• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

chp mitingi sonrası başörtülülere çirkin saldırı

sevindim ima sezmemenize, rahatsız edilmemenize..
çok kırıcı bir şey çünkü hiç de başınıza gelmez umarım :34:

açıkken de kapalıyken de bir sorun yaşamadım Allaha şükür, okuduklarımdan sonra gerçekten çok şanslı olduğumu düşünüyorum.inşallah bundan sonra da yaşamam,inşallah bundan sonra hiç kimse sorun yaşamaz:50:

bu düşüncenizi anlayamıyorum hadi bunu yapanlar provakatörlerdi peki otobüsün içinde onları alkışlayan bayanlarla tartışanlara ne demeli otobüsteki yolcular da mı provakatör

Otobusteki diger bayanlara sorsaydiniz... Ben de cok sey duyuyorum onlardan, acik giyindikleri icin pis pis bakanlar, yanacaksiniz diye laf atanlar, onlara yer vermeyip basortu taktigi icin daha genc bile olsa kiz ogrencilere yer verenler... Millet kutuplasti artik... Erdogan herkesin icine nefret tohumlarini iyice yerlestirdi. Herkes birbirine tahammulsuz, ulke cehennem gibi huzursuz insanlarla doldu. Gidin biraz da gercek sucluyu yargilayin diyorum. 20 sene Izmirde, 20 sene Istanbul'da yasadim, ben boyle nefretle dolmus insanlar gormedim. Daha ne diyeyim? Ulkeyi bu hale getirenlerle ugrasin diyorum. Bahsettiginiz olay sadece SONUC...
SEBEBI BULUP ORTADAN KALDIRIN diyorum. Anlamak bu kadar mi zor?

Ne demek? Mitinge herkes girer, CHP mitinglerine AKP mitinglerinde oldugu gibi otobus kartlariyla girilmiyor. Isteyen elini kolunu sallaya sallaya girer. TEk basina da girer, ordu gibi kalabalik da... Zaten olay miting alaninda da olmamis, yoksa halk otobusunun alanin icinde ne isi var?

Lacey, yazdiklarin agir ithamlar, ancak savundugun gurup yalandan duzen kurmaktan oyle mimli ki, ben artik onlar Allah bir dese inanmayacak durumdayim, o kadar... Nasil bir "musluman basbakan" ise bu, bazilarinin dedigi gibi.. Bir laf vardir. Yalancinin evi yanmis, kimse inanmamis, iste o hesap..
gerçekleri ve miting alanlarını çok iyi biliyorum. saldırganların bu gücü nereden aldıklarını da
neye inanacağın seni ilgilendirir canım , insanların dini inanaçları da kimseyi ilgilerdirmez. ben gözümle gördüklerime ve yapılanlara inanırım . çok şükür hala demokrasi var bu ülkede özgürlüğümüzü sonuna kadar kullanabiliyoruz.

Otobusteki diger bayanlara sorsaydiniz... Ben de cok sey duyuyorum onlardan, acik giyindikleri icin pis pis bakanlar, yanacaksiniz diye laf atanlar, onlara yer vermeyip basortu taktigi icin daha genc bile olsa kiz ogrencilere yer verenler... Millet kutuplasti artik... Erdogan herkesin icine nefret tohumlarini iyice yerlestirdi. Herkes birbirine tahammulsuz, ulke cehennem gibi huzursuz insanlarla doldu. Gidin biraz da gercek sucluyu yargilayin diyorum. 20 sene Izmirde, 20 sene Istanbul'da yasadim, ben boyle nefretle dolmus insanlar gormedim. Daha ne diyeyim? Ulkeyi bu hale getirenlerle ugrasin diyorum. Bahsettiginiz olay sadece SONUC...
SEBEBI BULUP ORTADAN KALDIRIN diyorum. Anlamak bu kadar mi zor?

insan olan insan ,
erdoğanla, kılıçdaroğluyla, bahçeliyle cartla curtla kutuplaşmazz...
zayıf insanların karşısına kimi çıkartırsan çıkart kutuplaşmaya hazırdır..

