Charlie Hebdo: En önemlisi Türkçe baskı

pink_punk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
143
53
33
Katliam sonrası Fransız siyasi hiciv dergisi Charlie Hebdo ilk baskısını yaptı. Altı farklı dilde üç milyon baskı yapan derginin genel yayın yönetmeni, "En önemlisi Türkçe baskı" dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki ofis binasına terörist saldırı sonrası 12 kişinin hayatını kaybettiği siyasi hiciv dergisi Charlie Hebdo bugün 3 milyon baskıyla çıktı. Dergi kapağında gözü yaşlı Hz. Muhammed karikatürü üzerinde büyük harflerle Fransızca, “Je Suis Charlie” (Ben Charlie’yim) yazılı döviz bulunuyor. Üstte ise yine büyük harflerle, “Tout est pardonne” (Her şey affedildi) yazıyor.

Dergi, Türkçe dahil altı dilde yayımlanıyor. Hürriyet'in haberine göre, Paris’te basın toplantısı yapan derginin genel yayın yönetmeni Gerard Biard dün akşam yaptığı açıklamada, Türkçe baskının en önemlisi olduğunu belirterek, “Çünkü Türkiye’de anayasal laiklik saldırı altında” dedi.

Charlie Hebdo’nun yine Hz. Muhammed karikatürüyle çıkacağının ortaya çıkması üzerine Fransa’da Müslüman toplumun liderleri serinkanlı olma çağrısı yaptı. Fransız Müslümanlık Konseyi ve Fransız İslami Dernekleri Birliği ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride Müslüman toplumdan sakin olmaları, fikir özgürlüğüne saygı duyulurken, asaletle bağdaşmayan duygusal tepkilerden kaçınmaları istendi.

MISIR’DAN TEPKİ
Derginin Hz. Muhammed karikatürüyle yayınlanacak olmasına Mısır’dan tepki geldi. Büyük Müftü Şevki Allam açıklamasında, “Derginin yaptığı birlikte yaşama veya medeniyetler arasında diyaloga hizmet etmiyor. Bu, dünyadaki Müslümanların hissiyatına karşı yersiz bir provokasyondur” dedi.

Alıntı...

Derginin yaptığı birlikte yaşama veya medeniyetler arasında diyaloga hizmet etmiyor. Bu, dünyadaki Müslümanların hissiyatına karşı yersiz bir provokasyondur” dedi bence cok guzel demıs resmen porovakasyon yapılıyor yapılan yanlıs ben kendı adıma konusayım cok cırkın buluyorum bu dvranısı kendı pergamberlerıne yapabılırler yapmamaları lazım kendılerı bılır bunu hos karsılıyorlar demekkı sorun yok onlar ıcın ama ben bı musluman olarak hoş karsılamıyorum ve ıstemıyorum yeterınce soylendı bu sanırım ama tıye alınmıyor sonra saldırı oluncada muslumanlar yaptı denııyor sımdı onlardan hoslanmayankendı kısıel bı sorunu olan bı hırıstıyan veya baska bı dıne mesup bırı saldırı yapsa bu olayı kullanıp gene musluman yaptı denılınıcek boyle seylere mahal verılmemesı lazım...

hz.Muhammed karikatürü inançlarımıza karşıdır istemiyorum bende ..
sıyaset bulumunde lınk paylasılmıs bende baska karaturl resımlerı var sandım baktım merakıma yenılıp keske bakmasaydım nasıl bır gorunusde cızılmıs hıc hos degıl gercekten hz ısayı hz meryemı nekadar guzel cızıyorlar resmen ıntıkam alıyorlarcızımlerıyle bıle anlamadım gıttı

çizmesinler arkadaşım hiç bir şekilde..onlar için bu değerler önemli değil ama bizler için önemli..bizim ülkemizdeki gazeteye bir saldırı olurmu bilmem yaptıkları cahilce..ama saldırı olsa üzülemeyeceyim maalesef..

bıle bıle yapılıyor canım hassaıyet bılınıyor ve bı guc gosterısımı yapmaya calıyor bızım ulkedekı gazete anlamadımkı resmen saygısızlık ıslerı guclerı muslumanları galyana getırıp kıskırtmak yapılmasın dendıkce yapılıyor dendıkce yapılıyor bızı ıstemıyoruz peygamberımızın karıkaturunu anlamak bu kadarmı guc neymıs dusunce basın ozgurluguymus nasıl ozgurluk bu anlamadımkı ınatla kıskırtma yapılıyor

hayır canım hayır bu basın özgürlüğü değil..empati yoksunu bunlar bu gazetede dindar bir insan olsaydı bunun Müslümanlar için anlamını anlatırdı..basın özgürlüğü bu demek değil bu saygısızlık..

Komiksiniz , inançlarıma ters Peygamberimi karikatürünüze konu etmeyin diyoruz . Siz kalkıp dalga geçer gibi yine kapak yapıyorsunuz sonra da en önemlisi Türkçe baskı diyorsunuz .
Bedava olsa almam .

Katliamı asla onaylamıyorum yanlis anlaşılmasın .

çizen şahsa üzülmedim açıkçası ama her türlü terörizme karşıyım..Hristiyanlar önemsemiyor olabilir..Müslümanların hassasiyeti var..bizim ülkemizin gazeteside bunu aynı ülkenin havasını soluyan insanlar olarak bilmesi gerekirdi..

