• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyizlerin Toplamı Ne Kadar Tutar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi giza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İnsan bu tür alımlara başlamadan önce aman sonra alırım vs.diyor.
Sonra biri vesile olup alınca işin içinden çıkılmıyor. =)
Hadi bunu aldım taksit bitince şunu da alayım devamı gelsin düşüncesi ve isteği oluyor.
Son dakika bir şeyleri yapmak çok zor olur sanırım.Şu an en basitinden çok şık bir yemek takımı 7oo-8oo liradan başlıyor.Ben genelde tencere takımı,yemek takımı falan alalım düşüncesindeyken annem ufak tefek şeyleri bile atalım diyor kenara.Bu üç liralık bir şey bile olabilir ama yarın öbür gün elimize geleceği kesin.

Sanırım almaya başlayacaksınız okuduğum kadarıyla.Yerinde bir karar olmuş.Son dakika insan hem maddi hem manevi çok yorulur.​

kızlar peki kız tarafımı alır beyaz esyayııı ?? okuduğuma göre coğu arkadasım tammamlamışşş

kızlar peki kız tarafımı alır beyaz esyayııı ?? okuduğuma göre coğu arkadasım tammamlamışşş

Herkesin bu konuda adeti farklı ama ben kendi açımızdan söyliyim en fazla bir tane beyaz eşya alınır.Ya bulaşık makinesi ya da fırın.Sonuçta kızın çeyizi gözükmüyor ama bir liralık şeyi bile bizler alıyoruz.Erkek tarafına düşer bence.O yüzden zamanı geldiği vakit bunu yapmak en uygunu.​

Herkesin bu konuda adeti farklı ama ben kendi açımızdan söyliyim en fazla bir tane beyaz eşya alınır.Ya bulaşık makinesi ya da fırın.Sonuçta kızın çeyizi gözükmüyor ama bir liralık şeyi bile bizler alıyoruz.Erkek tarafına düşer bence.O yüzden zamanı geldiği vakit bunu yapmak en uygunu.​

bencede erkek tarafı alır.bakınca sadece mobilya alıyorlar.kız tarafı ufak tefek derken asıl masrafı yapıyor ama gözükmüyor.yemek odası takımımı ben alırım bulaşık makinası ve ufak tefek dediğimiz geri kalan hersey.erkek tarafı yatak odası oturma odası ve beyaz esya.ama mobilya artık ucuz :) fethiye tarafında erkek evi alıyor kız tarafı içini döşüyor .:82:

bizde beyaz eşyayı ben alacam buzdolabı hariç.
bide oturma odasını kız tarafı alırmış. yatakodası,salon buzdolabı televizyonu erkek tarafı alıyor.

ee tabi alınan bu yatakodasının içini filan dolduramkda kıza düşüyor.

çeyiz işi zor iş. ben geçen sene rahatken tek bi iğne bile almıyordum. ekim ayında burdaki biş çeyizciye taksit yaptırdım. arada çarşıda görünce alıyorum. pazara gidince alıyorum. az bişeyim kaldı alınmadık mutfak için... şimdiye kadar yaklaşık 1000tl gitti mutfak eşyasına. daha yatakodası için alınacaklar var. büyük eşyalar var.
şimdiki aklım olsa geçen sene başlardım:68:

masa örtüleri salon takkımları mutfk takımları nevresimdir pikedir derken benim 2bin tl cik param gitti :D
kii ben dahaaa mutfağa girmedim.
önce yatak odasından ve örtülerden başladık.
sadece yemek takımları 2binlira zaten.
yatak odasını da biz alıoz.

falan filan derken 10 bin tl hazr paran varsa düğünden önce 3-4 aya bırak.
3-4 ayda da ama ev eşyası beyaz eşya ve ev aranıyor. gelinliği damatlığı derken günler geçer.
almaya başla işte =)
sıkışmaya ne gerek var.

=):56::8::8:

bizde beyaz eşyayı ben alacam buzdolabı hariç.
bide oturma odasını kız tarafı alırmış. yatakodası,salon buzdolabı televizyonu erkek tarafı alıyor.

ee tabi alınan bu yatakodasının içini filan dolduramkda kıza düşüyor.

çeyiz işi zor iş. ben geçen sene rahatken tek bi iğne bile almıyordum. ekim ayında burdaki biş çeyizciye taksit yaptırdım. arada çarşıda görünce alıyorum. pazara gidince alıyorum. az bişeyim kaldı alınmadık mutfak için... şimdiye kadar yaklaşık 1000tl gitti mutfak eşyasına. daha yatakodası için alınacaklar var. büyük eşyalar var.
şimdiki aklım olsa geçen sene başlardım:68:

çok enteresan. benim bildiğim kız tarafı bi yatak odası bide ya bulaşık makinesi ya da fırın alır diye biliyorum.
nerelisinz siz. merak ettim? sakıncası yoksa tabi:31:

Valla o eksiklerine neyi nasıl alacağına göre değişebilen bir kavram canım.

Mesela, çok kaliteli olsun, illa marka olsun yok en iyisi olsun istiyorsan 25000 tl yi geçer,

Ama yok iyi olsun işimi görsün fiyatları da biraz makul olsun diyorsan 15000 tl ye dayanır,

Sadece işime yarayacaklar, 3 tencere 1 takım çkb vs diyorsan 5000 Tl ye kapatırsın.

Bence en önemlisi eksiklerini belirlemek, neyi ne kadar alacağını tespit etmek ( atıyorum 3 yorgan gibi.. ) ona göre marka ve kalite araştırıp kaliteyi ucuza almak, benim aldıklarım 18000 e dayandı ama içinde buzdolabı ve yatak odası takımı var. :18: :nazar:

Daha da eksiklerim var, Bir de bitirmeye çalışmak boşuna çabalamak gibi tamamiyle bitmiyor hiç bir şey.. :emir_bebek:

en azından 8-10 milyar tutuyo. Ben de ufak ufak alınması taraftarıyım. Çünkü detaylı inceleme fırsatı buluyosun:))

Bizde de mutfağın bütün ıvır zıvırını kap kacağını ve yatak odasının herşeyini perdesinden halısına mobilyasına çarşafına kadar kız tarafı alır. Başkada bişey almaz ama anlaşmaya bağlı herşey maddiyata bağlı belki bi beyaz eşyada alınabilir. Genelde çamaşır makinası olur.
Bi yatak odası nerden baksanız 3-4 bin civarı bunun yatağı halısı perdesi derken ortalama 5 bin olur.
Mutfak için alınacaklarda az tutmuyor bi yemek takımı en az 500tl çatal bıçak en az 200 tl vs. derssek totaldee en az kız çeyizi 10 bin diyorumm.:9:

Back
X