumunuzdan dolayı...
Çocuğunda bu problemden olan yok mu özellikle kara merhem diye bi şeyden bahsediyorlar bilgisi olanlar acill yardımlarınızı bekliyorum inş...

Canım kızına çok üzüldüm.ağda sonrası genital bölgemde bu tarz bişey çıktığı için çıban hakkındada çok bilgi sahibi oldum.ayrıca sağlıkcıyımda.çocugun yüzüne sakın kara merhem-ihtiyol pomad-sürme.en azından doktora danışmadan,çünkü kara merhem iltibabı akıtsada geride çok ciddi izler bırakabiliyor.şu an bende fucidin ve agızdan antibiyotik kullanıyorum.ikisi birlikte sorunu çözecektir umundayım.kızım içinde kendim içinde.sevgiler

Kızımı bir cildiye uzmanına götürdüm hafta sonu, özel bir hastanede, deri altı kisti olabilir şu antibiyotiği kullanın kontrole gelin geçmezse bunun nihai çözümü amelyatla bu kisti çıkarmak dedi,çok üzüldüm çünkü henüz 6 yaşında ve yüzünde iz kalacak muhtemelen.Fakat ben bu doktora pek güvenemedim zaten doktorlara karşı bi önyargı oluşmuştu bende.İnternetten deri altı kisti diye görsellere baktığımda neredeyse ceviz büyüklüğünde ve kızarık olmayan görüntüler görüyorum,kızımın yüzündeki ise çıban görünümüyle uyumlu. Ankara'da iyi bir dermatoloğa gitmeyi düşünüyoruz, öyle olabilirli felan konuşmayacak işinin ehli bir doktaor tavsiyesine ihtiyacımız var antibiyotiği düzenli kullanıp geçmezse öyle gideceğiz,lütfen bilgisi olanlar cevap yazsın

2 Dr da aynı şeyi söylemiş daha neyi beğenmiyorsunuz yahu? Siz Dr değilsiniz internetten bakarak tanı koyamazsınız bunu anlayın artık

2 Dr da aynı şeyi söylemiş daha neyi beğenmiyorsunuz yahu? Siz Dr değilsiniz internetten bakarak tanı koyamazsınız bunu anlayın artık

iyi okursan iki doktorun aynı şeyi demediğini anlarsın birincisi önemli değil kendiliğinden geçer dedi ikincisi geçmezse ameliyatla alınacak dedi okuma özürlüsün galiba ayrıca bilgin varsa verilen soruya cevap verirsin konuyla ilgisi olmayan yorumunu kendine sakla

arkadaşlar ankara da iyi bir dermatolog önerecek olan yok mu? Mışlı muşlu konuşmayacak işinin ehli bir öneri bekliyorum inş sizlerden...

[B]Pek fazla yardımcı olan olmadı herhalde bu konudan muzdarip olan kişiler foruma girmediler ama neticeyi yazarak sizlere yardımcı olmak istiyorum.Araştırmalarım sonucu ankara da prof dr burhan aksakalın muayenehanesine gittik hafta sonu kızımın yüzündeki fındık büyüklüğündeki içi sert o kırmızı şişliğin önem arz etmediğini ancak kendiliğinden kaybolacak bir şey de olmadığını söyledi cerrahi girişimden söz ettiğimde(uzman doktorun görüşü) daha neler deyip güldü,iki üç iğneyi karıştırıp kızımın yüzüne enjekte etti.Ayrıca mercimekten biraz küçük bir leke vardı yüzünde ona da kriyoterapi yöntemi uyguladı gerçi o biraz büyüdü gibi oldu ama zaten doktor kabarıp derinin onu atacağını söyledi.Yüzünde kızarıklık neredeyse kaybolmak üzere şişlik indi içerisinde çok hafif bir sertlik var ama geçeceğini söyledi doktor,ankara dışında olduğumuz için bir kaç gün sonra bizimle internet üzerinden iletişim kuracak doktordan çok memnun kaldım herkese tavsiye ederim,bir de önemli hususlarda en az üç doktorun fikrini almayı mümkünse proflarla irtibat kurmayı tavsiye ederim,rabbim hiç kimseye dert verip derman aratmasın,sağlıklar dilerim...[/B]

iyi okursan iki doktorun aynı şeyi demediğini anlarsın birincisi önemli değil kendiliğinden geçer dedi ikincisi geçmezse ameliyatla alınacak dedi okuma özürlüsün galiba ayrıca bilgin varsa verilen soruya cevap verirsin konuyla ilgisi olmayan yorumunu kendine sakla

terbiyesizsin
kendini dr mu sanıyorsun
dediğin yanlış çıkmış işte
ayrıca istediğim gibi yorum yaparım sana mı sorcam

Cok saçma ama kızının kulağının ıcındekı pisliği çıban dediğin yere surermısın ? Bendede aynı problem olurdu fucıdın antıbıypotıklı merhem mikrop kırıyor. Ama kocakarı ilacı bu. Bi dene bakalım

terbiyesizsin
kendini dr mu sanıyorsun
dediğin yanlış çıkmış işte
ayrıca istediğim gibi yorum yaparım sana mı sorcam

Sen kimsin ya baştan sona yazdıklarımı okursan benim terbiyesiz olmadığımı ama kendinin okuma özürlü olduğunu anlarsın,ben kendimi doktor felan sanmıyorum,sadece bilinçli bir insanım bir kaç doktor aynı şeyi söylemedikçe ikna olmam,birinci doktor hiç bir şey yok dedi,ikinci ameliyat dedi,son gittiğim kendi kendine geçecek bir durum değil fakat ameliyat da iz bırakır deyip bir ilaç enjekte etti,şu an kızımın yüzü iyileşmiş durumda, ben bunu örnek olmak için paylaştım,kimin terbiyesiz olduğu gayet açık aynı zamanda okuduğunu anlamaktan aciz bir okuma özürlü olduğu...

Back