ya değillerse saraylım
böyle insanlar yok mu hiç
bu konu akp ile ilgili olsa yorumların çok farklı olurdu
o zaman bunlar karalamaya çalışan provakatörler demezdin eminim
biraz daha tarafsız bak bence ve böyle terbiyesizlerin her çevreden çıkabileceği ihtimalini bi düşün

bu bütün parti böyle demek değil ki
ama böyle davrananlar da var işte her kesimden
onların da kınanması çok normal bence

1. Su cikan son tapede AKPnin yapabileceklerinin boyutunu gordukten sonra CHPnin oylarini azaltmak icin bunu cok daha kolay yapabilecegine inaniyorum.
2. AKP insanlarin dini duygularini tartismasiz olarak siyasete alet etmis bir parti, aksini iddia eden?
3. Basortulu bacilar AKPnin en buyuk silahi, siyasete ilk alet ettigi sey.
4. CHP 80 seneli parti ve ben simdiye dek hic bir basortuluye saldirdiklarini duymadim.

Bir yalanci, duzenbaz partinin uyelerine karsi bir baska bu olaylardan sabikasiz bir parti uyeleri... Hangisine inanayim?

insan olan insan ,
erdoğanla, kılıçdaroğluyla, bahçeliyle cartla curtla kutuplaşmazz...
zayıf insanların karşısına kimi çıkartırsan çıkart kutuplaşmaya hazırdır..

Oyleyse son 12 senedir herkes bayagi zayiflamis Turkiyede nedense... Cunki biz dindar, ateist, ermeni, kurt, sunni, alevi hep beraber ayni ulkede ayni ekmegi bolustuk senelerce... Nedense simdi bu hukumet hep "Benim sunni vatandasim, benim basortulu bacim" deyip duruyor, zayif insanlar ne yapsin di mi?

Provakotor diye düşünenler çıkabilir , zaten maçlarda da hep yapıyorlar dimi bunu . Atıyorum "q" takımı "n" takımının formasını giyip yakıp yıkıp olay çıkarıyor.
Böyle olaya bakmak yerine gerçekten her grubun sapkın tutkunları olduğunu unutup iftira deriz. Hemen olayı yapan aslında baskası deriz. Onları savunmak yerine desteklemek yerine bu kişilere tepki göstersek de artık yaptıklarının kötü birşey olduğunu anlasalar.

gerçekleri ve miting alanlarını çok iyi biliyorum. saldırganların bu gücü nereden aldıklarını da
neye inanacağın seni ilgilendirir canım , insanların dini inanaçları da kimseyi ilgilerdirmez. ben gözümle gördüklerime ve yapılanlara inanırım . çok şükür hala demokrasi var bu ülkede özgürlüğümüzü sonuna kadar kullanabiliyoruz.

Evet, ucundan tirtiklanmaya baslamissa da hala var.Turk halki da bu demokrasiyi kimselere yedirmeyecek insallah, ne arac, ne de zamani geldiginde inilecek tren gibi gorenlere...

Son düzenleme:
Oyleyse son 12 senedir herkes bayagi zayiflamis Turkiyede nedense... Cunki biz dindar, ateist, ermeni, kurt, sunni, alevi hep beraber ayni ulkede ayni ekmegi bolustuk senelerce... Nedense simdi bu hukumet hep "Benim sunni vatandasim, benim basortulu bacim" deyip duruyor, zayif insanlar ne yapsin di mi?

son 12 senedir öyle mi ?
biz bilmiyoruz sanki önce ki yılları, büyüklerimiz bilmiyor sanki önce ki durumları..
ben geçmişi hatırlıyorum , yaşlılarla oturup geçmişi konuşuyorum o yüzden bana son 12 senedirle gelmeyin neyin ne olduğunu biliyorum..

1. Su cikan son tapede AKPnin yapabileceklerinin boyutunu gordukten sonra CHPnin oylarini azaltmak icin bunu cok daha kolay yapabilecegine inaniyorum.
2. AKP insanlarin dini duygularini tartismasiz olarak siyasete alet etmis bir parti, aksini iddia eden?
3. Basortulu bacilar AKPnin en buyuk silahi, siyasete ilk alet ettigi sey.
4. CHP 80 seneli parti ve ben simdiye dek hic bir basortuluye saldirdiklarini duymadim.

