• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyizlerin Toplamı Ne Kadar Tutar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi giza
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu aslında kişiyle alakalı bi durum...toplu paran varsa 3 ay kalada alabilirsin..taksitle alacaksan önceden başlaman lazım...ben 29 yaşımdayım bu yaşıma kadar hiç çeyiz yapmadım,anneme de yaptırmadım...ara sıra alalım atalım kenara derdi annem "amaan modası geçer,daha güzeli çıkar" der aldırmazdım....pişmanmıyım,aslında değilim...çünkü şu an bakıyorum da o kadar güzel,değişik şeyler var ki,taaa yıllar önce alsaydım eminim şimdi onları beğenmeyecektim,hiç mutlu etmeyecekti beni,kendimi tanıyorum....

bu arada 10-15 demiş arkadaşlar ama valla 20-25 bin tutuyo herşey içinde....yani nişan falanda dahil....

ben şu ana kadar şunları aldım;

12 kişilik misafir yemek takımı
12 kişilik misafir çatal-bıçak takımı
çelik tencere+çaydanlık seti
6 kişilik günlük yemek takımı
6kişilik günlük çatal-bıçak takımı
tost makinası
fritöz
1 adet günlük nevresim takımı
1 adet özel dikim pike takımı
2 adet dantelli gelinlik nevresim takımı
3lü çay-kahve-şeker kavanozu
ütü masalı şifonyer(değişik bişey)

tüm bunlar 4 bin lira tuttu...bunlara söz-nişan ve bohça alışverişlerini eklersek şu ana kadar 10 bin lira gitti zaten....
daha alınacak bi sürü incik cincik var....yatak odası var...onlarıda eklersek bi 15 bin daha gider diye düşünüyorum...yatak odası zaten halısıyla perdesiyle falan 7-8 binden aşağı olmaz gibi....

düğünüm mayısta ....şu an hiç bişey almıyorum..ocak ayı itibariyle alıcam....kafamda herşeyi belirledim...neyi nerden alacağımı falan..liste de yaptım..o yüzden sorun olacağını sanmıyorum.....bence öyle 2-3 ay kala alacaksan şimdiden listeni yap,aklına geldikçe not al....kolaylık olur...

ya eğer paran varsa sanki 10 günde de herşey alınır gibi gözüküyor varsayımda böyle ama zaten evliliğe yakınlaşınca
düğün planıydı gelinlik provasıydı davetiyeydi şuydu buydu derken zaman bulamıyorsun kuaför seçiyorsun fotoğrafçı seçiyorsun diğer büyük eşyalar için damat tarafı ailesiyle alışverişler daha sonra gidip gleimler beraber takı seçimleri planlamalar falan filan düğğüne 1 ay kalayı unut
e sen evine alacağın şeyleride herhalde alelade girdğin biryerden almaya kalkarsan ya çok pahalıya alırsın yada alternatifin olmaz evlenince bunu alacaktım ama bulamadım bakamadım dersin
yani şimdiden gez fikir oluştur ne bileyim yemek takımını beğen falan filan ben 2 ay bütün yemek takımlarına baktıktan sonra karacadan bir model beğenmiştim yani bakmak istiyor insan
ha ne yapabilirsin almadan bak beğendiğin şeyin firmasını markasını not al liste yap
birde evlenince alırım taksit taksit öderim demişsinde evleneceğin kişi bunu kabul edecek mi
diyecek ki biz bunları alıyoruz kız tarafı şunları alsın
yani senden almış olmanı bekleyecekler
zaten birde evlenince başka ödeyecek borçlar çıkıveriyor hortlak gibi ortaya sen çok zorlanırsın yok salon masrafı yok fotoğrafçı parası yok gelinlik parası bilmem ne parası çıkıyor yani yetişemezsiniz imaknsız
bence alacağın şeylerden olmazsa olmazları şöyle listele
yemek takımı 800-1000 tl arasında uygunları pahalısıda var
çatal kaşık takımı 600-1000 tl arasında jumbo çok pahalı
kahvaltı seti 400-800 tl arası
tencere seti 1000 tl yi geçiyor eğer içinde düdüklü tencere cezve demlik vs varsa dahada yükseliyor
rondo blender mikser tost makinesi
saç kurutma makinesi genel olarak aklıma gelen çeyiz eşyaları
nevresimler havlular bunlarda mecbur olması gereknler
alıp eve koymasanda kendine hem cebine hemde zevkine göresini gez ve bilgi topla

İlginiz için samimiyetle çok teşekkür ediyorum..Hepinizin de tavsiye ettiği gibi kampanyaları takip edicem.Fiyatı uçuk olmayan eşyalardan başlasam fena olmaz.Ara ara alırım.Öyle sürekli de değil..Mesela bime güral porselenin yemek takımı gelicekmiş.Günlük kullanım için çok güzel bence.Bunu alıcam :D

1_buyuk_34676645_porselen_yemek_takimi_330x280.jpg

Resmi de ekliyorum.Ben bu gri takımı beğendim.Sizler ne dersiniz :3:

bence çok doğru bir karar vermişsin bir yerden başlamak gerekiyor. bu yemek takımının aynısını evde kullanıyoruz çok güzel. inşallah sende iyi günlerde kullanırsın.

