Champix kullanan var mı?

merhaba arkadaşlar bende champix kullanıyorum.kullanmaya başladığımda itibaren sigara içmedim hiç..
bu ilacı hastanelerde sigara bırakma polikliniğinde ücretsiz veriyorlar..ve dr kontrolünde oluyor..bence kullanmalısınız emin olun çok iyi bir ilaç..

Champix adlı ilacı sigara tiriyakisi olan eşime almayı düşünüyordum, bir tanıdığımızın tesadüfen laf arasında geçen bir sohbette bu ilacı 1 hafta kullandığını ve hastanelik olduğunu öğrendim.Psikolojik krize girince acile kaldırmışlar,bardak tutamayacak kadar el titremesi ,aşırı mide bulantısı yapıyormuş.Hatta yaşadıklarını anlatırken bile tekrar yaşıyormuşcasına tepkiliydi.Öyle kafanıza göre eczaneden alıp kullanabileceğiniz bir ilaç değilmiş. Psikiyatriye gidip uygun görürse ilacı kullanın ayrıca tahlil yaparak bazı değerleri sürekli kontrol etmeleri gerekiyormuş. Bence bir tarafı düzeltirken başka tarafı hasta etmenin anlamı yok,herkese Allah kolaylık versin,sigarasız günler diliyorum.

bende champixle sigarayı bıraktım eşim ve kardeşimde aynı ilaçla bıraktılar. herkese tavsiye ediyorum. allah razı olsun bu ilacı bulanlardan. Yaklaşık 4-5 ay oldu ne kadar olduğunu bile bilmiyorum düşünün sanki hiç sigara içmemiş gibi oldum. Yan etkilerine gelince aç karnına asla ilacı almayın bulantıyı artırıyor. Şuan hamileyim şimdiki mide bulantım kadar bile bulantı yapmadı zaten bi süre sonra geçiyor. Sigarayı bırakmak zaten sinirleri bozan bişi bunun ilaçtan olan bir yan etki olduğunu düşünmüyorum sadece çok gerçekçi rüyalar gördürüyor ve bence tüm yan etkilerine değer sigarayı bıraktım daha ne olsun ve sigarayı bırakmanın ne kadar rahat güzel bişi olduğunu bıraktıktan sonra anladım. Uzun lafın kısası düşünmeden alın bırakın derim.

Son düzenleme:

Bende kullandım.kullandığımsüre içerisinde çok yan etkisini gördüğüm halde devam ettim.ama tansiyonum 20-10 ları görünce bırakmak zorunda kaldım.ayrıca daha 1 mg geçmeden bu yan etkiler çıktı.dikkat edilmeli

Tansiyon yükseltici etkisi var mı acaba?
Bende yorumları okudum denemek istiyorum ama tansiyonum yükseliyo zaman zaman..
Bugün duydum günde 2 paket içen bi arkadaş vardı bırakmış şok oldum o söyledi bu ilacı...

bırakmayı düşünüyorsanız hiç tereddüt etmeden başlayın sigaraya veda edin.ilk başlarda biraz uykusorunu yaşadım onun haricinde başka bi yan etkisini görmedim.keşke daha önce tanısaydım bu ilacı

merhaba arkadaslar
bu ilaci ben esim kullandik ama ben 10 gun kullanip birakmak zorunda kaldim,asiri migde bulantim oluyordu yani ben kullanamadim esim devam etti kullanmaya uyku problemi oldu tam 3 ay kullandi,fakat fransada artik satilmiyor bu ilac cunku insanlari depresyona sokuyormus ve satisi yasaklandi,yani artik devlet tarafindan tavsiye edilmiyor

bende kullandım.. kesin bıraktırıo orda sorun yok zaten ama acayip yan etkileri var. fena bi mide bulantısı ve sinirlilik hali, garip rüyalar..3 ay sigara içmedim, fiziksel bağımlılığı atlattım ama psikolojik bağımlılık yıllarca süren bişe olduğu için ilacı bıraktığınız anda geri başlama ihtimali var. benim öyle oldu. ilacı kullandığınız sürece sigara içmek aklınıza bile gelmiyor orası çok ilginç yaa...tekrar başlicam bu ilaca bende ama bu sefer kesmicem hemen, yoksa başlıorum gene