Bir yalanci, duzenbaz partinin uyelerine karsi bir baska bu olaylardan sabikasiz bir parti uyeleri... Hangisine inanayim?

o bahsettiğin şeyler iki taraf için de geçerli olamaz mı
bu yazdıklarına cidden inanıyo musun
inanıyosan neden tek taraflı inanıyosun
aynı empatiyi diğer taraf için de yapmalısın o zaman

parti yüzünden resmen insan ayrımcılığı yapıyosun
nasıl bi düşünce yapın var cidden anlamadım

başörtülüye karşı bir tepkileri yok öyle mi
sen nerde yaşıyorsun ben anlamadım
ben bizzat tanıyorum başörtülü diye bizzat eleştirip yerin dibine sokan bi chpli
bizim komşumuzdu çünkü
bu bütün chpliler böyle demek değil ki
ama böyleleri de var işte
sen görmedin diye onlar böyle protesto asla yapamaz mı yani
biraz gerçekçi ol lütfen

bak aynı şeyi diğer konuda başka partililer de yapmış bi bayana
bu yorumlarını oraya da bekliyorum

Son düzenleme:
son 12 senedir öyle mi ?
biz bilmiyoruz sanki önce ki yılları, büyüklerimiz bilmiyor sanki önce ki durumları..
ben geçmişi hatırlıyorum , yaşlılarla oturup geçmişi konuşuyorum o yüzden bana son 12 senedirle gelmeyin neyin ne olduğunu biliyorum..

Anlatin biz de bilelim oyleyse.. Bakalim bizim yasamadigimiz ne yasamis sizinkiler..

Anlatin biz de bilelim oyleyse.. Bakalim bizim yasamadigimiz ne yasamis sizinkiler..

anlatırım da sizin anlamayacağınız kesin..
paylaşılan haber sitesine yanlı diyen konu sahibine yanlı diyen birine ne anlatırsam anlatayım yanlılıkla sıfatlandıracak haksızmıyım..
bide şu var her olayın bir den çok nedeni vardır hiç bir olay tek nedenle açıklanamaz..
siz herşeyi tek nedenle açıklıyorsunuz, size ne anlatsam boş..

Hanımlar,
neden bu konu sayfalarca ilerlemişken http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=705104 bu topiğe sadece 4 kişi yazmış.

Hala baş örtüsü- açıklık konusunda takılı kalıyorsunuz.
Hepimiz kadınız, bizlere yapılan hertürlü saldırı çirkindir diyemiyorsunuz, neden?
Neden hala hep mağdur tek tarafmış gibi yansıtılıyor, kotunu giyip çıkmış bir kadına bunlar cehennemlik diyenlerde azımsanmayacak kadar çok.
Ben kotum yüzünden tecavüz edilebilir potansiyeli taşıyorum neden?

Kurban olayım kadın olarak ele alalım konuyu, giyim şekilleri üzerinden değil.

yolcum bence sen kendini anlatamadın canım ya da yanlış anlaşıldın :34:
benim tanıdıgm kadarıyla yanlı değilsin biliyorum. burada anlaşmazlık oldu :34:

valla renginacım ben bu çirkin olaya gayet doğal olarak tepkimi belirttim. insaf sahipleri zaten hak verdiler. ama saldırganları kendilerine yakın görenler bu olayı şirinleştirmek için akıl mantık ötesi bahaneler ürettiler. kendileri bilir. vicdanları sindiriyorsa bana da söz düşmüyor..

Hanımlar,
neden bu konu sayfalarca ilerlemişken http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=705104 bu topiğe sadece 4 kişi yazmış.

Hepimiz kadınız, bizlere yapılan hertürlü saldırı çirkindir diyemiyorsunuz, neden?
Neden hala hep mağdur tek tarafmış gibi yansıtılıyor, kotunu giyip çıkmış bir kadına bunlar cehennemlik diyenlerde azımsanmayacak kadar çok.

aynen katılıyorum, bu da başbakandan kalma bir alışkanlık sanırım, başörtülü bir kadına bir saldırı olunca başka, başı açık bir kadın olunca başka muamele görüyor, neden?

