CHP Gazze'de "Canlı Kalkan" Olacak...

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun CHP’li üyeleri; CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu milletvekilleri ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Gazze’de İsrail saldırılanı karşı kalkan olmak için Gazze'ye gidiyor...

CHP, GAZZE'DE 'CANLI KALKAN' OLACAK

CHP'li Veli Ağbaba, Levent Gök, Hüseyin Aygün, Sinan Aygün, Tufan Köse, Mahmut Tanal, Özgür Özel, Muharrem Işık, Nurettin Demir, Mevlüt Dudu, Sena Kaleli, Melda Onur ve İrfan İnanç Yıldız, İsrail'in saldırılarına karşı kalkan olmak için Gazze'ye gidecek.

Önce Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na "Gazze'ye birlikte" gidelim çağrısı yapan CHP, yanıt gelmemesi üzerine kendisi bir heyet oluşturarak gitmeye karar gerdi. Yolculuk ve prosedür konusunda yardım için ilk aşamada Dışişleri Bakanlığı'na başvuru yapmayı planlayan CHP, bu başvurudan ise vazgeçti.

"BAŞBAKAN'I GAZZE'YE GÖTÜREMEYEN BAKANLIK, BİZİ HİÇ GÖTÜREMEZ"

SANSÜRSÜZ HABER'E konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Gazze yolculuğu için Dışişleri Bakanlığı'nı devreye sokmaktan vazgeçtiklerini açıkladı. "Başbakan Erdoğan yıllardır 'Gazze'ye gideceğim' diyor ama gidemiyor. Başbakan'ı Gazze'ye götüremeyen Bakanlık, bizi hiç götüremez!" dedi. Gazze'ye gidiş yolları konusunda kendileri çalışma yaptıklarını açıkladı. Ağbaba, "Ortadoğu’da akan kanı durdurmak için adım atmayanların ve İsrail’i koruyan Kürecik Radar Üssü’nü kapatmayı dahi gündemlerine almayanların sorumsuzluğuna karşı bizler Gazze’de 'İnsanlık Kalkanı' oluşturmak üzere yola çıkıyoruz." diye konuştu. Ağbaba, SANSÜRSÜZ HABER'e canlı kalkan heyetine partiden yeni katılımlar olduğunu da söyledi. Ekibe İstanbul Milletvekili Melda Onur, Hatay Milletvekili Melda Onur ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli de eklendi.

TANAL: "KORKMUYORUM! CANLI KALKAN OLMANIN FITRATINDA ÖLÜM VAR"

SANSÜRSÜZ HABER, heyetteki isimlerden İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile de görüştü. "Bizim korkumuz, sıkıntımız yok. Erdoğan ölüm için 'madenciliğin fıtratında var' diyordu ya, canlı kalkan olmanın da fıtratında ölüm var... " diyen Tanal, ailesine bu yolculukla ilgili anlattıklarını da paylaştı.

AİLEME, "GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN" DEDİM...

"Milletvekili olmadan önce eşimin, çocuğumun ekonomik olarak güvencede olması için gereken şartları sağlamıştım. Başımıza birşey gelirse tabii ki insan babasını, eşini arar ama, ben aileme 'gözünüz arkada kalmasın, iyi bir uğurda mücadele ediyoruz' dedim. "

AYGÜN'DEN ZORUNLU AÇIKLAMA

Canlı Kalkan Heyetindeki bir başka isim Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ise 'zorunlu açıklama' başlığı ile bir duyuru yaptı.

"İsrail'in çocuk ve sivillerin ölümüne yol açan askeri operasyonlarına karşı 'canlı kalkan' olarak Gazze'ye gidişimiz Hamas'ı desteklemek anlamına asla gelmez" diyen Aygün, "Hamas Suriye'ye karşı savaşan ve kafa koparan IŞİD'in müttefiğidir, IŞİD zalimlik, katliam ve vahşette ne İsrail ile ne de başka baskıcı bir güç ile karşılaştırılamaz, IŞİD ancak ilkel dönemin yamyamlarıyla birlikte ele alınabilir" değerlendirmesi yaptı.

IŞİD'E DE, KARŞIYIZ!

Aygün, IŞİD'in Ortadoğu katliamına da tepki gösterdi. "Gazze ziyaretimiz Yahudi inancı, Musevilik ve İsrail halkına karşıtlık da değildir, biz Netenyahu politikalarına, karşıyız, Museviler veya İsrail halkı dostumuzdur, geçen gün Tel Aviv'de Gazze saldırılarını protesto eden Yahudiler kardeş ve yoldaştır bize, son olarak ikiyüzlü İslamcılar gibi değiliz, IŞİD'in Lazkiye'de Alevilere, Irak'ta Şiilere, Musul'da Hıristiyanlara, Rojava'da Kürtlere karşı izlediği katliam, sürgün, vergilendirme politikalarına da karşıyız, Lazkiye, Rojava, Musul'da kırılanlar kardeşimizdir, Gazzedekiler kadar!" dedi.
http://www.sansursuzhaber.com/chp-gazzede-canli-kalkan-olacak-398828h.htm

Gerçekten yapabilirlermi bunu diyorum.
Farkındalık yaratmak, birilerinin dikkatini çekebilmek için yapılabîlecek en önemli eylem.
Bana çok inandırıcı gelmedi, ama yaparlarsa ayakta alkışlarım.

Güzel bir çalışma başlatmışlar. Umarım sonucunu getirirler ve laf da kalmaz. Eğer samimilerse bende gitmeyi ve canlı kalkan olmayı isterim

X