andro sana yeminle söylüyorum ben doguda doğup büyüyen bir Türküm..
Uni.hayatımda dogu da geçti..
Evlendim İzmir ve İstanbul'da ikamet ettim..
Bana sorulan ilk soru Erzincan'lıyım deyince mahcup bir ifade ile Kürt müsün ?
Değilim abi değilim..
Bıktım yemin ederim
Biz massal anlatmayiz ya:))
Gercekleri arastirir ve gercekleri konusuruz..
Bakin emekli Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral in anlattiklari;
Devlet içindeki paralel yapıyı 1999 yılında hazırladıkları raporla ortaya koyduklarını belirten Cevdet Saral, raporun o dönem gerekli etkiyi yaratmadığını belirtti. Saral sözlerine şöyle devam etti.
"1980'den itibaren polis akademileri Cemaatin kontrolüne girmeye başladı. Şimdi ise oralardaki varlıkları daha da yoğun. Şuan ki mahiyetini tam olarak tarif bile edemem.
O dönem hazırladığımız raporu siyasi mekanizmada sonuca kavuşturamadık. Gerekli algıyı oluşturamadık. Biz o dönemde devleti ele geçirme konusuna dikkat çektik. Raporumuzda da belirttik. Bir cemaat önderinin sözleri açıkça parelel yapıya işaret ediyordu. Biz o dönem isim olarak parelel yapı demedik ama oluşan tehlikeyi gördük ve raporumuzda açıkça ortaya koyduk. Eğer bizim raporumuz dikkate alınsaydı olaylar kesinlikle bu noktaya gelmezdi.
"RAPORDAN SONRA BİZİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR"
Saral "Biz o raporu yazdığımız için çok büyük sorgulamalar yaşadık. Bir takım dizilerde bize ait roller biçilerek kötü adam ilan edildik. Bir takım gazeteler bizi halen daha 28 Şubatçı ilan ediyorlar.
1999'daki raporumuzdan sonra cemaat bizim yok edilmemizle birlikte rahatlayıp kendini devlet yerine koyma aşamasına geldi. Şimdiki yaşanılan süreçte ilk defa cemaat devlet yönetiminde ciddi bir karşı duruşla ve bir irade ile karşı karşıya kaldı. Bilinmelidir ki, yargı mekanizması şöhret sevdalısı kişilerle yürütülmez." Şeklinde konuştu.
Cemaat 1980 lerde yerlesmeye baslamis, Emniyettekilerde bunu o zamanki hükümetlere raporlarla bildirmis ama hicbirsey yapilmamis cemaate hatta bu insanalar itibarsizlastirilmis..
Ama Erdogan " ben size boyun egmem" dedi ve gerekeni yapti..
Yani ne demistik???
Bundan önce Türkiye de yapilmis olan her carpikligi, her yanlisi her pisligi AKP temizledi, temizliyor:))
http://www.aksam.com.tr/guncel/emekli-emniyet-mudurunden-sok-cemaat-iddiasi/haber-278507
ehe ehe:))
Size bir gercek söyleyeyim mi?
1980 darbesinin iki ürünü var.
Biri PKK biri Cemaat..
:))))andro sana yeminle söylüyorum ben doguda doğup büyüyen bir Türküm..
Uni.hayatımda dogu da geçti..
Evlendim İzmir ve İstanbul'da ikamet ettim..
Bana sorulan ilk soru Erzincan'lıyım deyince mahcup bir ifade ile Kürt müsün ?
Değilim abi değilim..
Bıktım yemin ederim
:))))
Erzincan'lılar derneğine hoşgeldiniz, rahmetli dedeme de sorarlardı bu soruyu, adam artık şakaya vurarak cevap verirdi, bende kaşı gözü kara bir kadınım, sorulan ilk soru Kürt müsün? Nerelisin? Anne tarafım Erzincan'lı deyince hee tamam anlaşıldı o zaman bu kaşın gözün menşei derlerdi
Memleketlerin ne önemi var ki, bu ülkenin vatandaşıyız, yetmez mi
Ayrıca bir arkadaş demiş ki artık güneyde devlet yok..
Zaten yoktu bacım..
Olsa idi bir ALLAH'ın kulu dağa çıkamaz alayını kurşun manyagı yapardın..Tsk olarak yıllardır boş dagları bombaladık geldik..el kadar bebelerimizin tabutlarını kucakladık..
Köy baskınlarını izledik..Öldürülen siviller için sadece ekran basında ''ah canım,vah canım '' diyebildik..
Hani devlet nerede idi ? Nerede o varlıgıyla övündüğümüz düzenli anlı şanlı ordumuz ?
Yahu biz çanakalle savasını,kurtuluş savasını adını saymadıgım binlerce savaşın zaferini elimizdeki techizat eksikligine ragmen gögüslemiş bir milletin evlatları değil miydik ?
Yoksa bize şişirilmiş kof tarih mi anlattılar ?
Eeeee niye bir avuç çapulcu dedigimiz bu insanlarla ezelden beridir bir savaş verip kazanan tarafı olamıyoruz ?
30 yıldır devlet var mıydı sizce orada ?
Sanırsın topraklarında bir Türk bayragı sallayıp ne mutlu Türküm deyince devletin derin himayesinde idi o topraklar...
Akp'de dahil buna terör konusunu daima sıçmış batırmış sonrada sıvamış milletiz biz...Geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?