Yönetici olduğum firma personel alımıyla da ilgileniyordum. Ve o zamanlar seçim falan da yok. Patronumla kriterleri konuşurken şöyle dedi " başı kapalı olmasın" ve ne yazık ki CHP liydi ki bende ailemde öyle olmamıza rağmen çok utandım böyle düşünmesine.
Yani maalesef böyle düşünceler mevcut ve o yapanların provokatör olduğunu düşünmüyorum.

aynen katılıyorum, bu da başbakandan kalma bir alışkanlık sanırım, başörtülü bir kadına bir saldırı olunca başka, başı açık bir kadın olunca başka muamele görüyor, neden?

Yanlışta anlaşılmasın, ne baş örtülü ne açık, kadına yapılan hertürlü hakaret ve eyleme karşıyım, kınıyorum, insanlar giyimleri üzerinden değerlendirilmemeli, giyimi yüzünden aşağılanmamalı, benim feveranım buna.

o bahsettiğin şeyler iki taraf için de geçerli olamaz mı
bu yazdıklarına cidden inanıyo musun
inanıyosan neden tek taraflı inanıyosun
aynı empatiyi diğer taraf için de yapmalısın o zaman

parti yüzünden resmen insan ayrımcılığı yapıyosun
nasıl bi düşünce yapın var cidden anlamadım

başörtülüye karşı bir tepkileri yok öyle mi
sen nerde yaşıyorsun ben anlamadım
ben bizzat tanıyorum başörtülü diye bizzat eleştirip yerin dibine sokan bi chpli
bizim komşumuzdu çünkü
bu bütün chpliler böyle demek değil ki
ama böyleleri de var işte
sen görmedin diye onlar böyle protesto asla yapamaz mı yani
biraz gerçekçi ol lütfen

bak aynı şeyi diğer konuda başka partililer de yapmış bi bayana
bu yorumlarını oraya da bekliyorum

Simon, basortuluye karsi tepki artik heryerde var, ama saldiracak kadar degil. Basortu taraftarlari ne kadar saldirirsa o kadar... Artik Turkiyede basortusu ya da turban bir siyasi dusunce ile esdeger hale gelmis. Bunu bu hale getirenler kim? Bir yandan da ulkenin geldigi durum ortada... Yolsuzluk iddialari, tapeler, nerden geldigi bilinmeyen ucuk malvarliklari, paralar, ayakkabi kutulari... Durdurulan yolsuzluk operasyonlari, sorusturmalari, surulen emniyet mensuplari, savcilar... Ulke cirkefe batmis. Ulke sirk alani gibi, gun gecmiyor ki bir rezillik cikmasin. Buna ragmen iktidardaki ayni hukumet.. 1500 korumasi ile gezen Erdogan bir yanda, halkin arasindaki golgesi gibi gorulen basortululer bir yanda... Ben o basortulu bacilara evvelden bu hukumete olan duskunluklerinden oturu kizardim, simdi artik haklarinda uzuluyorum. Bu adaletin islemesini isteyen insanlar yarginin islemeyisine duyulan ofkeyi en kolay ulasabildikleri birilerine kusacaklar cunki.. Insan tabiati. Adaletin olmadigi yerde insanlar kendi adaletlerini kendileri saglamaya calisirlar. Ne kadar adil olurlar, supheli...
Eger AKP bu sekilde hukumetiyle iktidarda kalmaya devam ederse iste asil o zaman sen seyreyle saldirmayi... Sadece basortuluye degil tabii.. Bizleri cooook kotu gunler bekliyor.

Hanımlar,

:46::46::46::46::46::46::46:

Yanlışta anlaşılmasın, ne baş örtülü ne açık, kadına yapılan hertürlü hakaret ve eyleme karşıyım, kınıyorum, insanlar giyimleri üzerinden değerlendirilmemeli, giyimi yüzünden aşağılanmamalı, benim feveranım buna.

kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum bende

demek istediğim bir başbakan, benim başörtülü bacım dememeli, ayrıştırmamalı, diyecekse bacım demeli bence

Back