CHP Yeşilçam afişlerini seçim kampanyası yaptı

Bu afişler,seçim şarkıları,tv.reklamları vs. hepsi gereksiz masraf geliyor bana...Kimse şarkıya,afişe göre fikir değiştirmez,yada iki parti arasında kaldıysa bile afişe göre fikri netleşmez.

Ama "ekmek için ekmelettin"den sonra her afiş bana "The Godfather" :KK53:

Ekmek için Ekmeleddin
Kaçak çay için Selehattin
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif
xenforo-smilies-kk70.gif

1 torba komure oy veren varken neden 1 secim sarkisina vermesin :)

Ayrica mazot 1 tl olacak mottosuyla yola cikan ve parsel parsel reklamlar yayinlayan Cem Uzan'in Genc Partisinin %7 oy oranini ne cabuk unutmussunuz.Bizim miletin firildakligi malumunuz.Ya tutarsa hesabi iste partilerin yaptigi da.

Danismanlari cevap verdi gibi duruyor ki yinede kendisinin onayindan gecmeden yazilmaz.Besiktasin halo nolacak sorusuna verdigi Cok sakat var yanitini sosyal medyayi kullananlar bilir misal kendisinin bildigini dusunmuyorum.Guzel bir adimdi ne kadar haz etmesem de Demirtasin hepinizi seviyorum sapsikler gibi...

Telif hakki icinse gecen yil Dombrada Ugur Isilakla sarkinin asi sahibi arasindaki telif rezaletinden sonra temkinli davranilmistir diye dusunuyorum.

Danışmanları da yazmış olsa sonuçta Kemal Kılıçdaroğlu adı ile cevaplanıyor, bu yeterli. Bence de güzel bir adım uzun zamandır ilk kez Chp'ye bir aferin dedim. Kedili-trafolu reklam ve yeşilçam afişleri de güzel.

Akp'liler de eleştiriyi geçtim soru sormaya bile cesaret edemeyecekleri bir adama tapıp bir de "milli irade" kisvesi altında yönetimde söz sahibi olduklarını düşünedursunlar :)

CHP nin seçim kampanyaları bende beğendim
Ama kendisini seçmeyen seçmeni ikna edecek kadar CHP gerçekçi değil nebilm eksik yanlış bir şeyler var CHP de

CHP nin seçim kampanyaları bende beğendim
Ama kendisini seçmeyen seçmeni ikna edecek kadar CHP gerçekçi değil nebilm eksik yanlış bir şeyler var CHP de
ikna olmak istemeyeni zorla ikna edemezsin zaten..

hayırlısı diyelim..bu günlerde geçecek allahın izni ile,asgari ücretlinin emeklinin gözü açılacak elbet..
CHP te oy veren bir başörtülü (hiç sevmem bu tabiri) gönlü rahat olmalı bir kürdün bir rumun bir ermeninin dar gelirinin gönül rahatlığıyla vereceği bir parti daha olamadı ama eskiye nazaran çok büyük ilerme kaydettiler.
Not: gerçekten kılıçtaroğlu dürüst biri ama chp tabanı güven vermiyor.

CHP te oy veren bir başörtülü (hiç sevmem bu tabiri) gönlü rahat olmalı bir kürdün bir rumun bir ermeninin dar gelirinin gönül rahatlığıyla vereceği bir parti daha olamadı ama eskiye nazaran çok büyük ilerme kaydettiler.
Not: gerçekten kılıçtaroğlu dürüst biri ama chp tabanı güven vermiyor.
bu konuda geri adım olmaz artık başörtü konusunda,örtülü hanımların gönlü rahat olsun..hangi parti tüm vatandaşları kucaklıyor allah aşkına..

Direkt akp'ye oy verilmiş gibi sayılmıyor tabiki yani sanırım milena onu demek istememiş.
Dolaylı yollardan bundan akp kazanclı cıkıyor
Boş atılan veya yuzde 10 barajının altında kalan oylar boşa gidiyor
Yani benim kendi mantıgımca şöyle bir hesaplaması var bunun dogru yada yanlış bilmiyorum
Mesela
100 kişi oy kullanmaya gidiyor diyelim. 40ı akp ye 30u chp ye 15i mhp ye 5i hdp ye oy versin. 10 kişide boş oy veya baraj altında kalacak bir partiye oy attı diyelim.
Şimdi eğer o 10kişide bu 4 partiden birine oy kullansaydı (akp'ye kullanmayacağını dusunerek hala 40kişiden hesaplıyorum akpyi) yüzde yüz oy kullanılmış olacaktı ve akp nin oranı %40 olacaktı
Ama o 10 kişinin oyu boşa gidince akp nin oy oranı %44 e yukselmiş oluyor.
Böylece milletvekili sayısını yükseltmiş oluyor. Anlatabildimmi?
Yani ben böyle anlıyorum.
Zaten kimsenin yuzdeyuz dogru anladıgını sanmam ama:)
gayet net anladım, teşekkür ederim. hep öyle derlerdi bende heralde bi hile var işin içinde sanırdım :KK62:

Bu afişler,seçim şarkıları,tv.reklamları vs. hepsi gereksiz masraf geliyor bana...Kimse şarkıya,afişe göre fikir değiştirmez,yada iki parti arasında kaldıysa bile afişe göre fikri netleşmez.

Ama "ekmek için ekmelettin"den sonra her afiş bana "The Godfather" :KK53:

Ben bunu "kirlilik" olarak tanımlıyorum.

Bangır bangır meydanlarda çalan zevksiz şarkılar, yerde gökte rengarek bayraklar, her köşeye adeta duvar kağıdı gibi kaplanmış birbirinden çirkin afişler...

Ha birde seçim sonrası aylarca bu çöpler etrafta yırtılmış parçalanmış halde kalıyor.

X