chp mitingi sonrası başörtülülere çirkin saldırı

Son zamanlarda başörtüsüne önceye nazaran artan bir tepki olduğu ortada bunu kimse inkar edemez sanırım. Ancak sebebini sorgulamak gerek bir de, başbakan meydanlarda "benim başörtülü bacım" diye bağırarak hedef gösterip kışkırttıkça tepkiler kesilmeyecektir. Ha doğru mu kesinlikle değil, ama insanların başörtüsü=akp algısının oluşması bundandır.

Yok be parkon , bu anlattığını nereden ele alırsan al iyi tarafını bulamadım ben .

Acaba fiziği bozulmayan hamilelerden miydin

İşin şakası bir yana , mutlaka bir ayrımcılık yapanlar vardır , ama benim bildiğim toplu taşıma araçlarında öncelik yazısı bile vardı eskiden ...gaziler , yaşlılar , hamileler diye . Baş örtüsü yoktu değil mi

biz de bunları konuşmaktan zevk almıyoruz. ama siz yok dediniz diye bu sorunlar yok olmuyor. burada saldırı ne kadına ne ak partiye.. saldırı direk baş örtüsüne..

Arkadaşım ben de diyorum ki baş örtülüler kadar başı açıklar da taciz ediliyor. Aynı olay izmir akp mitinginde oldu, balkondaki kadınların namusuna dil uzatan seçmenler vardı. Ne farkı var iki olayın birbirinden?

Baş örtüsünü değil, bu edepsizliği ve hadsizliği konuşalım.

ben de köye gidince bizim akrabalarda bunu yaşıyorum
ben de açığım dekolte de kullanıyorum yadırgıyolar
ama ben de namaz kılıyorum mesele görünce de şaşırıyolar
bu sefer de bi de kapansan laflarına giriyolar
hatta büyük dayım beni özel çağırıp kapanmam üzerine konuşma yapmıştı şok olmuştum
o zaman iyice sinir oluyorum
aklım fikrim var istesem kapanırım zaten

bu şekilde davranarak insanları soğutuyolar

istanbulda çok görüyorum
otobüste yaşlılara yer vermeyen çok oluyo
kaç kere gördüm bunu sayamadım
genelde hasta ve yaşlı oluyolar otobüsün sonuna kadar geliyo kimse yerinden kıpırdamıyo
en sonda biz veriyoruz yine genelde sonda olduğumuzdan
anlamıyorum bazı insanlar cidden çok duyarsız
o kadar insan nasıl yer vermiyo sona gelene kadar şaşırıyorum

ama başörtülü görünce neden yer veriliyo onu anlamadım

Millet olarak şekilci olduğumuz sürece bu örnekleri çok yaşarız...

Başım açık gezdiğim zamanlarda da yaşadım. Şimdi de yaşıyorum buna benzer önyargıları...

İlla bir taraf olmanız bekleniyor...

Taciz tabi ki.Bi ara psikolojik bozulmadı değil. Allahtan esimden yana şanslıyım. Kime ne oluyorsa milletin giyimini geçtim imanını sorgulamaya kalkıyorlar.

Çok küçükken babanem mini etekli beni parka goturmusken elin adamından laf yedi. Sen başörtülusun utanmiyor musun bu kizi böyle giydirmeye diyerek. Yaşım 5 ya da 6 idi. Malesef biraz açıklara uygulananlar görmezden geliniyor en kötüsü de müstehak sayiliyor.

Malesef simon böyle insanlar çok keşke azalarak yok olsalar.Annem ablam tesetturlu bana babam bi kere bu konuda konuşmamıs bu millete ne oluyor acaba ne sanıyorlar kendilerini. Sevaba falan gireceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Haberleri yok daha uzaklaştırıyorlar.

Ben de sizinle aynı düşüncedeyim ama zaten konuyu açan arkadaş açık bayanların rahatsız edilmesine de aynı şekilde tepki gösterdiğini söyledi. O yüzden fazla üstüne gidildi gibi düşünüyorumm. Sonuçta ben de dekolteme bakıp bir şey deseler veya televizyonda bir parti mitinginde bu tip bir olay görsem deliririm valla. Ki yaşıyoruz görüyoruz. Ama dediğiniz gibi olay baş örtüsü olayı değil de, kadınların üzerinden sürekli bir kendini ispatlama çabası gibi. Erkeklerin ne giydiği kimsenin umrunda değil de kadının bikinisi, dekoltesi, baş örtüsü veya çarşafı hep mesele. Bi özgür olamadık ne yazık ki...Açığı da kapalısı da...

Benim dayım da çok eleştirirdi hatta annemle tartışmışlar bu kız evdeyken ben gelmem bir daha diye annemde sen bilirsin senin için kızımı sokağa atacak değilim demiş, baya küs kalmışlardı.

Son düzenleme:

uyarmak gerektiğini düşünüyolar heralde ama bu şekilde ben kendinlerinden uzaklaşıyorum
onları görünce kaçıyorum
benim annemde kapalı ve ne annem ne babam kapan demedi bana
namaz kılmaya da kendi kendime başladım
kimsenin yönlendirmesine ihtiyacım yok
bi de bu yönlendirenler aile bireyleri filan olunca iyice ters tepiyo zaten

geçen düğünde kuzenin mini etekli bireşy giydi diye büyük dayım kızmış kız yeni birşey almak zorunda kaldı düğün günü
lise öğrencisi bi de çocuk yani
bunu büyükler yapıyo bizim memlekette sadece
o yüzden kimse birşey demiyo kırmamak için

birkaç defa yazdım yine yazıyorum. başörtülü yada başörtüsüz farketmez, tacize uğrayan kim olursa olsun mağdurdur. ben o ak partiliyi savunacak değilim. onunki de taciz bunlarınki de taciz. arada şöyle bir durum da var. izmirdeki kadınlar mitinge gidenleri protesto ediyor hatta el hareketleri yapıyorlardı. bu saldırganları, yapılan iğrenç küfürleri asla haklı çıkarmaz ama olayın taraflarının da aynı ölçüde olmasa da olaya dahil oldukları ortada. o kişiler de direk kadına değil,pencerelerdeki herkese küfrediyorlardı. demek istediğim direk güçsüze dalma olayı yoktu. ama bu kadın yoldan geçen biri. kimdir nedir ne değildir belli bile değil. direk başörtüsüne saldırıyorlar.

Son düzenleme:
Benim dayım da çok eleştirirdi hatta annemle tartışmışlar bu kız evdeyken ben gelmem bir daha diye annemde sen bilirsin senin için kızımı sokağa atacak değilim demiş, baya küs kalmışlardı.

o ne demekmiş öyle ya ?
senin günahının sevabını hesabını dayın soracak ahirette heralde tövbe Rabbime, sorsaydın keşke cenneti garantiledin heralde sen, başkasını düzeltmeye başladın diye..

haha diğer büyük dayım da beni kısa kollu birşeyle gördü diye annemi kenara çekmiş
kızına birşey söyle yoksa sana küserim demiş

annem de kıramamış zaten hepimiz korkuyoruz o dayımdan
ben de artık hırka filan giyiyorum memlekete gidince
napıyım artık zaten yılda bi iki kere görüyorum gönülleri kırılmasın diye hırka giyiyorum

bak ne güzel çözüm bulmuşsun. ama bizim kimse kırılmasın diye başımızı açma lüksümüz yok ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…