Son düzenleme:
Merhabalar, bende çevremde günde 2 paket hatta 3 paket sigara içen insanların bu ilaç ile 10 gün gibi kısa bir sürede sigarayı bırakmaları ile bende bugun itibari ile ilaca başlamış bulunmaktayım.
Benim tek korkum kilo almak bu konuda aşırı takıntılıyım ilacın alımı ile beraber sporada başlıyorum bugun yani.Ve sizlerle bütün yan etkilerini, hangi günde sigaradan kurtuldugum bilgilerini paylaşacagım ama anladığım kadarı ile mide bulantısı şikayeti hemen hemen herkes te var eger bu durum kilo almamamı hatta vermemi saglayacaksa elbette bu hoş olur çünkü nikotinin vucuda verdigi etki ile yağ yakımı kolaylaşıyor ve nikotinsiz vucut garip bir şekilde ödem yapmıs gibi şişiyor ve buda bir bayan için çıldırtıcı birşey olsa gerek diyorum elbette durumu önemseyenler için..

sevgiler

Slm arkadaşlar ben 6 yıldır içiyodum sigarayı günde 1 paket, doktora gittim bu ilacı verdi 12 gün oldu başlayalı, 2 gündür sigara içmiyorum ilacı alınca yarım saat felan bulantı oluyo sonra geçiyo başka bi yan etkisini görmedim, doktora gitmeden kullanmayın ve mutlaka doktora gidin bırakalım hep beraber sigarayı :)

Arkadaşlar Merhaba,
Benim de eşim 15 yıldır sigara içiyor. 2. kutuyu bitirmek üzere ve 1,5 aydır sigara içmiyor. Üstelik sinir, stres vs. de yapmadı. çoook mutluyuz sigarasız :)) Bende daha önceden kullanmıştım bu ilacı , ancak 2 hafta içebildim bana çok fazla yan etki yaptı. Mide bulantısı halsizlik vs. Ama sigarayı da bıraktım. AMa eşimde hiç bir sorun yaşamadık.
Ben herkese tavsiye ediyorum bu ilacı.

ALO 171 İ ARIYORSUNUZ, sonrasında randevu alıyosunuz hastaneden, check up oluyosunuz, ve sonuçlarınıza göre doktor farklı haplar öneriyor, benim bir arkadaşıma, champix önerdi doktor, ve bu kadın 30 yıldır full sigara içiyor, hayatında hiç bırakmamış, sigarayı bırakmaktan ödü kopuyo, ölüm korkusu yüzünden buna başvurdu, ve kesinlikle, gözümün önünde, asla istemiyor sigarayı, öyle kafadan gidip de almayın, ben de randevu aldım, 24 ağustosta kontrole gitcem,
İLACIN YAPTIĞI ŞUYMUŞ, BEYİNDE NİKOTİN İHTİYACI HİSSEDEN HÜCRELERİ KAPATIYORMUŞ ARTIK NASIL OLUYOR BİLMİYORUM, VE NİKOTİN BEYNE GELDİĞİNDE KAPI YÜZÜNE KAPANIYORMUŞ, MANTIĞI BU, ben diyorum o bıraktıysa bende bırakırım, kesinlikle deneyin