Cumhuriyet Gazetesine 'Charlie Hebdo' Tepkisihttp://www.haberler.com/cumhuriyet-gazetesi-ne-charlie-hebdo-tepkisi-6865644-haberi/
14 Ocak 2015 Çarşamba 09:41
Charlie Hebdo dergisinin özel sayısından 4 sayfayı yayınlayacak olan Cumhuriyet Gazetesi'ne tepki gösteren bir grup, gazete önüne paCumhuriyet Gazetesine 'Charlie Hebdo' Tepkisinkart bıraktı.

Fransa'da 12 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ilk sayısını çıkaran Charlie Hebdo dergisinin özel sayısından 4 sayfayı yayınlayacak olan Cumhuriyet Gazetesi'ne tepki gösteren bir grup, gazete önüne pankart bıraktı.

Hazreti Muhammed'in (s.a.v) karikatürünü yayınlayan ve düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo dergisi, saldırının ardından çıkardığı ilk sayısında bir kez daha Hazreti Muhammed'in (s.a.v) karikatürüne yer verdi. Derginin çıkardığı özel sayının 4 sayfalık kısmına bugünkü sayısında yer vereceğini açıklayan Cumhuriyet Gazetesi'ne tepki gösteren bir grup, gece saat 00.15'de Cumhuriyet Gazetesi'nin Çankaya'daki binası önüne geldi. 15 kişilik grup, slogan atarak ellerindeki "Charlie provokasyona devam ediyor" ve "Hem paralel hem kafir kuşağısın, Cumhuriyet sen kimin uşağısın"' yazılı iki dövizi gazetenin bahçe duvarına bıraktı. Güvenlik görevlisinin ihbarı üzerine olay yerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Güvenlik Şube ve Asayiş ekipleri sevk edildi. Güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alan ekipler, şahısların tespiti için araştırma başlattı. - Ankara

hala aynı tas aynı hamam..elinizi bi çekin bizim dinimizden de peygamberimizden de..biz onun resmedilmesine karşıyız ve hala aynı şey yapılıyorsu bu basın özgürlüğü falan değil.tepkiler başka şekilde dile getirilebilir hassas noktalara dokunmak niye?

inşallah gazeteye protestolar yapılır..bu basın özgürlüğü değil,saygısızlıktır..

Açıkçası ben inançlı Hıristiyanlarında , kendi inançları , değerleri ve Hz . İsa ile ilgili karikatür , film , yazı her ne çeşit olursa olsun tiye alan yayınlardan hoşnut olduğunu sanmıyorum . Dejenere olmakla alakalı , dini hassasiyetleri olmayan kişiler ancak bunlara gülebilir .
Kim değer verdiği kişinin espri konusu olmasını ister ya da rahatsız olmaz ki ?

evet başa çıkamamışlardır belkide onlarında dindar olanları,tepkilerini iletseler bile..

Cumhuriyet Gazetesi'de aynı kafadanmış demek ki ...
Tepkiyi haklı buldum .

Eğer ki yine Peygamber Efendimizi kapak yapmış olmasalardı düşüncem bu yonde olmazdı .

Son düzenleme:
Cumhuriyet Gazetesi'de aynı kafadanmış demek ki ...
Tepkiyi hakkı buldum .

Eğer ki yine Peygamber Efendimizi kapak yapmış olmasalardı düşüncem bu yonde olmazdı .
kesinlilkle,gözümden düştü bu gazete adına yakışmayan bir tavır,hani nerde milliyetçilik duygusu!

arkadaşlarım hepimiz tepkimizi gösterelim..bizim ülkeninin başbakanın eli dahi havada kaldı..yıllarca biz terörle uğraşırken seyirci kalmaktan başka ne yaptılar..bizim ülkeni gazeteside kalkar bunların saçma yayın organlarının yayınlarını yayımlar bu kadar dejenere olmaya gerek yok..

CHP'li vekilden Cumhuriyet gazetesine tepki!
Yorum Yaz0
Hz. Muhammed'in tasvir edildiği karikatüre ilişkin, "Peygamber Efendimizin karikatürlerinin yayınlanmasını doğru bulmuyorum" görüşünü paylaştı.

İslam inancına göre Müslümanların tüm peygamberlere inandığını vurgulayan Özkes, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bütün peygamberlere saygılıyız, saygısızlık göstermek inancımıza aykırıdır. Ancak Peygamberimize de saygı gösterilmesini bekleriz. Dolayısıyla Türkiye'de yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimizin incitilmemesi konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesini bekleriz. Peygamberimize dil uzatılmasına asla ve kat'a kabullenmediğimiz gibi birileri dil uzattı diye de onlara vahşet uygulanmasının ve öldürülmelerinin karşısındayız."

Fransa'da "Charlie Hebdo" dergisine yönelik saldırıda 17 kişinin öldürülmesini kınadıklarını dile getiren Özkes, "Terörü kınıyoruz, din, iman, Allah adına öldürülmesini de ayrıca kınıyoruz" sözlerine sarfetti.

Cumhuriyet gazetesi karikatürü yayınlamıyor, bazı sayfalarını yayınlayacak bildiğim kadarıyla.

Benim anlamadığım nokta karikatür çizilmesini istemiyor olabilirsiniz haliyle tepki göstermekte haklısınız ama "hala yayınlıyorlar yaa" ne demek? Bu terörden ders almaları ve çizmemeleri mi gerekiyordu? Adamlar bizi böyle korkutup sindiremezsiniz diyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…