bu aslında kişiyle alakalı bi durum...toplu paran varsa 3 ay kalada alabilirsin..taksitle alacaksan önceden başlaman lazım...ben 29 yaşımdayım bu yaşıma kadar hiç çeyiz yapmadım,anneme de yaptırmadım...ara sıra alalım atalım kenara derdi annem "amaan modası geçer,daha güzeli çıkar" der aldırmazdım....pişmanmıyım,aslında değilim...çünkü şu an bakıyorum da o kadar güzel,değişik şeyler var ki,taaa yıllar önce alsaydım eminim şimdi onları beğenmeyecektim,hiç mutlu etmeyecekti beni,kendimi tanıyorum....
bu arada 10-15 demiş arkadaşlar ama valla 20-25 bin tutuyo herşey içinde....yani nişan falanda dahil....
ben şu ana kadar şunları aldım;
12 kişilik misafir yemek takımı
12 kişilik misafir çatal-bıçak takımı
çelik tencere+çaydanlık seti
6 kişilik günlük yemek takımı
6kişilik günlük çatal-bıçak takımı
tost makinası
fritöz
1 adet günlük nevresim takımı
1 adet özel dikim pike takımı
2 adet dantelli gelinlik nevresim takımı
3lü çay-kahve-şeker kavanozu
ütü masalı şifonyer(değişik bişey)
tüm bunlar 4 bin lira tuttu...bunlara söz-nişan ve bohça alışverişlerini eklersek şu ana kadar 10 bin lira gitti zaten....
daha alınacak bi sürü incik cincik var....yatak odası var...onlarıda eklersek bi 15 bin daha gider diye düşünüyorum...yatak odası zaten halısıyla perdesiyle falan 7-8 binden aşağı olmaz gibi....
düğünüm mayısta ....şu an hiç bişey almıyorum..ocak ayı itibariyle alıcam....kafamda herşeyi belirledim...neyi nerden alacağımı falan..liste de yaptım..o yüzden sorun olacağını sanmıyorum.....bence öyle 2-3 ay kala alacaksan şimdiden listeni yap,aklına geldikçe not al....kolaylık olur...
bu arada 10-15 demiş arkadaşlar ama valla 20-25 bin tutuyo herşey içinde....yani nişan falanda dahil....
ben şu ana kadar şunları aldım;
12 kişilik misafir yemek takımı
12 kişilik misafir çatal-bıçak takımı
çelik tencere+çaydanlık seti
6 kişilik günlük yemek takımı
6kişilik günlük çatal-bıçak takımı
tost makinası
fritöz
1 adet günlük nevresim takımı
1 adet özel dikim pike takımı
2 adet dantelli gelinlik nevresim takımı
3lü çay-kahve-şeker kavanozu
ütü masalı şifonyer(değişik bişey)
tüm bunlar 4 bin lira tuttu...bunlara söz-nişan ve bohça alışverişlerini eklersek şu ana kadar 10 bin lira gitti zaten....
daha alınacak bi sürü incik cincik var....yatak odası var...onlarıda eklersek bi 15 bin daha gider diye düşünüyorum...yatak odası zaten halısıyla perdesiyle falan 7-8 binden aşağı olmaz gibi....
düğünüm mayısta ....şu an hiç bişey almıyorum..ocak ayı itibariyle alıcam....kafamda herşeyi belirledim...neyi nerden alacağımı falan..liste de yaptım..o yüzden sorun olacağını sanmıyorum.....bence öyle 2-3 ay kala alacaksan şimdiden listeni yap,aklına geldikçe not al....kolaylık olur...