bak yazacaktım unuttum. sözcü, hürriyet, milliyet, posta veee asıl bomba oda tv.. bunların tarafsız olduklarını düşünüyor olabilirler mi gerçekten?
bak ben,ankara istanbul,adapazarı,afyon,aydın,izmir ve bilecikte yaşadım.hiç bir zaman karşılaşmadım.şanslıymışım
bak ben,ankara istanbul,adapazarı,afyon,aydın,izmir ve bilecikte yaşadım.hiç bir zaman karşılaşmadım.şanslıymışım
evet en büyük sıkıntı sahil kentlerinde.. o güzelim cennet gibi şehirler bize cehennem ediliyor..ben açığım ama sahil kesiminde bazen gözlemliyorum kapalılara karşı bi beğenmeme gibi tutum var
mesela denize haşema sanırım onunla girdikleri için arkalarından eleştiriyolardı baya
biri de bizim komşumuzdu
çok sinir oluyodum
bakışlarıyla rahatsız edebiliyolar
insanlarda kötü hissediyo psikolojik olarak
ama istanbulda böyle birşey yaşayan azdır heralde
ben de bazı şehirlerde açık giyinemiyorum mesela
normalde dekolte filan kullanırım ama bazı yerlerde mecbur kapanıyorum
hem şehire hem insana göre değişiyo sanırım
kılıçdaroğlu reklamlarda diyoki kimse inancından ve yaşam tarzında ötürü ötekileştirilmeyecek.. evet görüyoruz ötekileştirilmiyo
ben açığım ama sahil kesiminde bazen gözlemliyorum kapalılara karşı bi beğenmeme gibi tutum var
mesela denize haşema sanırım onunla girdikleri için arkalarından eleştiriyolardı baya
biri de bizim komşumuzdu
çok sinir oluyodum
bakışlarıyla rahatsız edebiliyolar
insanlarda kötü hissediyo psikolojik olarak
ama istanbulda böyle birşey yaşayan azdır heralde
ben de bazı şehirlerde açık giyinemiyorum mesela
normalde dekolte filan kullanırım ama bazı yerlerde mecbur kapanıyorum
hem şehire hem insana göre değişiyo sanırım
bodrumda,antalya da alanya da lüks otellerin hiç birinde sorun yaşamadım.hatta bodrumdaki otelde tek kapalı,haşemayla denize giren bendim.gerçekten şanslıymışım
valla bazı tanıdıklarım sırf bu yüzden kapalılara özel otel arıyodu tatil için
kendilerini orda kötü hissediyolar çünkü
sözlü müdahale olmasa da bakışlarla alaycı ya da sanki beğenmiyomuş gibi tutumlarla karşılaşanlar oluyomuş maalesef
ben bizzat şahit oldum buna o yüzden yapanlar var böyle şeyleri
keşke böyle şeyler hiçbir yerde olmasa
bizde bazı taraflarda dekolte giyinemiyoruz işte ben de bundan şikayetçiyim
fakat biz biraz daha kapalı giyinip yine dolaşırız ama kapalı bi insan açılamaz o yüzden onlara daha çok üzülyorum
ben de sırf kapalı otellere gitmeye karşıyım.asıl ayırımın oralarda yapıldığını düşünüyorum.eşim de öyle yerlerden hoşlanmaz.havuza da denize de ailecek girmeliyiz
tercih meselesi işte
ama öyle ayrı ayrı girilmiyomuş diye biliyorum
yanlış biliyo da olabilirim
yoksa tatilin ne anlamı kalacak ki ayrı takılırlarsa
ben de sırf kapalı otellere gitmeye karşıyım.asıl ayırımın oralarda yapıldığını düşünüyorum.eşim de öyle yerlerden hoşlanmaz.havuza da denize de ailecek girmeliyiz
olayı anlamayan bir arkadaş daha!Geçen akp mitinginden çıkanlarda başı açık bir kadına saldırmışlardı o niye hiç haber olmuyor anlamıyorum, hatta fox haberde Fatih Portakal Başbakan bu kadına da sahip çıkacak mı diye sormuştu?Açık kapalı diye ayrım yapmayı bırakıp gerçekten niye o kadınlarımıza da sahip çıkmıyorsunuz?