Merhabalar,
Ben de Champix kullanıyorum, bugün 9. günüm. Yarın sigarayı bırakacağım.
İlk 2 gün ilacın etkisini görmedim, ama 3. gün sigara içerken eskisi gibi keyif almadığımı farkettim. Bu keyifsizlik giderek arttı, haliyle içtiğim sigara sayısı azaldı. 8. gün sabah 1mg aldığımda inanılmaz bir mide bulantısı oldu. Bunun yanında yorgunluk, halsizlik.. İşten izin alıp eve gitmek zorunda kaldım, öğlen 5 saat uyudum :) Akşam ilacımı içtiğimde yine aynı bulantı, halsizlik..
Dün sadece 1 sigara içtim, normalde günde 1 paket içiyorum. 14 yıldır böyle devam ediyor. 2 pakete çıktığı da oluyordu. Bu iş Champix ile olacak gibi, yan etkileri tahammül edilebilir derecede. Sigarayı bıraktıracaksa gerçekten, daha kötü olsa da çekilir..

ilaca baslayalı 6 gün oldu ama cok bi değişiklşk görmüyorum kendimde ve cok istiyorum bırakmayı inş bırakırım.ilacla bırakan arkadaslar 6.gününüzde nasıldınız hala içiyomuydunuz sigara ben hala yemek isityorum sigarayı yardımcı olun bırakmak isityorum

Reactions: mhu

İlacın 6. gününde hala sigara içiyordum ben. Ama eskisi kadar değil, tadı tuhaf geliyordu çünkü. Benimle birlikte Champix kullanmaya başlayan bir arkadaşım var, o 9. günde bile aynen devam ediyordu içmeye.
İçmediğimde dayanabiliyordum, ya da 3-4 saat oyalanacak birşeyler bulduğumda aklıma gelmiyordu.
İçmek istemen bırakamayacağın anlamına gelmiyor. Sigarayı bıraktığında ilaç gerçekten yardımcı oluyor.
Bugün benim sigarayı bırakma günümdü, tüm gün dışarda olmama, sigara içen kişilerle oturmama, sigara içilebilen yerlerde yemek yememe, kahve içmeme rağmen sigara içmedim. Canım istedi, ama karşı konulamaz bir istek değidi. Elim boş kaldığından biraz garipsedim o kadar :)

Ben sigaradan kurtulduğuma inanıyorum, henüz 1 gün oldu ama bugün sandığım gibi korkunç geçmedi. Sonraki günlerde de sigarasız idare edebileceğime inanıyorum.. İlaç çok yardımcı oluyor..

Umarım siz de kolayca bırakabilirsiniz..

inş sizin dediğiniz gibi olur bende bırakırım dişlerim ten rengim artık normala dönmesini istiyorum nefret ediyorum..

inş sizin dediğiniz gibi olur bende bırakırım dişlerim ten rengim artık normala dönmesini istiyorum nefret ediyorum..

vhs nasıl gitti bırakabildiniz mi merak ettim, benim 1 haftayı geçti içmiyorum. Arada aklıma geliyor ama canım istemiyor.
Siz ne yaptınız umarım bırakabilmişsinizdir.

Öncelikle herkeze selam...

