CHP Yeşilçam afişlerini seçim kampanyası yaptı

Lokomotif Banu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
1.362
1.592
CHP’nin sosyal medya hesaplarını yöneten ekip ‘@chpretro’ adıyla açtığı hesapta Yeşilçam filmlerinin afişleriyle kampanya yaptı.

Ali Haydar Fırat’ın koordinatörlüğünde Ayşe Merve Özden, Eren Aksoyoğlu, Oğulcan Orhan’ın görev yaptığı ekip tarafından hazırlanan afişler, sosyal medyada dikkat çekti. Çalışmalar kapsamında eski miting fotoğrafları ve eski film afişleri de kullanıldı.

CHP kendini Ali Taran’a emanet etti

CHP, 7 Haziran Genel Seçimleri'nde seçim propagandası ve reklam kampanyasını Ali Taran'a emanet etti. Ali Taran, 2002 seçimlerinde Cem Uzan’ın başkanlığını yaptığı Genç Parti’nin seçim kampanyasını yürütmüş, kampanyanın da etkisiyle seçimlerde yüzde 7'yi aşmıştı.

Twitter'dan bazı mesajlar:

- CHP Retro'nun logosu aklıma hep bisküvi getiriyor. Ama tam olarak hangi bisküvi bulamadım.

- Ben bir CHP retro insanıyım. Mazide yaşıyorum.

- Daha iyisi yapilana kadar en iyi secim kampanyasi @chpretro yaaağ siz datlış mısınız^^

- CHP Retro "cool" olmuş @chpretro . Kimler hazırlamış acaba?

- Yeni gördüğüm bu retro afişteki ruh ve tarz keşke chp'ye hakim olsa.

http://www.cafesiyaset.com/chp-yesilcam-afislerini-secim-kampanyasi-yapti_443017.html

En komik vecihili olan :) vermirim looo vermirim

Yani güzel mi kötü mü bilemedim aslında renkli neşeli eğlenceli dikkat çekici olmuş sıkıcı tek düze afişler değil

Ayy gitti bu güzelim filimlerr..

Chp farkli birseyler denemek istiyor.
Dun eksisozluge Kemal Kilicdaroglunun 2 saatligine girip sozluk yazarlariyla soru cevap yapmasi farkli.Bana eski zamanlardaki politika programlarini hatirlatti..Cevaplar da orjinaldi :)
Ali Taranla da farkli bir hava yaratmak istemisler.Capsler komik olmus :)

Bu guzellikleri siyasete karistirmasalardi.Bunun izni telifi yok mudur.?Filmin sahiplerinin afislerden haberi var midir acaba?
Kuzenim gencken her ucarak gecen hava aracina Vecihiiiiii diye bagirirdi o aklima geldi bi an.

Vecihi yaaa
Güzel ve orijinal olmuş.
Sıkıldım o basmakalıp sıkıcı seçim reklamlarından.
Of hele şöyle 1 ay kala fln bangır bangır arabalarla geçerler of.

Chp'nin ekşi sözlük atağını ve afişleri beğendim. Kemal Kılıçdaroğlu hitabeti iyi bir insan olmayabilir ya da çok güçlü bir lider profili çizmeyebilir ama gerçekten demokrat biri, çıktı her soruya cevap verdi -ya da onun adına danışmanları verdi- ki içlerinde sağlam eleştiriler de var. Güzel hareketler bence.

Aslında fikir orjınal, ama alkışlıyoruz reklamını sevmedim ben. çünkü tamamen chp seçmenine yönelik, trafo kedi vs. hali hazırda chp seçmeni olmayanları itebilir.ki amaç chpnin kemik kitlesi değil ona bi şekilde oy vermeyenleri kendine çekmek olmalı. chp seçmeni olmayanlara ne vadediyor? bide slogan yanlış. "onlar gitsin diye" . e tamam onlarda gitsinde nolsun? mhpmi, hdpmi chpmi gelsin başa. ben böyle düşündüm şahsen. yani biz iktidar olalım değil, onlar gitsin. zayıf kalmış reklam çalışmaları.

Danismanlari cevap verdi gibi duruyor ki yinede kendisinin onayindan gecmeden yazilmaz.Besiktasin halo nolacak sorusuna verdigi Cok sakat var yanitini sosyal medyayi kullananlar bilir misal kendisinin bildigini dusunmuyorum.Guzel bir adimdi ne kadar haz etmesem de Demirtasin hepinizi seviyorum sapsikler gibi...

Telif hakki icinse gecen yil Dombrada Ugur Isilakla sarkinin asi sahibi arasindaki telif rezaletinden sonra temkinli davranilmistir diye dusunuyorum.

chp tabanında ,içinde ve destekleyen o kadar çok okumuş,kültürlü,entel bir topluluk varken bu kadar komik ve saçma şeyler yapması tuhaf geliyor o insanlar niçin kendini göstermiyor..niçin bu tür olaylara el atmıyor ,fikir vermiyorlar hiç kimseyi bulamıyorlar ise kk kadınlara sorsunlar ne reklam kampayası çıkar,ne ses getirir bence ( kötü bir anlamda ,manada demiyorum,burdaki bayanların fikirlerini ve yorumlarını beğendiğimden diyorum )

Gecen yilki Chp nin secim reklami kepazeliginden sonra akillanmislar ki sosyal medyada en cok kendinden soz ettiren Alkisliyoruz reklami oldu.Bunu da ilistirelim.Reklam illaki milli duygulari kabartan,biriz butunuz milletiz mesaji vermek degildir ki kaldi ki cok havada kaliyor artik bu.Farkindaysaniz da Ak partinin o milli duygulara atis yapan reklamindan daha fazla konusuluyor ve akilda kaliyor.Reklamin amaco da budur zaten.Esprili olmus.Adam akilli bir adim atmayi becerebilmis parti.

nasıl oluyor o?, yani oylar sayılırken başka partililer yokmu orda. yanlış anlamayın cidden soruyorum, kinayeli falan değil.

Direkt akp'ye oy verilmiş gibi sayılmıyor tabiki yani sanırım milena onu demek istememiş.
Dolaylı yollardan bundan akp kazanclı cıkıyor
Boş atılan veya yuzde 10 barajının altında kalan oylar boşa gidiyor
Yani benim kendi mantıgımca şöyle bir hesaplaması var bunun dogru yada yanlış bilmiyorum
Mesela
100 kişi oy kullanmaya gidiyor diyelim. 40ı akp ye 30u chp ye 15i mhp ye 5i hdp ye oy versin. 10 kişide boş oy veya baraj altında kalacak bir partiye oy attı diyelim.
Şimdi eğer o 10kişide bu 4 partiden birine oy kullansaydı (akp'ye kullanmayacağını dusunerek hala 40kişiden hesaplıyorum akpyi) yüzde yüz oy kullanılmış olacaktı ve akp nin oranı %40 olacaktı
Ama o 10 kişinin oyu boşa gidince akp nin oy oranı %44 e yukselmiş oluyor.
Böylece milletvekili sayısını yükseltmiş oluyor. Anlatabildimmi?
Yani ben böyle anlıyorum.
Zaten kimsenin yuzdeyuz dogru anladıgını sanmam ama:)

Bu afişler,seçim şarkıları,tv.reklamları vs. hepsi gereksiz masraf geliyor bana...Kimse şarkıya,afişe göre fikir değiştirmez,yada iki parti arasında kaldıysa bile afişe göre fikri netleşmez.

Ama "ekmek için ekmelettin"den sonra her afiş bana "The Godfather"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…