Bende annemın sıkıştırmasıyla çeyız almaya basladım .Şimdi çok keyıflı gelıyor az ama öz seyler almaya calışıyorum iyi birşey almaya çalışınca pekde ucuz olmuyor 50 krs da plastık var 100 tl de mesela oyuzden bazı şeylerı almaya baslaman masraflar acısından iyi olur

bende çeyiz konusunda sonradan aklı başın gelenlerdenim.2 ablam evlendi...herşeylerini aldılar annem yaptı yaptırdı...hp yok istemiyorum dedim...saçma sapan şeylere paramı harcadım durdum...ilk çeyizim juanın el yüz havlusu oldu 2. si ise yine juanın nevresim takımı...insan bilmediğinde araştırmadığında pahalıya alıyor...tabi sonra nerde ne var hangi markaların ne gibi kampanyaları var takip etmeye başladım...uygun fiyatlı ama markalı şeyler aldım hep çeyizime ve istediğim herşeyi aldım şükürler olsun...ama para biriktirmek daha zor geliyor biriktireceğin para mutlaka bi yerlere öyle yada böyle gidiyor...o yüzden yavaş yavaş almak lazım...nevresim battaniye pike tarzı mefruşat ürünleri gün geçtikçe pahalanıyor...mesela taçın saten nevresim takımları ben ilk baktıgımda gecen sene 145 tlydi şimdi 175 tl olmuş...coğu şeyi aldım iyikide almışım diyorum şuana kadar yaklaşık 7.500 tl harcamışım bir o kadar daha hacarım gibi...

birde parça parça aldığın zaman harcadığın para göze batmıyor parça parça oluyor ama birden çok para harcadığın zaman göze daha çok geliyor insan sinir krizine giriyor
yemek takımın güzelmiş canım bende almayı düşünüyorum bundan
fotoğrafını nasıl koyacağımı bilmiyorum ama
karaca x5 diye bir takım var bu çizgi çizgi desenlisi kare takımı
bunu aldım ama bunu günlük yemek takımı olarak kullanamam o yüzden günlük bir yemek takımına ihtiyacım olacak onuda almak istiyorum :))

birde parça parça aldığın zaman harcadığın para göze batmıyor parça parça oluyor ama birden çok para harcadığın zaman göze daha çok geliyor insan sinir krizine giriyor
yemek takımın güzelmiş canım bende almayı düşünüyorum bundan
fotoğrafını nasıl koyacağımı bilmiyorum ama
karaca x5 diye bir takım var bu çizgi çizgi desenlisi kare takımı
bunu aldım ama bunu günlük yemek takımı olarak kullanamam o yüzden günlük bir yemek takımına ihtiyacım olacak onuda almak istiyorum :))

x5kahvalti.jpg

Senin bahsettiiğin bu olsa gerek..Ben de bu tür özel bir takım alıcam.Ama erken daha..Bimdekini çok beğendim ya günlük kullanım için çok ideal :16:

Son düzenleme:
bu gösterdiğin benim takımın kahvaltılık seti :)
bu takım şuanda en uygun fiyatına düştü zaten 890 civarında daha düşermi bilmiyorum
birde gezip tozacaksın bakacaksın fikir edineceksin
gördüklerinden en çok hangsi aklında kalırsa onu alacaksın o yüzden bakmakta fayda var
böylece her markayı tek tek inceleme fırsatı oluyor :)

bu takımın kahvaltılık seti çok kaba
ne kadar ilginç değil mi yemek takımını çok sevmeme rağmen kahvaltılığını beğenmedim ve almadım
kahvaltı çin düz beyaz bir takımım var
normal günlük yemekçatal kaşık takımım da var birde özel günler için çatal kaşık takımı almam gerekecek
bu arada diyeceksin ki evlisin ne çeyizi :9:
çok ekstrem bir durumum oldu çeyiz meyiz almadan evlendik kayınvalidemle oturuyoruz
mayısta ayrı evimize çıkacağız ve çıkarken alacağız ama bizde eşimle şimdiden geziyoruz bakıyoruz liste yapıyoruz en beğendiğimizi uygunsa alıyoruz :)

Son düzenleme:
nısanlanana kadar hıcbırsey almamıstım ama arastırma yapıodum..nişanlım su an asker ve gittikten sonra begendıklerımı almaya basladım..sımdı bı cok seyım var..tabı hep eksık bıseyler cıkıo..arkadasların dedıgı gıbı yatak odası ve beyaz esyayla bırlıkte rahat 15-20 bın gıder..