Geçen akp mitinginden çıkanlarda başı açık bir kadına saldırmışlardı o niye hiç haber olmuyor anlamıyorum, hatta fox haberde Fatih Portakal Başbakan bu kadına da sahip çıkacak mı diye sormuştu?Açık kapalı diye ayrım yapmayı bırakıp gerçekten niye o kadınlarımıza da sahip çıkmıyorsunuz?
bu olayı küçük görmenizi kabul edemem. çünkü bizzat yaşadım, yaşıyorum. markette alış veriş yaparken de, parkta otururken de, restoranda yemek yerken de.. orta parmağını gösteren mi dersin, gözünü lokmama dikip şeytanca gülen mi, yoksa yanımdan geçerken arkadaşına "fahişeler kendilerini masum göstermek için başörtü takarlarmış" diyen mi? sonra da bunlar hep mağdur edebiyatı yapıyorlar yahu diye gülerler. yani hem ezileceğiz hem de sinip oturacağız. özgürlük bunu neresinde?
işte bu yüzden benim için hiç de küçük bir olay değil. hayatımızın tüm alanlarına yayılmış, bizi hep kısıtlayan, sanki hiç birşeye hakkımız yokmuş gibi düşündüren malesef ama malesef chp.. keşke olmasa, keşke gerçekten kucaklayıcı, kabullenici, özgürlükçü olsalar.. onlar değil miydi çarşaflıya önce rozet takıp sonra döven, onlar değil miydi baş örtüsü serbest kılınınca mahkemeye götüren, onun zihniyeti değil mi hala baş örtülü avukatları duruşmalara almayan, baş örtülü vekiller meclise gelince birbirlerini zorla sakinleştiren? diyeceksiniz ki onlar akpnin baş örtüyü kullanmasına karşı. e o zaman akpnin kullanmasına mahal vermesinler, ama yasaklayarak değil, destek vererek. dini sadece ak partinin tekeline bırakmayarak, dindarları bir partiye mahkum etmeyerek..
Hanımefendi ben nerede chpliyim yazdım da öyleymişim gibi konuşuyorsunuz anlayamadım? Yaşadığınız şey elbette hoş değil ama karşı tarafı anlamamak için özel bir çaba sarf ettiğinizi düşünüyorum. Ben size yaşadığınız küçük bir şey demedim. Karşılaştırma yaptım. Bu ülkede annelerin evlatları ölüyor onun yanında ufak bi şey dedim. Bunu deme sebebim de çocukların can güvenliğinin bile bulunmadığı bir ülkede bu tip şeyler olmasına şaşırmamak gerekiyor. Neden sinirlendiğinizi anlayamadım. Eminim ki siz de kendi acınızın evladını kaybetmiş annelerden daha önemli olduğunu falan düşünmüyorsunuzdur. Dediğim gibi karşılaştırma yapmamın sebebiyse bu ülkede can güvenliğinin bile olmaması, bu tip özgürlükler lükse giriyor artık bizim için. Yanlış ama böyle, elimizden de hiçbir şey gelmiyor. Ha chp başa geçse yine bir şey değişeceğine inanmıyorum bahsettiğiniz konuda. Bizi çoktan birbirimize düşman ettiler zaten, başta akp olsa başörtülüler açık olanları ezecek, başka bir parti gelse tam tersi olacak vs. Zihniyetin değişmesi lazım ama o da birbirinden bu kadar "siz" biz" diye ayrıştırılmış bir toplumda çok zor gözüküyor
haberlerde gördüm ben ama buraya açıldı mı bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?