Ortalama 14 yıldır sigara içen ve bunun 11 yılını günde en az bir paket içerek geçiren biriyim. Hamileliğim süresince bile bırakamadım bu illeti. Denedim ama o kadar çok etkisi oldu ve o kadar çok psikolojimi etkiledi ki doktorum günde bir iki tane içmemin hiç içmemekten daha faydalı olduğuna karar verdi bebeğim için. Sabahları gözlerimi açar açmaz henüz yüzümü bile yıkamadan bir tane yakarım. Bu lise yıllarımdan kalma bir alışkanlık ne yazık ki. Okula girmeden içtiğimiz kardır düşüncesi. Ve gece yatağa yatmadan önce de mutlaka bir tane içerim. Hatta içmeden uyuyamam. Henüz 22 yaşındayken annemin çok üzüldüğünü söylemesi ve ricaları üzerine birgün bırakmayı denedim. O gün ne başımı kaldırabildim masanın üzerinden, ne doğru düzgün cümle kurabildim. Eve gitmek için servise bindiğimde gözlerimden yaşlar dökülüyordu. Yine de anneme söz verdiğim için sürmemiştim ağzıma. Eve girdiğimde annem halimi görür görmez sigara getirdi bana. Yak dedi allah aşkına bu ne hal? Aklım çıktı. O günden sonra da bir daha denemedim bile. Bundan 10 ay kadar önce 30 yıllık sigara tiryakisi bir tanıdığım bu ilaçla bıraktı sigarayı. Ortak bir arkadaşımızla bir ay kadar önce bunu konuşurken keşki dedim. Hakikaten bizde de etkili olsa. Bilsem alacağım ama güvenemiyorum. Kendim için değil. Benim hayattaki en büyük keyfim sigara. Ama oğlum henüz 3,5 yaşında ve onun hafızasında sigara içen bir anne olarak kalmak istemiyorum. Bu konu konuşuldu ve öylece kaldı benim için. Taa ki birgün aynı arkadaşım bu ilaçtan iki kutu alıp gelene kadar. Mecbur etmişti beni resmen. (Bu arada ilk paketi =170 TL.) O kadar kızdım ki ona ama irademin zayıflığını belli etmemek için birşey diyemedim. Oysa hazır değildim ben daha bırakmaya. Onun inadıyla ertesi gün içmeye başladım ama sigarayı günde bir paket içerken neredeyse iki pakete çıkardım. Eşim bile bu durumu fark etmiş sen bırakacağım derken hepten müptelası oldun sigaranın demeye başlamıştır. Utanmasam yiyeceğim sigarayı o derece. 3.günden sonra ilacı içtiğim ilk yarım saat mide bulantısı yaşadım. Hala da devam ediyor ilk ilacı içtiğim anlarda. 8.günden sonra ise sigara içmek benim için kabus olmaya başladı. Hayatımdaki en büyük alışkanlığım,keyfim sigarayı yakar yakmaz çok kötü bir koku ve tatla karşılaştım her seferinde. İnadına yaktım daha da çok bir tek an o tadı alırım belki diye ama nafile. Kendime bırakmak için tabiki en son günü belirledim yani 14.günü. Ama dayanamadım daha fazla ve 13.gün artık içemez hale geldim. Bugün 16.günüm. Sigara paketini gördüğüm anda midem bulanmaya başlıyor. Eşimin üzerine sinen sigara kokusu neredeyse dünyamı başıma yıkıyor. Dün akşam ilk defa saçlarımın yıkamamın üzerinden iki gün geçmesine rağmen hala misss gibi koktuğunu fark ettim. Koku alma duygumu resmen geri kazandım.Elimde sigara tuttuğumu hayal bile edemiyorum. İlacın içtiğim yarım saate yakın zamandaki mide bulantısından başka hiçbir yan etksini görmedim. Şimdiden verdiğim 170 tlnin 11,5 Tlsini geri kazandım. Bu mükemmel bir duygu. Sadece iki boyoz parasına akşamı ediyorum. Eşim şokta neredeyse yarım saatte bir arayıp içip içmediğimi soruyor. Asla kafamda bitiremediğim bu illeten beni kurtaran bu ilacı (Tabi ki tereddüdü olan arkadaşlara dr tavsiyesiyle) Herkese kesinlikle tavsiye ediyorum...

eşim 1 ay kullandı. yüzünde, dudaklarında ve kolunda uyuşma yapınca korktuk ve ilacı bıraktık. sonradan öğrendik ki ilaç pekçok ülkede yasaklanmış intahara sebebiyet veriyor olmasından dolayı. uyuşturucu etkisi var. evet eşim 1 ay sigara içmedi ama ilacı bıraktıktan 3 hafta sonra sigaraya tekrar başladı. unutmayın sigarayı bırakmayı tetikleyici en önemli unsur öncelikle beyninizin bırakmasıdır; bir de bebek:) hamile olduğumu öğrendiğimden beri ben de eşim de sigara içmiyoruz. nerdeyse 6 ay oldu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…