Beyaz eşya ve yatak odasını da erkek alır bizde :P Bu yönden şanslıyım galiba :D

şöyle bir durum oluyor ondada canım eğer aynı yöredenseniz gelenek görenekleriniz uyuşuyorsa dedğin gibi bizde o alır diye işin içiden çıkarsın
ama eğer yöreleriniz birbirinden farklı ise onunda kendi gelenek görenekleri vardır ve mecburen orta yol bulunur
mesela bizde yatak odası ve küçük mutfak eşyalrı robot falan kızlar alır
büyük beyaz eşyalar ve diğer ev eşyaları oturma grubu vs erkekler alır
yani eğer evleneceğin kişi belliyse onunla gelenek görenekler hakkında konuş derim :9:

şöyle bir durum oluyor ondada canım eğer aynı yöredenseniz gelenek görenekleriniz uyuşuyorsa dedğin gibi bizde o alır diye işin içiden çıkarsın
ama eğer yöreleriniz birbirinden farklı ise onunda kendi gelenek görenekleri vardır ve mecburen orta yol bulunur
mesela bizde yatak odası ve küçük mutfak eşyalrı robot falan kızlar alır
büyük beyaz eşyalar ve diğer ev eşyaları oturma grubu vs erkekler alır
yani eğer evleneceğin kişi belliyse onunla gelenek görenekler hakkında konuş derim :9:

Küçük mutfak eşyası sorun olmaz da oturma odası aşar :PP
Evleneceğim kişi de belli değil henüz..Ama yine de bizde adet böyledir alamam
deyip işin içinden çıkmak lazım :9:

Küçük mutfak eşyası sorun olmaz da oturma odası aşar :PP
Evleneceğim kişi de belli değil henüz..Ama yine de bizde adet böyledir alamam
deyip işin içinden çıkmak lazım :9:

:9::9::9: iyi taktik umarım işe yarar
yada ben gibi çeyizi meyizi almadan evlen sonradan herşeyi o almak zorunda kalsın :9::9:

Beyaz eşya ve yatak odasını da erkek alır bizde :P Bu yönden şanslıyım galiba :D

eltım evlenırken beyaz esyayı erkek tarafı aldı bende bızde erkek alır desem hıcbısey olmaz
:9: zaten ben nısanlıma ben alım sen bana evlenınce parasını verırsın sende durmasın dıourm :9:

Cnm bana kalırsa şimdiden al çünkü bu kız çeyizi al al bitmiyor iki yıldır alıyorum ve düğünüme 4 ay kaldı hala bitmiyor deli olacam okadar çok ayrıntı varki para biriktirmeye kalksan ozmana fiyatları değişiyor artıyor ve evinde olmasını istediğin çoğu şeyide alamayabiliyorsun o yüzden şimdiden bir yerden başla düğüne 1 2 ay kala rahat rahat diğer işlerinle uğraş:64::64:

bende senin gibi düşünüodum baştan al koy kenara sonra modası geçer iyisini görürüm hem yer kaplıcak ewde luzumsuz diodum onun yerine kenara paramı atiim o zaman beğendiğimi alırm ewime göre diodum :44:.. ama taki para biriktiremediğimin olan parayı kıyafet we gezmeye yatırdığımın bilincine warıp ewli olan arkadaşlarımdan çeyizin detaylarınıda öğrenene kadar gerçekten sayfa sayfa liste yaptılar bana bi ewde olması gerekenler ve 2 senedir beğendiğim herşeyi alıorum ama hala bitmedi listeye habire birşeyler eklenio mutfak zaten dibi olmayan bi kuyu gbi alıcakların sınırı bitmio hem yawaş yawaş alması daha zewkli oluo beğendiğin herşeyi zewkine göre gördüğünde alıosun öteki türlü alalacele ihtiyaç olduğu için alıcaksın birikim yapsan bile hem araştırmadan toplu aldığında gerçekten bi 20bini bulur rahat :34:.. bu alışweriş işine başladıktan snrda hastalık gibi sarıo insanı emin ol kendine kıyafetten çok ewine aldığın şeyler daha mutlu hissettirio :66:

Back
X