Yasağı pek takan yok, bizim burada sabahtan beri parti arabaları geçiyor...
Şu anda da büyük bir Akp kalabalığı geçiyor caddeden. İki gün önce de CHP nin gövde gösterisi vardı...
Bende iyi yönünden bakayım o zaman.
Oğluma 6 aylık hamileydim, acil diplomamı almam gerekti ve Ankara'ya gittim.
Metroya bindim , ayaktayım.
Hamile halimle bana yer vermeyen bir genç başörtülü bir genç bayana yer vermişti.
Benimkinide göbek zannettiler heralde
biz de bunları konuşmaktan zevk almıyoruz. ama siz yok dediniz diye bu sorunlar yok olmuyor. burada saldırı ne kadına ne ak partiye.. saldırı direk baş örtüsüne..
Bırakın toplumu açığım diye kocamın ailesi degil ama sulalesi tarafından hep yadırgandım. Dinden anlamiyorum sanıyorlardı. Namaz kıldığımı görünce şok olmuşlardı. Arkamdan konuşulanları kayinvalideme ben yanındayken acik mi gelininiz diye soranlar küçümseyerek bakan çok oldu. Cevaplarını eşim ya da ailesi veriyordu ama sinir bozucu iste.
Yani malesef bu hasta insanlar her yerde her düşüncede
Parti reklamı yasak diymi bugün depim.
İşin şakası bir yana , mutlaka bir ayrımcılık yapanlar vardır , ama benim bildiğim toplu taşıma araçlarında öncelik yazısı bile vardı eskiden ...gaziler , yaşlılar , hamileler diye . Baş örtüsü yoktu değil mi
E bu taciz değil mi şimdi? Baş örtüsü mü taciz ediliyor bir tek? Başı açık diye kadınlara yapılan mobbingleri görmezden mi geliyoruz?
Evet başörtülüler yaşıyor olabilir doğrudur. Fakat sadece onlar yaşamıyor dolayısı ile bu sadece "BAŞ ÖRTÜSÜ" sorunu değil.
ben de köye gidince bizim akrabalarda bunu yaşıyorum
ben de açığım dekolte de kullanıyorum yadırgıyolar
ama ben de namaz kılıyorum mesele görünce de şaşırıyolar
bu sefer de bi de kapansan laflarına giriyolar
hatta büyük dayım beni özel çağırıp kapanmam üzerine konuşma yapmıştı şok olmuştum
o zaman iyice sinir oluyorum
aklım fikrim var istesem kapanırım zaten
bu şekilde davranarak insanları soğutuyolar
Arkadaşım ben de diyorum ki baş örtülüler kadar başı açıklar da taciz ediliyor. Aynı olay izmir akp mitinginde oldu, balkondaki kadınların namusuna dil uzatan seçmenler vardı. Ne farkı var iki olayın birbirinden?
Baş örtüsünü değil, bu edepsizliği ve hadsizliği konuşalım.
ben de köye gidince bizim akrabalarda bunu yaşıyorum
ben de açığım dekolte de kullanıyorum yadırgıyolar
ama ben de namaz kılıyorum mesele görünce de şaşırıyolar
bu sefer de bi de kapansan laflarına giriyolar
hatta büyük dayım beni özel çağırıp kapanmam üzerine konuşma yapmıştı şok olmuştum
o zaman iyice sinir oluyorum
aklım fikrim var istesem kapanırım zaten
bu şekilde davranarak insanları soğutuyolar
Malesef simon böyle insanlar çok keşke azalarak yok olsalar.Annem ablam tesetturlu bana babam bi kere bu konuda konuşmamıs bu millete ne oluyor acaba ne sanıyorlar kendilerini. Sevaba falan gireceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Haberleri yok daha uzaklaştırıyorlar.
Arkadaşım ben de diyorum ki baş örtülüler kadar başı açıklar da taciz ediliyor. Aynı olay izmir akp mitinginde oldu, balkondaki kadınların namusuna dil uzatan seçmenler vardı. Ne farkı var iki olayın birbirinden?
Baş örtüsünü değil, bu edepsizliği ve hadsizliği konuşalım.
Benim dayım da çok eleştirirdi hatta annemle tartışmışlar bu kız evdeyken ben gelmem bir daha diye annemde sen bilirsin senin için kızımı sokağa atacak değilim demiş, baya küs kalmışlardı.
Benim dayım da çok eleştirirdi hatta annemle tartışmışlar bu kız evdeyken ben gelmem bir daha diye annemde sen bilirsin senin için kızımı sokağa atacak değilim demiş, baya küs kalmışlardı.
Birakin artik 'turbanlı-turbansız' ayrimini...
haha diğer büyük dayım da beni kısa kollu birşeyle gördü diye annemi kenara çekmiş
kızına birşey söyle yoksa sana küserim demiş
annem de kıramamış zaten hepimiz korkuyoruz o dayımdan
ben de artık hırka filan giyiyorum memlekete gidince
napıyım artık zaten yılda bi iki kere görüyorum gönülleri kırılmasın diye hırka giyiyorum
ayrımı konuşmak ayrım yapmak değildir. sorunlar konuşmayarak, yok öyle birşey diyerek çözülmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?